X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. odpisal... ze nei ma zadnego problemu i ze mala bedzie musiala byc obejrzana pod tym wzgledem po 1 m-cu zycia (bo to moze byc genetyczne)
    Takze ok, przynajmniej juz nie mam watpliwosci na ten temat ;)

ja teraz ostatnie 2 miesiace troche puchne no ale to chyba normalne... taK to na ostatniej wizycie mialam 7 kg do przodu takze duzo nie przytylam, chyba nie bedzie mi ciezko wrocic do formy. najgorzej ze ostatnio strasznie mi sie chce jesc czekolady :P

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam białą czekoladę :) Już dzisiaj dokończyłam ostatni kawałek jaki miałam i jutro chyba kupię nową ;)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Izieth a kobiety w ciazy chyba nie powinny tyle siedziec przed kompem w pracy. Jest jakies prawo na ten temat.
    ja tez 8 godz dziennie spędzam przed kompem w pracy i jeszcze w domu, mąż mi podpowiada :D
    być może jest takie prawo ale mojej pracy nie da się wykonywać w dzisiejszych czasach bez komputera, jestem księgową, kiedyś były liczydła i wystarczało, teraz bez komputera się nie da ;)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zona a do kiedy chcesz tak pracowac?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie słyszałam, że było coś takiego, że przed komputerem można tylko 4 godziny, ale to chyba było związane ze szkodliwym promieniowaniem tych starych monitorów. Poprzedni lekarz mówił, że nie ma medycznych przeciwwskazań do pracy przy komputerze.

U mnie też nie ma opcji pracy bez komputera, pracuję w firmie informatycznej, więc ciężko coś innego znaleźć ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Zona a do kiedy chcesz tak pracowac?
    jak najdłużej, myślałam żeby do listopada, zobaczymy jak to będzie, czy dam radę, jest to też spowodowane względami finansowymi, chociaż czasami mam już dosyć i nie mogę się doczekać kiedy będę już caly czas w domu ;)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka,to fajnie ze już się nie musisz o to martwić.Ja na razie nie puchnę,i też na razie dużo nie przytyłam,ale apetyt to ja mam..

Oh dziewczyny,proszę nie przypominajcie o czekoladzie,ja muszę wytrwać tych pare dni diety :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nigdy nie szalałam za czekoladą, taki dziwak ze mnie ;)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz pora na mleczko :) synuś kopie bo głodny a mama przyzwyczaiła, że codziennie ok 19 pije mleko z płatkami ;)

nowatorka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym siedzeniem przed kompem to nie chodzi nawet o promieniowanie ale siedziec tak 8 godz w 1 pozycji to jest cieeeezko ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie siedze przez 8 godz non stop, czasami robie sobie przerwy i się przechadzam ;) no ale pracować trzeba jak się chce macierzyńskiego na odpowiednim poziomie ;) 500+ nie dostane bo na jedno dziecko jest limit dochodu, więc chyba jestem "bogata" hehe ;)

nowatorka lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest 80 euro na kazde dziecko przez 3 lata. Niby nic ale zawsze na pieluchy co miesiac bedzie ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam usg polowkowe. Jednocześnie cieszę się i stresuje. Trzymajcie kciuki!

kataloza, nowatorka, JRY1984 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai powodzenia!!

Kai lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai powodzenia. Bedziesz mogla sobie dokladnie poogladac malucha na ekranie :)

Kai lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki Kai!

Kai lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona ja też jestem księgową :) Ja już ponad 2 lata siedzę w domu. W pierwszej ciąży od razu dostałam zwolnienie z racji ciąży zagrożonej i krwawienia. No a potem jeszcze na macierzyńskim zaszła w drugą ciążę. Po macierzyńskim byłam na urlopie, a od marca jestem na zwolnieniu.

Co do czekolady to też nigdy nie przepadałam, ale w tamtej ciąży to potrafiłam całą tabliczkę zjeść na raz. Po porodzie było ciężko, bo czekolada przy karmieniu to raczej średnio, ale na szczęście można jest białą i tak do teraz czasem sobie zjem kawałek białej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak mi podpowiadają wszyscy, że najlepiej by było gdybym zaszła w drugą ciążę pod koniec macierzyńskiego ;) tylko że u mnie zajście w ciążę nie obyło się bez problemów, więc nie zawsze jest tak, że pstryk i masz ;) ale mama mówi, że może teraz już worek się rozwiąże i dzieciaczki się posypią ;) hehe ;)) niech się dzieje wola Boża :D
    dzisiaj popołudniu idę na wizytę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:23

• Est Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    Est jk się czujesz w roli mamy? Jesteśmy zazdrosne że pytasz tylko o Nowatorkę :-( Ile synuś waży? Masz pokarm czy dokarmiasz?

Spytałam o Nowatorke, bo wydawało mi się, że ona jest najbliżej terminu :-)
    A co u Ciebie? Jak się czujesz?

U mnie już coraz lepiej, syn rośnie, ile waży dowiem się na wizycie 21.06.
    Cały czas karmię piersią i dokarmiam niestety mm.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    no tak mi podpowiadają wszyscy, że najlepiej by było gdybym zaszła w drugą ciążę pod koniec macierzyńskiego ;) tylko że u mnie zajście w ciążę nie obyło się bez problemów, więc nie zawsze jest tak, że pstryk i masz ;) ale mama mówi, że może teraz już worek się rozwiąże i dzieciaczki się posypią ;) hehe ;)) niech się dzieje wola Boża :D
    dzisiaj popołudniu idę na wizytę ;)

Nam z pierwszą córką zeszło 15 miesięcy starań, wyszły problemy z tarczycą - niedoczynność i Hashimoto, prolaktyna też była za wysoka, co powodowało, że owulacja raz była raz nie. Jak w końcu moja gin rozłożyła ręce i poleciła klinikę leczenia niepłodności i odpuściliśmy w miesiącu wizyty wszelkie leki, to się udało. A z drugim dzieckiem to było tak, że w lipcu zeszłego roku po 7.5 miesiącach od porodu dostałam pierwszy okres, a potem jakieś plamienia po drodze były. W sierpniu byłam na kontroli u gin i powiedział gościu, że to się musi unormować. W październiku poszłam do innej lekarki i mówiła, że te plamienie to można by zaliczyć jako okres, bo może tak mój organizm może się akurat tak rozkręca. Mówiła, żeby jeszcze się powstrzymać z wywoływaniem okresu, bo praktycznie po to doszłam na wizytę. No i na usg wyszło, że jestem przed owulacją i za 4-5 dni powinna być. No i po rozmowach z mężem stwierdziliśmy, że to może być dobry czas, żeby zacząć się starać, bo nie wiadomo ile nam to znowu zajmie. Udało się w pierwszym cyklu i do dzisiaj nie mogę się nadziwić, że organizm kobiety jest taki nieodgadniony. Także jak tylko będziesz mogła i chciała, to staraj się o drugie :) U nas będzie różnica rok i 7 miesięcy. Zaszłam w ciążę, jak mała miała 10 miesięcy i jeszcze karmiłam w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 13:01

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ