X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. odpisal... ze nei ma zadnego problemu i ze mala bedzie musiala byc obejrzana pod tym wzgledem po 1 m-cu zycia (bo to moze byc genetyczne)
    Takze ok, przynajmniej juz nie mam watpliwosci na ten temat ;)

ja teraz ostatnie 2 miesiace troche puchne no ale to chyba normalne... taK to na ostatniej wizycie mialam 7 kg do przodu takze duzo nie przytylam, chyba nie bedzie mi ciezko wrocic do formy. najgorzej ze ostatnio strasznie mi sie chce jesc czekolady :P

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam białą czekoladę :) Już dzisiaj dokończyłam ostatni kawałek jaki miałam i jutro chyba kupię nową ;)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Izieth a kobiety w ciazy chyba nie powinny tyle siedziec przed kompem w pracy. Jest jakies prawo na ten temat.
    ja tez 8 godz dziennie spędzam przed kompem w pracy i jeszcze w domu, mąż mi podpowiada :D
    być może jest takie prawo ale mojej pracy nie da się wykonywać w dzisiejszych czasach bez komputera, jestem księgową, kiedyś były liczydła i wystarczało, teraz bez komputera się nie da ;)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zona a do kiedy chcesz tak pracowac?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie słyszałam, że było coś takiego, że przed komputerem można tylko 4 godziny, ale to chyba było związane ze szkodliwym promieniowaniem tych starych monitorów. Poprzedni lekarz mówił, że nie ma medycznych przeciwwskazań do pracy przy komputerze.

U mnie też nie ma opcji pracy bez komputera, pracuję w firmie informatycznej, więc ciężko coś innego znaleźć ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Zona a do kiedy chcesz tak pracowac?
    jak najdłużej, myślałam żeby do listopada, zobaczymy jak to będzie, czy dam radę, jest to też spowodowane względami finansowymi, chociaż czasami mam już dosyć i nie mogę się doczekać kiedy będę już caly czas w domu ;)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka,to fajnie ze już się nie musisz o to martwić.Ja na razie nie puchnę,i też na razie dużo nie przytyłam,ale apetyt to ja mam..

Oh dziewczyny,proszę nie przypominajcie o czekoladzie,ja muszę wytrwać tych pare dni diety :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nigdy nie szalałam za czekoladą, taki dziwak ze mnie ;)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz pora na mleczko :) synuś kopie bo głodny a mama przyzwyczaiła, że codziennie ok 19 pije mleko z płatkami ;)

nowatorka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym siedzeniem przed kompem to nie chodzi nawet o promieniowanie ale siedziec tak 8 godz w 1 pozycji to jest cieeeezko ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie siedze przez 8 godz non stop, czasami robie sobie przerwy i się przechadzam ;) no ale pracować trzeba jak się chce macierzyńskiego na odpowiednim poziomie ;) 500+ nie dostane bo na jedno dziecko jest limit dochodu, więc chyba jestem "bogata" hehe ;)

nowatorka lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest 80 euro na kazde dziecko przez 3 lata. Niby nic ale zawsze na pieluchy co miesiac bedzie ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam usg polowkowe. Jednocześnie cieszę się i stresuje. Trzymajcie kciuki!

kataloza, nowatorka, JRY1984 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai powodzenia!!

Kai lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai powodzenia. Bedziesz mogla sobie dokladnie poogladac malucha na ekranie :)

Kai lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki Kai!

Kai lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona ja też jestem księgową :) Ja już ponad 2 lata siedzę w domu. W pierwszej ciąży od razu dostałam zwolnienie z racji ciąży zagrożonej i krwawienia. No a potem jeszcze na macierzyńskim zaszła w drugą ciążę. Po macierzyńskim byłam na urlopie, a od marca jestem na zwolnieniu.

Co do czekolady to też nigdy nie przepadałam, ale w tamtej ciąży to potrafiłam całą tabliczkę zjeść na raz. Po porodzie było ciężko, bo czekolada przy karmieniu to raczej średnio, ale na szczęście można jest białą i tak do teraz czasem sobie zjem kawałek białej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak mi podpowiadają wszyscy, że najlepiej by było gdybym zaszła w drugą ciążę pod koniec macierzyńskiego ;) tylko że u mnie zajście w ciążę nie obyło się bez problemów, więc nie zawsze jest tak, że pstryk i masz ;) ale mama mówi, że może teraz już worek się rozwiąże i dzieciaczki się posypią ;) hehe ;)) niech się dzieje wola Boża :D
    dzisiaj popołudniu idę na wizytę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:23

• Est Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    Est jk się czujesz w roli mamy? Jesteśmy zazdrosne że pytasz tylko o Nowatorkę :-( Ile synuś waży? Masz pokarm czy dokarmiasz?

Spytałam o Nowatorke, bo wydawało mi się, że ona jest najbliżej terminu :-)
    A co u Ciebie? Jak się czujesz?

U mnie już coraz lepiej, syn rośnie, ile waży dowiem się na wizycie 21.06.
    Cały czas karmię piersią i dokarmiam niestety mm.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    no tak mi podpowiadają wszyscy, że najlepiej by było gdybym zaszła w drugą ciążę pod koniec macierzyńskiego ;) tylko że u mnie zajście w ciążę nie obyło się bez problemów, więc nie zawsze jest tak, że pstryk i masz ;) ale mama mówi, że może teraz już worek się rozwiąże i dzieciaczki się posypią ;) hehe ;)) niech się dzieje wola Boża :D
    dzisiaj popołudniu idę na wizytę ;)

Nam z pierwszą córką zeszło 15 miesięcy starań, wyszły problemy z tarczycą - niedoczynność i Hashimoto, prolaktyna też była za wysoka, co powodowało, że owulacja raz była raz nie. Jak w końcu moja gin rozłożyła ręce i poleciła klinikę leczenia niepłodności i odpuściliśmy w miesiącu wizyty wszelkie leki, to się udało. A z drugim dzieckiem to było tak, że w lipcu zeszłego roku po 7.5 miesiącach od porodu dostałam pierwszy okres, a potem jakieś plamienia po drodze były. W sierpniu byłam na kontroli u gin i powiedział gościu, że to się musi unormować. W październiku poszłam do innej lekarki i mówiła, że te plamienie to można by zaliczyć jako okres, bo może tak mój organizm może się akurat tak rozkręca. Mówiła, żeby jeszcze się powstrzymać z wywoływaniem okresu, bo praktycznie po to doszłam na wizytę. No i na usg wyszło, że jestem przed owulacją i za 4-5 dni powinna być. No i po rozmowach z mężem stwierdziliśmy, że to może być dobry czas, żeby zacząć się starać, bo nie wiadomo ile nam to znowu zajmie. Udało się w pierwszym cyklu i do dzisiaj nie mogę się nadziwić, że organizm kobiety jest taki nieodgadniony. Także jak tylko będziesz mogła i chciała, to staraj się o drugie :) U nas będzie różnica rok i 7 miesięcy. Zaszłam w ciążę, jak mała miała 10 miesięcy i jeszcze karmiłam w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 13:01

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ