Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kataloza wrote:
No właśnie juz wiem ze po 35 roku czyli mi niestety przysługują. -
Hej Witam nowe 30stki. Fajnie, ze jest nas coraz wiecej. No i juz nie zamykam stawki!
Ja wczoraj bylam na usg. Pojechalismy cala rodziną. Dopiero wczoraj podczas wizyty Córki dowiedzialy sie, ze beda mialy rodzenstwo. To byl dzien pelen wzruszen.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee31bc64abc8.jpgFairuza, Kai, nowatorka lubią tę wiadomość
...więc teraz serca mam dwa... -
Nowatorka,wybawiłaś się więc,w sumie teraz to nieprędko,bo po porodzie nie będziesz miała na to za bardzo czasu.
Majanna to piękną niespodziankę zrobiłaś córkom.A w jakim są wieku?Jak zareagowały?No i jak maluszek?Super focia!
Kai,u nas imię dla córy to Paola Maria,a dla synka Oliver Jan.Takie złożone i trochę obcojęzyczne,bo ich tatuś jest Słowakiem (a Maria po babci,Jan po dziadku).
Ina.a,czemu się smutasz?to chyba dobrze,że ci przysługują. -
Ja jestem 8 listopada a córka 30. Teraz niby termin na luty ale też może być tak, że się złapie jeszcze na styczeń bo będzie cc wiec może być wcześniej wyznaczona ☺
A co do badań to po prostu wolałabym żeby nie były mi w ogóle potrzebne, nie musiały przysługiwać. -
Fakt, dobrze by było, gdyby wszystkie dzieci bez wyjątku były zdrowe i niepotrzebne byłyby jakiekolwiek badania. U Ciebie Ina.a to przywilej, ja poszłabym na badania nawet w wieku 20 lat, warto wiedzieć, czy z dzieckiem ok, bez względu na wiek.
Mi przysługują badania z racji poprzedniej historii i fajnie, że nie muszę za nie płacićnowatorka lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Izieth wrote:Fakt, dobrze by było, gdyby wszystkie dzieci bez wyjątku były zdrowe i niepotrzebne byłyby jakiekolwiek badania. U Ciebie Ina.a to przywilej, ja poszłabym na badania nawet w wieku 20 lat, warto wiedzieć, czy z dzieckiem ok, bez względu na wiek.
Mi przysługują badania z racji poprzedniej historii i fajnie, że nie muszę za nie płacić
Ja zapewne też z tych badań skorzystam. W poprzedniej ciąży miałam badań setki chyba, a wizyty niemal co tydzień, bo tak się bałam po poronieniu, i miałam super lekarza. -
Fairuza wrote:Nowatorka,wybawiłaś się więc,w sumie teraz to nieprędko,bo po porodzie nie będziesz miała na to za bardzo czasu.
Majanna to piękną niespodziankę zrobiłaś córkom.A w jakim są wieku?Jak zareagowały?No i jak maluszek?Super focia!
Kai,u nas imię dla córy to Paola Maria,a dla synka Oliver Jan.Takie złożone i trochę obcojęzyczne,bo ich tatuś jest Słowakiem (a Maria po babci,Jan po dziadku).
Ina.a,czemu się smutasz?to chyba dobrze,że ci przysługują.
Dzieki Fairuza! Dziewczynki maja juz 5 i 7 lat. Obie sa na tyle duze by dokladnie rozumiec co sie dzieje, dlatego chcialam by byl to dla nich moment wyjatkowy. Troche sie obawialam o Mlodsza, bo ona nie tryskala radoscia na mysl o tym, ze straci swoja uprzywilejowana pozycje. Starsza natomiast od dlugiego czasu doprasza sie o Brata, wiec o nia bylam spokojna.
Na szczescie obie zareagowały bardzo pozytywnie Lekarka ulozyla mnie tak, ze glowa bylam zwrocona do Nich, wiec przytulily sie i razem ogladalysmy Malenstwo (choc ja, zza ich glow widzialam jedynie pol monitora )
Badanie bylo bardzo szczegolowe. Wszystkie parametry prawidłowe. Brak wskazan do dalszej diagnostyki.
Po wizycie pojechalismy na obiad. Dziewczyny nie odstepowaly mnie na krok, ciagle chca glaskac moj brzuch i przemawoaja do Malenstwa.
Mlodsza wymyslila juz nawet imiona dla Siostry - Rozyczka Jarzebinka ❤
...więc teraz serca mam dwa... -
Kai wrote:Lista nam się roszerza już na 2017 rok. I jaka silna reprezentacja grudniowek! Kataloza, znasz już płeć dziecka? Nowatorka, Milcia, Jry, Fairuza, jakieś decyzje co do imion zapadły? Podzielicie się?
Na USG w 13 tyg powiedział że chłopiec mam już nawet imię dla Młodego Wojciech Jerzy, ale zdaje sobie sprawę że wszystko może się zmienić i może się zrobić dziewczynka:-)
-
Milcia wrote:U nas od 11 do 16 tygodnia na trzech wizytach był chłopiec i imię też Wojtek, a tu potem nagle zrobiła się dziewczynka i będzie Ewa.
Majanna,no naprawdę super,cieszę się że córki tak pozytywnie to przyjęły.A o młodszą się nie martw,maksymalnie to będzie rywalizować ze starszą o zajmowanie się dzidziusiem.Czyli to tez będzie córcia? Oj,tatuś będzie biedny...