X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista nam się roszerza już na 2017 rok. I jaka silna reprezentacja grudniowek! Kataloza, znasz już płeć dziecka? Nowatorka, Milcia, Jry, Fairuza, jakieś decyzje co do imion zapadły? Podzielicie się?

Izieth lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Ina.a badania prenatalne przysługują po 35 roku życia:-)

Fairuza to rzeczywiście późno:-)mnie sugerują ciążę bliźniaczą bo mam już spory brzuch:-) ale na usg w 13 tyg nic nie było widać drugiego szkraba:)

0d1y3e3kk84599wq.png

No właśnie juz wiem ze po 35 roku czyli mi niestety przysługują.

29bc599a58.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Witam nowe 30stki. Fajnie, ze jest nas coraz wiecej. No i juz nie zamykam stawki! :D
    Ja wczoraj bylam na usg. Pojechalismy cala rodziną. Dopiero wczoraj podczas wizyty Córki dowiedzialy sie, ze beda mialy rodzenstwo. <3 To byl dzien pelen wzruszen.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee31bc64abc8.jpg

Fairuza, Kai, nowatorka lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja pierwsze w wieku 30 urodziłam, teraz jestem przed 32 (wrzesień).
    ja też we wrześniu 32 :)
    z pierwszym wyrobiłam się mając jeszcze 28 ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 32 we wrześniu :-)
    Idę oglądać mecz :-)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina.a wrote:
    A ja jestem sama z listopada i moja córeczka jest z listopada☺ Polecam listopad

Hehe ,ja też.A z którego dokładnie?ps.moja córa z września,teraz tez termin na wrzesień,ale pewnie dzieci urodzą się już w sierpniu

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka,wybawiłaś się więc,w sumie teraz to nieprędko,bo po porodzie nie będziesz miała na to za bardzo czasu.

Majanna to piękną niespodziankę zrobiłaś córkom.A w jakim są wieku?Jak zareagowały?No i jak maluszek?Super focia!

Kai,u nas imię dla córy to Paola Maria,a dla synka Oliver Jan.Takie złożone i trochę obcojęzyczne,bo ich tatuś jest Słowakiem :) (a Maria po babci,Jan po dziadku).

Ina.a,czemu się smutasz?to chyba dobrze,że ci przysługują.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 8 listopada a córka 30. Teraz niby termin na luty ale też może być tak, że się złapie jeszcze na styczeń bo będzie cc wiec może być wcześniej wyznaczona ☺
    A co do badań to po prostu wolałabym żeby nie były mi w ogóle potrzebne, nie musiały przysługiwać.

29bc599a58.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, dobrze by było, gdyby wszystkie dzieci bez wyjątku były zdrowe i niepotrzebne byłyby jakiekolwiek badania. U Ciebie Ina.a to przywilej, ja poszłabym na badania nawet w wieku 20 lat, warto wiedzieć, czy z dzieckiem ok, bez względu na wiek.
    Mi przysługują badania z racji poprzedniej historii i fajnie, że nie muszę za nie płacić :)

nowatorka lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    Fakt, dobrze by było, gdyby wszystkie dzieci bez wyjątku były zdrowe i niepotrzebne byłyby jakiekolwiek badania. U Ciebie Ina.a to przywilej, ja poszłabym na badania nawet w wieku 20 lat, warto wiedzieć, czy z dzieckiem ok, bez względu na wiek.
    Mi przysługują badania z racji poprzedniej historii i fajnie, że nie muszę za nie płacić :)

Ja zapewne też z tych badań skorzystam. W poprzedniej ciąży miałam badań setki chyba, a wizyty niemal co tydzień, bo tak się bałam po poronieniu, i miałam super lekarza.

29bc599a58.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Nowatorka,wybawiłaś się więc,w sumie teraz to nieprędko,bo po porodzie nie będziesz miała na to za bardzo czasu.

Majanna to piękną niespodziankę zrobiłaś córkom.A w jakim są wieku?Jak zareagowały?No i jak maluszek?Super focia!

Kai,u nas imię dla córy to Paola Maria,a dla synka Oliver Jan.Takie złożone i trochę obcojęzyczne,bo ich tatuś jest Słowakiem :) (a Maria po babci,Jan po dziadku).

Ina.a,czemu się smutasz?to chyba dobrze,że ci przysługują.

Dzieki Fairuza! Dziewczynki maja juz 5 i 7 lat. Obie sa na tyle duze by dokladnie rozumiec co sie dzieje, dlatego chcialam by byl to dla nich moment wyjatkowy. Troche sie obawialam o Mlodsza, bo ona nie tryskala radoscia na mysl o tym, ze straci swoja uprzywilejowana pozycje. Starsza natomiast od dlugiego czasu doprasza sie o Brata, wiec o nia bylam spokojna.
    Na szczescie obie zareagowały bardzo pozytywnie <3 Lekarka ulozyla mnie tak, ze glowa bylam zwrocona do Nich, wiec przytulily sie i razem ogladalysmy Malenstwo (choc ja, zza ich glow widzialam jedynie pol monitora ;) )
    Badanie bylo bardzo szczegolowe. Wszystkie parametry prawidłowe. Brak wskazan do dalszej diagnostyki.
    Po wizycie pojechalismy na obiad. Dziewczyny nie odstepowaly mnie na krok, ciagle chca glaskac moj brzuch i przemawoaja do Malenstwa.
    Mlodsza wymyslila juz nawet imiona dla Siostry - Rozyczka Jarzebinka :D

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Lista nam się roszerza już na 2017 rok. I jaka silna reprezentacja grudniowek! Kataloza, znasz już płeć dziecka? Nowatorka, Milcia, Jry, Fairuza, jakieś decyzje co do imion zapadły? Podzielicie się?

Na USG w 13 tyg powiedział że chłopiec mam już nawet imię dla Młodego Wojciech Jerzy, ale zdaje sobie sprawę że wszystko może się zmienić i może się zrobić dziewczynka:-)

0d1y3e3kk84599wq.png

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córkę mam z 31 października tu termin mam na 27 listopad , ale wydaje mi się że urodzi się wcześniej także prawdopodobnie dwa skorpiony w domu będę mieć i dwa wodniki bo ja i mój partner to wodniki:-) Będzie ciekawie.

0d1y3e3kk84599wq.png

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina.a wrote:
    No właśnie juz wiem ze po 35 roku czyli mi niestety przysługują.

A to przepraszam możliwe że nie doczytałam gdzieś wcześniej że jesteś już po 35 roku życia...Nie przejmuj się to standardowe procedury ....:-) ja za dwa lata też będę mieć takie:-)

0d1y3e3kk84599wq.png

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 11 do 16 tygodnia na trzech wizytach był chłopiec :) i imię też Wojtek, a tu potem nagle zrobiła się dziewczynka i będzie Ewa.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    U nas od 11 do 16 tygodnia na trzech wizytach był chłopiec :) i imię też Wojtek, a tu potem nagle zrobiła się dziewczynka i będzie Ewa.
    A to heca! :)Dziewczynki górą :)

Majanna,no naprawdę super,cieszę się że córki tak pozytywnie to przyjęły.A o młodszą się nie martw,maksymalnie to będzie rywalizować ze starszą o zajmowanie się dzidziusiem.Czyli to tez będzie córcia? :) Oj,tatuś będzie biedny...

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę, że wy już po prenatalnych. Ja mam dopiero 23 czerwca.

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina.a wrote:
    Ja mam już niestety aż 36 lat
    Witaj rowiesniczko :) Z jakiego jesteś miesiąca ? Ja jestem z maja i mój syn też jest z maja. Mąż jest ze stycznia i termin porodu wypada mi w jego urodziny, ale pewnie urodze w grudniu :)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mus.zka wrote:
    Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę, że wy już po prenatalnych. Ja mam dopiero 23 czerwca.
    To tylko 10 dni...dasz radę,trzymam kciuki!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    To tylko 10 dni...dasz radę,trzymam kciuki!

Mam nadzieję :) Siedząc w domu czas strasznie się dluzy, a i w głowie głupie myśli krążą :/

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ