X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista nam się roszerza już na 2017 rok. I jaka silna reprezentacja grudniowek! Kataloza, znasz już płeć dziecka? Nowatorka, Milcia, Jry, Fairuza, jakieś decyzje co do imion zapadły? Podzielicie się?

Izieth lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Ina.a badania prenatalne przysługują po 35 roku życia:-)

Fairuza to rzeczywiście późno:-)mnie sugerują ciążę bliźniaczą bo mam już spory brzuch:-) ale na usg w 13 tyg nic nie było widać drugiego szkraba:)

0d1y3e3kk84599wq.png

No właśnie juz wiem ze po 35 roku czyli mi niestety przysługują.

29bc599a58.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Witam nowe 30stki. Fajnie, ze jest nas coraz wiecej. No i juz nie zamykam stawki! :D
    Ja wczoraj bylam na usg. Pojechalismy cala rodziną. Dopiero wczoraj podczas wizyty Córki dowiedzialy sie, ze beda mialy rodzenstwo. <3 To byl dzien pelen wzruszen.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee31bc64abc8.jpg

Fairuza, Kai, nowatorka lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja pierwsze w wieku 30 urodziłam, teraz jestem przed 32 (wrzesień).
    ja też we wrześniu 32 :)
    z pierwszym wyrobiłam się mając jeszcze 28 ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 32 we wrześniu :-)
    Idę oglądać mecz :-)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina.a wrote:
    A ja jestem sama z listopada i moja córeczka jest z listopada☺ Polecam listopad

Hehe ,ja też.A z którego dokładnie?ps.moja córa z września,teraz tez termin na wrzesień,ale pewnie dzieci urodzą się już w sierpniu

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka,wybawiłaś się więc,w sumie teraz to nieprędko,bo po porodzie nie będziesz miała na to za bardzo czasu.

Majanna to piękną niespodziankę zrobiłaś córkom.A w jakim są wieku?Jak zareagowały?No i jak maluszek?Super focia!

Kai,u nas imię dla córy to Paola Maria,a dla synka Oliver Jan.Takie złożone i trochę obcojęzyczne,bo ich tatuś jest Słowakiem :) (a Maria po babci,Jan po dziadku).

Ina.a,czemu się smutasz?to chyba dobrze,że ci przysługują.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 8 listopada a córka 30. Teraz niby termin na luty ale też może być tak, że się złapie jeszcze na styczeń bo będzie cc wiec może być wcześniej wyznaczona ☺
    A co do badań to po prostu wolałabym żeby nie były mi w ogóle potrzebne, nie musiały przysługiwać.

29bc599a58.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, dobrze by było, gdyby wszystkie dzieci bez wyjątku były zdrowe i niepotrzebne byłyby jakiekolwiek badania. U Ciebie Ina.a to przywilej, ja poszłabym na badania nawet w wieku 20 lat, warto wiedzieć, czy z dzieckiem ok, bez względu na wiek.
    Mi przysługują badania z racji poprzedniej historii i fajnie, że nie muszę za nie płacić :)

nowatorka lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    Fakt, dobrze by było, gdyby wszystkie dzieci bez wyjątku były zdrowe i niepotrzebne byłyby jakiekolwiek badania. U Ciebie Ina.a to przywilej, ja poszłabym na badania nawet w wieku 20 lat, warto wiedzieć, czy z dzieckiem ok, bez względu na wiek.
    Mi przysługują badania z racji poprzedniej historii i fajnie, że nie muszę za nie płacić :)

Ja zapewne też z tych badań skorzystam. W poprzedniej ciąży miałam badań setki chyba, a wizyty niemal co tydzień, bo tak się bałam po poronieniu, i miałam super lekarza.

29bc599a58.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Nowatorka,wybawiłaś się więc,w sumie teraz to nieprędko,bo po porodzie nie będziesz miała na to za bardzo czasu.

Majanna to piękną niespodziankę zrobiłaś córkom.A w jakim są wieku?Jak zareagowały?No i jak maluszek?Super focia!

Kai,u nas imię dla córy to Paola Maria,a dla synka Oliver Jan.Takie złożone i trochę obcojęzyczne,bo ich tatuś jest Słowakiem :) (a Maria po babci,Jan po dziadku).

Ina.a,czemu się smutasz?to chyba dobrze,że ci przysługują.

Dzieki Fairuza! Dziewczynki maja juz 5 i 7 lat. Obie sa na tyle duze by dokladnie rozumiec co sie dzieje, dlatego chcialam by byl to dla nich moment wyjatkowy. Troche sie obawialam o Mlodsza, bo ona nie tryskala radoscia na mysl o tym, ze straci swoja uprzywilejowana pozycje. Starsza natomiast od dlugiego czasu doprasza sie o Brata, wiec o nia bylam spokojna.
    Na szczescie obie zareagowały bardzo pozytywnie <3 Lekarka ulozyla mnie tak, ze glowa bylam zwrocona do Nich, wiec przytulily sie i razem ogladalysmy Malenstwo (choc ja, zza ich glow widzialam jedynie pol monitora ;) )
    Badanie bylo bardzo szczegolowe. Wszystkie parametry prawidłowe. Brak wskazan do dalszej diagnostyki.
    Po wizycie pojechalismy na obiad. Dziewczyny nie odstepowaly mnie na krok, ciagle chca glaskac moj brzuch i przemawoaja do Malenstwa.
    Mlodsza wymyslila juz nawet imiona dla Siostry - Rozyczka Jarzebinka :D

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Lista nam się roszerza już na 2017 rok. I jaka silna reprezentacja grudniowek! Kataloza, znasz już płeć dziecka? Nowatorka, Milcia, Jry, Fairuza, jakieś decyzje co do imion zapadły? Podzielicie się?

Na USG w 13 tyg powiedział że chłopiec mam już nawet imię dla Młodego Wojciech Jerzy, ale zdaje sobie sprawę że wszystko może się zmienić i może się zrobić dziewczynka:-)

0d1y3e3kk84599wq.png

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córkę mam z 31 października tu termin mam na 27 listopad , ale wydaje mi się że urodzi się wcześniej także prawdopodobnie dwa skorpiony w domu będę mieć i dwa wodniki bo ja i mój partner to wodniki:-) Będzie ciekawie.

0d1y3e3kk84599wq.png

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina.a wrote:
    No właśnie juz wiem ze po 35 roku czyli mi niestety przysługują.

A to przepraszam możliwe że nie doczytałam gdzieś wcześniej że jesteś już po 35 roku życia...Nie przejmuj się to standardowe procedury ....:-) ja za dwa lata też będę mieć takie:-)

0d1y3e3kk84599wq.png

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 11 do 16 tygodnia na trzech wizytach był chłopiec :) i imię też Wojtek, a tu potem nagle zrobiła się dziewczynka i będzie Ewa.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    U nas od 11 do 16 tygodnia na trzech wizytach był chłopiec :) i imię też Wojtek, a tu potem nagle zrobiła się dziewczynka i będzie Ewa.
    A to heca! :)Dziewczynki górą :)

Majanna,no naprawdę super,cieszę się że córki tak pozytywnie to przyjęły.A o młodszą się nie martw,maksymalnie to będzie rywalizować ze starszą o zajmowanie się dzidziusiem.Czyli to tez będzie córcia? :) Oj,tatuś będzie biedny...

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę, że wy już po prenatalnych. Ja mam dopiero 23 czerwca.

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina.a wrote:
    Ja mam już niestety aż 36 lat
    Witaj rowiesniczko :) Z jakiego jesteś miesiąca ? Ja jestem z maja i mój syn też jest z maja. Mąż jest ze stycznia i termin porodu wypada mi w jego urodziny, ale pewnie urodze w grudniu :)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mus.zka wrote:
    Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę, że wy już po prenatalnych. Ja mam dopiero 23 czerwca.
    To tylko 10 dni...dasz radę,trzymam kciuki!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    To tylko 10 dni...dasz radę,trzymam kciuki!

Mam nadzieję :) Siedząc w domu czas strasznie się dluzy, a i w głowie głupie myśli krążą :/

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ