Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kai- termin porodu mam wpisany na 9 stycznia...więc możesz uaktualnić.. także nawet kolejności nie musisz zmieniać..
byłam wczoraj u ginki prywatnie(bo chodze raz na nfz a raz tak)- wszystko ok, robal mierzy 4cm..
za tydzien mam bad prenatalne ale juz na nfz...moja ginka nie miała nic przeciwko że robie na nfz...mam tylko nadzieje że jakość tych badań jest taka sama jak prywatnie...nowatorka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Czekając na…
1. Milcia TP 13 lipca Córeczka Ewa - ur. 20 czerwca 2016 (3640 g, 55 cm)
2. nowatorka TP 12 lipca Córeczka Emma
3. JRY1984 TP 15 sierpnia Córeczka Dominisia
4. Fairuza TP 8 września Córeczka Paola Maria i Synek Oliver Jan
5. marta258 TP 19 września Synek Antoś
6. Kukuletka TP 7 października Córeczka Natalka
7. Kai TP 19 października Synek Mikołaj
8. kataloza TP 27 listopada Synek Wojciech Jerzy
9. kalina123 TP 3 grudnia
10. Izieth TP 9 grudnia
11. Majanna TP 16 grudnia
12. żonaAnia TP 22 grudnia
13. mus.zka TP 5 stycznia
14. Allmita TP 9 stycznia
15. Wiedźma82 TP 19 stycznia
16. Ina.a TP 8 lutego
17. Noeli TP 20 lutego -
Pełnia może rzeczywiście wpływać, bo my - kobietki - w ogóle działamy według księżyca .
Allmita, już jesteś na liście z terminem. Właśnie zobaczyłam, że obie jesteśmy z Krakowa (choć ja z grodu Kraka nie pochodzę, ale mieszkam tu od 15 lat). Skąd jesteście, dziewczyny? Przyznacie się?Allmita lubi tę wiadomość
-
hehe mus.zka, nowatorka ma rację.U mnie też już był widoczny tak ok.4mca ,a w pewnym momencie zaczął tak przyspieszac,że każdego dnia wydawał mi się większy i większy.Może powinnas się cieszyć ,że na razie jest mały i nie masz problemów z założeniem sobie butów czy obcięciem paznokci u nóg.Do tego dojdą bóle pleców i problemy z wygodnym spaniem.
mus.zka, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Fairuza u ciebie pewnie szybciej był widoczny bo ty masz 2 w pakiecie
W pierwszej ciąży miałam mały brzuch, ale właśnie nie pamiętam kiedy zaczął być widoczny. Stąd to pytanie. Pamiętam, że pod koniec ciąży nie miałam problemu z założeniem butów czy obcięciem paznokci u nóg i z zazdrością patrzyłam na koleżanki, które miały pokaźniejsze brzuszki.
Może ja jestem jakaś inna -
mus.zka wrote:Dziewczyny a teraz pytanie z innej beczki. Kiedy miałyście widoczny brzuch? Ja jestem w 12 tyg wg. belly i mam leciutko zaokrąglony, ale pod ubraniem nic nie widać.
Pytam z czystej ciekawości. Po prostu nie mogę się doczekać kiedy mi urośnie
U mnie w 11 tyg córka zauważyła że brzuch mi urósł, w 15 tyg ludzie się już orientowali że coś na rzeczy jest a teraz 18 tydz i widać jak nie wiem co:)
-
ja tez mam wrażenie że juz cos widać...aczkolwiek ze mną to trudno bo ja mam z natury niestety duzy brzuszek.., troche tez przez pogłebiona lordoze tak to wygląda...ale juz mam wrażenie że widze TO...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
mus.zka wrote:Fairuza u ciebie pewnie szybciej był widoczny bo ty masz 2 w pakiecie
W pierwszej ciąży miałam mały brzuch, ale właśnie nie pamiętam kiedy zaczął być widoczny. Stąd to pytanie. Pamiętam, że pod koniec ciąży nie miałam problemu z założeniem butów czy obcięciem paznokci u nóg i z zazdrością patrzyłam na koleżanki, które miały pokaźniejsze brzuszki.
Może ja jestem jakaś inna
A tam od razu inna.Moze jesteś szcupła i nawet w zaawansowanej ciązy brzuch masz nieduzy...Ja w 1ciązy przytyłam 13 kg i miałam duży brzuch(choć zaczął mi rosnąc dopiero tak ok 6m-ca) więc i problemy ze schylaniem,choc dzień przed porodem jeszcze jeździłam na rowerze.Teraz w bliźniaczej przytyłam jak na razie 7kg ,ale i tak nie poruszam się już swobodnie,szybko się męczę i ciężko mi nawet założyć spodenki czy w ogole cokolwiek poniżej pasa.A poza tym dużo zależy od sylwetki i ułożenia dziecka. -
Hej dziewczyny ja jestem z Łodzi
U mnie brzuszek już lekko zaokrąglił się w 3 mies, ale pod ubraniem nie było go widać, dopiero od 4 mies widać, że to ciąża a nie przejedzenie
Wczoraj zaczął mi się trzeci trymestr więc brzuszek już spory i już nie ukryję go pod żadnym ubraniem
-
Ina gratuluje udanej wizyty
no ja juz buty i skarpetki to musze z boku jakimis wygibasami nakladac
u mnie na poczatku nie bylo widac brzucha ale niektorzy poznawali "po mojej twarzy", podobno w ciazy sie zmienia. normalnie szok bo ja nic takiego u siebie nie zauwazylam. teraz to inna sprawa bo jestem juz troche spuchnieta ale na poczatku..
ja jestem z wa-wy ale mieszkam we wloszech
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 18:17