Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja juz mam brzuch jak poprzednim razem w 5 miesiącu. Ale nie jest to typowo ciążowy brzuszek tylko bardzo spuchnniety, nabrzmialy choć nie wiem czemu, nie mam zaparć, wzdęc nie miałam nigdy. No ale jest, ukryć się go jeszcze da, ale jeśli chce się pochwalić ciąża to też się da, mogę go wypinać ale nie da się wciągnąć ☺
-
Ja jestem w pierwszej ciąży, a brzuch już mi się zaokraglil w pierwszych tygodniach. Fakt, ze nieco zaokraglony mialam juz wcześniej, bo taką już mam "urodę". Teraz mam już przed sobą dużą piłkę. Ciekawe, jak będzie dalej, bo sporo jeszcze tej ciąży przede mną. Biust mi urósł jak szalony, wczoraj kupiłam biustonosz w rozmiarze 75g i jest tylko nieco za duży (żeby dłużej posłużył). Ręce, nogi, twarz nic się nie zmieniły. Miło mi, że mimo moich sloniowych rozmiarów sporo osób mnie komplementuje. Podobno "prominieje". Czuję się więc jak promieniejace, urocze słoniatko
Fairuza lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za przyjęcie mnie. W maju skonczyłam 30 lat, jest to moja pierwsza ciąża. Długo się staraliśmy z mężem, mieliśmy mieć IVF za kilka miesięcy, aż tu nagle udało się naturalnie do dziś jestem w szoku, ale pozytywnym Jestem w 15 tc (14+6) choć według usg ciąża jest o 3 dni starsza. Rodzę w grudniu i na razie panikuję, ale nie samym porodem, tylko zakupami dla maleństwa. Nic jeszcze nie mamy, nie wiem nawet od czego zacząć. Jesteśmy kompletnie zieloni w temacie dzieci.
nowatorka lubi tę wiadomość
-
Fairuza wrote:Kai,a ile przytyłaś?Ty pisałaś chyba,że nie jesteś wysoka a wiadomo u niższych osób pare kilo i już widać.
Nita witamy!
Nito, witamy! Podaj mi, proszę, termin porodu, to Cię wciągnę na naszą listę. Jesli znasz już płeć i wybrałaś imię, to też mozesz się podzielić. ☺ -
Fairuza, podczytałam wcześniej, że spodziewasz się bliźniaków. Super, gratuluję podwójnego szczęścia
Nie znamy jeszcze płci. Cały czas przeczuwałam dziewczynkę, a na usg prenatalnym lekarz mówił, że on bardziej skłania się ku chłopakowi, choć to na razie takie przypuszczenia, bo maluszek nie chciał pokazać co ma między nóżkami. Termin według OM mam na 15.12 a według usg 12.12. Ale niech zostanie według OM czyli 15 grudnia. Na razie bez płci poproszę -
Czekając na…
1. Milcia TP 13 lipca Córeczka Ewa - ur. 20 czerwca 2016 (3640 g, 55 cm)
2. nowatorka TP 12 lipca Córeczka Emma
3. JRY1984 TP 15 sierpnia Córeczka Dominisia
4. Fairuza TP 8 września Córeczka Paola Maria i Synek Oliver Jan
5. marta258 TP 19 września Synek Antoś
6. Kukuletka TP 7 października Córeczka Natalka
7. Kai TP 19 października Synek Mikołaj
8. kataloza TP 27 listopada Synek Wojciech Jerzy
9. kalina123 TP 3 grudnia
10. Izieth TP 9 grudnia
11. Nita TP 15 grudnia
12. Majanna TP 16 grudnia
13. żonaAnia TP 22 grudnia
14. mus.zka TP 5 stycznia
15. Allmita TP 9 stycznia
16. Wiedźma82 TP 19 stycznia
17. Ina.a TP 8 lutego
18. Noeli TP 20 lutego -
nick nieaktualnyhej, ja to mam już taka ochote urzadzac pokoik dla maluszka ale przecież nawet nie wiem czy chlopiec czy dziewczynka
no tak grudniowki przeważają efekt wiosny chyba.. smieje się bo tez na grudzień mamWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 09:47