Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny....witam sie w II trym i po usg prenatalnym..
na usg wszystko ok- niestety płci nie udało sie podglądnać, ale nie to jest dla mnie najważniejsze.. teraz czekam jeszcze na wyniki testu pappa ale jestem dobrej mysli..Kai, nowatorka, mus.zka, JRY1984, Izieth lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Ja się witam 2 tygodnie po porodzie. Szybko zleciało Dzieciaki śpią, a ja mam w końcu trochę czasu dla siebie - czytaj dalej na sprzątanie, pranie itd. Dziś waga pokazuje 0,6 kg mniej niż tydzień temu i 4 cm mniej w brzuchu
Małej dzisiaj odpadł pępek Budzi się 2 razy w nocy i wciąż jest nienajedzona. Muszę jej dawać dwa cyce i jeszcze jej mało, także jeszcze butelkę małą jej daję w nocy.nowatorka, JRY1984, marta258, Izieth lubią tę wiadomość
-
ZonaAnia,sprawdzony numer z gumką haha,tez to stosowałam w 1ciąży,teraz nie muszę,chodzę głównie w legginsach.Zmęczenie będziesz czuc,bo organizm musi pracować na zwiększonych obrotach,a do tego jeszcze zle śpisz.Potem się to trochę unormuje i zazwyczaj czuje się przypływ energii,z którego korzystaj i ciesz się ile wlezie,bo się szybko konczy..
Allmita super ze z dzieciaczkiem wszystko ok.Jeśli nie chcało ujawnić plci,to może to będzie dziewczynka,zazwyczaj dziewczynki są takie nieśmiałe
Milcia jak tobie dobrze,że masz już to za sobą.Piszesz ze w nocy córcia budzi się tylko 2 razy,wydaje mi się to mało,moze dlatego ciągle głodna..Allmita lubi tę wiadomość
-
Fairuza wrote:
Allmita super ze z dzieciaczkiem wszystko ok.Jeśli nie chcało ujawnić plci,to może to będzie dziewczynka,zazwyczaj dziewczynki są takie nieśmiałe
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Fairuza wrote:ZonaAnia,sprawdzony numer z gumką haha,tez to stosowałam w 1ciąży,teraz nie muszę,chodzę głównie w legginsach.Zmęczenie będziesz czuc,bo organizm musi pracować na zwiększonych obrotach,a do tego jeszcze zle śpisz.Potem się to trochę unormuje i zazwyczaj czuje się przypływ energii,z którego korzystaj i ciesz się ile wlezie,bo się szybko konczy..
Milcia jak tobie dobrze,że masz już to za sobą.Piszesz ze w nocy córcia budzi się tylko 2 razy,wydaje mi się to mało,moze dlatego ciągle głodna..
Ona budzi się około 22-23 jeszcze zanim pójdziemy spać, a potem co 2,5 h dwie pobudki, więc myślę, że ok. -
U mnie dziś była położna i mała przybrała przez 5 dni 210 g, więc naprawdę sporo i mówi, że nie ma potrzeby dawać mm, bo ładnie waga idzie do przodu i już z najniższej wagi 3130 g jeszcze w szpitalu doszła do 3450 g Niestety urodzeniowej w dwa tygodnie nie osiągnęliśmy, ale 510 g to jednak dużo.
No i położna jeszcze przyniosła mi darmówki z Lovi - butelkę i smoczekKai lubi tę wiadomość
-
Kai wrote:Milcia, a Ty jak się czujesz? Wydobrzalas już po porodzie?
Ja czuję się super Fizycznie doszłam do siebie, chociaż jeszcze mnie plecy bolą jak dłużej stoję albo chodzę. Wczoraj np zrobiliśmy spacer, jak sprawdziłam z endomondo 4,5 km, co po pierwszej ciąży byłoby niewykonalne. krocze mnie w ogóle nie boli, nawet mam wrażenie, jakbym nie rodziła Za to libido wzrosło na nowo, ale niestety jeszcze muszę poczekać do wizyty gin za jakieś 4 tygodnie, jak będzie się kończył połóg. Jedynie co to czuję, że w środku jest luźniej o wiele, ale to się jeszcze zejdzie mam nadzieję.Kai, nowatorka, marta258 lubią tę wiadomość
-
Motylkowa1 wrote:Nowatorka czekamy ja niestety formę mam gorsza. Puchnac zaczęłam. Dłonie. Nogi. I bolą mnie dłonie bo od wody nerwy się blokują.
-
Kai wrote:Dziewczyny, kupilam sobie dziś fajną kiecke w h&m mama za 30 zł. Ostatnio pojawiają się wypowiedzi dziewczyn, których nie wciagnelam jeszcze na listę. Podzielcie się terminem porodu i płcią dziecka, to Was wpisze, o ile chcecie.
nawet nie wiedziałam -
Czekając na…
1. Milcia TP 13 lipca Córeczka Ewa - ur. 20 czerwca 2016 (3640 g, 55 cm)
2. nowatorka TP 12 lipca Córeczka Emma
3. Edka TP 14 lipca Synek
4. JRY1984 TP 15 sierpnia Córeczka Dominisia
5. Fairuza TP 8 września Córeczka Paola Maria i Synek Oliver Jan
6. marta258 TP 19 września Synek Antoś
7. Kukuletka TP 7 października Córeczka Natalka
8. Kai TP 19 października Synek Mikołaj
9. kataloza TP 27 listopada Synek Wojciech Jerzy
10. kalina123 TP 3 grudnia
11. Izieth TP 9 grudnia Córeczka
12. Nita TP 15 grudnia
13. Majanna TP 16 grudnia