Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia jakby nie moja mama ktora mi tu pomaga to tez bym nie raz chyba sie poryczala z bezsilnosci.
Milcia, Kamenka to wasze pija 120ml za 1 zamachem?ja jak sciagam do butelki to daje 40ml bo jakos tak wyliczylam ze takie malenstwo powinno pic ok 5x dziennie po 40ml (jakby pilo z samej butelki) i wlasnie mialam wrazenie ze jej to nie wystarcza ale balam sie za duzo tak na raz dawac.
A o tych herbatkach z kopru to tez slyszalam. Kamenka mozesz napisac cos wiecej o nich? Dajesz je jak jest glodna i za duzo je?kamenkaa lubi tę wiadomość
-
No za jednym zamachem tyle je. Dziecko co tydzień to więcej powinno niby jeść. Na opakowaniach mm jest dozowanie. Może sobie zobacz w necie np jak to wygląda przy mleku Babilon. Tam będą podane ml.
A herbatka z kopru jest na kolki u dzieci.nowatorka, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Boję się tych kolek......Moja córka nie miała ale koleżanki dziecko miało .......wspomina to jako koszmar!! Nawet stwierdziła że gdyby tylko wiedziała że dziecko będzie mieć kolkę to w życiu by się nie zdecydowała na dziecko!!!! I tak się nasłucham i strasznie się boję.......
-
JRY1984 wrote:Hej kochaniutka jestem jestem - przepraszam że tak mało się odzywałam ale z ogórkami walczę he he póki mam siłę A jak u cb kochana?
Dzięki,no ja jeszcze się trzymam.Ale co ty wyprawiasz za cuda z tymi ogórkami,w końcu tak urodzisz !Odpoczywaj,bo będziesz potrzebowac tej siły na potem.
Moja 1córa też miała kolkę,potwierdzam,że jest to okropne przeżycie.Niesamowity krzyk i płacz,jakby ją ze skóry obdzierali -
A jak rozpoznajecie ze to kolki? Bo moja od kilku dni zwlaszcza wieczorami nie moze zasnac i zrywa sie tak, prezy sie i placze. Potem sie znowu uspokaja i znowu placze. I nie mozna jej polozyc do snu... od jutra chyba wroce do drastycznej diety, moze ostatnio za duzo lodow jem...
-
Milcia wrote:Ja jestem po bardzo kiepskiej nocy Już nawet ryczałam z bezsilności. Ale nawet szkoda o tym pisać.
Moja je z dwóch cyców, po ok 12 minut z każdej. Jak jej daję odciągnięte, to wypije ok 110-120 ml.
Kamenka, a Ty dajesz swoje mleko czy mm? Moja czasem po mm śpi 4.5 h, ale wtedy jej tylko podaję 60-90 ml na dodatek, jak mam już mojego mało.
podaje jej Bebilon nie karmie piersią
Moja jak miała 3tyg piła 90ml i miala mało wiec zwiekszylam na 120:) -
nowatorka wrote:Milcia jakby nie moja mama ktora mi tu pomaga to tez bym nie raz chyba sie poryczala z bezsilnosci.
Milcia, Kamenka to wasze pija 120ml za 1 zamachem?ja jak sciagam do butelki to daje 40ml bo jakos tak wyliczylam ze takie malenstwo powinno pic ok 5x dziennie po 40ml (jakby pilo z samej butelki) i wlasnie mialam wrazenie ze jej to nie wystarcza ale balam sie za duzo tak na raz dawac.
A o tych herbatkach z kopru to tez slyszalam. Kamenka mozesz napisac cos wiecej o nich? Dajesz je jak jest glodna i za duzo je?
Tak kochana wypija za jednym zamachem i zasypia
jesli chodzi o herbatki pije je od 1tygodnia jesli ma np problem z kupką podaje jej rumiankowa z Hippa i za 2h jest juz wykupkana hehe
Daje jej normalnie popija jak siedzimy na dworze poł dnia w ogrodzie to pić sie chce nawet dorosłemu wiec daje jej po pare łyczkow albo kopru albo rumianku Na dzien wypije 150ml . -
nowatorka wrote:A jak rozpoznajecie ze to kolki? Bo moja od kilku dni zwlaszcza wieczorami nie moze zasnac i zrywa sie tak, prezy sie i placze. Potem sie znowu uspokaja i znowu placze. I nie mozna jej polozyc do snu... od jutra chyba wroce do drastycznej diety, moze ostatnio za duzo lodow jem...
kolki jak magą sie zaczac - zaczną sie od 3tygodnia życia Twoja jest jeszcze za malutka mojej sie zaczeły jak miala przeszło 3tydzien..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 00:46
-
kamenkaa wrote:podaje jej Bebilon nie karmie piersią
Moja jak miała 3tyg piła 90ml i miala mało wiec zwiekszylam na 120:)
U nas dzisiaj koszmar. Placz i nie wiadomo dlaczego. Nie daje sie uspokoic niczym
Godz 2.23. Dopiero zasnela. Musialam jej dac podwojna porcje mleka sztucznego bo chyba juz nie mialam w cycku a ona byla glodna i glodna. I tak nie zasypiala to dalam jeszcze cycka i jakos przy nim zasnela. Mam nadzieje ze teraz juz bedzie spala. Nie wiem czy to byl glod czy cos innego ale juz bylam zdesperowana, nie moglam jej uspokoicWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 02:25
-
dziewczyny czy Wy pilnujecie w ciąży tego spania na lewym boku? ja ostatnio staram sie tak układać, ale w połowie nocy już nie daje rady...
dzisiaj od rana czytam same artykuły na temat kolki,..przeraza mnie juz to...hehe a nawet połowa ciąży nie za mną.. macie tego szumisia i woombie?? czarna magia dla mnie..codziennie sie o czyms nowym dowiaduje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:51
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Jak się kładę to staram się zawsze na lewym boku, ale zdarza się że już nie daję rady i się przekręcam na prawy. Tylko na wznak nie mogę za długo leżeć bo mi ciężko oddychać.
Szumisia ani woombie nie kupowałam, mam nadzieję że mi się nie przyda i synek nie będzie miał kolek.Allmita lubi tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Ile razy dziennie pila to 90/120?
U nas dzisiaj koszmar. Placz i nie wiadomo dlaczego. Nie daje sie uspokoic niczym
Godz 2.23. Dopiero zasnela. Musialam jej dac podwojna porcje mleka sztucznego bo chyba juz nie mialam w cycku a ona byla glodna i glodna. I tak nie zasypiala to dalam jeszcze cycka i jakos przy nim zasnela. Mam nadzieje ze teraz juz bedzie spala. Nie wiem czy to byl glod czy cos innego ale juz bylam zdesperowana, nie moglam jej uspokoic
Co 3h czasem co 3,5nowatorka lubi tę wiadomość
-
Ja mam ten sam problem. Karmilam piersią ale ciągle glodna. Teraz karmie dla relaksu a potem butla z odciagnietym pokarmem. W nocy robie jej pół na pół z hipp. Moja zjada butli 50/60ml z 6,7 razy plus trochę piersi a waży około 2900. Tez się prezy i brzuszek pobolewa.trzeba masować. Nic się z tym nie zrobi. Ale kupę robi nad ranem . Czasami 2 razy. Ja nie jem kapustnych rzeczy.fasoli o pestkowych owocow
nowatorka lubi tę wiadomość
Nasza myszka jest już z nami