X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia jakby nie moja mama ktora mi tu pomaga to tez bym nie raz chyba sie poryczala z bezsilnosci.
    Milcia, Kamenka to wasze pija 120ml za 1 zamachem?ja jak sciagam do butelki to daje 40ml bo jakos tak wyliczylam ze takie malenstwo powinno pic ok 5x dziennie po 40ml (jakby pilo z samej butelki) i wlasnie mialam wrazenie ze jej to nie wystarcza ale balam sie za duzo tak na raz dawac.
    A o tych herbatkach z kopru to tez slyszalam. Kamenka mozesz napisac cos wiecej o nich? Dajesz je jak jest glodna i za duzo je?

kamenkaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za jednym zamachem tyle je. Dziecko co tydzień to więcej powinno niby jeść. Na opakowaniach mm jest dozowanie. Może sobie zobacz w necie np jak to wygląda przy mleku Babilon. Tam będą podane ml.

A herbatka z kopru jest na kolki u dzieci.

nowatorka, kamenkaa lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że herbatka z kopru pomaga na kołki i podobno działa. Oby nasze dzieci nie miały kolek bo to stresujące i uciążliwe i dla dziecka i dla nas.

nowatorka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się tych kolek......Moja córka nie miała ale koleżanki dziecko miało .......wspomina to jako koszmar!! Nawet stwierdziła że gdyby tylko wiedziała że dziecko będzie mieć kolkę to w życiu by się nie zdecydowała na dziecko!!!! I tak się nasłucham i strasznie się boję.......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja pierwsza też miała i to straszne. Od ok 17-18 do 2,30 w nocy codziennie przez 2 miesiące. Histeryczny płacz. Straszne to było, ale przetrwaliśmy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    Hej kochaniutka jestem jestem - przepraszam że tak mało się odzywałam ale z ogórkami walczę he he póki mam siłę ;) A jak u cb kochana?

Dzięki,no ja jeszcze się trzymam.Ale co ty wyprawiasz za cuda z tymi ogórkami,w końcu tak urodzisz !Odpoczywaj,bo będziesz potrzebowac tej siły na potem.

Moja 1córa też miała kolkę,potwierdzam,że jest to okropne przeżycie.Niesamowity krzyk i płacz,jakby ją ze skóry obdzierali :(

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak rozpoznajecie ze to kolki? Bo moja od kilku dni zwlaszcza wieczorami nie moze zasnac i zrywa sie tak, prezy sie i placze. Potem sie znowu uspokaja i znowu placze. I nie mozna jej polozyc do snu... :/ od jutra chyba wroce do drastycznej diety, moze ostatnio za duzo lodow jem...

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja jestem po bardzo kiepskiej nocy :/ Już nawet ryczałam z bezsilności. Ale nawet szkoda o tym pisać.

Moja je z dwóch cyców, po ok 12 minut z każdej. Jak jej daję odciągnięte, to wypije ok 110-120 ml.

Kamenka, a Ty dajesz swoje mleko czy mm? Moja czasem po mm śpi 4.5 h, ale wtedy jej tylko podaję 60-90 ml na dodatek, jak mam już mojego mało.

podaje jej Bebilon nie karmie piersią :)
    Moja jak miała 3tyg piła 90ml i miala mało wiec zwiekszylam na 120:)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Milcia jakby nie moja mama ktora mi tu pomaga to tez bym nie raz chyba sie poryczala z bezsilnosci.
    Milcia, Kamenka to wasze pija 120ml za 1 zamachem?ja jak sciagam do butelki to daje 40ml bo jakos tak wyliczylam ze takie malenstwo powinno pic ok 5x dziennie po 40ml (jakby pilo z samej butelki) i wlasnie mialam wrazenie ze jej to nie wystarcza ale balam sie za duzo tak na raz dawac.
    A o tych herbatkach z kopru to tez slyszalam. Kamenka mozesz napisac cos wiecej o nich? Dajesz je jak jest glodna i za duzo je?

Tak kochana wypija za jednym zamachem i zasypia :)

jesli chodzi o herbatki pije je od 1tygodnia jesli ma np problem z kupką podaje jej rumiankowa z Hippa i za 2h jest juz wykupkana hehe :)
    Daje jej normalnie popija jak siedzimy na dworze poł dnia w ogrodzie to pić sie chce nawet dorosłemu wiec daje jej po pare łyczkow albo kopru albo rumianku :) Na dzien wypije 150ml .

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    A jak rozpoznajecie ze to kolki? Bo moja od kilku dni zwlaszcza wieczorami nie moze zasnac i zrywa sie tak, prezy sie i placze. Potem sie znowu uspokaja i znowu placze. I nie mozna jej polozyc do snu... :/ od jutra chyba wroce do drastycznej diety, moze ostatnio za duzo lodow jem...

kolki jak magą sie zaczac - zaczną sie od 3tygodnia życia Twoja jest jeszcze za malutka :) mojej sie zaczeły jak miala przeszło 3tydzien..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 00:46

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    podaje jej Bebilon nie karmie piersią :)
    Moja jak miała 3tyg piła 90ml i miala mało wiec zwiekszylam na 120:)
    Ile razy dziennie pila to 90/120?

U nas dzisiaj koszmar. Placz i nie wiadomo dlaczego. Nie daje sie uspokoic niczym :/

Godz 2.23. Dopiero zasnela. Musialam jej dac podwojna porcje mleka sztucznego bo chyba juz nie mialam w cycku a ona byla glodna i glodna. I tak nie zasypiala to dalam jeszcze cycka i jakos przy nim zasnela. Mam nadzieje ze teraz juz bedzie spala. Nie wiem czy to byl glod czy cos innego ale juz bylam zdesperowana, nie moglam jej uspokoic :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 02:25

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, ale masz przeżycia. Szkoda, że Emma nie może po prostu powiedzieć, co jej jest... trzeba się domyślać. Mam nadzieję, że od dziś będzie lepiej.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai no w koncu jak zasnela to spala do 6. Zobaczymy jak bedzie dzisiaj. Ja biore znowu integrator ktory pobudza produkcje mleka

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej pierwszej kolki zaczęły się zaraz po przyjściu ze szpitala i to była masakra.

A teraz moja druga przybrała przez 8 dni 490 g i nie wiem, czy to nie za dużo.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wy pilnujecie w ciąży tego spania na lewym boku? ja ostatnio staram sie tak układać, ale w połowie nocy już nie daje rady...;)

dzisiaj od rana czytam same artykuły na temat kolki,..przeraza mnie juz to...hehe a nawet połowa ciąży nie za mną..;) macie tego szumisia i woombie?? czarna magia dla mnie..codziennie sie o czyms nowym dowiaduje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:51

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się kładę to staram się zawsze na lewym boku, ale zdarza się że już nie daję rady i się przekręcam na prawy. Tylko na wznak nie mogę za długo leżeć bo mi ciężko oddychać.
    Szumisia ani woombie nie kupowałam, mam nadzieję że mi się nie przyda i synek nie będzie miał kolek.

Allmita lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy tego szumisia i powiem, że jest skuteczny :)

Allmita lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ile razy dziennie pila to 90/120?

U nas dzisiaj koszmar. Placz i nie wiadomo dlaczego. Nie daje sie uspokoic niczym :/

Godz 2.23. Dopiero zasnela. Musialam jej dac podwojna porcje mleka sztucznego bo chyba juz nie mialam w cycku a ona byla glodna i glodna. I tak nie zasypiala to dalam jeszcze cycka i jakos przy nim zasnela. Mam nadzieje ze teraz juz bedzie spala. Nie wiem czy to byl glod czy cos innego ale juz bylam zdesperowana, nie moglam jej uspokoic :/

Co 3h czasem co 3,5

• Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten sam problem. Karmilam piersią ale ciągle glodna. Teraz karmie dla relaksu a potem butla z odciagnietym pokarmem. W nocy robie jej pół na pół z hipp. Moja zjada butli 50/60ml z 6,7 razy plus trochę piersi a waży około 2900. Tez się prezy i brzuszek pobolewa.trzeba masować. Nic się z tym nie zrobi. Ale kupę robi nad ranem . Czasami 2 razy. Ja nie jem kapustnych rzeczy.fasoli o pestkowych owocow

Nasza myszka jest już z nami
  • Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budzenie co 2-3h. Praktycznie nie śpimy.

Nasza myszka jest już z nami
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ