X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak karmienie+pompowanie to 2 razy więcej czasu i dołuje mnie ze nie najda się z cyca.

Nasza myszka jest już z nami
  • Kai Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co czytam, to karmienie piersią jest strasznie kłopotliwe. Ciekawe, jak będzie u mnie, ale przyznam się, że jakoś nie myślę o tym z przyjemnością.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od nastawienia.Ja pierwszą córę karmiłam przez półtora roku,nawet jeśli miałyśmy szpitalne przeszkody.Teraz tez zamierzam kp ,nawet jeśli mam obawy czy podołam z dwójką.Ale na pewno nie zamierzam pójść na łatwiznę.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez planuję kp, ale szczerze mówiąc, wyłącznie dla dobra dziecka. Jakoś mnie to zawsze odrzucalo, jak widzialam inne kobiety karmiace piersią. No i na pewno wolałabym skończyć nim dziecko bedzie miało rok. Wiem, że może jestem jakas nietypowa, ale tak już mam.
    Z innej beczki, dziś miałam pierwszy dzień z dobrymi cukrami i bez ketonow. Oby więcej takich dni.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai to super wiadomość, jeśli chodzi o te cukry! Oby tak dalej!

Co do kp to ja mam podobnie jak ty,wiec nie myśl ze jesteś netypowa.Niektore kobiety w ogole nie biora tego pod uwagę.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą karmiłam rok, ale ostatnie trzy miesiące to już tylko w nocy i i tak dostawała jeszcze butlę mm.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie piersia jest meczace i obciazajace dla organizmu kobiety, nawet nie myslalam ze az tak. Jednak dobrze jest karmic przynajmniej te 3 m-ce nawet jak sie ma dodawac butelke bo jednak sama butelka niezastapi mleka matki. Ja biore znowu od wczoraj integrator na poprawe laktacji i na prawde dziala.poza tym odstawilam biala czekolade i lody. Wrocilam do rosolkow. Mala dzisiaj calutki dzien spokojna i teraz tez spi. Bez porownania z wczorajsza noca.

Motylkowa nie jesz wszystkich pestkowych owocow? Bo ja slyszalam ze tylko tych cytrusowych nie powinno sie i truskawek. Ja jem jablka i brzoskwinie, no cos trzeba jesc ;)
    Kai super ze cukry sie poprawily :)

Fairuza ciebie to dopiero czeka wyzwanie karmic piersia dwojeczke. Ciekawe czy przy 2 cialo kobiety produkuje wiecej mleka.

Wogole co do kp to powiem wam nie wiem czy to tylko ja tak mam ale wogole nieubie tego uczucia. Jakies hormony sie chyba wtedy wydzielaja i czuje taki dyskomfort psychiczny, nie wiem nawet jak to wytlumaczyc :/

Dzisiaj w aptece chcialam kupic koper na kolki ale nie chciala mi sprzedac jak jej powiedzialam ze dla3 tygodniowego dziecka bo mowi ze za male....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 23:38

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka to idź do innej apteki :)

Ja brzoskwiń nie jem, bo podobno one i truskawki najbardziej uczulają dzieci. Jabłka i banany najlepiej wchodzą :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Nowatorka to idź do innej apteki :)

Ja brzoskwiń nie jem, bo podobno one i truskawki najbardziej uczulają dzieci. Jabłka i banany najlepiej wchodzą :)
    A to nie wiedzialam o brzoskwiniach. To tez chyba sobie je podaruje. U nas znowu w nocy byl problem ze spaniem :/

Ps.dzisiaj dzwonie do pediatry zapytac o te herbatki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 08:03

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, zadzwoń. Może coś doradzi. U mnie znów przekroczenie na czczo, nieduze, ale jest. Skończyło się rumakowanie. Ketonow całe szczęście nie ma. Burza mi właśnie nad domem przechodzi. O 8 rano. Ja zaczynam dziś 29 tydzień. Idę jeść śniadanie.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardzo chce karmić piersią...to dla mnie takie naturalne, wszystkie ssaki na świecie tak robią..hehe jestem dość pro-zwierzęca więc mi takie porównanie bardzo pasuje..;)
    ale zdaje sobie sprawe że to nie jest takie łatwe i nie-bolesne....ale i tak wolałabym...i bede sie starać karmić przynajmniej pare miesięcy, jak sie da to dłużej....troche szkoda mi tylko swoich piersi-hehe-takie ładne się w tej ciąży zrobiły..;)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almitta to zobaczysz jakie sie piekne zrobia przy karmieniu. Ja mam jak pamela anderson, normalnie jakbym silikonki miala :D

Allmita lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie tego boję, bo mam z nstury spore piersi 65F, już się powiekszyly i martwię się, że mi się przy karmieniu gigantyczne zrobią. No i co potem? Zeby nie obwisly... Wiem, że kp jest naturalne, ale mnie się tak bardziej seksualnie te piersi kojarzą. ;-) Najgorzej jak kobiety w miejscach publicznych bez zenady wyciągają pierś przy ludziach. Krępuje mnie to. A sama to bym się chyba ze wstydu spaliła,jakbym tak miała robić. A nie zawsze może być się gdzie schować.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie rozumiem tej nagonki na babki karmiące publicznie....znaczy owszem moga sie tam lekko zasłonic-ale to naturalne...jak ludzie widzą karmiącego się cielaczka na krówce to jakoś nie jest ble...ale rozumiem że każdy ma inne odczucia...

inna sprawa że mnie by głupio było tak całkiem publicznie i na pewno starałabym się osłonic jakas pieluszka czy coś...

nowatorka ja mam generalnie dosc mały biust-niby 75B ale wiadomo jak to z tym rozmiarem jest..;)(przed ciąża nosiłam też C i inny obwód jak się naczytałam o prawidlowym mierzeniu)...ale teraz takie sie jędrne zrobiły, nawet mąż zauważył-wiem że przy karmieniu będą jeszcze fajniejsze...no a po karmieniu no to juz cóż...hehe..pozostanie wspomnienie..;)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamierzam karmić piersią conajmniej pół roku ale to nigdy nie wiadomo jak wyjdzie. Oby dziecko chciało ssać i żebym miała siłę co 2-3 h karmić :) Na wszelki wypadek mam laktator ręczny i najmniejszą butelkę ze smoczkiem, żeby odciągać mleko i mąż mógł też w nocy karmić :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiłam rok i miło to wspominam. Teraz też tak będę chciała.
    Co do karmienia w miejscach publicznych to też nie rozumiem nagonki, bo dziecko głodne, to trzeba dać mu jeść. Najgorzej jak jest się w lokalu i każą iść do kibla karmić - chore na potęgę. Wtedy by trzeba było powiedzieć, żeby sami sobie jedli w kiblu. My ostatnio byliśmy w zoo i mała się obudziła. Znalazłam ławkę i karmiłam normalnie, tyle tylko że zasłoniłam się tetrą, bo po co maja mi cycki oglądać. Mnie to też krępuje, ale jak trzeba to trzeba.

Allmita lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o dopisanie na liście dziewczynki :) wczoraj miałam połówkowe, wygląda na zdrowe, wymiarowe dziewczę :)

nowatorka, JRY1984 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez strasznie chcialam karmić piersią. Wiec teraz jest mi źle z tym ze musze odciagac i dodawać czasami hoppa. Płakałam juz kilka razy z tego powodu. W szpitalu długo walczyliśmy o to by mała tylko z cyca jadła. Mieszkam w Norwegii a tu b.pomagają z kp. U mnie sie poddali bo malutka za mało z piersi jadła i poradzili włączyć butle. Odciaganie pokarmu to nie to samo co przytulanie dziecka do piersi. Cycka między posiłkami ale wiem ze nie najda się. Wczesniaki często tak mają. To dla nich ogromny wysiłek. Z butelki latwiej

Nasza myszka jest już z nami
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, gratuluję córeczki! ☺ Ja jestem daleka od nagonki na matki karmiące. Oczywiście o ile nie przeginaja (słyszałam o karmieniu dziecka piersią mszy sw.). Po prostu ja tak już mam, że mnie to krępuje. Ale wiem, że to moj problem, a nie tych matek. Jeśli dane mi będzie kp, na pewno będę się przyslaniac pieluszka.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas we wloszech sa bardziej wyluzowani na temat kp w miejscach publicznych. Osobiscie nie widze w tym nic gorszacego, matka sobie gdzies z boku usiadzie, odkryje troche piers a dziecko i tak wszystko glowa zaslania wiec malo tam widac tak naprawde no chyba ze ktos wywali calego cyca na srodku no ale to jak ze wszystkim wazne zeby robic to z glowa. No bo inaczej to juz naprawde nigdzie nie moznaby bylo wyjsc bo mleko z butelki tez trzeba gdzies trzymac w lodowce a potem podgrzac i mozna tak trzymac tylko godzine wiec kobieta z dzieckiem by byla uziemiona a co do kibla to siedz tam godzine i karm....

Motylkowa rozumiem cie, mnie tez frustruje mala ilosc pokarmu u mnie, musze dodawac butelke bo mala sie nie najada. Ale nie pddawaj sie, sciagaj pokarm regularnie nawet jak jest go malo bo to b wazne dla malenstwa zeby jadlo go choc troche :)

Kalina gratuluje coreczki :) wybralas juz imie?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ