X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Kukuletka Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY trzymaj się, życzę Ci dużo siły i szybkiego powrotu do zdrówka.

Na wizycie wszystko ok. Serduszko ładnie bije, mała się wierci. Kolejna wizyta już za 2 tyg. Od wczoraj zabrałam się za pranie i prasowanie no i miejsce w sypialni już też gotowe:)

Izieth, marta258, nowatorka, Kai lubią tę wiadomość

3jgxs65g3cr45e1i.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukuletka, super że córeczka zdrowa :)
    Ja pranie i prasowanie skończyłam w lipcu, teraz tylko odpoczynek przed porodem. Teraz jest ładna pogoda i masz jeszcze trochę czasu więc na pewno ze wszystkim zdążysz :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukuletka gratuluje wizyty :)

Asia jestesmy tu wszystkie z Toba i cie wspieramy !! Nie wiem czy to tobie sie tak przytrafilo czy to ten szpital jakis trefny... Zamiast sie cieszyc mala Dominika to tylko komplikacje za komplikacjami :( . trzymaj sie i staraj sie byc silna dla dzidzi.niedlugo to wszystko negatywne sie juz skonczy i mala ci wynagrodzi te wszystkie poswiecenia. Przytulam mocno !

U nas ostatnie 2 dni mala spi ladnie w nocy i jest ogolnie jakas grzeczniejsza. Ciekawe ile to bedzie trwalo..

Fairuza buziak dla malenstw :*

Marta a ty sie relaksuj i zbieraj sily ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 00:49

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    Dziewczyny ja już nie mam siły... To już chyba depresja... Wczoraj trafiłam do szpitala mam stan zapalny po cc. Brzuch twardy jak kamień !!! Ciężki i zwisa.do brzucha sączy się ropa z krwią jutro jeszcze raz będą mnie cieli. Moja córcia daleko ode mniea ja już nie daje rady. Dlaczego ja tak cierpię Nawet nie dane jest mi malenstwem się nacieszyć...

Skąd jesteś? Gdzie rodziłaś? A twój lekarz prowadzący był przy porodzie? Dasz radę....spokojnie.....możesz mieć obniżony nastrój to zrozumiałe.....ale nic i nikt na świecie nie jest bardziej silny niż kobieta.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, cieszę się że córeczka ładnie śpi, na pewno jesteś spokojniejsza i bardziej wypoczęta :)

U mnie relaks i odpoczynek na pierwszym miejscu, mąż dużo pomaga w domu, jak są upały robi zakupy, gotuje obiady więc jest mi zdecydowanie lżej. Wiem że po porodzie też mogę na niego liczyć tym bardziej że spędzimy w trójkę cały pierwszy miesiąc :)

nowatorka, Kukuletka, Fairuza lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam dobrze! :)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś rodzinnie nad jeziorem :)

nowatorka, Fairuza lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to super ze bedziecie pierwszy miesiac w trojke bo z tego co widze to wlasnie ten 1 m-c jest najbardziej krytyczny pod wzgledem niespania i odkrywania " o co maluszkowi chodzi i dlaczego placze " ;)

Milcia zazdroszcze. Milego wypoczynku !

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Razem z mężem tak zdecydowaliśmy bo jednak ten pierwszy miesiąc będzie najtrudniejszy i obojgu nam będzie łatwiej jak wspólnie będziemy się zajmować malutkim dzieckiem. A udało się tak ponieważ będę miała cc i mężowi przysługuje 2 tyg zwolnienia L4 na opiekę nad żoną i jeszcze 2 tyg urlop ojcowski na urodzenie dziecka :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to niezle.u nas we wloszech tatusiowi przysluguje az 2 dni wolnego :/

Asia trzymam kciuki zeby dzisiaj wszystko dobrze poszlo i zeby juz nie bylo zadnych wiecej komplikacji. Dochodz szybciutko do siebie i odezwij sie jak bedziesz sie czula na silach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 17:07

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Razem z mężem tak zdecydowaliśmy bo jednak ten pierwszy miesiąc będzie najtrudniejszy i obojgu nam będzie łatwiej jak wspólnie będziemy się zajmować malutkim dzieckiem. A udało się tak ponieważ będę miała cc i mężowi przysługuje 2 tyg zwolnienia L4 na opiekę nad żoną i jeszcze 2 tyg urlop ojcowski na urodzenie dziecka :)

to sa jakies takie ogólne przepisy???? ja tez myslałam że w POlsce tylko 2 dni przysługują tacie

JRY trzymam ogromne, wielkie kciuki....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Kukuletka Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mogę baaaaardzo liczyć na mojego M. Jest przekochany, no i udało mu się przełożyć cały urlop na po porodzie, więc będziemy razem prawie 2 miesiące, do tego jeszcze okolicznościowy i ojcowski, więc będzie dobrze. Jakoś mi tak lżej na sercu wiedząc, że od początku będziemy razem opiekować się małą

Izieth, marta258, nowatorka lubią tę wiadomość

3jgxs65g3cr45e1i.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY?? Jak po badaniach w szpitalu??? Wszystko ok?

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    to sa jakies takie ogólne przepisy???? ja tez myslałam że w POlsce tylko 2 dni przysługują tacie

Ojcu dziecka przysługują 2 dni urlopu okolicznościowego a oprócz tego 2 tyg urlopu ojcowskiego, który moźna wykorzystać w ciągu dwóch lat od narodzin. No i jak żona ma cc to dodatkowo 2 tyg zwolnienia na opiekę nad żoną. Więc jak mąż weźmie wszystkie te dni od razu po kolei to uzbiera się cały miesiąc :) A oprócz tego jak ktoś chce to można jeszcze wziąć zwykły urlop wypoczynkowy jak mąż Kukuletki i tym sposobem wyjdzie nawet 2 mies wolnego :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mojemu mężowi nic nie przysługuje, bo jest na umowie zleceniu. Więc ja będę miała pierwszy miesiac z tesciami...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm to będe musiała poruszyć ten temat z moim....wogóle któraś z Was planuje wykorzystać urlop tacierzyński zamiast rodzicielskiego?

ja sie zastanawiam czy jak przesiedze te 6 msc w domu, to nie wrócic do pracy dajmy na to na msc czy dwa a wtedy MÓJ posiedziałby w domu...prace mam blisko domu itp-wieć nawet na karmienie do mnie do pracy mógłby wpadać..;)ja bym potem mogła z czystym sumieniem isć na urlop wypoczynkowy...nie wiem tylko co mój małż na to jeszcze-bo ani troche nie poruszałam z nim tego tematu...:)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzgodniliśmy że to ja wezmę rok macierzyńskiego z rodzicielskim a mąż tylko to co mu na początku przysługuje. Mąż ma pracę bliżej, jeździ też w delegacje na których więcej zarabia. A ja pracuję w służbie zdrowia z krwią i często chorymi pacjentami np na wzw, na dodatek daleko więc nie mogłabym karmić i bałabym się że przez pracę mogę się czymś zarazić a później dziecko więc nie będziemy ryzykować. Zresztą ze względu na niebezpieczeństwo zarażenia w pracy jestem na zwolnieniu od początku ciąży.

Allmita, porozmawiaj z mężem o tacierzyńskim i wspólnie zdecydujcie jak będzie dla Was lepiej :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pracuje w służbie zdrowia....i mam plan być na macierzyńskim całym...później chcę do pracy wrócić.......ale to jeszcze daleko na razie myślę o tym żeby szczęśliwie donosić ciążę i urodzić.....:-) Jeszcze długo droga przede mną :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Ja też pracuje w służbie zdrowia....i mam plan być na macierzyńskim całym...później chcę do pracy wrócić.......ale to jeszcze daleko na razie myślę o tym żeby szczęśliwie donosić ciążę i urodzić.....:-) Jeszcze długo droga przede mną :-)

u mnie tez jeszcze długa droga....:) ale tak powoli zaczynam myslec o rożnych rzeczach żeby potem nie zalatwiać wszystkiego na hura..

aktualnie u mnie na tapecie jest połówkowe-mam je dziś i tak bardzo chce żeby wszystko było ok i żeby wreszcie poznac płeć...a i pierwszy raz idzie ze mną mąż..:)

marta258, kataloza lubią tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita, powodzenia! Daj znać po badaniu.

Allmita lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ