Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kai wrote:Byłam wczoraj na badaniu. Mój maluszek waży 1913g, obwody dobre, proporcjonalny, choć nieduży. Wód w sam raz, łożysko wysoko z tyłu, szyjka długa, twarda i zamknięta.
Kai Super!!!
Ja mam wrażenie że mój Młody mało waży bo jakoś wydaje mi się że w moim brzuchu taki duży by się nie zmieścił......Wy też miałyście takie obawy??
-
nick nieaktualnyteż byłam dzisiaj na wizycie, wszystko ok, ale mój dr nie mowi mi ile mały waży, nie wiem czy to za wcześnie jeszcze czy po prostu tego nie praktykuje.
kurcze mowilam ze mi nogi nie puchną a od wczoraj mam stopy jak hobbit
mowilam dr i cos mi przepisał, jutro kupie dostałam też zwolnienie od jutra, nie wiem mam wrażenie że wyżebrałam to zwolnienie ;/ może to dlatego że nie lubie się nad sobą użalać, oczywiście dr nie robił żadnego problemu, wszystko spoko, ja tylko taka głupia bo chciałam zwolnienie a przecież umierająca nie jestem, no ale z drugiej strony to ostatnio ciężej mi jakos ehh, tak gadam sama do siebie chyba dzisiaj już zmeczona jestem w pracy już wszystko dograne, kolega przejmuje moje obowiązki ;)myślę ze będzie ok, ciekawe czy będę tesknic za pracą -
Pewnie przez kilka dni będziesz tęsknić, a potem Ci przejdzie. W 24. tygodniu nie jest z pewnością za wcześnie na określanie wagi. Widać on nie praktykuje. Wyżebrane zwolnienie? Daj spokój! Ile razy będziesz w życiu w ciąży? Poza tym to tylko na kilka miesięcy. Świat się z pewnością nie zawali, jak sobie trochę odpoczniesz, a gwarantuję Ci, że niedługo poczujesz, jak Ci sił ubyło.
nowatorka lubi tę wiadomość
-
Kai wrote:Byłam wczoraj na badaniu. Mój maluszek waży 1913g, obwody dobre, proporcjonalny, choć nieduży. Wód w sam raz, łożysko wysoko z tyłu, szyjka długa, twarda i zamknięta.
Kai super,oby tak dalej!
ZonaAnia,nie obwiniaj się o to zwolnienie,potrzebujesz odpoczynku ,a z każdym tygodniem będzie ciężej,więc tym bardziej.Pewnie przez jakiś czas będziesz tęsknic za pracą,ale potem będziesz zadowolona,że jednak je "wyżebrałaś"..
Dobrej nocy wszystkim,padam z nóg,jednak opieka nad dwójką maluchow to nie lada wyzwanie.
-
żonaAnia, bardzo dobrze że wzięłaś zwolnienie, już połowa ciąży za Tobą a teraz na pewno nie byłoby łatwiej w pracy z rosnącym brzuszkiem. Nareszcie odpoczniesz, na spokojnie zajmiesz się wyprawką i urządzaniem pokoju dla maleństwa. A to też zajmie trochę czasu i wysiłku. Dobra decyzja że masz już wolne
-
nick nieaktualny
-
Hej gratuluje udanych wizyt!
Zona ciesz sie zwolnieniem, i tak sporo popracowalas, duzo dziewczyn idzie od razu po zobaczeniu paska na tescie Co do wagi to juz u ciebie mozna oszacowac. Spytaj dr nastepnym razem a moze masz napisane na zdjeciu usg? Albo sama sobie wylicz jezeli mierzyl dzidzie.
Fairuza brawo dla ciebie ze sobie dzielnie radzisz z maluszkami!
Mnie boli strasznie zab madrosci a przynajmniej mi sie tak wydaje ze to onsie wyzyna. Co kilka m-cy mi sie tam robi zawsze stan zapalny i strasznie boli
Asia odezwij sie co tam uciebie.mam nadzieje elepiej :*
My wlasnie skonczylismy karmionko i idziemy spowrotem do lozeczka, ...jezeli ksiezniczka pozwoliFairuza lubi tę wiadomość
-
Najlepsze są te pory wpisów. O północy, o trzeciej, o szóstej. Gdybysmy nie byly w ciąży albo nie mialy malych dzieci, to pewnie byśmy normalnie spały w tych godzinach. Wkurza mnie to, że mi zniknęła już jakiś czas temu zakladka "moje tematy" i muszę szukać za każdym razem swoich wątków. Tez tak macie? Czy to tylko u mnie cos nie tak z bbf?
Śnił mi się dziś poród... masakra.
Znowu muszę powalczyć o poranne cukry, choć trudno mieć na nie wplyw. Niby dramatu nie ma, ale lekkie przekroczenia się zdarzają. Po posiłkach ładnie ostatnio. Nawet wczoraj zgrzeszylam i zjadlam jedną kosteczke czekolady mlecznej. Po raz pierwszy od dwoch miesięcy. Była pyszna! Dziewczyny karmiace, czy to prawda, że przy karmieniu nie powinno się jeść czekolady?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 06:24
-
nick nieaktualnyhej. no właśnie nie podał mi wymiarów, tylko że długośc uda odpowiada 23 tyg a brzuszek 24tyg ;/ bo tak jak już kiedyś mowilam, on mi liczy wiek ciąży wg om, a ja według "swoich" wyliczeń, i właśnie 24 tydz się skończył. wiec chyba za wysoki mój syn nie będzie, ale mam nadzieje ze chociaż jak tatuś 175cm będzie miał, nie musi być koszykarzem a duży brzuszek to właśnie po mezu hehe, tak się smiejemy, bo mezowi brzuch rosnie razem z moim
a zdjęcia nie dostałam tym razem ;/ pokazal mi tylko serduszko które pięknie bije, śliczną buzie i siusiaka i powiedział ze wszystko jest wzorcowo, wyniki tez ok.
mezus wczoraj pozno wrócil do domu i mówie mu że jednak będzie Hania bo Antkowi siusiak odpadł a mąż "no trudno.." kurde! widze ze mu bardzo jednak zależy żeby to był chłopak, tak jak ja bardziej chciałam dziewczynke wiec w sumie go rozumiem ale generalnie nie ważne jaka płeć, kochamy ponad życie
Kai u mnie tez nie ma już tej zakładki ;/ i tez mi się to nie podoba ;(
ehh.. taki mały kawałeczek tej czekolady a ile szczęścia daje az milo czytać
tez słyszałam ze trzeba uwazac z czekolada przy karmieniu, może chodzi żeby maluszek nie miał zatwardzeń? wydaje mi się ze na początku trzeba uważać co się je a później powoli cos tam mniej dozwolonego mozna chyba skubnąć; ) no chyba ze dzidziuś jakiś bardzo wrażliwy na to co się je, bo wiadomo każdy człowiek jest inny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 09:15
-
Zona to z obwodu brzuszka mozesz chyba wyliczyc wage. Poszukaj w necie jak to sie tam kalkuluje. Mozna tez z obwodu glowki ale tego nie masz.
Kai no tez pomyslalam o tych godzinach wpisow hehe
Co do czekolady mozna biala.ja nie raz po porodzie zjadlam i cala tabliczke bialej . teoretycznie to wszystko mozna ale w praktyce to ja staram sie b ograniczac diete bo potem mala daje mi wiecej spac w nocy jak nie ma kolek i nie jest jej ciezko chociaz z 2strony nie wiadomo skad te kolki sa tak naprawde. Czasem jem rosolek tylko a mala i tak tam ma jakies rewolucje w brzuchum. Najlepiej poprobowac po trochu i sprawdzic jak reaguje. Janp kiedys zjadlam troche oliwek w pizzy i rukole i mala dostala uczulenia na buzi i szyjce to juz wiem ze nie moge tego jesc