Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
napisalam dlugi post i przez przypadek skasowalam
witaj Reni
Fairuza no wiem jak to potrzebujemy czasami sie oderwac od malcow i sobie cos samemu porobic czujemy sie potem jak nowonarodzone i pelne energii . moj tez dzisiaj w nocy spal z mala do 5 a potem sie zamienilismy no i kazdy troche pospal A twoja kawka na pewno byla pyszna i pewnie typowo wloska mini mini espresso
Kai nie przejmuj sie serem. ja prawie cala ciaze jadlam fete bo myslalam ze jest pastoyzowana a potem sie dowiedzialam ze nie jest. gadalam nawet op tym z ginem, on przyznal ze rzeczywiscie jest niepastoryzowana ale jak on to powiedzial "najwyzej bym miala od niej biegunke"
u nas pierwsza noc w lozeczku za nami nie bylo zadnego problemu z przeniesieniem. mysle ze tak malemu dziecku to wszystko jedno gdzie spi, jak pada to pada
milej niedzieli zyczymy. my jedziemy ze znajomymi do restauracji na otwartym powietrzu w gory. a w pon mamy pierwsze szczepieniaKai, Reni1982 lubią tę wiadomość
-
Fairuza wrote:Tak czy siak,głowa do góry,ja 5lat od ciebie starsza,a donosiłam ciążę bliźniaczą i teraz jestem jak nowonarodzona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 09:59
-
Aneczka przykro mi,że tak to się u ciebie potoczyło.Jestes pewna,że już nie można do tego wrócic?I dlaczego piszesz,że miłośc odebrała ci zdrowie?Sorry za te pytania,jeśli nie chcesz,nie odpowiadaj na nie.
aneczka1983 wrote:Ale mi dodałaś odwagi. Dzięki. A swoją drogą jak sobie radzisz z dwójką na raz? Jak zęby idą to obojgu? Dużo się różnią?
No,juz pisałam pare postów wcześniej,że radzę sobie całkiem dobrze,choc bałam się jak to będzie.Trochę się różnia,synek jest większy,tłuściejszy,wg mnie z buzi podobny bardziej do mnie,a córa mniejsza i z buzi do tatusia.Poza tym charakter też wydają się mieć trochę inny.Co do ząbków -na razie ci nie odpowiem,bo są jeszcze za mali,niedawno skończyli zaledwie miesiąc.
Trzymam kciuki za twoje dobre samopoczucie i pezproblemowy dalszy przebieg ciązy.
Nowatorka,oczywiscie ze kawa była pyszna,ale jak napisałam wcześniej,zamowiłam sobie wiedeńską mniam.
Fajnie,że córcia bez problemu dała się przenieś do łóżeczka Miłego wypadu do restauracji
Kai o tym kozim serze to nie słyszałam,ale nie zamartwiaj się na zapas,mysle ze pasteryzacja jest skuteczną metodą .
A mnie chyba czekają cięższe dni..Mój dziś zaczyna nocki,wiec przez tydzień będę z dziecmi w nocy sama,własnie kiedy dzieci najbardziej niespokojne,a człowiek zmęczony już po całym dniu
-
Miałam kiedyś męża który nie szczędził rąk, czasem nóg... mam zharatany kręgosłup od góry do dołu, druga sprawa to wiek, a trzecia, że nagle przerwane treningi (bardzo intensywne) spowodowały poluzowanie stawów (mam mocną budowę mięśni które sporo ważą). Jak próbowałam cokolwiek powrócić to strasznie później cierpiałam z powodów bólu. Nie da się tego odrobić.
-
Przepraszam Cię, nie doczytałam Twojego suwaczka a i z postami jestem często nie na bieżąco... To chyba często się zdarza, że chłopak do mamy a dziewczyna do taty. Mój Stasiek też do mnie bardziej podobny jest. Planujecie kolejne dzieci, że zapytam w prost?
-
Ja dzieci więcej mieć nie będę.Raz ,że wiek już słuszny a po drugie zdrowie raczej nie pozwoli.Ta ciąża daje mi się we znaki.Ja po prostu nie mam siły,zero energii.Na początku było tak super a teraz koszmar.Jednak pierwszą ciążę 12 lat temu przechodziłam dużo lepiej.
Mam pytanie odnośnie GBS.W którym tyg. powinno się go pobierać.Ja mam zlecenie i chciałam iść jutro żeby z wynikiem zdążyć na wizytę.Jutro to będzie 34t2d i obawiam się czy nie za wcześnie? -
Dziewczyny czy też tak macie ze jak patrzycie na jedzenie to zjalybyscie wszystko, a jak przyjdzie co do czego ochota mija...czesto mam tak że kupie to czy owo...a potem leży i leży...ochoty brak...
aneczka1983 lubi tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Scorpiolenka, na badanie gbs możesz już spokojnie pójść bo robi się go między 35 a 37 tc więc akurat mieścisz się w tym czasie.
Reni, ja apetyt mam duży, w ciąży też miałam i sobie pozwalałam na różne smakołyki a teraz jak karmię piersią to niestety synkowi nie wszystko pasuje więc musiałam bardzo ograniczyć produkty i jem tylko to co lekkostrawne i gotowane.
Dzisiaj u mnie była ciężka noc, synek nie chciał spać, jak go tylko odkładałam to od razu w płacz, tylko przy piersi się uspokajał i tak mnie pogryzł że rano uruchomiłam laktator i dostawał odciągnięte mleko z butelki. To pomogło bo ładnie zjadł, uspokoił się i sam spał w łóżeczku. Teraz po kąpieli i karmieniu też ładnie śpi prawie godzinę i mam nadzieję że jeszcze trzy godzinki pośpi.Reni1982 lubi tę wiadomość
-
Ja melduję, że już rozpakowana. Natalka przyszła na świat dzisiaj o 13.35. Waży 3100 g i ma 54 cm.
Poród naturalny, długi bo o 24 odeszly mi wody a urodziła się 13.35. Pozdrawiam dziewczynykataloza, Scorpiolenka, Nita, Kai, nowatorka, Izieth, Allmita, marta258, atagata, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
Kukuletka wrote:Ja melduję, że już rozpakowana. Natalka przyszła na świat dzisiaj o 13.35. Waży 3100 g i ma 54 cm.
Poród naturalny, długi bo o 24 odeszly mi wody a urodziła się 13.35. Pozdrawiam dziewczynykataloza lubi tę wiadomość
-
Gratuluję kukuletka. Zdrówka dla was.
O kurde, coraz więcej się nas rozpakowuje. Moja kolej nadchodzi wielkimi krokami i stało się to takie realne teraz...
Kai, zdaje się teraz Twoja kolej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 23:12
-
Witamy na świecie
1. Milcia TP 13 lipca Córeczka Ewa - ur. 20 czerwca 2016 (3640 g, 55 cm)
2. nowatorka TP 12 lipca Córeczka Emma - ur. 6 lipca 2016 (3600 g, 52 cm)
3. Motylkowa1 TP 12 sierpnia Córeczka - ur. 7 lipca 2016 (2653 g)
4. Edka TP 14 lipca Synek Patryk - ur. 14 lipca 2016 (3900 g, 56 cm)
5. JRY1984 TP 15 sierpnia Córeczka Dominisia - ur. 14 sierpnia 2016 (3660 g, 56 cm)
6. Fairuza TP 8 września Córeczka Paola Maria i Synek Oliver Jan - ur. 15 sierpnia 2016 (synek 2270 g, 46 cm; córka 2230 g, 46 cm)
7. marta258 TP 19 września Synek Antoś - ur. 15 września 2016 (2950 g, 54 cm)
8. Kukuletka TP 7 października Córeczka Natalka -ur. 25 września 2016 (3100 g, 54 cm)
Czekając na...
1. Kai TP 19 października Synek Mikołaj
2. Scorpiolenka TP 4 listopada Synek Adaś
3. kataloza TP 27 listopada Synek Wojciech Jerzy
4. kalina123 TP 3 grudnia Córeczka
5. Izieth TP 9 grudnia Córeczka
6. Nita TP 15 grudnia Synek Aaron
7. Majanna TP 16 grudnia
8. żonaAnia TP 22 grudnia Synek
9. Julia-natalia TP 31 grudnia
10. mus.zka TP 5 stycznia Córeczka
11. Allmita TP 15 stycznia Synek Lucjan
12. Wiedźma82 TP 19 stycznia Synek
13. atagata TP 20 stycznia Synek Dawid
14. Ina.a TP 8 lutego Córeczka Laura
15. Noeli TP 20 lutego
16. Reni1982 TP 21 kwietnia
17. Gosiek78 ?
18. Aneczka1983 TP 9 majaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 23:51