X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że post pod postem, ale chciałam się zapytać jaki latator polecacie? Manualny czy elektryczny? Z jakiej firmy?
    Ja mam manualny z Tommee Tippee. Kupiłam taki z myślą o tym, że mam dość płaskie sutki i piersi ogólnie dość wrażliwe, zawsze takie były. Bałam się, że elektryczny będzie zbyt agresywny a manualny mogę kontrolować. Jakie jest wasze zdanie?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słyszałam że raczej elektroniczne się sprawdzają, ale nie mam doświadczenia w tej kwestii jeszcze rzadnego więc poczekam na wypowiedzi mądrzejszych..:)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, śliczne masz dzieciaczki :)

Nita, laktator mam też ręczny tommee tippee, narazie używam go po karmieniu żeby odciągnąć mleko gdy piersi są jeszcze twardawe, ogólnie nie mam nawału pokarmu więc taki laktator spokojnie daje radę. Wcześniej zastanawiałam się nad elektrycznym canpol easystart ale dostałam obecny od koleżanki i narazie zrezygnowałam z tego elektrycznego. Jestem z niego zadowolona, sutki nie bolą więc jest ok.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Medela elektryczny. Bardzo dobry. Ja generalnie tylko pompuje kilka razy dziennie

Nasza myszka jest już z nami
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektryczny wydaje się wygodny. Może gorzej(mniej) zbiera ale za to nie męczysz się z pompowaniem. Ja mam obie wersje. Elektryczne zazwyczaj mają różne stopnie odciągania więc można ustawić jak jest najlepiej

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kataloza,Nita ,Allmita i Marta :)

Co do laktatora,ja mam lansinoh elektryczny i jest ok,oczywiście ustawianie stopni ssania a do tego pokazuje czas.Denerwujące jest tylko jak buczy.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam reczny z Canpol ale nie mam pojecia jaki jest dobry bo w pierwszym razem nie mialam.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma ten z Canpola i dla mnie wystarcza.

kataloza lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba nie będę dodatkowo kupować elektrycznego laktatora. Wypróbuję ten manualny i najwyżej jak się nie sprawdzi to sprzedam i kupię inny. Butelki też mam z Tommee Tippee. Ile mamusiek tyle opinii. Jedne je zachwalają, a są także mamy, które radziły mi kupić Dr Brown's i że są podobno lepsze. Cóż, wszystko wyjdzie "w praniu" ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Kai Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lovi z rączką. Zobaczymy, czy się sprawdzi. Butelkę też mam z lovi (medical). Najbardziej mi się spodobala. Ostatnio też dostalam taką malutką z Aventu. Smoczek uspokajacz był w komplecie z butelką lovi. Zastanawiam się właśnie, czy powinnam wziąć butelkę do szpitala.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elektryczny Medela i super sie sprawdza. Nie wiem na jakiej zasadzie dziala ten reczny ale chyba nie chcialoby mi sie tam "pompowac" recznie. Do tego tym moim mozna obie piersi na raz odsysac zeby bylo szybciej. U nas na szkole rodzenia odradzali reczne ale sama nie mam doswiadczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 03:54

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że butelek tych na początek ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie kupowałam. Byłam na kilku warsztatach dla kobiet w ciąży i mam 5 butelek, każda innej firmy. Mam z Chicco, Lovi, Avent, Hipp i Nuby. Ta ostatnia jest największa i jest cała silikonowa, miękka. Wcześniej takiej nie widziałam, ale super się sprawdza i smoczek ma takie jakby wypustki imitujące górki na brodawce (bynajmniej ja takie mam). Mała najbardziej z nie lubi pić. Z innych też nie ma problemu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam narazie jedną buteleczkę......chciała bym karmić piersią ale pamiętam 11 lat temu byłam uwiązana w domu dopóki Młoda nie zjadała nic dodatkowego ,butelki nie miałam więc z domu na chwilę wyjść nie mogłam bo zaraz tel że się obudziła że głodna i ciągle w domu cycki na wierzchu i karmienie:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie daję mm, ale np odciągam przed spaniem ok 140 ml (bo w nocy miałabym już kamienie czym mała by się obudziła) i podaję małej po kąpieli na kolację. Przynajmniej wiem, ile zje :) W dzień też czasem muszę dać jej z butelki, bo ma dni, że nie pasuje jej cyc. Wygina się, odwraca i płacze. Wtedy szybko odciągam i daję z butelki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i z wyjściem gdziekolwiek nie ma problemu, bo wtedy zabieram mleko w butelce i nie muszę cyców wywalać na wierzch przy innych, co mnie bardzo krępuje.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    A i z wyjściem gdziekolwiek nie ma problemu, bo wtedy zabieram mleko w butelce i nie muszę cyców wywalać na wierzch przy innych, co mnie bardzo krępuje.

Dokładnie:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów miałam sen o wyciekającym mleku z piersi. To już drugi dzień z rzędu. Dziwne... :D
    Pamiętam jak byłam mała, moja mama miała dla mnie butelkę wielkości cegły. Była szklana i bardzo ciężka, ale jakoś wtedy to nie było problemem.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, marta piękne dzieci :)

marta258 lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Kai Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    No i super! Też tak chcę.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie te najmniejsze butelki, canpol i tommee tippee z laktatora. Tylko 2 razy podałam synkowi odciągnięte mleko z butelki i tak łapczywie zjadł że mu się ulewało i bardzo odbijało więc teraz daję mu tylko pierś. Ale jak będę musiała gdzieś wyjść np do lekarza to odciągnę i podam z butelki.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ