Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wybaczcie, że post pod postem, ale chciałam się zapytać jaki latator polecacie? Manualny czy elektryczny? Z jakiej firmy?
Ja mam manualny z Tommee Tippee. Kupiłam taki z myślą o tym, że mam dość płaskie sutki i piersi ogólnie dość wrażliwe, zawsze takie były. Bałam się, że elektryczny będzie zbyt agresywny a manualny mogę kontrolować. Jakie jest wasze zdanie? -
Fairuza, śliczne masz dzieciaczki
Nita, laktator mam też ręczny tommee tippee, narazie używam go po karmieniu żeby odciągnąć mleko gdy piersi są jeszcze twardawe, ogólnie nie mam nawału pokarmu więc taki laktator spokojnie daje radę. Wcześniej zastanawiałam się nad elektrycznym canpol easystart ale dostałam obecny od koleżanki i narazie zrezygnowałam z tego elektrycznego. Jestem z niego zadowolona, sutki nie bolą więc jest ok.
-
To ja chyba nie będę dodatkowo kupować elektrycznego laktatora. Wypróbuję ten manualny i najwyżej jak się nie sprawdzi to sprzedam i kupię inny. Butelki też mam z Tommee Tippee. Ile mamusiek tyle opinii. Jedne je zachwalają, a są także mamy, które radziły mi kupić Dr Brown's i że są podobno lepsze. Cóż, wszystko wyjdzie "w praniu"
-
Ja mam lovi z rączką. Zobaczymy, czy się sprawdzi. Butelkę też mam z lovi (medical). Najbardziej mi się spodobala. Ostatnio też dostalam taką malutką z Aventu. Smoczek uspokajacz był w komplecie z butelką lovi. Zastanawiam się właśnie, czy powinnam wziąć butelkę do szpitala.
-
Ja mam elektryczny Medela i super sie sprawdza. Nie wiem na jakiej zasadzie dziala ten reczny ale chyba nie chcialoby mi sie tam "pompowac" recznie. Do tego tym moim mozna obie piersi na raz odsysac zeby bylo szybciej. U nas na szkole rodzenia odradzali reczne ale sama nie mam doswiadczenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 03:54
-
Ja Wam powiem, że butelek tych na początek ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie kupowałam. Byłam na kilku warsztatach dla kobiet w ciąży i mam 5 butelek, każda innej firmy. Mam z Chicco, Lovi, Avent, Hipp i Nuby. Ta ostatnia jest największa i jest cała silikonowa, miękka. Wcześniej takiej nie widziałam, ale super się sprawdza i smoczek ma takie jakby wypustki imitujące górki na brodawce (bynajmniej ja takie mam). Mała najbardziej z nie lubi pić. Z innych też nie ma problemu.
-
Mam narazie jedną buteleczkę......chciała bym karmić piersią ale pamiętam 11 lat temu byłam uwiązana w domu dopóki Młoda nie zjadała nic dodatkowego ,butelki nie miałam więc z domu na chwilę wyjść nie mogłam bo zaraz tel że się obudziła że głodna i ciągle w domu cycki na wierzchu i karmienie:-)
-
Ja też nie daję mm, ale np odciągam przed spaniem ok 140 ml (bo w nocy miałabym już kamienie czym mała by się obudziła) i podaję małej po kąpieli na kolację. Przynajmniej wiem, ile zje W dzień też czasem muszę dać jej z butelki, bo ma dni, że nie pasuje jej cyc. Wygina się, odwraca i płacze. Wtedy szybko odciągam i daję z butelki.
kataloza lubi tę wiadomość
-
Ja mam dwie te najmniejsze butelki, canpol i tommee tippee z laktatora. Tylko 2 razy podałam synkowi odciągnięte mleko z butelki i tak łapczywie zjadł że mu się ulewało i bardzo odbijało więc teraz daję mu tylko pierś. Ale jak będę musiała gdzieś wyjść np do lekarza to odciągnę i podam z butelki.