X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mus.zka wrote:
    Dziewczyny jest wszystko ok!!!!! Główka, nóżki, rączki, brzuszek. wszystko ok :) Mój lekarz prowadzący dokonał takich pomiarów, ze niech go piorun strzeli. Kość udową zmierzył na 60 mm a tymczasem ma 67. Tak samo z główką i pozostałymi pomiarami. Waga córci 2104 wg usg prenatalnego. Dzięki wam wszystkim za słowa otuchy :)
    Czyż ja nie mówiłam:-)

mus.zka lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Czyż ja nie mówiłam:-)
    mówiłaś, mówiłaś :)

kataloza lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę że jest ok.....:-) wiem jak musiało Ci ulżyć...:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Bardzo się cieszę że jest ok.....:-) wiem jak musiało Ci ulżyć...:-)
    Oj bardzo mi ulżyło :) Ciekawa tylko jestem jakich mądrych pomiarów dokona mój gin w poniedziałek :/ Zresztą nie będę ich brała w ogóle pod uwagę. Mam go w nosie razem z tym jego usg i tyle :P
    Zresztą jak bardzo wiarygodne mogły to być pomiary skoro wszystko trwało może 5 minut. Dzisiejsze usg prenatalne to najwyższy poziom. Każda część ciała zmierzona, wszystko wytłumaczone, a na koniec jeszcze życzenia szczęśliwego rozwiązania :)
    Żałuję tylko, że posłuchałam mojego gina i nie pojechałam wcześniej na prenatalne. Oszczędziłabym sobie i córce nerwów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 17:15

kataloza lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszka super! no moze niedokladnie pomierzyl albo mial zle usg albo sie dzidzia przesunela... roznie te pomiary wychodza, najwazniejsze ze dziecko rosnie, jakby nie roslo to bylby wtedy problem ale to gin ma wtedy obowiazek powiedziec ze cos jest nie tak bo by za to odpowiadal potem. a co do 5 minut usg to moj tez robil 5 min ale to nie znaczy ze kazde 5 min jest zle bo moj dobrze robil tylko mial po prostu taka wprawe ze wystarczylo mu tylko tyle ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    muszka super! no moze niedokladnie pomierzyl albo mial zle usg albo sie dzidzia przesunela... roznie te pomiary wychodza, najwazniejsze ze dziecko rosnie, jakby nie roslo to bylby wtedy problem ale to gin ma wtedy obowiazek powiedziec ze cos jest nie tak bo by za to odpowiadal potem. a co do 5 minut usg to moj tez robil 5 min ale to nie znaczy ze kazde 5 min jest zle bo moj dobrze robil tylko mial po prostu taka wprawe ze wystarczylo mu tylko tyle ;)
    Masz rację. Jeśli ma dobry sprzęt i robi to dokładnie to jest ok. Tak się składa, że mój ma nowiuśki sprzęt do usg i wg jego pomiarów główka miała obwód 263 mm, natomiast dziś okazało się, że 305 mm. Następnie kość udowa wg. mojego lekarza 60 mm, a na dzisiejszym 67 mm więc raczej przez 4 dni aż tak nie urosła. Moim zdaniem zrobił to byle jak i od niechcenia, bo tak jak pisałam wcześniej, nie miał zamiaaru robić mi usg w III trymestrze bo stwierdził, że skoro w 2 poprzednich badaniach było wszystko ok to teraz też na pewno jest. Sory ale takie podejście to jest po prostu żenada. Zawiodłam się na nim na całej linii i gdyby nie to, że zostało mi już praktycznie 7 tyg. do rozwiązania to zrezygnowałabym z wizyt u niego

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus.zka super! Na pewno jesteś spokojniejsza :-)

dqprk6nlginvcqzk.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma82 wrote:
    Mus.zka super! Na pewno jesteś spokojniejsza :-)
    Kamień z serca :)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile masz lat mus.zka ? Jeśli spytać mogę?

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba mam zespół cieśni nadgarstka tak mnie boli prawy że masakra!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    A ile masz lat mus.zka? Jeśli spytać mogę?
    W maju skończyłam 36

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz czy jeszcze będziesz chciała dzieci??

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    A powiedz czy jeszcze będziesz chciała dzieci??
    Już nie. To moje 2 i ostatnie. Po drodze miałam jeszcze poronienie

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile lat ma Twoje pierwsze dziecko??

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    A ile lat ma Twoje pierwsze dziecko??
    W maju skończył 8

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka,super cieszę się,że wszystko ok. :)

My dziś wychodzimy ze szpitala.Wyniki Adasia w porządku,wreszcie przybiera na wadze i robi prawidłowe kupki. :)
    Mam nadzieję,że uda się karmienie mieszane i jak najdłużej będę mogła karmić go też piersią.

mus.zka, kataloza, Izieth, Allmita, nowatorka, żonaAnia, marta258, Kai lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpioletka super, że już jest ok. Jeśli masz pokarm to karm Adasia jak najdłużej i tylko dokarmiaj mm. Na pewno ci się uda. Koleżanka karmiła w ten sposób. Po każdym karmieniu piersią podawała jeszcze 30 ml mm. Powodzenia

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Muszka,super cieszę się,że wszystko ok. :)

My dziś wychodzimy ze szpitala.Wyniki Adasia w porządku,wreszcie przybiera na wadze i robi prawidłowe kupki. :)
    Mam nadzieję,że uda się karmienie mieszane i jak najdłużej będę mogła karmić go też piersią.
    Bardzo się cieszę że idziecie do domku.......w domu jednak najlepiej:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scorpiolenka ja karmilam mieszanym i bylo ok. kupki codziennie, zadnych problemow. dawalam Humane1. troche to jest meczace bo dajesz najpierw cycka nawet jak malo sie male najada z niego a potem musisz dorabiac sztucznego i n igdy nie wiadomo ile jeszcze zje, jA PRZEZ to wywalalam mnostwo mleka do zlewu. no ale wazne jest zeby troche pokarmic piersia. ja mialam zawsze malo pokarmu, bralam integrator ktory troche pomagal. karmilam do 3,5 miesiecy

kataloza, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka, super że już wychodzicie do domu. Najważniejsze że synek zdrowy i zaczął przybierać, a karmieniem mieszanym się nie przejmuj, w końcu też karmisz piersią a synek najedzony więc szczęśliwy. Ja też podaję synkowi mm głównie na noc bo po całym dniu karmienia wieczorem mam już za mało mleka, ale zdrowo rośnie, nie jest głodny, ładnie przybiera i to najważniejsze :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: