Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Carolina witaj!
To i ja tez sie pochwale moim szczesciem
Nie cytujcie prosze bo bede kasowac zdjecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 16:47
Milcia, kataloza, Scorpiolenka, marta258, GoNia1979, Fairuza, Izieth, Maggie_31, Allmita lubią tę wiadomość
-
Witajcie nowe mamuśki 30+
Nowatorka ale Twoja malutka ma cudne,ciemne oczka
Kataloza to teraz już poleci raz dwa,zobaczysz.Nie bój się wszystko będzie dobrze,wyczerpałaś już swój limit nieszczęść.Trzymam kciuki i będę zaglądać jak postępy porodowe.Dawaj znać jak tylko będziesz mogła.
Mój mały głodomorek ciągle je,nadrabia chyba stracony czas na rośnięcie.No i przyjechała do nas moja mama na parę dni i rozpuszcza swojego najmłodszego wnuczka.
Mamusie karmiące mm,dopajacie wodą swoje Maleństwa?
-
Mam nadzieje, ze teraz bede mogla napisac wiecej bo faktycznie wczesniej pisalam z telefonu
Z gory przepraszam za brak pl liter ale nie mam na laptopie klawiatury polskiej
Nowatorka coreczke masz przepiekna
a co do mnie
Mam dwie corki jedna 18 lat i druga 7 latka
W chwili obecnej jestem na poczatku 16tc a termin mam na Maj
Tydzien temu zrobilam skan lacznie z przeziernoscia karkowa ktora wyszla dobrze
Niestety wykonalam tez test z krwi ( tu gdzie mieszkam to standard ) i wyszlo mi prawdopodobienstwo ZD 1:109
Zalamalam sie, przeplakalam dwa dni zalujac, ze test wykonalam.
Szpital zaproponowal mi amniopunkcje ale ze strachu na poronienie ( jestem po dwoch poronieniach w przeciagu roku ) zdecydowalismy z mézem, ze nie wykonanmy amniopunkcji na rzeczy Harmony test
W niedziele jade na pobranie krwi i tydzien czekania na wynik. Wierze, ze bedzie dobrze i reszte ciazy bede mogla cieszyc sie ciaza w 100%
Co do pytania jak rodzilam. Pierwsza corke 18scie lat temu urodzilam silami natury, natomiast mlodsza przez CC
Szczerze jezeli mam porownywac, cesarke przeszlam ciezej tzn. sama cesarka ok ale dlugo po niej dochodzilam do siebie
Natomiast silami natury, chwila bolu i po kilku godzinach funkcjonowalam normalnie
Jeszcze raz wszystkich witam bardzo serdecznie, naprawde ciesze sie, ze dolaczylam do Was i mam chociaz chwile oderwania od myslenia czy moja dzidzia jest zdrowanowatorka, Scorpiolenka, Fairuza, Izieth lubią tę wiadomość
-
Scorpiolenka dzieki moja corcia to caly tata a co do wody to ja nie daje. Kiedys dawalam 1cm butelki hetbatki z kopru na trawienie ale teraz juz nic nie daje, tylko mleko i owoce. Za 3 tyg zaczynam dawac zupki i warzywa
Carolina dzieki co do testow z krwi (pewnie byl to test pappa) ja tez go robilam i mi wyszedl ok ale slyszalam ze bbb czesto sie zdarza ze ten test cos tam pokazuje a potem sie okazuje ze jest wszystko ok. Ja bym tez sie na twoim miejscu nie zdecydowala na amnio tylko wlasnie na jakis test nieinwazyjny. Na pewno bedzie wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 20:46
-
Fairuza, nowatorka, śliczne macie maluszki, są przecudne
Kataloza, trzymam kciuki za szybki i udany poród
Carolina, witaj w naszym gronie
Scorpiolenka, ja nie dopajam wodą ale głównie karmię piersią, mm podaję 2 razy na dobę bo mam za mało mleka. Dzisiaj była u nas pielęgniarka środowiskowa i mówiła że jak większość jest karmienia piersią to nie trzeba dopajać. Jak u Ciebie jest większość mm to spokojnie możesz podawać wodę.nowatorka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzięki.
Nowatorka śliczna twoja córcia,od razu widać ze italskie rysy salutami bella italia che mi manca tanto..
Katalozo,wszystko będzie dobrze,ani się nie obejrzysz a już będziesz tulić maluszka na rękach.
Carolina witamy!Trzymam kciuki,aby wszystko było ok i byś mogła się cieszyc tą ciążą już bezstresowo.Gdyby nieco wal śmiało,tu się możesz wyżalić zawsze a my cię wesprzemy.
Co do dopajania,ja nie dopajam,na razie tylko kp + mm.I już nie mogę się doczekać,kiedy będę mogła zacząc dawac dzieciom też inne jedzonko..nowatorka lubi tę wiadomość
-
Nowatorka, ale śliczna panna Ci rośnie Śniada cera, ciemne brwi, ciemne oczy, piękna będzie
Carolina, jak USG wyszło dobrze, to pewnie będzie OK, te testy z krwi są często przekłamane, bo to tylko statystyka i niosą ze sobą więcej stresu, niż to warte.
Tak, czy inaczej trzymam kciuki, żeby kolejne badania Cię uspokoiłynowatorka lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Czesc dziewczyny
Co za noc, od 2 w nocy moja 7letnia corka zaczela wymiotowac... Cala noc nieprzespana, w chwili obecnej mala spi ale wymioty nie ustaly Moja mala kruszynka znosi to wszystko bardzo dobrze a mi serce peka no pol patrzac na cierpiace dziecko.
-
Mam prośbę do wszystkich dolaczajacych: podajcie termin porodu (dzień i miesiąc), bo już nie wiem, w jakiej kolejności mam Was na liście umieszczać .
My też po wizycie kontrolnej u pediatry. Robiliśmy małemu badania krwi, bo ciągle jest lekko zazolcony. Bilirubina wyszła 93 (norma do 17). Musimy powtórzyć badanie, a do tego czasu mam dwa karmienia w ciągu dnia zastąpić mm (pokarm z piersi blokuje wydalanie bilirubiny z organizmu). Mam nadzieję, że to pomoże i będziemy mogli wrócić tylko do kp. Lubię to. A tak się zarzekalam,że na pewno nie polubie .
Cały czas usilujemy wykończyć mieszkanie, ale remont jak to remont, przedłuża się. W dodatku robotnicy niespecjalnie się spieszą...
Ciekawe, jak tam Kataloza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 21:44