X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Carolina witaj!

To i ja tez sie pochwale moim szczesciem :)
    Nie cytujcie prosze bo bede kasowac zdjecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 16:47

Milcia, kataloza, Scorpiolenka, marta258, GoNia1979, Fairuza, Izieth, Maggie_31, Allmita lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Hej kataloza
    Mam 38 lat i moje małe szczęście ma 7 lat w grudniu
    Zatem gratuluję!!!:-)Rodziłaś SN czy CC?

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka......jaka słodka:-) jak cukiereczek:-)

nowatorka lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe mamuśki 30+

Nowatorka ale Twoja malutka ma cudne,ciemne oczka :)

Kataloza to teraz już poleci raz dwa,zobaczysz.Nie bój się wszystko będzie dobrze,wyczerpałaś już swój limit nieszczęść.Trzymam kciuki i będę zaglądać jak postępy porodowe.Dawaj znać jak tylko będziesz mogła. :)

Mój mały głodomorek ciągle je,nadrabia chyba stracony czas na rośnięcie.No i przyjechała do nas moja mama na parę dni i rozpuszcza swojego najmłodszego wnuczka.

Mamusie karmiące mm,dopajacie wodą swoje Maleństwa?

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze teraz bede mogla napisac wiecej bo faktycznie wczesniej pisalam z telefonu
    Z gory przepraszam za brak pl liter ale nie mam na laptopie klawiatury polskiej
    Nowatorka coreczke masz przepiekna :)

a co do mnie
    Mam dwie corki jedna 18 lat i druga 7 latka
    W chwili obecnej jestem na poczatku 16tc a termin mam na Maj
    Tydzien temu zrobilam skan lacznie z przeziernoscia karkowa ktora wyszla dobrze
    Niestety wykonalam tez test z krwi ( tu gdzie mieszkam to standard ) i wyszlo mi prawdopodobienstwo ZD 1:109 :(
    Zalamalam sie, przeplakalam dwa dni zalujac, ze test wykonalam.
    Szpital zaproponowal mi amniopunkcje ale ze strachu na poronienie ( jestem po dwoch poronieniach w przeciagu roku ) zdecydowalismy z mézem, ze nie wykonanmy amniopunkcji na rzeczy Harmony test
    W niedziele jade na pobranie krwi i tydzien czekania na wynik. Wierze, ze bedzie dobrze i reszte ciazy bede mogla cieszyc sie ciaza w 100%

Co do pytania jak rodzilam. Pierwsza corke 18scie lat temu urodzilam silami natury, natomiast mlodsza przez CC
    Szczerze jezeli mam porownywac, cesarke przeszlam ciezej tzn. sama cesarka ok ale dlugo po niej dochodzilam do siebie
    Natomiast silami natury, chwila bolu i po kilku godzinach funkcjonowalam normalnie :)

Jeszcze raz wszystkich witam bardzo serdecznie, naprawde ciesze sie, ze dolaczylam do Was i mam chociaz chwile oderwania od myslenia czy moja dzidzia jest zdrowa

nowatorka, Scorpiolenka, Fairuza, Izieth lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka dzieki :) moja corcia to caly tata ;) a co do wody to ja nie daje. Kiedys dawalam 1cm butelki hetbatki z kopru na trawienie ale teraz juz nic nie daje, tylko mleko i owoce. Za 3 tyg zaczynam dawac zupki i warzywa

Carolina dzieki :) co do testow z krwi (pewnie byl to test pappa) ja tez go robilam i mi wyszedl ok ale slyszalam ze bbb czesto sie zdarza ze ten test cos tam pokazuje a potem sie okazuje ze jest wszystko ok. Ja bym tez sie na twoim miejscu nie zdecydowala na amnio tylko wlasnie na jakis test nieinwazyjny. Na pewno bedzie wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 20:46

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, nowatorka, śliczne macie maluszki, są przecudne :)

Kataloza, trzymam kciuki za szybki i udany poród :)

Carolina, witaj w naszym gronie :)

Scorpiolenka, ja nie dopajam wodą ale głównie karmię piersią, mm podaję 2 razy na dobę bo mam za mało mleka. Dzisiaj była u nas pielęgniarka środowiskowa i mówiła że jak większość jest karmienia piersią to nie trzeba dopajać. Jak u Ciebie jest większość mm to spokojnie możesz podawać wodę.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do wody to moja ciocia pielegniarka mi mowila ze sa specjalne wody dla niemowlakow, normalnie chyba w supermarkecie mozna je kupic

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki.

Nowatorka śliczna twoja córcia,od razu widać ze italskie rysy :) salutami bella italia che mi manca tanto..

Katalozo,wszystko będzie dobrze,ani się nie obejrzysz a już będziesz tulić maluszka na rękach.

Carolina witamy!Trzymam kciuki,aby wszystko było ok i byś mogła się cieszyc tą ciążą już bezstresowo.Gdyby nieco wal śmiało,tu się możesz wyżalić zawsze a my cię wesprzemy.

Co do dopajania,ja nie dopajam,na razie tylko kp + mm.I już nie mogę się doczekać,kiedy będę mogła zacząc dawac dzieciom też inne jedzonko..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, ale śliczna panna Ci rośnie :) Śniada cera, ciemne brwi, ciemne oczy, piękna będzie :)

Carolina, jak USG wyszło dobrze, to pewnie będzie OK, te testy z krwi są często przekłamane, bo to tylko statystyka i niosą ze sobą więcej stresu, niż to warte.
    Tak, czy inaczej trzymam kciuki, żeby kolejne badania Cię uspokoiły :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, Izieth, Marta dzieki za komplementy:) no mama bedzie jedyna bladolica w rodzinie ;)
    Fairuza ho salutato l'Italia da te! Torna presto ;)

Fairuza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza będzie dobrze. Teraz ty musisz mi uwierzyć. Masz już z górki kochana :) Informuj nas na bieżąco :) Trzymam kciuki :)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Carolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Co za noc, od 2 w nocy moja 7letnia corka zaczela wymiotowac... Cala noc nieprzespana, w chwili obecnej mala spi ale wymioty nie ustaly :( Moja mala kruszynka znosi to wszystko bardzo dobrze a mi serce peka no pol patrzac na cierpiace dziecko.

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś coś wie co u katalozy?

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może już urodziła?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio się nie odzywa więc też myślę że już urodziła.
    Kataloza, czekamy na dobre wieści :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Ostatnio się nie odzywa więc też myślę że już urodziła.
    Kataloza, czekamy na dobre wieści :)
    Też mam taką nadzieję:)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Kai Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę do wszystkich dolaczajacych: podajcie termin porodu (dzień i miesiąc), bo już nie wiem, w jakiej kolejności mam Was na liście umieszczać ;-).
    My też po wizycie kontrolnej u pediatry. Robiliśmy małemu badania krwi, bo ciągle jest lekko zazolcony. Bilirubina wyszła 93 (norma do 17). Musimy powtórzyć badanie, a do tego czasu mam dwa karmienia w ciągu dnia zastąpić mm (pokarm z piersi blokuje wydalanie bilirubiny z organizmu). Mam nadzieję, że to pomoże i będziemy mogli wrócić tylko do kp. Lubię to. A tak się zarzekalam,że na pewno nie polubie ;-).
    Cały czas usilujemy wykończyć mieszkanie, ale remont jak to remont, przedłuża się. W dodatku robotnicy niespecjalnie się spieszą...
    Ciekawe, jak tam Kataloza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 21:44

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza chyba rzeczywiscie rodzi/urodzila bo sie nie odzywa :P

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś godz9:50 CC przyszedł na świat Wojciech Jerzy 3900 55 cm.....

nowatorka, Fairuza, mus.zka, Scorpiolenka, marta258, Milcia, Kai, żonaAnia, Izieth, Allmita, rybka33, atagata lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ