X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita współczuję masażu szyjki. Miałam, gdy zatrzymało się rozwarcie przy 8 cm a zaczęły się bóle parte. Nic przyjemnego :/ i nikomu tego nie życzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 14:30

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny....prawda est taka że czasem płaczę.....ale jak dzieciśpią żeby nie widziały a jak mnie złapie jak nie śpi zwłaszcza córka ale jest w drugim pokoju, zatykam usta dłonią........jestem zmęczona i ledwo daję radę ........ale nie mam wyjścia......zabić się nie zabiję i oka też nie wydłubię sobie....Ogólnie cieszę się że poród mam za sobą ,synka ze sobą, córkę przy sobie.......może jednak kiedyś los będzie dla mnie łaskawszy?

Nita 3mam kciuki!!!!:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Dziewczyny....prawda est taka że czasem płaczę.....ale jak dzieciśpią żeby nie widziały a jak mnie złapie jak nie śpi zwłaszcza córka ale jest w drugim pokoju, zatykam usta dłonią........jestem zmęczona i ledwo daję radę ........ale nie mam wyjścia......zabić się nie zabiję i oka też nie wydłubię sobie....Ogólnie cieszę się że poród mam za sobą ,synka ze sobą, córkę przy sobie.......może jednak kiedyś los będzie dla mnie łaskawszy?

Nita 3mam kciuki!!!!:-)
    Będzie będzie. Jak już się wdrapalas na tą "górkę" to już ci zostało tylko z górki :) Trzymam za to kciuki :-)

kataloza lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mus.zka wrote:
    Nita współczuję masażu szyjki. Miałam, gdy zatrzymało się rozwarcie przy 8 cm a zaczęły się bóle parte. Nic przyjemnego :/ i nikomu tego nie życzę
    Przy córce miałam masaż.....koszmar totalny!!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalozo,jakbyś chciała się wygadać,to pisz śmiało na priv

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza przytulam najmocniej jak moge. wierze ze jest ci bbb ciezko teraz,nie jest latwo byc sama w takim momencie. na pewno tez wiele rzeczy widzisz oczami "hormonow" tak jak wiekszosc swiezych mam. poplacz jak masz potrzebe poplakac, tylko nie przy malych bo one wtedy cierpia. jestem pewna ze czas uleczy rany i za jakis czas spojrzysz na ta cala sytuacje zupelnir z innej strony i zycze ci tego bardzo. pamietaj ze zycie jest jedna wielka niespodzianka, moze sie okazac ze wszystko obroci sie ku dobremu nawet jezeli teraz ci sie wydaje ze jest inaczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 14:56

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza tule, bedzie dobrze. A poplakac czasem trzeba,nie ma co dusić tego w sobie.

A ja po dzisiejszym ktg wyladowalam na obserwacji tętna w szpitalu :/ jestem juz po badaniach, teraz jest ok. Mam nadzieje ze puszcza mnie na weekend do domu a najlepiej by bylo gdybym do weekendu juz urodziła ;)

kataloza lubi tę wiadomość

• rybka33 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaAnia mam nadzieję że będzie dobrze i urodzisz dzidzię szybko i bez problemów i najlepiej w ten weekend jak piszesz-trzymam kciuki za was.

:(
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, żonaAnia, trzymam kciuki za Was i Wasze maleństwa :)

Kataloza, bardzo współczuję trudnej sytuacji, ale dasz radę, my kobiety jesteśmy silne psychicznie i poradzimy sobie ze wszystkim, na pewno będzie lepiej, masz zdrowe kochane dzieci i to najważniejsze, mam nadzieję że wszystko Ci się dobrze ułoży, z całego serca Ci tego życzę.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, cudowny maluch. Jak ja juz chce Maj
    Kataloza trzymaj sie bedzie dobrze bo musi byc
    Nita zona Ania trzymam kciuki za szybki porod

Fairuza, kataloza lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia powodzenia!!!
    Nie wiem jak napisać na priv :-) przepraszam ale tuman ze mnie w tej dziedzinie:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina dzięki..A maj nadejdzie szybko,zobaczysz.
    ZonaAnia,trzymam kciuki!
    Katalozo,zaakceptuj moje zaproszenie,wtedy będziemy mogły pisać tu do siebie prywatne wiadomości.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic sie u mnie nie dzieje,skurcze są ale nieregularne. Obchód pewnie ok 20 to moze cos powiedzą, chciałabym żeby jutro mnie wypuścili ;) jedyny plus z pobytu w szpitalu to to ze wykryli podwyższony poziom leukocytów w moczu i dali leki, chyba jakiś stan zapalny ale ja nic nie czuje. Nudzi mi sie tu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze mam ale rozwarcia nie,szyjka 6 punktow, pani dr powiedziała ze do porodu jeszcze hohoho... :/ Ale nic nie mówią czy mnie wypuszcza.
    Miłego dnia ;)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Antoś skończył 3 mies :-)
    Byliśmy z nim w przychodni, ma już 60 cm i waży 5,2 kg, czyli przez ostatni tydzień przybrał 190 g, to ładny wynik więc dalej kp i jedna butelka mm wieczorem :-)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    Skurcze mam ale rozwarcia nie,szyjka 6 punktow, pani dr powiedziała ze do porodu jeszcze hohoho... :/ Ale nic nie mówią czy mnie wypuszcza.
    Miłego dnia ;)
    Jeśli masz skurcze to powinni cię zatrzymać na oddziale. Nie chcę cię straszyć, ale u mnie skurcze były od soboty a dopiero w poniedziałek zaczęło robić się rozwarcie no i urodziłam. Trzymam kciuki, żeby u ciebie było jednak szybciej :)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te moje skurcze to takie nieregularne i mam je juz ponad tydzien tylko w tym tyg są mocniejsze :) ja juz bym chciała urodzić o na swieta wyjść do domu :)
    Takie czekanie jest najgorsze :/

• Kai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perspektywa spędzania Bożego Narodzenia w szpitalu to nic przyjemnego. Ale nawet jeśli, to niech to chociaż będzie porodowka, bardziej się w klimat wpisuje niż patologia ciąży ;-). A tak serio, mam nadzieję, że urodzisz do konca tygodnia i na Wigilię wrócisz już z synkiem do domu.

żonaAnia lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy kolejną mamusię, ale myślę, że sama nam się pochwali :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita??

Milcia lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ