X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie chcą mnie puścić do domu :/ szyjka zamknięta ale za blisko juz do terminu porodu i nie chcą ryzykować bo doktorowi nie spodobało się usg,przeplywy w pepowinie wiec zostaje na obserwacji :/

• Milcia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaAnia, już za chwilkę będziesz tulić swoją pociechę, więc wytrzymaj jeszcze trochę :)

żonaAnia lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaAnia, trzymaj się w tym szpitalu, trzymam kciuki żeby poród zaczął się jak najszybciej i żebyś z maleństwem wróciła do domu na święta :)

My byliśmy dzisiaj z Antosiem na drugim kontrolnym usg bioderek, wyszło wszystko prawidłowo :)

żonaAnia, Izieth lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słusznie, niech obserwują. Przynajmniej mały jest pod kontrolą, to ważne. Dasz radę, trzymam kciuki.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drugie usg bioder wyszło ok (na pierwszym były drobne nieprawidłowości). Bilirubina spada wolno, ale najważniejsze, że jest jej coraz mniej. Przestalam podawać mieszankę zamiast jednego karmienia i zostaje tylko na kp. W środę szczepienie. A propos kp. Jak mi się utzyma ilość pokarmu, to może się zastanowię nad honorowym oddaniem nadwyżek. Tylko nie wiem, czy by chcieli moje pocholestazowe mleczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 23:01

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wpadłam napisać, że 14 grudnia o 15.33 przyszedł na świat nasz synek Aran. Ważył 3450g i 52cm.
    :)

Fairuza, marta258, Allmita, mus.zka, kataloza, Scorpiolenka, Milcia, atagata, Kai lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Hej dziewczyny, wpadłam napisać, że 14 grudnia o 15.33 przyszedł na świat nasz synek Aran. Ważył 3450g i 52cm.

Gratulacje i zdrówka! Jak się czujecie?

Nita lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)

Nita lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, gratulacje dla Ciebie i synka :)

Nita lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Gratuluję :) Dużo zdrowia wam życzę :)

Nita lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    No niestety nie chcą mnie puścić do domu :/ szyjka zamknięta ale za blisko juz do terminu porodu i nie chcą ryzykować bo doktorowi nie spodobało się usg,przeplywy w pepowinie wiec zostaje na obserwacji :/
    Dasz radę. Już tylko kilka dni ci zostało. Powodzenia. Trzymam kciuki <3

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek z samego rana napedzil mi strachu, nie tylko mi bo położna tez się wystraszyla.. W czasie ktg uciekło mu tętno :( sceny jak z filmu, telefon do lekarza, wklucie, cos strasznego..
    Jestem juz po badaniach, okazało się ze mało wód,dostałam płyny i maluch teraz szaleje ;) ale jutro mam być na czczo, bedzie ordynator i mój lekarz prowadzący zarazem i bedzie decyzja czy czekamy na poród naturalny czy cc bo szyjka całkowicie zamknięta a skurcze są i właśnie po skurczach małemu spada tetno :/

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZonaAnia trzymaj się,bedzie dobrze! Już tak niewiele cie dzieli,abys wreszcie mogla zobaczyć i przytulic maluszka!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Dawno mnie tu nie było.Przy dwójce małych dzieci jest co robić.Damian ma 2 lata przeszło,a Fabian 9 mc.Najstarszy 12 lat.Mamy tez kota od pazdziernika labadorkę 3 letnią.Jest super psem.Pozdrawiam nowe mamy i zycze szczesliwych porodow i duzo sil w wychowywaniu dzieci.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia powodzenia!!!

Nita gratulacje!!! Zamierzasz karmić piersią??

Nita lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita,ogromne gratulacje dla Was :)

ŻonaAnia,to dobrze że jesteście pod kontrolą.Jak szybko pójdzie to na święta będzie w domu :)

Nita lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Fairuza, dobrze się czujemy, maluszek jest zdrowy, zadowolony. Ja powoli dochodzę do siebie, jestem jeszcze bardzo słaba, więc chodzę trochę zgieta w pół, ale każdego dnia jest lepiej. Miałam szybki, choć ciężki poród, który mógł się dla mnie skończyć bardzo źle.
    Skurcze regularne zaczęły się w środę rano, o 2.30. Czułam, że to "to". W szpitalu byliśmy o 6.30 rano. Po ktg przeniesienio mnie na porodówkę. Niestety, nadal miałam tylko 2 cm rozwarcia, które było takie od kilku dni :/
    Skurcze coraz mocniejsze. Ze względu na moje nadciśnienie położna zdecydowała przebić wody płodowe. Zresztą wywoływanie porodu i tak miałam mieć następnego dnia. Przebiła wody, kazała koncentrować się na skurczach, wdychać gaz i jak osiągnę 4 cm to będę mogła mieć epidural.
    Zostawiła mnie i męża w pokoju i powiedziała, że za jakieś 4 godziny rozwarcie powinno dojść do 4.
    Po godzinie czasu nie mogłam już z bólu, od gazu mi się w głowie kręciło i czułam, że muszę przeć. Kazałam zawołać położną, ona mnie sprawdza a tam 8 cm rozwarcia. Za późno na epidural, musiałam rodzić naturalnie na żywca. Podano mi oxy i w 20 minut pełne rozwarcie. Małego wypieralam 2 godziny, bo główka była owinięta pępowina. Niestety nacieli mi krocze, bo inaczej bym nie urodziła, a parte trwały już za długo. To był koszmar, tak mnie bolało, że było mi już wszystko jedno czy umrę czy nie.
    W końcu urodziłam, ale niestety straciłam az 1 litr krwi. 2 h po porodzie zemdlałam, szybko podano mi tlen i kroplówkę. Musiałam mieć transfuzję krwi. W szpitalu spędziłam 2 dni.
    Teraz już trochę lepiej, ale ta wizja mojego porodu nadal mnie przeraża. Nie wiem czy zdecyduję się na drugie dziecko :(

Kataloza, karmię piersią od samego początku. Na razie nie mam problemu, mleko już jest. Mam nadzieję, że tak się utrzyma.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zona moga ci wywolac porod naturalny ewentualnie. powodzenia!! juz brakuje bardzo malo !

ps. ciekawa jestem co tam u Asi (JRY), nic sie nie odzywa dlugo. mam nadzieje ze juz zapomniala o ciezkim porodzie i cieszy sie mala. Asia jak to czytasz to odezwij sie czasami :)

kataloza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, współczuję ciężkiego porodu ale najważniejsze że synek zdrowy, on Ci wszystko wynagrodzi. Teraz cieszcie się sobą i odpoczywaj jak tylko będzie chwilka, życzę szybkiego powrotu do pełnych sił.

Nita lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj stuknęło pół roku i nie wiem, kiedy to zleciało. Mała waży 8640, czyli od porodu równe 5 kg przybrała.

marta258, kataloza lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ