X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie chcą mnie puścić do domu :/ szyjka zamknięta ale za blisko juz do terminu porodu i nie chcą ryzykować bo doktorowi nie spodobało się usg,przeplywy w pepowinie wiec zostaje na obserwacji :/

• Milcia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaAnia, już za chwilkę będziesz tulić swoją pociechę, więc wytrzymaj jeszcze trochę :)

żonaAnia lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaAnia, trzymaj się w tym szpitalu, trzymam kciuki żeby poród zaczął się jak najszybciej i żebyś z maleństwem wróciła do domu na święta :)

My byliśmy dzisiaj z Antosiem na drugim kontrolnym usg bioderek, wyszło wszystko prawidłowo :)

żonaAnia, Izieth lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słusznie, niech obserwują. Przynajmniej mały jest pod kontrolą, to ważne. Dasz radę, trzymam kciuki.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drugie usg bioder wyszło ok (na pierwszym były drobne nieprawidłowości). Bilirubina spada wolno, ale najważniejsze, że jest jej coraz mniej. Przestalam podawać mieszankę zamiast jednego karmienia i zostaje tylko na kp. W środę szczepienie. A propos kp. Jak mi się utzyma ilość pokarmu, to może się zastanowię nad honorowym oddaniem nadwyżek. Tylko nie wiem, czy by chcieli moje pocholestazowe mleczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 23:01

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wpadłam napisać, że 14 grudnia o 15.33 przyszedł na świat nasz synek Aran. Ważył 3450g i 52cm.
    :)

Fairuza, marta258, Allmita, mus.zka, kataloza, Scorpiolenka, Milcia, atagata, Kai lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Hej dziewczyny, wpadłam napisać, że 14 grudnia o 15.33 przyszedł na świat nasz synek Aran. Ważył 3450g i 52cm.

Gratulacje i zdrówka! Jak się czujecie?

Nita lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)

Nita lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, gratulacje dla Ciebie i synka :)

Nita lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Gratuluję :) Dużo zdrowia wam życzę :)

Nita lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    No niestety nie chcą mnie puścić do domu :/ szyjka zamknięta ale za blisko juz do terminu porodu i nie chcą ryzykować bo doktorowi nie spodobało się usg,przeplywy w pepowinie wiec zostaje na obserwacji :/
    Dasz radę. Już tylko kilka dni ci zostało. Powodzenia. Trzymam kciuki <3

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek z samego rana napedzil mi strachu, nie tylko mi bo położna tez się wystraszyla.. W czasie ktg uciekło mu tętno :( sceny jak z filmu, telefon do lekarza, wklucie, cos strasznego..
    Jestem juz po badaniach, okazało się ze mało wód,dostałam płyny i maluch teraz szaleje ;) ale jutro mam być na czczo, bedzie ordynator i mój lekarz prowadzący zarazem i bedzie decyzja czy czekamy na poród naturalny czy cc bo szyjka całkowicie zamknięta a skurcze są i właśnie po skurczach małemu spada tetno :/

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZonaAnia trzymaj się,bedzie dobrze! Już tak niewiele cie dzieli,abys wreszcie mogla zobaczyć i przytulic maluszka!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Dawno mnie tu nie było.Przy dwójce małych dzieci jest co robić.Damian ma 2 lata przeszło,a Fabian 9 mc.Najstarszy 12 lat.Mamy tez kota od pazdziernika labadorkę 3 letnią.Jest super psem.Pozdrawiam nowe mamy i zycze szczesliwych porodow i duzo sil w wychowywaniu dzieci.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia powodzenia!!!

Nita gratulacje!!! Zamierzasz karmić piersią??

Nita lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita,ogromne gratulacje dla Was :)

ŻonaAnia,to dobrze że jesteście pod kontrolą.Jak szybko pójdzie to na święta będzie w domu :)

Nita lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Fairuza, dobrze się czujemy, maluszek jest zdrowy, zadowolony. Ja powoli dochodzę do siebie, jestem jeszcze bardzo słaba, więc chodzę trochę zgieta w pół, ale każdego dnia jest lepiej. Miałam szybki, choć ciężki poród, który mógł się dla mnie skończyć bardzo źle.
    Skurcze regularne zaczęły się w środę rano, o 2.30. Czułam, że to "to". W szpitalu byliśmy o 6.30 rano. Po ktg przeniesienio mnie na porodówkę. Niestety, nadal miałam tylko 2 cm rozwarcia, które było takie od kilku dni :/
    Skurcze coraz mocniejsze. Ze względu na moje nadciśnienie położna zdecydowała przebić wody płodowe. Zresztą wywoływanie porodu i tak miałam mieć następnego dnia. Przebiła wody, kazała koncentrować się na skurczach, wdychać gaz i jak osiągnę 4 cm to będę mogła mieć epidural.
    Zostawiła mnie i męża w pokoju i powiedziała, że za jakieś 4 godziny rozwarcie powinno dojść do 4.
    Po godzinie czasu nie mogłam już z bólu, od gazu mi się w głowie kręciło i czułam, że muszę przeć. Kazałam zawołać położną, ona mnie sprawdza a tam 8 cm rozwarcia. Za późno na epidural, musiałam rodzić naturalnie na żywca. Podano mi oxy i w 20 minut pełne rozwarcie. Małego wypieralam 2 godziny, bo główka była owinięta pępowina. Niestety nacieli mi krocze, bo inaczej bym nie urodziła, a parte trwały już za długo. To był koszmar, tak mnie bolało, że było mi już wszystko jedno czy umrę czy nie.
    W końcu urodziłam, ale niestety straciłam az 1 litr krwi. 2 h po porodzie zemdlałam, szybko podano mi tlen i kroplówkę. Musiałam mieć transfuzję krwi. W szpitalu spędziłam 2 dni.
    Teraz już trochę lepiej, ale ta wizja mojego porodu nadal mnie przeraża. Nie wiem czy zdecyduję się na drugie dziecko :(

Kataloza, karmię piersią od samego początku. Na razie nie mam problemu, mleko już jest. Mam nadzieję, że tak się utrzyma.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zona moga ci wywolac porod naturalny ewentualnie. powodzenia!! juz brakuje bardzo malo !

ps. ciekawa jestem co tam u Asi (JRY), nic sie nie odzywa dlugo. mam nadzieje ze juz zapomniala o ciezkim porodzie i cieszy sie mala. Asia jak to czytasz to odezwij sie czasami :)

kataloza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, współczuję ciężkiego porodu ale najważniejsze że synek zdrowy, on Ci wszystko wynagrodzi. Teraz cieszcie się sobą i odpoczywaj jak tylko będzie chwilka, życzę szybkiego powrotu do pełnych sił.

Nita lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj stuknęło pół roku i nie wiem, kiedy to zleciało. Mała waży 8640, czyli od porodu równe 5 kg przybrała.

marta258, kataloza lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ