X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie jutro moze nie bede miala czasu wejsc wiec juz dzisiaj zycze Wam i bobaskom Spokojnych, Rodzinnych Swiat !

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też życzę wszystkim spokojnych,zdrowych i wesołych Świąt !

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzinnych Świąt!:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dołączam do życzeń : Zdrowych,rodzinnych i spokojnych świąt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 22:38

Fairuza, kataloza, nowatorka, atagata, marta258 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka Adas jest cudny! :*

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW!!!Śliczny!!!!:-)

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp, czy Wy jecie normalnie w te święta? Ja trochę się ograniczam, ale w święta to wszystko z kapustą, grzybami, grochem, serem, miodem, kakao, cytrusami lub orzechami. Nic bym nie zjadła. No więc jem po trochu. Moja teściowa twierdzi, że wszystko powinnam jeść poza kapustą i grzybami. Ech, znowu cyrk z tą podobno nieistniejaca dietą matki karmiącej.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai ja nie jem wszystkiego......jem ostrożnie.....Ostatnio zjadłam kanapki z powidłami śliwkowymi domowej roboty i Młodego brzuch bolał......a w święta ryba nie smażona...i takie tam bez kapusty i grzybów i grochu i majonezu.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai,ja z kolei jem prawie wszystko oczywiście w małych ilościach.Na wigilię zjadłam m.in.3 pierogi z kapustą i grzybami,kawałek śledzia w oleju (cebulę omijałam),Makowiec,rybę smażona.Wczoraj sałatkę jarzynowa z groszkiem i majonezem,czekoladę i szkl coli.Małemu nic nie jest :)
    Myślę,że to zależy od konkretnego dziecka jednemu nic nie będzie a inne niestety może boleć brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 09:37

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pierwszą córką trzymałam dietę, a teraz jem wszystko. Na początku jeszcze się trochę ograniczałam z czekoladą i cytrusami, a teraz wszystko jak leci :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. nie zdążyłam pożyczyć Wam wesołych Świąt, ale wierze że były wesołe ;)
    my się docieramy ;) ale nie mam na co narzekać, Antoś tylko śpi i je i robi kupki ;) płacze tylko gdy coś chce, czasem nawet muszę go budzić na karmienie a sen ma twardy ;)
    jestem trochę zmęczona, wszystko mnie boli, chyba przez niewygodne szpitalne łóżko ;) jutro idę na zdjęcie szwów, a tatuś pierwszy raz zostanie z niuniem sam na sam ;)

nie wiem czy zdążę więc już teraz życzę Wam szczęścia, pomyślności oraz wielu błogosławieństw w 2017 roku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 16:11

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie stosuję jakiejś specjalnej diety,jem to co zwykle,a jedynie zmniejszyłam ilości tego co mogłoby szkodzić.Choć czekolady jem sporo,bez niej bym nie przezyła ;)

ZonaAnia dzięki za życzenia i wzajemnie.ps.u mnie dzieci na początku też tylko jadły i spały,ale długo to nie trwało..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w święta nie jadłam tylko grzybów i kapusty, resztę po trochu zjadłam i Antosiowi nic nie było. Na samym początku, głównie przez pierwszy miesiąc bardziej ograniczałam się z jedzeniem bo później synka bolał brzuszek. Teraz jak skończył 3 miesiące pozwalam sobie na więcej i jak narazie jest wszystko ok.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu jadłam wszystkiego po trochu poza grochem. Mikus jak na razie wygląda normalnie, choć wczoraj wieczórem zrobił mi dwie zielonkawe i sluzowate kupki. Już nie dojdę po czym. Dziś będę już jadła grzeczniej, zeby nie przeciągać struny.

kataloza lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z naszymi grudniowkami? Ktoś coś wie?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:

ZonaAnia dzięki za życzenia i wzajemnie.ps.u mnie dzieci na początku też tylko jadły i spały,ale długo to nie trwało..

ja sobie zdaje sprawę, że ta "sielanka" nie będzie wieczna ;)
    najlepsze jest to że mój syn "noc" ma między godziną 15 a 22 ;) a gdy my chcemy spać to on by sobie np na rękach u nas poleżał, popatrzył na nas, wszystko tylko nie spać ;) uroki macierzyństwa ;)

• Kai Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak głucho? Opowiadać, co u Was słychać! :-) My przygotowujemy się do chrztu, który będzie 6 stycznia. Remont stoi, bo jakas rurka pękła i zalewamy lokal pod nami. Nie możemy zlokalizować usterki. Ci hydraulicy to sami nie wiedzą, co robią.
    ZonaAnia, u mnie spokojne były dwa pierwsze tygodnie. Potem zaczęły się bóle brzuszka. Na początku bardzo częste, teraz rzadko już występujące. Układ pokarmowy musi dojrzeć i tyle. Nie daj sobie wmówić, że to wszystko przez Twoją dietę, jakby coś takiego się u Ciebie pojawiło.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kai za radę bo właśnie od wczorajszego popołudnia boli go czasami brzuszek i juz sie zastanawiałam czy coś zjadłam ale nie przypominam sobie ;/
    Płacz małego najbardziej przeżywa mąż ;)

• Kai Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    Dzięki Kai za radę bo właśnie od wczorajszego popołudnia boli go czasami brzuszek i juz sie zastanawiałam czy coś zjadłam ale nie przypominam sobie ;/
    Płacz małego najbardziej przeżywa mąż ;)
    U mnie tak samo. Jak się nam Mikus po raz pierwszy zaniósł przy płaczu, to mi mąż taką panikę odstawil, że go musialam opieprzyc, zeby się uspokoił. Chociaż coraz lepiej sobie radzi, to do płaczu nadal podchodzi bardzo emocjonalnie.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku !!!!!!

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ