X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do listy proponuję jeszcze monitorek oddechu.
    Jeżeli chodzi o wózek,to myślimy nad Bebetto Luca.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitor oddechu fajna rzecz, miałam już a teraz kupię taki z kamerką. Szkoda tylko, że dużego wyboru niema. Znalazłam dwa jak narazie z tommee tippee i angel care.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zdecydowałam na Snuza Hero. Wydaje mi się lepszy i mniej zawodny niż Angel Care.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Ja się zdecydowałam na Snuza Hero. Wydaje mi się lepszy i mniej zawodny niż Angel Care.
    Angel care miałam i mam z poprzedniego dzidziusia tak wiec mam przetestowany i nie zawiodłam się na nim. Mam go do tej pory tylko chciałam właśnie kamerkę.

Ten o którym Ty piszesz to chyba taki zapinany na pieluszkę tak? Ja szukam tylko takich które mają płytkę pod materac. Nie chcę nic mojemu dziecku zapinać do pieluszek czy ubranek.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do listy oczywiście kazda z nas dopisuje juz co chce :) Moja jest tylko orientacyjna i na poczatke, no i aktualizowana :) Orozku nie pomyslalam osobno bo ja go amm w komplecie z calym zamowionym lozeczkiem (tam jest, materac, posciel, ochraniacz, rozek i cos tam jeszcze). Chusteczki do pupy wydawaly mi sie tak oczywiste jak pieluchy i dlatego tego nie mam napisanego, pewnie zrobie sobie osobna liste wlasnie z pampersami, chusteczkami czy herbatkami :)

Co do monitora oddechu to poki co ja go nie bralam pod uwage...w mojej rodzinie i w srod wszystkich znajomych wszystkie dzieci wychowaly sie bez tego urzadzenia. Slyszalam ze bezdech dotycha najczesciej wcześniaki. Ale jak ktos chce to moze do wlasnej listy dopisac wedle wskazowek dziewczyn :)

Ja zamowilam takie lozeczko: http://allegro.pl/klups-radek-lozeczko-z-szuflada-wyposazenie-133wz-i4411294155.html?source=mlt

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zapinany. Podoba mi się jeszcze funkcja pobudzania oddechu wibracjami.Mnie Angel Care nie przekonuje. A tak naprawdę to nieważne jaki,ważne,żeby w ogóle był :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja monotor oddechu kupiłam właściwie z przypadku. Chciałam mieć zwykły monitor a że akurat ten angel care był z tą płytka w niewielkiej różnicy cenowej to kupiłam. Dla mnie to podstawowe urządzenie. Sypialnia i pokój dzidziusia będę mieć na pierwszym piętrze i będąc w ogrodzie będę słyszeć czy śpi czy np płacze. Pamiętam jak u mamy byłam na wakacjach to siostra całą drzemkę swojej córki obok w pokoju przesiedziala a ja w malinach u sąsiadki siedziałam jak moj spał :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie wstawiacie łóżeczko? Do Waszej sypialni czy do osobnego pokoju dziecka? Gdzie będzie spało?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba do jego własnego pokoju. Syn spał razem z nami i teraz końca nie widać :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też chcę tak zrobić. Tylko ze im bliżej końca tym częściej myślę, czy ja dam radę zasnąć jak on będzie w innym pokoju, czy nie będę tam biegać co 10 minut i patrzeć na niego. Trochę mi odwala...

Anastazjaaa, Penelope lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny- my dzis pelny wrazen dzien. Miala byc szybka wizyta u GP a skonczylo sie na wizycie w szpitalu.

Od poczatku- poszlam na planowa wizyte do GP- podalam liste moich objawow ostatnich i oglolnie zmartwilo ja z tej listy ze mala mniej sie rusza.
    Wsytawila list do szpitala kazala isc zrobic KTG - odrazu zeby sie upewnic ze wszystko ok- reszta objawow powiedziala jak najbardziej normalna na tym etapie.
    Poszlam do szpitala na oddzial- zobaczylam jak wyglada odrazu i gdzie jest- bo wizytytsa na dole w clinice a oddzial na gorze. Caly rozowy hehehehe- bardzo fajnie. Widzialm pare kobietek z porodowego na poporodowy z maluszkami przenoszone:)
    Kobietke wychodzaca do domu z maluchem.

Polozne super mile- podpiely do KTG momentalnie- pol godzinki- potem dzwonily do mojego lekarza zeby powiedziec ze mnie Gp przyszlala- kazal jeszcze pol godziny siedziec dodatkowo na tym KTG i nie wypuszczac mnie dopoki mnie nie zobaczy (czym bylam mega zaskoczona). KTG w najlepszym porzadku mala sie ruszala duzo i serduszko super pikalo. Powiedzial ze idealnie. Mala dalej w poprzek- stwierdzili zgodnie ze sie juz raczej nie obroci. Kazal isc do domku, ale po 10 minjeszcze dzwonila polozna z tego oddzialu ze kazal jeszcze przyjsc na skan w piatek- zeby zobaczyc czy mala rosnie jak trzeba bo jak ona w takiej pozycji to oni ocenic nie moga ani wagi ani nic- musi specjalista. Tak ze kazal tam isc w piatek a potem we wtorek na wizyte planowa do niego i bedziemy decyzje podejmowac co dalej.

t60z7qg.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mało pisze ostatnio, ale czytam wszystko :)
    Fajne wózki macie na oku.

Ja dziś zaczynam oficjalnie drugi trymestr, tadam! :) Ale mdłości i senność dalej są, ciekawe kiedy będzie tak, jak piszą, że drugi trymestr to najlepszy czas i ze można góry przenosić..
    Jak na razie od kilka dni wywaliło mi piękne "zimno" (opryszczka) na ustach i jak wcześniej zawsze używałam jakiegoś zoviraxu itp, to teraz doczytałam, ze każda z tych maści nie może być używana w ciąży. No i chodzę taka piękna z tym na ustach :/ Na noc nakładam pastę do zębów na wysuszenie a w dzień pocieram trochę czosnkiem, chociaż obrzydliwy ten zapach.. No ale w końcu mi przejdzie :)

Penelope lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie żeby nie latać inwestuję w elektroniczną nianię :)

Domi widać nie tacy straszni ci nasi zagraniczni lekarze :)

agnb6 ja drugi trymestr powitałam bólem głowy, który mam do tej pory a powiem , że nigdy mnie głowa nie bolała. Też myślałam, że zacznie się różowo a tu d..a .
    W ogóle cały czas czuję się jak przeziębiona.

Anastazjaaa, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nianię już nawet kupiłam i monitor oddechu też. Z tym, że monitor oddechu mam taki tylko z jedną płytką pod materac...

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłaś już łóżeczko? no to szybko :)
    MonikaDM wrote:
    Ja zamowilam takie lozeczko: http://allegro.pl/klups-radek-lozeczko-z-szuflada-wyposazenie-133wz-i4411294155.html?source=mlt

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to poczytałam Was.
    Domi, fajnie się Tobą zajęli :)
    Ja narzekałam przedwczoraj na brak objawów, a wczoraj nic nie pisałam bo zdychałam na ich nadmiar, od rana mdłości, dziś też od rana (nigdy wcześniej nie było od rana tylko popołudnie i wieczór) Ja pracuję do ok 13-14 więc mi taki układ pasował, ale ostatnie dwa dni już nie. Poszłam dziś do GP, powiedziałam o co kaman i dał mi receptęna Prochlorperazine. Zbadał mi brzuch, mocz i powiedział żeby wypisać sobie self certificate do 7 dni. Jestem w łóżku, ale recepty nie zrealizowałam bo na samą myśl o staniu w tesco i czekaniu 15 minut już mi niedobrze się zrobiło. A teraz jak ta głupia leżę i mi nie dobrze, no i niestety chyba się będę musiała zebrać z tą receptą, bo mąż po 23 ciej wróci dopiero. A trzeba było od razu !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 15:53

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, z objawami tak jest. Pojawiają się i znikają nie wiadomo kiedy.
    Domi, faktycznie dzień aktywny. Dobrze że potrafią się odpowiednio zająć jak trzeba.
    A ja jutro z rana badanie z glukozą...

Penelope lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojechałam jednak po tabletki, już wzięłam, czekam...... aż zadziała :)

ania.g - powodzenia na badaniu jutro !

ania.g lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope a widzisz :P u mnie bylo tak samo ;)

Ania g powodzonka :)

ania.g lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    pojechałam jednak po tabletki, już wzięłam, czekam...... aż zadziała :)

ania.g - powodzenia na badaniu jutro !
    Mam nadzieję że jakoś przeżyję to słodkie świństwo. Mieszkam w domu wielorodzinnym i na paterze mam teściową pielęgniarkę która pracuje w naszej przychodni. Pobierze mi krew z samego rana w domu, potem łyknę glukozę a na kolejne pobranie po dwóch godzinach podjadę do przychodni.

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ