X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wyczytałam jeszcze w tych wózkach na moich zdjęciach, to są dwie pokrywy, osobna do gondoli i osobna do spacerówki. Nie wiem czy to jest takie oczywiste. czytałam opinie o tym że to dobre bo przy zmianie na spacerówkę gdy się przekłada z gondoli to już może być trochę wyblaknięta, a ten wózek ma dwie, więc dwa wózki jak "nowe" :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Doti współczuję...a w ogóle dlaczego Twój syn ma rehabilitację? Jeżeli pisalaś to przepraszam - nie przyswoiłam.

Penelope - fajne pojazd :) Fajną ma gondolkę :) Mnie sie podoba póki co ABC Design Turbo6S, ale zobaczymy na żywo.

Syn ma niewielką skoliozę i musi ćwiczyć na kręgosłup.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to niech ćwiczy...ja jak sie dowiedziałam i moi rodzice też, o skoliozie kręgosłupa to byłam na tyle duża zeby chodzić sama na tzw. gimnastyke korekcyjną...tylko jakoś tak "zapominałam"o ćwiczeniach i teraz mam za swoje :/ Jakby tak młody człek mógłby byc ciut mądrzejszy...ehhh.

doti77 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Nie wiem, ja mam prawie 36 lat, mi się wierzyć nie chciało ze ja kiedyś zajdę w ciążę, nie żeby tyle starań, po prostu nie, abstrakcja. Poza tym nigdy nie wiedziałam czy ja tak naprawdę chcę.
    To dokładnie jak ja - ba, ja nawet byłam przekonana, że nie chcę. Aż mi się coś przestawiło w okolicach 37 urodzin, 4 cykle starań i trach :) Ale dla mnie to też totalna abstrakcja na razie. I na razie oglądałam tylko wózki, ale to też bardziej linki od dziewczyn na forum.

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zobaczyłam dwie kreski to stałam w kurtce, z walizką już w bagażniku gotowa do wyjazdu na urlop do PL, sama na 3 tygodnie. Coś mnie tknęło, mąż już w samochodzie żeby mnie zawieźć a ja mówię weź chwilę poczekaj. I dwie kreski, rozryczałam się na głos, i wcale nie ze szczęścia jeszcze wtedy !!!!!
    No ja też tak bardziej online oglądam, z linków na różne tematy :)
    Gosiak wrote:
    To dokładnie jak ja - ba, ja nawet byłam przekonana, że nie chcę. Aż mi się coś przestawiło w okolicach 37 urodzin, 4 cykle starań i trach :) Ale dla mnie to też totalna abstrakcja na razie. I na razie oglądałam tylko wózki, ale to też bardziej linki od dziewczyn na forum.

ania.g lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, mam nadzieję że ten tydzień dla Ciebie minie szybko, no nie zazdroszczę tak podróżować codziennie i wstawać. Trzymaj się Kochana :)

doti77 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,mam nadzieję,ze szybko minie ten tydzień.Zmykam jak narazie do kąpieli.Niedawno zjadłam prawie całą pakę chrupek kukurydzianych,ale mnie naszło i 5 brzoskwiń;)

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, dzieki za liste, ja tez skorzystalam i skopiowalam, naprawde jest przerazajaca ta ilosc roznych rzeczy do kupienia, nawet tych podstawowych. Poczekam jeszcze chwile na pierwsze badania i chyba najlepiej pomalutku cos kupowac, zeby nie na raz, no ale zobaczymy w praktyce.

Penelope, dosyc dobre sa szampony koloryzujace Loreal, starczaja do ok 24 myc i sa bez amoniaku. Ja osobiscie stosuje od lat bo daja ladny kolor i nablyszczaja, choc przyznam ze odkad pojawily sie siwulce to juz je bardziej widac i kolor szybciej schodzi. Bede chyba tez musiala pomyslec o farbie, ale to juz moze po ciazy.

MonikaDM lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam kupić loreal ale nie było czarnego koloru, poszukałam i znalazłam Clairol nice and easy no ammonia. okazuje się że będę robiła włosy jutro, jutro mam uroczystość znajomego i robię torta prostokątnego 35x41 cm blacha, więc wielki biszkopt potrzebuję. Stwierdziłam że upiekę dziś, na wszelki wypadek gdyby coś jutro nie wyszło :) jak ma nie wyjść to lepiej dziś, zostanie chwila na plan B :)
    Carola55 wrote:
    Penelope, dosyc dobre sa szampony koloryzujace Loreal, starczaja do ok 24 myc i sa bez amoniaku. Ja osobiscie stosuje od lat bo daja ladny kolor i nablyszczaja, choc przyznam ze odkad pojawily sie siwulce to juz je bardziej widac i kolor szybciej schodzi. Bede chyba tez musiala pomyslec o farbie, ale to juz moze po ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 22:13

Domi IRL, Carola55 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZesc!

Ja mam wlasnie taki wozek- zamowilam na allegro- 4 w z baza isofix.
    Mega zadowolona jestem, wszystko sie odpina mozna wyprac, bardzo zwrotny spokojnie po mieszkaniu manerwruje miedzy pokojami a u gory mam dosc ciasno wiec specjalnie tam sprawdzalam.
    Zajelo mi jakos 3 miesiace wybieranie wozka- koszmar- ale jestem bardzo zadowolona. Ma tez regulowane oparcia w spacerowce iw gondoli tez- co sie zadko zdarza!! i zapinana torbe na zakupy co tez jest super, no i w gondoli i spacerowce ma siateczke z tylu jak odepniesz klapke wiec np latem jak znalazl na dodatkowy przewiew- moje kolezanki jak uslyszaly mowily ale super moj tego nie mial.
    Cala rame wozka mozna zlozyc i rozlozyc jedna reka- sporawdzilam, a elementy dosc latwo sie montuje. Wchodzi bez problemu do bagaznika samochodu sredniej wielkosci- my mamy Tyoyote Corolle- hatchback- i jeszcze jest miejsce na troche zakupow:)
    Tyle mojej recenzji:)

A i material jest bardzo ladny- taki solidny.
    Adres aukcji jakby ktoras chciala zobaczyc: ja kupilam od tego sprzedawcy- dostawa bardzo szybko- mozesz wybrac gratis, duzo za dostawe za graniceniezaplacilam, sledzona przesylka- i co sie rzadko zdarza koles zadzwonil jak odpbieralam przesylke osobiscie zeby sprawdzic czy napewno wszystko jest jak trzeba i czy jestem zadowolona.

http://allegro.pl/camarelo-carera-3w1-fotel-besafe-adac-4-gratisy-i4401151224.html

Ja mam srebrno szary z zoltym.

Penelope, Magda2013 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do farbowania wlosow to moja GP plus moj gin w szpitalu jak spytalam o farbowanie wlosow to zrobili wielkie oczy- i zgodnie stwierdzili ze przeciez fryzjerki farbuja i uzywaja farb itp i maja zdrowe dzieci wiec dopoki tych farb nie jem ani nie farbuje w zamknietym szczelnie pomieszczeniu oni nie widza problemu wiec ja farbuje normalnie ta sama farba co zwykle.

Amnezja, jusella lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super że też masz taką opinię i że masz ten wózek, Carera tez mi się bardzo podobają ale nie mają w czerwieni, jest granat z lekkimi dodatkami czerwieni a ja poki co jakos czerwień lubie. Oglądam jeszcze inne jak dziewczyny podają linki, ale te mi poki co najbardziej podchodzą :)
    to chyba Twój kolor co?
    2zgg3dl.jpg
    Domi IRL wrote:
    CZesc!

Ja mam wlasnie taki wozek- zamowilam na allegro- 4 w z baza isofix.
    Mega zadowolona jestem, wszystko sie odpina mozna wyprac, bardzo zwrotny spokojnie po mieszkaniu manerwruje miedzy pokojami a u gory mam dosc ciasno wiec specjalnie tam sprawdzalam.
    Zajelo mi jakos 3 miesiace wybieranie wozka- koszmar- ale jestem bardzo zadowolona. Ma tez regulowane oparcia w spacerowce iw gondoli tez- co sie zadko zdarza!! i zapinana torbe na zakupy co tez jest super, no i w gondoli i spacerowce ma siateczke z tylu jak odepniesz klapke wiec np latem jak znalazl na dodatkowy przewiew- moje kolezanki jak uslyszaly mowily ale super moj tego nie mial.
    Cala rame wozka mozna zlozyc i rozlozyc jedna reka- sporawdzilam, a elementy dosc latwo sie montuje. Wchodzi bez problemu do bagaznika samochodu sredniej wielkosci- my mamy Tyoyote Corolle- hatchback- i jeszcze jest miejsce na troche zakupow:)
    Tyle mojej recenzji:)

A i material jest bardzo ladny- taki solidny.
    Adres aukcji jakby ktoras chciala zobaczyc: ja kupilam od tego sprzedawcy- dostawa bardzo szybko- mozesz wybrac gratis, duzo za dostawe za graniceniezaplacilam, sledzona przesylka- i co sie rzadko zdarza koles zadzwonil jak odpbieralam przesylke osobiscie zeby sprawdzic czy napewno wszystko jest jak trzeba i czy jestem zadowolona.

http://allegro.pl/camarelo-carera-3w1-fotel-besafe-adac-4-gratisy-i4401151224.html

Ja mam srebrno szary z zoltym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 23:08

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dokladnie taki mam:)

t60z7qg.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te wozki, tez podobaja mi sie takie, ze zmieniana gora - na kazda sytuacje i pogde. Pewnie tez za takim bede sie rozgladac.

Penelope, ten drugi fajny. Nigdy nie zapomne, jak moj swietej pamieci dziadek reagowal jak widzial takie kolory narodowe, od razu mi sie skojarzylo z nim, powiedzilby, ze prawdziwa Polka jestes! :)
    (wystarczylo byc w bialej bluzce i czerwonej spodnicy, przypadkowo ... aby to od niego uslyszec) :)

na9fxa5.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spać jakoś nie mogę.Przewalam się i przewalam,a rano trzeba wstać.Torbę do szpitala już mam prawie spakowaną.Znów miałam skurcz..Trochę ostatnio stresu mam,może to przez to.Coraz bardziej myslimy z mężem o przeprowadzce,bo ten domek co wynajmujemy,to już nie jest tak super,jak się wydawało.Zaczynaja się problemy też z właścicielem.Ja teraz nie mam sił na przeprowadzki,zresztą najpierw trzeba faktycznie znaleźć coś lepszego ,niż tu.Niestety Podkarpacie ma to do siebie,że drogo,a coś tańszego znaleźć to graniczy z cudem.Może kiedyś nam się uda.
    Trzymajcie się,buziole.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 01:35

• Bergo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie wózków. Odkupiliśmy od znajomych X Landera XA (gondola + spacerówka) plus dokupiliśmy fotelik Maxi Cosi Cabrifix. Fotelik też używany. Za całość wyszło 750zł. Stan bardzo dobry, wszystko czyściutkie, sprawne, całe. Dziewczyny pomyślcie o odkupieniu wózków używanych w dobrym stanie. Oszczędzicie kupę kasy! Taki zestaw jak nasz nowy w sklepie kosztuj 1200- 1500zł drożej. Fajne są wózki Tutek Grander i wiem że nowe 3w1 można kupić już za jakieś 900zł. To też dobra opcja :)

Dziś miałam pierwsze przerażenie. Bóle jak miesiączkowe o 6-7 rano. Za wcześnie dla synka na witanie się z nami! Nospa, magnez i luteina! Przeszło, ale miałam stracha! Najpierw niech smarkacz kochany kopnie tatusia, a na rodzenie się ma jeszcze czas :) 26 tydzień, a on zastyga i udaje że go nie ma jak tylko mąż kładzie rękę na moim brzuchu. A brzuch mam pokaźny i fajnie widać jak faluje, kiedy mały się rusza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 09:41

Penelope, aniafk lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry a raczej dzień zły jak dla mnie. Dziecko mi się rozchorowało. Kaszel straszny i 39 stopni gorączki zaraz do lekarza muszę.

Co do wózków to u mnie używany odpada. To jest w tej chwili mój najważniejszy zakup i z żadnych innych dziecięcych dodatków się tak nie cieszę jak właśnie z wózka. Z używanego nie miałabym tyle radości co z nowego. Zresztą kupuje go na 2-3 lata.
    Ja wybrałam póki co Oyster. Chociaż mogę jeszcze zmienić zdanie z 10 razy.
    Kupuje się jego tak jakby szkielet, tzn fotelik, gondola i spacerówka w wersji czarnej i dokupuje się osobno wersję kolorystyczna już za grosze. Więc można zmieniać kolor wózka kiedy się chce albo mieć inny kolor gondoli a inny spacerówki.
    No i bajerów też ma sporo, poszerzaną budkę - rewelacja jak dziecko śpi i chce się go zakryć np na zakupach, albo zamontowana i schowana siateczkę którą się nakłada na cały wózek i chroni np od słońca.

89e30a.jpg
    677a80.jpg

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk rozumiem :) Najważniejsze to mieć z tego radość :) Każdy musi wybrać co to co dla niego najlepsze :)

aniafk lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem! Jestem szurnięta! Ale naprawdę włożyłam koc i pies nie dotknął nawet skrawka materiału w wózku! Przyrzekam! :D A poza tym i tak maluszek będzie się z nim wychowywał...
    Tak mnie ten wózek cieszy ogromnie :D :D :D
    28tc9kn.jpg

aniafk, Penelope, MonikaDM, Domi IRL, Amnezja, agnb6, doti77 lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha haha przyzwyczajasz się do roli :)

Bergo lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ