Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
z tego co wyczytałam jeszcze w tych wózkach na moich zdjęciach, to są dwie pokrywy, osobna do gondoli i osobna do spacerówki. Nie wiem czy to jest takie oczywiste. czytałam opinie o tym że to dobre bo przy zmianie na spacerówkę gdy się przekłada z gondoli to już może być trochę wyblaknięta, a ten wózek ma dwie, więc dwa wózki jak "nowe"
-
MonikaDM wrote:Doti współczuję...a w ogóle dlaczego Twój syn ma rehabilitację? Jeżeli pisalaś to przepraszam - nie przyswoiłam.
Penelope - fajne pojazd Fajną ma gondolkę Mnie sie podoba póki co ABC Design Turbo6S, ale zobaczymy na żywo.
Syn ma niewielką skoliozę i musi ćwiczyć na kręgosłup.https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
nick nieaktualnyA to niech ćwiczy...ja jak sie dowiedziałam i moi rodzice też, o skoliozie kręgosłupa to byłam na tyle duża zeby chodzić sama na tzw. gimnastyke korekcyjną...tylko jakoś tak "zapominałam"o ćwiczeniach i teraz mam za swoje Jakby tak młody człek mógłby byc ciut mądrzejszy...ehhh.
doti77 lubi tę wiadomość
-
Penelope wrote:Nie wiem, ja mam prawie 36 lat, mi się wierzyć nie chciało ze ja kiedyś zajdę w ciążę, nie żeby tyle starań, po prostu nie, abstrakcja. Poza tym nigdy nie wiedziałam czy ja tak naprawdę chcę.
Penelope lubi tę wiadomość
-
Ja jak zobaczyłam dwie kreski to stałam w kurtce, z walizką już w bagażniku gotowa do wyjazdu na urlop do PL, sama na 3 tygodnie. Coś mnie tknęło, mąż już w samochodzie żeby mnie zawieźć a ja mówię weź chwilę poczekaj. I dwie kreski, rozryczałam się na głos, i wcale nie ze szczęścia jeszcze wtedy !!!!!
No ja też tak bardziej online oglądam, z linków na różne tematyGosiak wrote:To dokładnie jak ja - ba, ja nawet byłam przekonana, że nie chcę. Aż mi się coś przestawiło w okolicach 37 urodzin, 4 cykle starań i trach Ale dla mnie to też totalna abstrakcja na razie. I na razie oglądałam tylko wózki, ale to też bardziej linki od dziewczyn na forum.ania.g lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny,mam nadzieję,ze szybko minie ten tydzień.Zmykam jak narazie do kąpieli.Niedawno zjadłam prawie całą pakę chrupek kukurydzianych,ale mnie naszło i 5 brzoskwiń
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
Monika, dzieki za liste, ja tez skorzystalam i skopiowalam, naprawde jest przerazajaca ta ilosc roznych rzeczy do kupienia, nawet tych podstawowych. Poczekam jeszcze chwile na pierwsze badania i chyba najlepiej pomalutku cos kupowac, zeby nie na raz, no ale zobaczymy w praktyce.
Penelope, dosyc dobre sa szampony koloryzujace Loreal, starczaja do ok 24 myc i sa bez amoniaku. Ja osobiscie stosuje od lat bo daja ladny kolor i nablyszczaja, choc przyznam ze odkad pojawily sie siwulce to juz je bardziej widac i kolor szybciej schodzi. Bede chyba tez musiala pomyslec o farbie, ale to juz moze po ciazy.MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Tak, miałam kupić loreal ale nie było czarnego koloru, poszukałam i znalazłam Clairol nice and easy no ammonia. okazuje się że będę robiła włosy jutro, jutro mam uroczystość znajomego i robię torta prostokątnego 35x41 cm blacha, więc wielki biszkopt potrzebuję. Stwierdziłam że upiekę dziś, na wszelki wypadek gdyby coś jutro nie wyszło jak ma nie wyjść to lepiej dziś, zostanie chwila na plan BCarola55 wrote:Penelope, dosyc dobre sa szampony koloryzujace Loreal, starczaja do ok 24 myc i sa bez amoniaku. Ja osobiscie stosuje od lat bo daja ladny kolor i nablyszczaja, choc przyznam ze odkad pojawily sie siwulce to juz je bardziej widac i kolor szybciej schodzi. Bede chyba tez musiala pomyslec o farbie, ale to juz moze po ciazy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 22:13
Domi IRL, Carola55 lubią tę wiadomość
-
CZesc!
Ja mam wlasnie taki wozek- zamowilam na allegro- 4 w z baza isofix.
Mega zadowolona jestem, wszystko sie odpina mozna wyprac, bardzo zwrotny spokojnie po mieszkaniu manerwruje miedzy pokojami a u gory mam dosc ciasno wiec specjalnie tam sprawdzalam.
Zajelo mi jakos 3 miesiace wybieranie wozka- koszmar- ale jestem bardzo zadowolona. Ma tez regulowane oparcia w spacerowce iw gondoli tez- co sie zadko zdarza!! i zapinana torbe na zakupy co tez jest super, no i w gondoli i spacerowce ma siateczke z tylu jak odepniesz klapke wiec np latem jak znalazl na dodatkowy przewiew- moje kolezanki jak uslyszaly mowily ale super moj tego nie mial.
Cala rame wozka mozna zlozyc i rozlozyc jedna reka- sporawdzilam, a elementy dosc latwo sie montuje. Wchodzi bez problemu do bagaznika samochodu sredniej wielkosci- my mamy Tyoyote Corolle- hatchback- i jeszcze jest miejsce na troche zakupow:)
Tyle mojej recenzji:)
A i material jest bardzo ladny- taki solidny.
Adres aukcji jakby ktoras chciala zobaczyc: ja kupilam od tego sprzedawcy- dostawa bardzo szybko- mozesz wybrac gratis, duzo za dostawe za graniceniezaplacilam, sledzona przesylka- i co sie rzadko zdarza koles zadzwonil jak odpbieralam przesylke osobiscie zeby sprawdzic czy napewno wszystko jest jak trzeba i czy jestem zadowolona.
http://allegro.pl/camarelo-carera-3w1-fotel-besafe-adac-4-gratisy-i4401151224.html
Ja mam srebrno szary z zoltym.
Penelope, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
A co do farbowania wlosow to moja GP plus moj gin w szpitalu jak spytalam o farbowanie wlosow to zrobili wielkie oczy- i zgodnie stwierdzili ze przeciez fryzjerki farbuja i uzywaja farb itp i maja zdrowe dzieci wiec dopoki tych farb nie jem ani nie farbuje w zamknietym szczelnie pomieszczeniu oni nie widza problemu wiec ja farbuje normalnie ta sama farba co zwykle.
Amnezja, jusella lubią tę wiadomość
-
super że też masz taką opinię i że masz ten wózek, Carera tez mi się bardzo podobają ale nie mają w czerwieni, jest granat z lekkimi dodatkami czerwieni a ja poki co jakos czerwień lubie. Oglądam jeszcze inne jak dziewczyny podają linki, ale te mi poki co najbardziej podchodzą
to chyba Twój kolor co?
Domi IRL wrote:CZesc!
Ja mam wlasnie taki wozek- zamowilam na allegro- 4 w z baza isofix.
Mega zadowolona jestem, wszystko sie odpina mozna wyprac, bardzo zwrotny spokojnie po mieszkaniu manerwruje miedzy pokojami a u gory mam dosc ciasno wiec specjalnie tam sprawdzalam.
Zajelo mi jakos 3 miesiace wybieranie wozka- koszmar- ale jestem bardzo zadowolona. Ma tez regulowane oparcia w spacerowce iw gondoli tez- co sie zadko zdarza!! i zapinana torbe na zakupy co tez jest super, no i w gondoli i spacerowce ma siateczke z tylu jak odepniesz klapke wiec np latem jak znalazl na dodatkowy przewiew- moje kolezanki jak uslyszaly mowily ale super moj tego nie mial.
Cala rame wozka mozna zlozyc i rozlozyc jedna reka- sporawdzilam, a elementy dosc latwo sie montuje. Wchodzi bez problemu do bagaznika samochodu sredniej wielkosci- my mamy Tyoyote Corolle- hatchback- i jeszcze jest miejsce na troche zakupow:)
Tyle mojej recenzji:)
A i material jest bardzo ladny- taki solidny.
Adres aukcji jakby ktoras chciala zobaczyc: ja kupilam od tego sprzedawcy- dostawa bardzo szybko- mozesz wybrac gratis, duzo za dostawe za graniceniezaplacilam, sledzona przesylka- i co sie rzadko zdarza koles zadzwonil jak odpbieralam przesylke osobiscie zeby sprawdzic czy napewno wszystko jest jak trzeba i czy jestem zadowolona.
http://allegro.pl/camarelo-carera-3w1-fotel-besafe-adac-4-gratisy-i4401151224.html
Ja mam srebrno szary z zoltym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 23:08
-
Fajne te wozki, tez podobaja mi sie takie, ze zmieniana gora - na kazda sytuacje i pogde. Pewnie tez za takim bede sie rozgladac.
Penelope, ten drugi fajny. Nigdy nie zapomne, jak moj swietej pamieci dziadek reagowal jak widzial takie kolory narodowe, od razu mi sie skojarzylo z nim, powiedzilby, ze prawdziwa Polka jestes!
(wystarczylo byc w bialej bluzce i czerwonej spodnicy, przypadkowo ... aby to od niego uslyszec)Penelope lubi tę wiadomość
-
A ja spać jakoś nie mogę.Przewalam się i przewalam,a rano trzeba wstać.Torbę do szpitala już mam prawie spakowaną.Znów miałam skurcz..Trochę ostatnio stresu mam,może to przez to.Coraz bardziej myslimy z mężem o przeprowadzce,bo ten domek co wynajmujemy,to już nie jest tak super,jak się wydawało.Zaczynaja się problemy też z właścicielem.Ja teraz nie mam sił na przeprowadzki,zresztą najpierw trzeba faktycznie znaleźć coś lepszego ,niż tu.Niestety Podkarpacie ma to do siebie,że drogo,a coś tańszego znaleźć to graniczy z cudem.Może kiedyś nam się uda.
Trzymajcie się,buziole.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 01:35
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
W temacie wózków. Odkupiliśmy od znajomych X Landera XA (gondola + spacerówka) plus dokupiliśmy fotelik Maxi Cosi Cabrifix. Fotelik też używany. Za całość wyszło 750zł. Stan bardzo dobry, wszystko czyściutkie, sprawne, całe. Dziewczyny pomyślcie o odkupieniu wózków używanych w dobrym stanie. Oszczędzicie kupę kasy! Taki zestaw jak nasz nowy w sklepie kosztuj 1200- 1500zł drożej. Fajne są wózki Tutek Grander i wiem że nowe 3w1 można kupić już za jakieś 900zł. To też dobra opcja
Dziś miałam pierwsze przerażenie. Bóle jak miesiączkowe o 6-7 rano. Za wcześnie dla synka na witanie się z nami! Nospa, magnez i luteina! Przeszło, ale miałam stracha! Najpierw niech smarkacz kochany kopnie tatusia, a na rodzenie się ma jeszcze czas 26 tydzień, a on zastyga i udaje że go nie ma jak tylko mąż kładzie rękę na moim brzuchu. A brzuch mam pokaźny i fajnie widać jak faluje, kiedy mały się ruszaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 09:41
Penelope, aniafk lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry a raczej dzień zły jak dla mnie. Dziecko mi się rozchorowało. Kaszel straszny i 39 stopni gorączki zaraz do lekarza muszę.
Co do wózków to u mnie używany odpada. To jest w tej chwili mój najważniejszy zakup i z żadnych innych dziecięcych dodatków się tak nie cieszę jak właśnie z wózka. Z używanego nie miałabym tyle radości co z nowego. Zresztą kupuje go na 2-3 lata.
Ja wybrałam póki co Oyster. Chociaż mogę jeszcze zmienić zdanie z 10 razy.
Kupuje się jego tak jakby szkielet, tzn fotelik, gondola i spacerówka w wersji czarnej i dokupuje się osobno wersję kolorystyczna już za grosze. Więc można zmieniać kolor wózka kiedy się chce albo mieć inny kolor gondoli a inny spacerówki.
No i bajerów też ma sporo, poszerzaną budkę - rewelacja jak dziecko śpi i chce się go zakryć np na zakupach, albo zamontowana i schowana siateczkę którą się nakłada na cały wózek i chroni np od słońca.
-
Tak wiem! Jestem szurnięta! Ale naprawdę włożyłam koc i pies nie dotknął nawet skrawka materiału w wózku! Przyrzekam! A poza tym i tak maluszek będzie się z nim wychowywał...
Tak mnie ten wózek cieszy ogromnie
aniafk, Penelope, MonikaDM, Domi IRL, Amnezja, agnb6, doti77 lubią tę wiadomość