X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ha dokładnie jakbym o moim przemku czytała, ale bajer

Bo Przemki to fajne chłopaki :)
    a moze za bardzo to podejrzane, ze we trzy mamy "takiego samego Przemka" hihihi ;)

Anastazjaaa, Bergo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Wow to niezły hicior :)

Co do cukrzycy to dostaniesz dietę i będzie dobrze

A co do imion to ja się nie pochwałę moimi typami bo na bank się nie spodobają :)

Anastazjaaa - ważne ze Tobie się podobają!!! A teraz jak już rozbudziłaś babską ciekawosć to gadaj...i to już ;) Wtedy ja tez powiem ;) Hihi.

Anastazjaaa, Penelope lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to moje drugie dziecko - liczę na córeczkę :) Pierwszy syn w październiku będzie miał 6 urodzinki. I do pierwszej klasy idzie.
    Ja mam brata Przemka :)
    My nad imionami jeszcze nie myślimy. Ja staram się nie denerwować, ale ojciec jeść nie chce. Mama już jedzie na tabletkach uspakajających. Ehhh nic nie mogę poradzić i to boli. Wygrać w totka i załatwić porządną opiekę i specjalistów marzenie :)

doti77 lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiu, wiem, ze łatwo powiedzieć ale nie zamartwiaj się. W każdej sytuacji trzeba byc dobrej myśli. A jak tata nie chce jeśc to moze dajcie mu troszkę spokoju i nie wmuszajcie? Nie wiem czy to dobr sposób, ale myśle, ze z dorosłymi czasem jak z dziećmy - my gonimy za nimi z łyżeczką, a jak zostawimy to zaraz same przyjdą ze głodne. Może tata sam poprosi jak zgłodnieje, moze nie chce zebyście go traktowali jak dziecko wlaśnie.
    Tulę mocno i życzę dużo siły dla Ciebie i dla mamy
    Aha - i nie dajcie się i walczcie o pomoc i opiekę, płacicie składki i mimo że trzeba to sobie "wybiegać" to Wam sie należy!

6-cio latek to już kawaler :) I jeszcze pierwsza klasa teraz. Jak zareagował na wieść o rodzeństwie? Cieszy się?

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no rzeczywiście JAJA z tymi jajami. To teraz jaki imię skoro NINA już nie ?

aniafk, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ok

Chłopczyk będzie chyba Kiano

Córcia chyba Nelly

Ale to jeszcze nic pewnego.
    Monika teraz twoja kolej

Anastazjaaa - bardzo ładne imię, Tym bardziej, ze pierwszy synek Tiago więc imiona moim zdaniem bardzo do siebie pasują. Jakbyś miała Tiago a drugiego byś chciała nazwać Grzegorz czy Janek to by sie te imiona wedle mojej opinii kłóciły. A tak Kiano podoba mi się. Nelly też ślicznie, kojarzy mi się z taka małą dziewczynką w kucykach. Kuzyn mojego męża ma żonę Nelly - bardzo fajna i charakterna dziewczyna, i w ich związku to ona nosi spodnie ;)

U nas będzie Vincent Philip :) Mój tata to Wincenty i jest super czlowiekiem a ze mieszkamy w DE stąd inna pisownia, i po krótkiej debacie stwierdziliśmy że to bedzie idealne imię, drugi dziadek nie może sie obrazić bo mały bedzie miał po nim nazwisko przecież :)
    Córeczka miała być Nina lub Hannah, ale został Vincent :) Teraz mąz chodzi po mieszkaniu i powtarza w kółko Vincent Philip M... mówi ze super to wymyślił...typowy Przemek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 15:09

Anastazjaaa, agnb6, Fairuza lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika najgorsze,że on w szpitalu cały czas i w ciągu miesiąca miał już trzy operacje. Mama chodzi do niego i siedzi do południa parę godzin. Popołudniu ojca odwiedza jego brat lub siostra. Już nawet dwa tygodnie temu kazałam mamie psychologa załatwić dla ojca. Ja już do niego głupotami gadałam jak odwiedzałam, że ma się brać za siebie bo Sebuś tęskni. a jak narazie to jest jego pierwszy i jedyny wnuk. i że w grudniu będzie wnuk lub wnuczka i będzie trzeba pić. Zbieraj się dziadek do kupy - to się uśmiał :)
    Synek się bardzo cieszy,że będzie miał rodzeństwo. Chciałby siostrzyczkę. Zobaczymy. A modlił się do boga,żebym zaszła w ciążę bo staraliśmy się o drugie przez 16 cykli.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia - myślę, ze to dla niego trochę ciężkie i troche za dużo, strata nogi...pewnie miał nadzieję, ze na pierwszej operacji się skończy. Wydaje mi sie ze dobrze do niego mówisz. Własnie tak zeby wiedział, ze po powrocie czeka na niego normalne życie, sama mówisz ze się uśmiał jak powiedziałaś o grudniu. Psycholog pewnie dobra sprawa, tylko pewnie na poczatku tata tez będzie na nie...no wiesz - facet i psycholog - oni uważają ze "takie rzeczy" to nie dla nich. Ojjj...naprawdę chciałabym żeby Twój tato szybko doszedł do siebie bo same się wykończycie ta sytuacją. jedno co wydaje mi się też dobrym wyjściem, to ani specjalnie nie nakłaniać go do rozmów o operacjach i o tym, ze jest chory chyba ze sam bedzie chciał a drugie to tak jak na wstepie, opowiadać co na codzień sie dzieje i zeby wiedział że poza szpitalem czeka na niego normalny świat. My podobnie mieliśmy z dziadkiem - zaczał nagle ostro chorować, a całe zycie przepracował cieżko na roli, i nagle jego córka (moja ciocia) zabroniła mu cokolwiek robić wokół domu, dziadek był nieszczęsliwy, dopiero jak jej powiedzielismy ze ona nie może tak robić, niech mu pozwoli robić jakieś lekkie rzeczy, na zasadzie przyprowadzenie krowy z pastwiska, czy oskrobanie ziemniaków albo pozamiatanie podwórka to dziadek znowu byl zadowolony. Normlane życie - tego ludzie potrzebują, i świadomości ze sa potrzebni. Musi być dobrze, wspieram Was mocno, choć tylko wirualnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 15:36

• Penelope Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie zaskoczyłaś, bo Vincent to jedyne imię jakie mi się od dawna podoba i zawsze mówiłam że tak bym dała na imię :) Do wczoraj nie miałam żadnej, ale to zadnej opcji na imię dla dziewczynki, ale usłyszałam wczoraj pewne i strasznie mi się podoba. Mojej siostrze bliźniaczce też się spodobało. Już sprawdziła że hebrajskie i znaczy dziewica. A to imię to Reeva (czyt, Riva) twardo brzmi, dla dziewczynki, dziewczyny i kobiety. ładnie pasuje do nazwiska, mężowi o dziwo też się spodobało. Pierwsze na liście już jest !
    MonikaDM wrote:
    Anastazjaaa -
    U nas będzie Vincent Philip :) Córeczka miała być Nina lub Hannah, ale został Vincent :) Teraz mąz chodzi po mieszkaniu i powtarza w kółko Vincent Philip M... mówi ze super to wymyślił...typowy Przemek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 15:47

Anastazjaaa, MonikaDM, ania.g, Magda2013 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope - Reeva - superrrr! Przyznam ze nigdy nie słyszałam, ale spodobało mi się. Brzmi tak...pewnie. I wydaje mi się ze i dla małej dziewczynki pasuje i później dla dorosłej kobiety też. No i zdziwiłaś mnie swoim upodobaniem do Vincenta :) Cieszę się bardzo! Bo przyznam szczerze, ze też obawiałąm się krytyk troszkę, ale imię i jeszcze w tej miedzynarodowej wersji podoba mi się od dawna. Jak powiedzieliśmy tacie że tak chcemy nazwac wnuka to prawie sie popłakał :) Mały będzie Vinny, później może Vin...dla mnie bedzie Vincent bo strasznie podoba mi się jak brzmi :) Może obie będziemy mmiały Vincetów :) Jeden z UK a drugi z DE ;P

Penelope lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też się podoba to brzmienie z angielskiego Vin(s)ent bez tego "c", a to imię Reeva, tez się bałam powiedzieć Wam bo pomyślałam że zaraz ktoś powie, ta to se wymyśliła :) Oglądałam wczoraj program co prawda kryminalny o przebiegu sprawy tego paraolimpijczyka Pistoriusa który zastrzelił swoją dziewczynę, i właśnie ona miała na imię Reeva, i tak padało to imię w tym programie i strasznie mi się spodobało :) Fajnie że Wam się podoba :)
    MonikaDM wrote:
    Penelope - Reeva - superrrr! Przyznam ze nigdy nie słyszałam, ale spodobało mi się. Brzmi tak...pewnie. I wydaje mi się ze i dla małej dziewczynki pasuje i później dla dorosłej kobiety też. No i zdziwiłaś mnie swoim upodobaniem do Vincenta :) Cieszę się bardzo! Bo przyznam szczerze, ze też obawiałąm się krytyk troszkę, ale imię i jeszcze w tej miedzynarodowej wersji podoba mi się od dawna. Jak powiedzieliśmy tacie że tak chcemy nazwac wnuka to prawie sie popłakał :) Mały będzie Vinny, później może Vin...dla mnie bedzie Vincent bo strasznie podoba mi się jak brzmi :) Może obie będziemy mmiały Vincetów :) Jeden z UK a drugi z DE ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 18:29

Anastazjaaa, MonikaDM, Domi IRL, doti77 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, no to niezłe jaja ;)
    U mnie trzech różnych lekarzy potwierdzało jaja ale na 100% to będzie wiadomo jak się urodzi.
    Penelope, bardzo podoba mi się imię które wybrałaś.

sylwia1985, Penelope lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    no rzeczywiście JAJA z tymi jajami. To teraz jaki imię skoro NINA już nie ?
    tez bym chciala wiedziec- nie mam pojecia bo mi podobaja sie inne a mojemu inne imiona wiec bedzie maly spor
    moj chce dac Ernest a mi to imie sie wogole nie podoba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 18:06

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Aha Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki, fajnie jest sie znalezc w gronie 30-tek. to moja pierwsza ciaza, a termin na luty 2015. czuje sie dobrze, tylko przemeczona jestem. moja gin powiedziala ze to super wiek na ciaze. takze pozdrawiam was cieplutko

Penelope, Domi IRL, nix, ania.g, Amnezja, Magda2013, Magdzialenka, doti77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha - witaj :) Mój gin też cały czas mówi, ze młodzi jestesmy i to idealny czas na dzieci :)

Sylwia to u Ciebie miała być Nina...bo już nie pamiętałam. U nas na początku jak nie było wiadomo co tam sie kluje to miała być Hania, później powiedziałąm meżowi o Ninie 9bo tak miała ta moja wychowawczyni kolonijna, pisałam tutaj) i stwierdził ze cudne imię i ze ta damy dziecku jak bedzie dziweczynka - zdziw mnie mały wziął, bo pamietam,z e keidyś dawno temu mu cos o Ninie wspomniałąm to kręcił nosem, a teraz mu się podoba. Okazał sie ze u nas chłopczyk (póki co...) więc jest Vincent, ale jakby mu miał siusiak "odpasć" to zostanie Ninka :)

Penelope, własnie to wymawiane "s" jest boskie. Moja znajoma w PL kilka lat temu dała tak na imię swojemy synowi - wlasnie tą międzynarodową wersję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 18:58

Penelope lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...posprzątałąm mieszkanie, powiesiłam pranie...bolą mnie plecy a chciałabym jeszcze wyprasować dopóki stosik nie przekracza rozmiarów normalności...aż tu nagle, wzięło mnie na...naleśniki...odłożyłam prasowanie na później i stwierdziłąm ze naleśniki ważniejsze :) Wtrąbiłam trzy i już mi sie nie chce dalej smazyć :) :) :)

Domi IRL, Penelope, ania.g, Bergo, Fairuza lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że obie wenę dziś miałyśmy. Ja od wczoraj, wczoraj dwa prania, dziś od rana trzy prania, zmieniłam pościel, posprzątałam cały dom, przygotowałam pokój gościnny bo jutro Siostra przylatuje na 10 dni, wypieliłam trochę chwastów między kamyczkami przed domem, i też mam trochę prasowania, ale chyba zostawię Siostrze :) Jeszcze dziś kupiłam 12 sadzonek begonii (nie żebym się znała, przecenione były a bardzo ładne kwiatki mają więc wzięłam) żeby zrobić wiszące kosze przed domem bo puste haki wiszą a kosze kupione nówki ze dwa lata w garażu leżą, dodam że w życiu nie bawiłam się w jakieś donice i tego typu rzeczy. Zostawiłam sadzonki na jutro, Siostra będzie to będzie zajęcie, w końcu 10 dni :) No i muszę poczytać w necie jak się przesadza i jak się nimi zajmować. A teraz siadam bo muszę się wreszcie z podatku rozliczyć, a przez kolejne dni pewnie czasu nie znajdę by się zabrać. Do potem i miłego piątkowego wieczoru dziewczyny :)
    MonikaDM wrote:
    Dziewczyny...posprzątałąm mieszkanie, powiesiłam pranie...bolą mnie plecy a chciałabym jeszcze wyprasować dopóki stosik nie przekracza rozmiarów normalności...aż tu nagle, wzięło mnie na...naleśniki...odłożyłam prasowanie na później i stwierdziłąm ze naleśniki ważniejsze :) Wtrąbiłam trzy i już mi sie nie chce dalej smazyć :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 19:43

MonikaDM, Domi IRL, ania.g lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa - u mnie cały talerz. Zapraszam :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja po moim dodatkowym scanie dzis.
    Wszystko super- mala wazy 2.6 kg wiec wskoczyla na wykres jako dziecko w normie, pani doktor co robila scan- 45 minut!!!! powiedziala ze ona sie juz nie obroci i ze wyglada na bardzo szczesliwe zaklinowane dziecko:)

Data cesarki ustalona bedzie we wtorek na wizycie- najpewniej 1y lub 4y sierpnia:)
    Zalaczam foto!!
    x3aiif.jpg

Bardzo fajne imiona Penelope!
    My mamy wybrane Veronica dla naszej malej, a jakby czasem chlopak sie urodzilprzypadkiem to Damian albo David.

Bogusiar80, Penelope, Anastazjaaa, agnb6, ania.g, Amnezja, sylwia1985, am, doti77 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

odebralam wyniki appa i niestety czeka mnie aminopunkcja

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ