Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anastazjaaa wrote:Witam
Am Dawidek prześliczny, och jak ja bym już chciała
Aguś Witaj serdecznie,
MonikaDM a motyle w brzuchu już czułaś? Ja w pierwszej ciąży właśnie tak najpierw odczuwałam ruchy, nie przez rękę a tylko takie łaskotanie w brzuszku jakby skrzydła motyli
ruchy maluszka - Wspaniałe uczucie - jedyne przyjemne z ciąży
pozdrawiam serdecznie wszystkie 30+
ja mam już dość tych upałów dziś jadę kupić wentylator:)https://www.maluchy.pl/li-68662.png -
Am,Dawidek cudny.Mały przystojniak
Witaj Aguś
Doti, jak się czujesz?Przestało bolec?
U mnie w końcu waga poszła w górę,chociaż dalej na minusie.Trucizna na tarczycę zaczyna działać.
Aguś,kupiliśmy w zeszłym roku klimator i na razie daje radę.Chłodzi lepiej niż wentylatorWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 11:12
am lubi tę wiadomość
-
AM- Dwaidek przystojniacha!!!!
Agus witamy- finiszujesz juz- to na dniach czekamy na goraca relacje z Twojego porodu!!! To twoje pierwsze dziecko?
JA dzis zaczelam 38 tydzien- aaaaaaaaaaaaa nie moge uwierzyc!!!!am, aguś82, ania.g, doti77 lubią tę wiadomość
-
Witam nie siedze tu czesto ale podczytuje was na biezaco
Witam nowe dziewczyny i gratuluje
Domka trzymam kciuki za amnipunkcje,mam nadzieje ze bedzie dobrze
MonikaDM ja pierwsze ruchy poczulam w 16-17 tc u mnie to bylo takie wypychanie jakby w macicy. Raz na dzien sie zdarzalo..albo co 2-3 dni..roznie. Z poczatku nie wiedzialam ze to ruchy corci ale jak przybraly na sile i staly sie czestsze to juz wiedzialam ze to to potem zaczal mi brzuch leciutko falowac..nie moglam sie napatrzec super uczucie
U mnie zostalo 15 dni do terminu porodu juz nie moge sie doczekac.
Domi widze ze Tobie tez juz niewiele zostalodoti77 lubi tę wiadomość
-
Domi IRL wrote:AM- Dwaidek przystojniacha!!!!
Agus witamy- finiszujesz juz- to na dniach czekamy na goraca relacje z Twojego porodu!!! To twoje pierwsze dziecko?
JA dzis zaczelam 38 tydzien- aaaaaaaaaaaaa nie moge uwierzyc!!!!
Tak, to moje pierwsze dziecko:)bardzo bym chciała urodzić naturalnie( na razie nie ma żadnych przeciwwskazań) i oczywiście by poród sam się zaczął.
No nic mamy jeszcze tydzień do terminu, i trzeba czekać!!!
Domi ty tez wkrótce urodzisz:) najgorsze jak dla mnie jest o czekanie:)doti77 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68662.png -
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:Witam
Am Dawidek prześliczny, och jak ja bym już chciała
Aguś Witaj serdecznie,
MonikaDM a motyle w brzuchu już czułaś? Ja w pierwszej ciąży właśnie tak najpierw odczuwałam ruchy, nie przez rękę a tylko takie łaskotanie w brzuszku jakby skrzydła motyli
ruchy maluszka - Wspaniałe uczucie - jedyne przyjemne z ciąży
No właśnie to były takie motyle w brzuchu, ale tylko jak przylożyłam rękę, nie czułam tego na ręce tylko w brzuchu, i bardzo mało tego było, takjakby ta reka ciutke przyciskała brzuch i wtedy bylo czuc te motylki, dlatego sama nie jestem pewna. Na pewno to nie byl żołądek bo to tak nisko było, tak pod pępkiem troche. na pewno na typowe odczuwanie ruchów przyjdzie mi troszke poczekać -
MonikaDM bo tych ruchow z poczatku nie bedzie czuc pod reka tylko w brzuszku bedziesz czula. One sa bardzo delikatne.
Moja corcia np jak miala juz czkawke w 28 tc to ja ja czulam w srodku a jak moj maz przylozyl reke do brzucha to nie czul a ruchy juz bardzo dobrze wyczuwalWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 12:27
-
Cześć dziewczyny!
Dawidek sliczny!!! Gratuluję!
Agnb - cukinie wyszly dobre. Nie dalam fraszu o ktorym mowisz bo nie mialam produktów. Ale ciasto wyszlo super. Chrupiace wysmienite. Bede stosowala do innych warzyw.
Jak samopoczucie? U mnie upaly wiec noc byla taka sobie a teraz siedze i sie wahluje nn stop.
pieknego dnia!!!
am lubi tę wiadomość
-
oj dziewczynki ale sie dzis czuje nie za fajnie:/
Brzuch mnie pobolewa mam biegunke i zwymiotowalam moje sniadanie, nadal jakos mi niedobrze:(
MonikaDM z tymi ruchami to roznie- ja nie bylam pewna gdzies do 20 tyg ale wiekszosc moich kolezanek mowilo mi ze juz w 17ym odczuwaly i wiedzialy ze to to.
Nawet jak od 20 tyg ja bylam pewna ze to ruchy to moj maz jeszcze przez dluzszy czas nic nie czul mimo ze ja czulam wyrazne kopniaki.
-
nick nieaktualnyDziś cisza...nic nie czuję nawet jak przyłożę rękę. Może to była wczoraj wyobraxnia, albo za dużo słońca nad jeziorem
Dziś taka duchota u nas ze chce umrzeć prawie...czekam własnie na koleżankę, więc będą babskie plotki...a mój mąż bedzie musiał wszystkiego słuchać, hihi -
Domi IRL wrote:AM- Dwaidek przystojniacha!!!!
JA dzis zaczelam 38 tydzien- aaaaaaaaaaaaa nie moge uwierzyc!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 20:28
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
Witamy nowe dziewczyny!
MonikaDM - ja tez już bym chciała czuć!... Ale nawet nie wiem, gdzie tą rękę przykładać. No wiem, że pod pępkiem, ale dużo niżej czy mało? Bo obszar od pępka w dół jest dosyć duży u mnieAniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
nick nieaktualnyagnb6 wrote:Witamy nowe dziewczyny!
MonikaDM - ja tez już bym chciała czuć!... Ale nawet nie wiem, gdzie tą rękę przykładać. No wiem, że pod pępkiem, ale dużo niżej czy mało? Bo obszar od pępka w dół jest dosyć duży u mnie
Również witam nowe dziewczyny Fajnie, ze nas coraz więcej...myślę, zę 2 latka w tą czy w tą nie robi różnicy
Agnb6 - wczoraj też czułam, takie motylki, czy pływającą rybkę, jakby musnęła mnie ogonkiem od środka jak wieczorem położyłam się do łóżka żeby poczytac jeszcze i w którymś momencie przekręciłam się na brzuch i wtedy poczułam. Ja wtedy tą rękę tak przyłożyłam, ze pępek miałam tak jakby między kciukim a palcem wskazującym. Ale wczoraj jak sie połozyłam na brzuchu to było wyraźniejsze, jestem pewna że wczoraj to na pewno był mój synekMalenq, Magda2013, agnb6 lubią tę wiadomość