X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,wszystko przez cholerną tarczycę.Bolą mnie stawy,kości,cała spuchłam.Efekt brania leków.Tarczyca dalej żyje sobie własnym życiem.Jutro jadę jeszcze raz do lekarza ze świeżymi wynikami.Spróbujemy zmienić lek na inny.Jeżeli będzie dalej tak kiepsko to zostaje tylko operacja :(

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja tak kolo 17 tc czulam takie przelewanie i bulgotanie a po 20 delikatne kopniaczki a teraz w 28 moj brzuch caly faluje i czuje uderzajace stopki i raczki

już nie mogę się tego doczekać...

• ivi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja mam nadzieję, że nowe leki pomogę . Trzymaj się

Amnezja, nix lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja myślę ze najważniejsze to ze z maluszkiem wszystko w porządku. Trzymam kciuki zeby lekarza coś pomógł. Mój ginek kładzie straszny nacisk na kontrolowanie TSH, jeszcze przed ciążą i teraz też. A taka operacja to później długa rekonwalescencja? I jak to sie ma do maluszka później?

Amnezja lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Witam nowe kolezanki :-)
    A ja wczoraj sprzatalam po pomalowaniu korytarza przez meza przy kotlowni. Podloge dalam rade, ale jak pojechal wczesniej na nocke zaczelam myc drzwi, sa tam cztery szuki. Na trzecich wysiadlam brzuszek mnie zaczal bolec. Odpoczelam i dokonczylam przed 23-cia. Dzis sasiadka przyjdzie umyc mi okno. Ja ogolnie mam zakaz na wygibasy.
    A poza tym dziekuje wszystkim za trzymanie kciokow. Dzis moj ojciec wychodzi ze szpitala :-D po poltora miesiecznym siedzeniu i trzech operacjach. Teraz trzeba zalatwic barierki do toalety i lazienki. A pozniej proteze. Nawet wczoraj caly obiad zjadl :-D
    Amnezja bedzie dobrze. Trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 09:08

Malenq, Amnezja, Domi IRL, ania.g, MonikaDM, am, ivi lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Amnezja myślę ze najważniejsze to ze z maluszkiem wszystko w porządku. Trzymam kciuki zeby lekarza coś pomógł. Mój ginek kładzie straszny nacisk na kontrolowanie TSH, jeszcze przed ciążą i teraz też. A taka operacja to później długa rekonwalescencja? I jak to sie ma do maluszka później?

Maluszek może być niedotleniony,mogę wcześniej urodzić.Najwięcej zagrożeń jest właśnie dla niego. A z drugiej strony jak nic nie zrobię i jakimś cudem donoszę ciąże to podczas porodu lub krótko po nim może dojść do przełomu tarczycowego.
    Jak mi dzisiaj zmieni lek i będą jakieś działania niepożądane to się chyba do nich nie przyznam. Chociaż moje obrzęki widać na km.

Bogusia,cieszę się,że z tatą już dobrze :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja musi byc dobrze trzeba w to wierzyc ;-)
    Ja tez bardzo sie ciesze, ze z tata jest ok :-) conajmniej kilo nerwow mniej :-D

Amnezja lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja widocznie Ci ten lek nie odpowiada. Jesli mozna to niech lekarz Ci jak najpredzej go zmieni ! I ty sie meczysz i potem z maluszkiem moze byc cos nie tak. To jest powazna sprawa. A operacja jest bezpieczna w Twoim przypadku ?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja, współczuję samopoczucia. Dobrze że z maluszkiem wszystko ok.
    Bogusia, cieszę się że Twój tata wychodzi ze szpitala. Dużo zdrowia dla Twojego taty.
    Zaraz jadę po wyniki powtórki z glukozy. Robiłam też morfologię i mocz.
    Potem do Was zajrzę. Miłego dnia.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. u mnie dzis ekscytacja od samego rana- wlasnie moja kolezanka dzwonila ze juz w 3ke sa!!! Przezywalysmy ciaze razem bo pracujemy w tej samej firmie i same jestesmy na wygnaniu z mezami i ona miala termin tydzien wczesniej niz ja.
    Urodzila wczoraj synka- oboje czuja sie dobrze, bardzo szybka akcja mowila- zadnych skurczy nie czula- nagle odeszly jej wody, do szpitala- tam juz za pozno na epidural- 1 godzinka i maly na swiecie:)

Niesamowite!!!!

Ja mam dzis wizyte w szpitalu. Ciekawe co sie dowiem.

ania.g, ivi lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja to nawet nie wiedziałam (nie czytałam też za specjalnie) o tak dużych skutkach tarczycy dla maleństwa. Ale trzymam mocno kciuki, za wizyte u lekarza, może faktycznie nowe leki będą super sie spisywały, mam taką nadzieję. Na razie dobrze, ze maluszek miewa się dobrze, wydaje mi się to póki co to już połowa sukcesu. Miejmy nadzieję, ze tak bedzie nadal a i Twoja tarczyca da Ci spokój.

Bogusia o to widze postęp u taty :) Obiad zjedzoy to juz super :) Pewie powoli oswaja się z sytuacją. Przyajmiej jakiś stres mniej a to dobrze. tzrymam kciuki za tatę nadal.

A ja....mam dziś megaaaa leniaaaaaaa. Mam ochote walnąć się na sofę z paczką żelków i wcinać i oglądać TV!!!!

A w ogóle...gdzie jest Penelope???? Coś nie pisze z nami ostatnio. Chyba musi dostać po pupie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:
    Hej dziewczyny. u mnie dzis ekscytacja od samego rana- wlasnie moja kolezanka dzwonila ze juz w 3ke sa!!! Przezywalysmy ciaze razem bo pracujemy w tej samej firmie i same jestesmy na wygnaniu z mezami i ona miala termin tydzien wczesniej niz ja.
    Urodzila wczoraj synka- oboje czuja sie dobrze, bardzo szybka akcja mowila- zadnych skurczy nie czula- nagle odeszly jej wody, do szpitala- tam juz za pozno na epidural- 1 godzinka i maly na swiecie:)

Niesamowite!!!!

Ja mam dzis wizyte w szpitalu. Ciekawe co sie dowiem.

Trzymam kciuki za wizytę :) A koleżaka to ekspresowo to zrobiła :) Ale ja też miałam taka koleżankę. Chuda jak szczypiorek, każdy jej mówił ze bedzie sie męczyć z porodem...a tu od odejścia wód, 1 godz. 40 minut i synek na świecie, wcale nie mał coś ok. 3500g; po 3 latach córka tez niecałe 2 godzinki :) takie to mają dobrze :) Jakby tak wyglądały wszystkie porody i miałabym taki zagwarantowany też bym rodziła naturalnie :) A tak...dziękuję lekarzom za możliwość cc :)

• ania.g Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety jednak mam nietolerancję glukozy. Nie ma dramatu bo 152 po dwóch godzinach ale to już mnie kwalifikuje do diety i kontroli cukru. Na 30 lipca zostałam zapisana do poradni diabetologicznej na Karową w Warszawie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No niestety jednak mam nietolerancję glukozy. Nie ma dramatu bo 152 po dwóch godzinach ale to już mnie kwalifikuje do diety i kontroli cukru. Na 30 lipca zostałam zapisana do poradni diabetologicznej na Karową w Warszawie.

Aniu jak mus to mus....dieta nie jest zła, tylko czasochłonna, nie mniej życzę aby kolejny wynik był lepszy:)

co do zajadania się żelkami lub orzeszkami to ja tak zjadam codziennie prawie kg nektarynek, małż nie nadąża za kupnem hehhehe

Anastazjaaa, ania.g lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja na razie mam tylko nieograniczone smaki na kiszone ogórki. :)

Malenq, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hmmm ja na razie mam tylko nieograniczone smaki na kiszone ogórki. :)
    a Ty nadal z tymi ogórkami???? hehehehehe już myślałam, że Ci przeszło......

ja cały czas z warzyw to tylko pomidory po kilka sztuk dziennie:)

ale małżowi właśnie eska napisałam, że mam ochotę na groszki czekoladowe, nie m&m'sy tylko groszki...hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 16:34

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq no dalej. :)

Nie przeszło mi nic a nic.

Dzisiaj kupiłam w sklepie słoik ale nie są takie dobre jak swoje. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mamusiek - czy któraś z Was robiła na samym początku betę? Bo Belly mi krzyczy że mam za mały przyrost a gin stwierdził, że to jeszcze jest bardzo wcześnie i przyrost jest ok. Któraś robiła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbie bo to zazwyczaj kwaszone są....też uwielbiam swoje, domowe....
    ale "zajawka" zatem u Ciebie trwa w najlepsze...widocznie tego Ci teraz potrzeba...makrobiotyki, czyli wzmocnienia organizmu:)
    Na Zdrowie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja bo codziennie mu mówię, że to chyba już ostatni dzień....a że mieszkamy na wsi, to jak On wraca z pracy to musi za "zakupowego Pana" robić hehehe.....

Kroko nie patrz na Belly tak.to tylko program, a każda ciąża to zmienne, której ten program nie ogarnia...słuchaj się lekarza i nie doszukuj się niczego złego........Twoja ciąża jest młodziutka, daj czas maluszkowi się rozkręcić:)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ