Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMie tak dziś a te żelki wzieło...normalnie to tak średio na jeża, nie to ze nie lubię ale obojętne mi są
Ogólnie to Malenq mam tak samo z nektarynkami...dzień bez nektarynki to dzień stracony, wcześniej były banany. Ostatio mąż sie walnął i wziął koszyczek brzoskwiń w sklepie zamisat nektarynek...mówię, mu ze to nie te, a on na to "a co to za różnica?", dla mnie ogromnaaaaa
Krokodylica ja bety nie robiłam, lekarz mi nie kazał.Malenq, Anastazjaaa, Amnezja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:w ogóle kto nazwał te mdłościami porannymi?
Ja wstaję czuję się jak młody bóg.... Przychodzi 16-17 i się zaczyna.... masakra jakaś bleee jest mi niedobrze i kręci mi się w głowie, i tak od kilku dni zawsze około 16-17
Ja tak miałam....ale na zmianę...przez pewien okres muliło mnie tylko z rana....potem się wszystko odwróciło i jak przychodziło późne popołudnie to zaczynała się "jazda" więc współczuję....
na razie u mnie wszystko zniknęło, oprócz senności oczywiście:)Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyano widzisz Moniś, dla mnie też jest różnica brzoskwinia a nektarynka to już mój jak jest w sklepie to dzwoni jak stoi przy owocach i się upewnia kilka razy..........bo raz to mu taki płaczo-krzyk urządziłam....że aż na wspomnienie, żal mi biedaka....
tak tak dzień bez nektarynki dniem straconym...
ale to dobrze...moja sis ma 2 latka, który nic słodkiego nie lubi, tylko owoce ....jak moja sis był w nim w ciąży to zajadał się tylko owocami...więc na dobre dla maleństwa wyszło....MonikaDM, Amnezja lubią tę wiadomość
-
Monika no postepy sa. Ja tu myslalam o barierkach, a dzwonilam do mamy to mnie poinformowala, ze brat kupil i juz zamocowal. Jaki z niego expres haha. Sie smieje bo moj brat to prawie stary kawaler 78 rocznik. I na wszystko ma czas. Az dziw, ze dzis kupil i zamontowal
Jeszcze pozostaje orientowac sie jak z rechabilitacja na kase chorych. I mysle, ze lozko moglby miec wyzsze. Bo to jest niziutkie. Jak standardowe tapczany. Lepiej wysokie.
No i najwazniejsze, ze i ja i mama i cala reszta nie mamy juz tych nerwow, ze nie je lub sie nie goi. Na mnie to zle dzialalo.
A u mnie sasiadka okno umyla. A ja sie zajadlam makaronem usmazonym z jajkiem i zoltym serem. MniammmmmMonikaDM, Amnezja, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBogusia smacznego........ jak ja dawno takiego makaronu nie jadłam...
a łóżko tacie jakieś specjalne, na kółkach??? czy takie wyższę pod które można coś podłożyć?
pytam się bo jak babcię odebraliśmy ze szpitala, to nie miała specjalnego łóżka, tylko tapczan, ale on był za niski, więc kupiliśmy w tartaku takie duże i szerokie kwadratowe bale, które po oszlifowaniu podłożyliśmy pod łóżko...
ale jak takie specjalne.....
-
Dziewczyny,dziękuję za wsparcie Mam zmieniony lek i czuję,że teraz będzie dobrze Monika,to co pisałam to skutki ew.operacji. A nieleczona nadczynność może doprowadzić do poronienia,przedwczesnego porodu,odklejenia łożyska,wcześniactwa i hipotrofii. No dobra,już się nie wymądrzam
Faza na nektarynki u mnie już przeszła.Teraz śliwki,maślanka,mleko i bób A po obiadku koniecznie 2 michałki
Krokodylica,ja robiłam betę. Ile Ci wyszło?
Malenq, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBogusia no to właśnie my kupiliśmy takie bale, bodajże było 15cmx15cm - do tanich nie należały, ale zawsze podniosły łóżko o 15cm...nie wiem czy to dużo, ale dla nas zrobiło różnicę....
a tata wstający?bo my jak babcia już mogła sama siadać to zamówiliśmy z neta drabinkę np: http://allegro.pl/drabinka-7-stopniowa-sznurowa-do-ogrodu-215-cm-i4411762312.html i przymocowaliśmy do ściany (lub łóżka od spodu, żeby się nie wyrwało) i babcia mogła sama się podciągać.....
Amnezja śliwki tak, maślanka tak.za to na bób to i ja bez ciąży patrzeć nie mogłam heheheh....będzie dobrze.. nad cukrem można zapanować, a dieta to najlepsze lekarstwo... -
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi, fakt, jak lekarz mówi że jest ok to tego się będę trzymać.
Ale żałuję że ją robiłam (tą drugą) bo tylko niepotrzebny stres.
Malenq toteż sobie nie odmawiam ogórów. Jem ile mam smaka.
Amnezja mam u siebie w kalendarzu wpisane wyniki, ale ja bardzo wcześnie robiłam, jeszcze przed terminem spodziewanej @. -
nick nieaktualnyKochanie bo musisz się dać "porządnie zagnieździć" dla maleństwa...uwierz potem przed każdym usg i tak będziesz miała stresa....to już nie minie podobno do końca życia.....teraz spokojnie zajadaj się ogórkami, nie dźwigaj, wykorzystuj małża do cięższych domowych prac i czekaj cierpliwie na wizytę....
-
Ania G nie martw sie bedziesz na diecie i bedzie ok
Krokodylica ja nie robilam wogole bety,na pierwsza wizyta szlam w 4t5d to bylo widac sam pecherzyk a tydzien pozniej byl juz 2mm zarodek i bijace serduszkoMalenq, ania.g, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Pytanie do mamusiek - czy któraś z Was robiła na samym początku betę? Bo Belly mi krzyczy że mam za mały przyrost a gin stwierdził, że to jeszcze jest bardzo wcześnie i przyrost jest ok. Któraś robiła?Matka fantastycznej 4
-
Magda2013 wspaniale.
Ja byłam na usg wczoraj, bo się przestraszyłam tych wyników (4tyg3dni) ale jeszcze nic nie było widać.
Gin kazał mi przyjść za tydzień aby potwierdzić ciążę ale raczej nie pójdę, poczekam 2 tygodnie aż wróci mój gin z urlopu i do niego pójdę. Zapisuje na tydzień - półtora do przodu, ale jak mu powiem przez tel. co i jak to mam nadzieję, że wciśnie mnie gdzieś na szybko.
ania.g 134.8 10dpo, 256.4 13dpo, czyli jak mniemam tuż po zagnieżdżeniu (jakieś 4 dni). Gin stwierdził, że wynik jest dobry bo to jeszcze bardzo wcześnie i wcale nie musi się podwajać co 48h. I zakazł robić to badanie kolejny raz.
Bogusia trzymam kciuki za Twojego tatę. -
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie koleżanki wieczorową porą ja 2 godz temu wróciłam z pracy i nie mam siły żeby przeczyr=tać wszystkie dzisiejsze posty.Pewnie w sobotę będę nadrabiała zaległości;)
Mnie dziś w nocy obudził dość silny bół brzucha po lewej stronie (tam właśnie usadowiło się nasze melństwo na oststnim usg) i trochę spanikowałam ale udało mi się zasnąć a rano na szczęście już było w porządku
Pozdrawiam gorąco -
nick nieaktualny