X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:20

Krokodylica, doti77, Penelope lubią tę wiadomość

• Bergo Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza po 1h- 144
    Po 2h- 143
    I co o tym myśleć?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Bergo znalazłam coś takiego:
    http://portal.abczdrowie.pl/pytania/nizszy-poziom-glukozy-po-wypiciu-glukozy

pozdrawiam

Miłego dnia kobitki....

Ja w nocy źle spałam....maleństwo chyba gdzieś po lewej stronie musiało się usadowić, bo za nic na świecie nie dałam rady przewrócić się i poleżeć na lewej stronie...więc noc minęła na drzemkach, bo nie lubię spać na prawej stronie, a tym bardziej na plecach.....
    chyba muszę jednak zainwestować w tą poduszkę dla ciężarnych może ona pomoże w lepszym śnie:)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Mi też belly zaznaczył przyrost z wykrzyknikiem, więc powtarzałam trzeci raz jeszcze przed wizytą lekarską

Lekarz przyjął kartki z wynikami bety z lekkim uśmiechem, i powiedział że nie ważne ile ważne że rośnie. Kazał przestać fiksować. Ale jak człowiek się starał bez skutku- u nas 16 cs, to trudno nie mieć obaw.
    W grudniu 2010 ur córeczkę, wtedy było szybko, nawet nie wiedziałam o betach, tylko zwykły sikaniec potwierdził ciążę i bylo ok. Ale jak się naczytałam po różowej stronie o wszystkim to fiks lekki jest :-P
    Życzę aby wszystko było ok. Po tej becie lekarz powiedział zebym przyszła do niedgo na usg do szpitala bo serce powinno tłuc i było to ok 5+6 a tu lekkie echo i znów stres i czekanie tydz na powtórkę. Lepiej poczekac po 7 tyg i na pewniaka usłyszeć i zobaczyć :-) a beta jak mówił mi lekarz noe ważne ile ważne że rośnie :-)

Dzięki dziewczynki. Uspokoiłyście mnie. :) Niby lekarz mi to powiedział, ale jak widzę że więcej osób miało takie akcje to jakoś lżej. :)
    Głupie belly, tylko stresuje człowieka. :/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Dzień dobry:)

Bergo znalazłam coś takiego:
    http://portal.abczdrowie.pl/pytania/nizszy-poziom-glukozy-po-wypiciu-glukozy

pozdrawiam

Miłego dnia kobitki....

Ja w nocy źle spałam....maleństwo chyba gdzieś po lewej stronie musiało się usadowić, bo za nic na świecie nie dałam rady przewrócić się i poleżeć na lewej stronie...więc noc minęła na drzemkach, bo nie lubię spać na prawej stronie, a tym bardziej na plecach.....
    chyba muszę jednak zainwestować w tą poduszkę dla ciężarnych może ona pomoże w lepszym śnie:)

Daj jeszcze raz linka do tej poduchy, jak to wygląda.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Diamonds i wszystkie dziewczęta :)
    Bergo, to lekka nietolerancja glukozy, czyli pierwszy sygnał że trzeba uważać na to co się je i kontrolować cukier. Zadzwoń do poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży, podasz wyniki, zapiszą na wizytę.
    Ja mam od wczoraj glukometr i już sprawdzam jaki poziom cukru przed posiłkiem i dwie godziny po. O dietach jest sporo w internecie albo wejdź na stronę szpitala na Karowej w Warszawie, tam jest do ściągnięcia opis problemu i dieta.
    p.s. a w ogóle to Twój wynik lekko podwyższony może zależeć też od tego co dziań wcześniej jadłaś. Przed badaniem glukozy powinno się być na czczo 12 godz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 11:10

Matka fantastycznej 4 :)
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Glukoza po 1h- 144
    Po 2h- 143
    I co o tym myśleć?

Myślę,że powinnaś powtórzyć bad.w innym lab.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo glukoza wyszla jakby troche podwyzszona u Ciebie. A kiedy masz wizyte ? :)

Ja mialam na czczo 78 a po 2h 118

Diamonds witam i gratuluje :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Myślę,że powinnaś powtórzyć bad.w innym lab.
    Dobry pomysł. Ja też sprawdzałam dwa razy.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Magda2013 wspaniale. :)

Ja byłam na usg wczoraj, bo się przestraszyłam tych wyników (4tyg3dni) ale jeszcze nic nie było widać.
    Gin kazał mi przyjść za tydzień aby potwierdzić ciążę ale raczej nie pójdę, poczekam 2 tygodnie aż wróci mój gin z urlopu i do niego pójdę. Zapisuje na tydzień - półtora do przodu, ale jak mu powiem przez tel. co i jak to mam nadzieję, że wciśnie mnie gdzieś na szybko. :)
    Pamiętasz?? jak byłam na usg w połowie 5 tyg i też nic nie było widać, tylko powiększone endometrium. Za to w 7 widziałam dzidzię i bijące serduszko :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko:
    http://www.osesek24.pl/product-pol-1318-Poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kremowo-szara-Poofi.html

lub http://motherhood.pl/sklep/kojec-premium-47

Yasmin lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kroko:
    http://www.osesek24.pl/product-pol-1318-Poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kremowo-szara-Poofi.html

fajne :) u mnie do takiego brzusia jeszcze bardzo daleko, ale w podobny sposób wykorzystuje kołdrę :D

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    fajne :) u mnie do takiego brzusia jeszcze bardzo daleko, ale w podobny sposób wykorzystuje kołdrę :D
    nio ja mam koc zwinięty, ale w nocy się rozwala, przesuwa...a kobitki pisały, że z taką poduchą śpi się wygodniej i stabilniej...u mnie brzusiek rośnie i jak nic za miesiąc będę potrzebowała takiej poduchy...

Yasmin lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kojec Motherood i jak dla mnie! byla to strata pieniedzy. Glupio mi teraz, bo tez sie na niego napalilam.

Spalam w nim moze kilkanasie razy. Po pierwsze zajmuje duzo miejsca w lozku ale jak ktoras ma wieksze lozko lub spi sama to spoko. Po drugie kiedy jeszcze mozna sie obrocic w lozku to z kojcem jako tako tez jeszcze mozna chociaz jest ciezko. Ale teraz gdy jestem juz na koncowce ciazy, uwierzcie mi ze bez niczego jest mi tak ciezko sie obrocic ze sie za kazdym razem mecze i dysze a z kojcem to juz wogole nie daje rady. Lezy w kącie :(

Ale licze na to ze sie jeszcze przyda do karmienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 14:13

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanówcie się porządnie nad tymi poduchami. One są jednak ciut drogie. Ja kilka dni temu zakupiłam w Lidlu za 10e. Jest długa na 150cm, nie jest taka piękna jak te "firmowe", zwykła długa poducha, spałam z nią 2-3 razy dopiero ale póki co nie widze róznicy miedzy spaniem z poduchą a spaniem z kołdrą między nogami. a w nocy jak sie budze to i tak musze jej szukac, no i przyznaje racje Magdzie powyżej, ze zajmuje sporo miejsca w łóżku. Wcześniej był luz a teraz to jakby 3 osoby w jednym wyrku spały. Ale fakt, ze do lezenia/usypiaia jest dość wygodna :)

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Dziewczyny zastanówcie się porządnie nad tymi poduchami. One są jednak ciut drogie. Ja kilka dni temu zakupiłam w Lidlu za 10e. Jest długa na 150cm, nie jest taka piękna jak te "firmowe", zwykła długa poducha, spałam z nią 2-3 razy dopiero ale póki co nie widze róznicy miedzy spaniem z poduchą a spaniem z kołdrą między nogami. a w nocy jak sie budze to i tak musze jej szukac, no i przyznaje racje Magdzie powyżej, ze zajmuje sporo miejsca w łóżku. Wcześniej był luz a teraz to jakby 3 osoby w jednym wyrku spały. Ale fakt, ze do lezenia/usypiaia jest dość wygodna :)
    o w lidlu??? a to mnie zaintrygowałaś. Mogłabyś wkleić tego zdjęcie??

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Pamiętasz?? jak byłam na usg w połowie 5 tyg i też nic nie było widać, tylko powiększone endometrium. Za to w 7 widziałam dzidzię i bijące serduszko :)

No tak. Mi ten mówił, że mam endo 7mm ale mu nie wierzę, bo chodziłam na monitoring do mojego gina i przy owulce już miałam 8mm.
    W ogóle jakoś mnie tak zlewczo potraktował. Ale to nic, czekam aż mój gin wróci i wtedy wszystko będzie jasne. :) A jestem dobrej myśli.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kroko:

Ok dzięki.

Za 30zł można w merkurym kupić taką długą poduchę, coś jak wąż, dla dzieci, myślę że spokojnie się sprawdzi a 30zł to nie 200. :)

Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość

• doti77 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Jestem w końcu w domu.Nie odzywałam się,bo niestety nie mam internetu w telefonie.W sobotę dostałam silnych bóli,nie mogłam wytrzymać z bólu.Wzięłam nospę,ale nic nie dało.Koło 19 mąz zawiózł mnie na IP.Po badaniach okazało się ,że to atak kolki nerkowej.Ból niesamowity,a do tego doszły skurcze.Dostałam antybiotyk i magnez w kroplówkach.Dobrze ,że fajne były dziewczyny,rozmowne ze mną na sali,to czas szybko leciał.Jedna 9 dni była po terminie,a druga na 21.07 miała cc,ale już 2 tygodnie leżała w szpitalu.Noc przed moim wypisem ze szpitala jedna z nich dostała skurczy,a ja też zwijałam się z bólu podbrzusza,jak się okazało na drugi dzień,to synek przekręcił się główką w dół.W dzień wypisu dziewczyny przenieśli na poródówkę,a do sali do mnie dodali 4 dziewczyny z ciążą obumarłą,które miały czekać na poronienie.Normalnie koszmar,cieszyłam się,że wychodzę,bo te pare godzin co tam z nimi spędziłam,czekając na wypis,to był koszmar,a co dopiero spędzić noc,lub kilka dni z nimi.Niestety jest w tym szpitalu taka pani doktor zołza,która badając jedną z tych dziewczyn co miała rodzić naturalnie,to zrobiła to tak boleśnie,że dziewczyna potem zaczęła krwawić.Ja na szczęście nie miałam z nią styczności.Spotkałam za to w poniedziałek moją panią ginekolog,która jest super.Jest też w ciąży jakiś 20 tydz.Synek super rośnie,miał w sobotę 2170g.Dostałam recepte na antybiotyk zinnat i biorę nospę oraz magnez.Najważniejsze,że jestem w domu i że też za niedługo bedę tulić synka w ramionach.Później Was nadrobię.Pozdrawiam.
    A jeszcze jedno,Czy któraś z Was może pracuje w sądzie,lub zna się chociaż na prawie rodzinnym?

Malenq, Penelope, MonikaDM, am, Yasmin, Amnezja lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti cieszę się że wszystko ok.
    A co do szpitala - koszmar, jak można dawać do jednej sali te kobiety z obumarłą ciażą i te z dzidziusiem, przecież to załamka.
    W moim szpitalu jest jeszcze gorsza rzeźnia.

doti77 lubi tę wiadomość

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ