X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko niestety w PL to jest "normalka" że ciężarne leżą razem z tymi co przechodzą tragedię:(

Doti dobrze, że jesteś już w domku:)

doti77 lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, dobrze że już jesteś w domku i wszystko jest w porządku :)
    Widzę parę nowych dziewczyn, ja chwilowo rzadko bo Siostrę mam w gościach i jeden pokój sypialniany remontujemy i meblujemy :) pozdrawiam Was i czytam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 20:03

doti77, Malenq, ania.g, Amnezja lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    o w lidlu??? a to mnie zaintrygowałaś. Mogłabyś wkleić tego zdjęcie??

Przesyłam link: http://www.lidl.de/de/meradiso-tencel-seitenschlaeferkissen-40-x-145-cm/p94661

Tylko, ze to w Niemczech, nie wiem czy Polskie Lidle mają te same oferty w tym samym czasie. Ale z tego co widzę, to produkty sa te same co w PL, więc jak nie było to może zaraz sie pokaże :) Ostatio dziewczyny gdzieś pisały że w Biedronce jest albo ma być taka poducha :)

Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Ja mam taka poduche podluzna- jest rewelacyjna- wprawdzie zaczelam jej uzywac gdzies od 30tego tygodnia dopiero bo przez to ze mam maly brzuch spalo mi sie wygodnie bardzo dlugo. Powiem Wam ze teraz gorzej tak od 2-tyg spie- a jeszcze w tej duchocie to juz wogole. W kazdym razie poducha super zeby nogi na nia zarzucic i zeby pod plecy podlozyc w lozku jak sie cos czyta np i jeszcze potem mozna do karmienia jauzywac i dla malenstwa na podparcie tez pewnie zda egzamin. Ja mam pokrowiec co sie sciaga i mozna wyprac.
    Ciesze sie tez ze nie wywalilam od niej opakowania- byla w takiej grubszej plastikowej zamykanej torbie z raczkami.
    Wlasnie sobie wczoraj wymyslilam ze do szpitala ze mna pojedzie jako ze bede musiala lezec po tej cesarce to pod plecy bedzie jak znalazl plus do karmienia zeby rane chronic. Jutro tylko pokrowiec wypiore i na dwor wyrzuce to obeschnie w 3 minuty w tym skwarze i bedzie juz swiezutka:)

Ja dzis w tym skwarze naszym Irlandzkim dzis przebieralam sie 3 razy i bralam prysznic tyle samo. Moje psiaki ledwo dychaly- jeden moczyl sie caly dzien w rozkladanym basenie a drugi lezal plackiem w cieniu a potem ze mna pod parasolem. W nocy tez ma byc goraco wiec pewnie znow sie nie wyspie zbytnio.

Strasznie sie dzis nudzilam ogolnie- obdzwonilam wszystkich lacznie z moja tesciowa i szwagierka z nudow:) jutro nie wiem co bede robic i co na obiad:(

am, Yasmin lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dobry pomysł z tym zabraniem poduchy do szpitala. Ja nie mam jeszcze problemów ze snem, dlatego nie widze wielkiej róznicy z poduchą czy bez, ale tak jak napisałam wcześniej do leżenia na niej czy usypiania jest bardzo fajna. Moja też ma ściągany pokrowiec, tylko zwykły biały, wykombinowałam, ze uszyję sobie jakiąś fajną poszewkę, bo jak później poducha będzie dziecku służyła, to fajnie będzie jak bedzie jakaś kolorowsza :) W razie czego to później musisz koniecznie dac nam znać jak poducha sprawdza się po cc :)
    Ehhh...a ja dziś znowu do szkoły...ostatni tydzień, hurrra! Niby się cieszę, ale jak zdam egzamin to biorę po uwagę jeszcze jeden poziom nauki...moja mama się ze mnie śmieje, ze jestem uzalezniona od szkoły :) Ale mimo, ze ostatnio narzekam, ze mam już dosć, to co ja bym w domu robiła? A tak wychodze codzienie i spotykam się z ludźmi :)

Malenq, Yasmin, Domi IRL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Moniś zazdroszczę Ci tej nauki:) zawsze to mózg pracuje nad czymś innym niż "co na obiad?" heheheheh
    i dzięki za link do podusi, będę wiedziała, czego wypatrywać:)

Mnie dzisiaj obudził ogromny ból głowy, do tego mega mdłości (które zawsze mi towarzyszyły jak bolała głowa), nowością jest krew z nosa, po zmierzeniu ciśnienia (i to po wypitej kawie) 100/50, a ja raczej lepiej się czuję z wyższym ciśnieniem....buuuuuuuuuuu zapowiada się ciężki dzień.....

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    Dziękuję za info o podusi. Pozdrawiam

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Zaczynamy 25tydz. :) Pierwszy dzień bez bólu chociaż dalej spuchnięta :) Nawet nie wiecie jak się cieszę,że w końcu mogę sama trzymać w łapie kubek :)

Doti,cieszę się,że już jesteś w domku :)

Penelope,nie strasz już nas więcej i nie znikaj na tak długo :)

Penelope, Malenq, doti77, Magda2013, Fairuza lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wcześniej męczyły mdłości, ale delikatne. A od wczoraj to zaczyna się jazda bez trzymanki.

Malenq lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kroko:
    http://www.osesek24.pl/product-pol-1318-Poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kremowo-szara-Poofi.html

lub http://motherhood.pl/sklep/kojec-premium-47
    Ja bardzo polecam poduchę, śpię na niej od kilku dni i komfort się podniósł diametralnie.

benitka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane.W nocy dopadły mnie straszne bóle,miałam już po pogotowie dzwonić,bo mąż w pracy na całą noc pojechał,a ja z synem w domu.Jednak przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 07:51

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten deszczowy dzien

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się przywitam :) bardzo dawno nie zaglądałam, bo leżałam w szpitalu, a teraz leże w domu i jakoś weny nie miałam, ale właśnie nadrobiłam wszystko i przeczytałam z 20stron.
    Nasz pierwszy chyba forumowy dzieciaczek Dawidek prześliczny, aż się go chce schrupać :) i człowiek tęskni kiedy tez juz będzie swojego miał :)
    Doti trzymaj się i staraj nie denerwować, bo maluszek też to czuje.
    Poduchę do spania widziałam ostatnio w biedronie po ok.40zł

doti77, am lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, nie denerwuj się, bo nie wolno! Nie da się pogadać z tym właścicielem? Choć wiem jak to pewnie będzie wyglądało. Sama kiedys (w moim pierwszym mieszkanku) znalazłam grzyb, zgłosiłam to do właściwiela mówiąc mu, ze to przez to ze pode mną był taki magazyn i tam nic nie ogrzewane i nie wietrzone...to mi powiedział, ze ja mam często wietrzyć. No i gadać tu z debilami. Może udałoby Ci się "wyprowadzić" z małym na dzien lub dwa do rodziców np. a mąż iech potraktuje grzyba...domestosem. Ja sie mordowałąm i kupowałam drogie preparaty po których to badziewie wyłaziło nadal, aż koleżakaporadziła mi zebym polała ścianę domestostosem (tylko żadnym innym zamienikiem), takim niczym nie rozcieńczonym....poprostu prosto z butelki i powiem Ci ze miałam z dziadem spokój na baaaardzo długi czas. Bo wiadomo, zeby to wypleić to by trzeba było ścianę rozbierać. Ale naprawdę domestos pomógł na najdłuższy czas.

doti77 lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja mam dziś USG z badaniem przyzierności karkowej. Od wczoraj już nie mogę myśleć o niczym innym. Nie widziałam Grocha 5 tygodni, cieszę i się bardzo boję. Wczoraj po trzech dniach braku objawów cały dzień źle się czułam, miałam okropne nudności i lekki ból w jajnikach rodzaju jak kiedyś menstruacyjnego, miesiąc temu miałam to samo. Badanie mam o 15:15, mam nadzieję że dziecko żyje i ma się dobrze. Trzymajcie kciuki 

Magda2013, Domi IRL, Amnezja, doti77 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penelope kciuki mocno zaciśnięte :) Koniecznie zdaj nam później relację, oczekujemy samych pozytywnych wieści :) Powodzenia :)

Penelope lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope powodzonka :) Nie stresuj sie ;)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Penelope, trzymam kciuki <3
    Zaczęłam dziś trzeci trymestr, jeszcze 87 dni do planowego cc. Już się nie mogę doczekać :)

Penelope, MonikaDM, Amnezja lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania g gratulacje :)

Ja mam termin za 10 dni ale tak naprawde nic sie nie dzieje. Szyjka zamknieta,dluga na 4,5 cm. Oprocz boli miesiaczkowych i skurczy kilkanascie razy na dzien to cisza :) na razie nic nie zapowiada zebym wczesniej miala urodzic :)

ania.g, doti77 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope,trzymam kciuki :) Czekam na dobre wiadomości :)

Domka,jak samopoczucie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 10:50

Penelope lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ