X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6 - jestem z toba myslami :*

Informuj nas.

agnb6 lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Dziewczyny,pomóżcie!!! Expander Mondo http://expander.czest.pl/produkty/mondo-grey/ czy Bebetto Flavio http://www.aroshop.pl/product-pol-894-WOZEK-DZIECIECY-FLAVIO-KOLOR-NIEBIESKI-NR-UL353.html

Nie wiem,który wybrać.
    Amnezja a widziałaś je na żywo?
    Tego drugiego nie widziałam, a ten mondo bardzo mi sie podobała gondola, natomiast okazało sie potem, że spacerówka ma taki brzydki stelaż widoczny z boku, no i jest raczej dla wyższych dziewczyn niż ja 165cm :)

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jak Ci mało już zostało :) super,
    Penelope bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze. Najważniejsze aby dzieciątko się zdrowo rozwijało.
    Agnb6 trzymam kciuki, żeby było dobrze.

Ja dzisiaj jadę zamawiać wózeczek. Oglądałam tego ex. mondo, camarele, tako moonlight i rico nano.
    Po długaśnych namysłach (mąż mój w końcu stwierdził "kup w końcu ten wózek!" wytrzymać ze mną już nie mógł) stanęło na tako moonlight.

Penelope, agnb6 lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6: trzymam kciuki aby bylo dobrze i bombelek zrobil wam niespodzianke,u nie tez brak kosci nosowej i Nt wynioslo 3,1

Penelope:gratulacje ze z dzidzia wszystko ok

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMnezja mi sie tez podoba ten pierwszy :)

agnb6 3mam za kciuki zeby wszystko skonczylo sie pomyslnie,dawaj znac co i jak <3

Amnezja, agnb6 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope śliczne te zdjęcia. :)

agnb6 tak mi przykro :( Mam nadzieję, ze jednak dzidzia będzie zdrowa!

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Amnezja a widziałaś je na żywo?
    Tego drugiego nie widziałam, a ten mondo bardzo mi sie podobała gondola, natomiast okazało sie potem, że spacerówka ma taki brzydki stelaż widoczny z boku, no i jest raczej dla wyższych dziewczyn niż ja 165cm :)

Ja jestem wielkolud-182cm,mondo wysokościowo jest dla mnie idealny :) A Flavio mniejszy ale lekki. I jeszcze złota rada mojego męża-wybierz ,który chcesz.Wrr... A ja nie wiem który. I flavio i mondo fajne.

Magdzialenka,tako śliczny ale dla mnie za ciężki i za mała gondola.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 15:21

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ha rada idealna, taka jak mojego eh, mój po drugim sklepie stwierdził, ze one wszystkie sa przecież takie same ;/,
    rzeczywiście spokojnie możesz pozwolić sobie na mondo, jak zobaczyłam go sklepie (wersje czarną i szarą) to od razu mi się spodobał.
    Tako cięższy o jakiej 2-3 kg a ja na trzecimi piętrze) ale stwierdziłam, ze czy on wazy 11 czy 14 kg to i tak go nie dam rady wniesc ;)

Amnezja lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 3 piętro :) Eh,przydałby się jakiś Pudzian jak mąż pójdzie do pracy :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda hahahah, do noszenia wózka i zakupów ;)

Amnezja lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co lepsze czy jak maż mówi "sama wybierz" czy tak jak mój ma swoje teorie...zgadzamy się co do modeli, ale kolor to tragedia. On a swoje teorie na ten temat i jak tak dalej pójdzie to chyba dojdzie do rozwodu, hehe :) Dziś się wkurzyłam i powiedziałam że ma do wyboru ten albo ten i kropka. To siedzi już cicho :) A i tak póki co nic nie jest na 100% bo my dopiero te wózki w necie oglądamy...pod koniec sierpnia pojedziemy zobaczyć dwa: Camarelo Carera i Tako Extreme.

Krokodylica, Amnezja lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja domyślam się że wózek i kolor sama wybiorę, tylko mężowi pokażę. Nie będzie z tym problemu, i ja tak wolę :)
    MonikaDM wrote:
    Dziewczyny nie wiem co lepsze czy jak maż mówi "sama wybierz" czy tak jak mój ma swoje teorie...zgadzamy się co do modeli, ale kolor to tragedia. On a swoje teorie na ten temat i jak tak dalej pójdzie to chyba dojdzie do rozwodu, hehe :) Dziś się wkurzyłam i powiedziałam że ma do wyboru ten albo ten i kropka. To siedzi już cicho :) A i tak póki co nic nie jest na 100% bo my dopiero te wózki w necie oglądamy...pod koniec sierpnia pojedziemy zobaczyć dwa: Camarelo Carera i Tako Extreme.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Niestety nie udało mi się Was nadrobić.Czytałam,czytałam i już rano.Pozdrawiam Was serdecznie.Ja mam wizytę 4.08 i to będzie już ostatnia moja wizyta.Od rana nie czułam ruchów synka,dopiero
    popołudniu sie rozruszał w brzuszku.Nażarłam się dzisiaj jabłek,śliwek,mam ostatnio mega smaka na owoce.Mogłabym je jeśc non stop.Nadal siara leci z piersi,ale co jakiś czas,brzuszek też czuję jakby się obniżył.Idę spać,bo już oczy mi się zamykają.Pa.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny środek nocy a ja nie mogę spać. Dopsdł mnie ból gardła. Masakra nie mapiętam kiedy mnie ostatnio tak gardło bolało. Piję wodę z cytryną, miodem i imbirem. Mam nadzieję, że uda mi się zasnąć i do rana choć trochę przejdzie. Jak nie to zagonię męża niech mi zrobi syrop z cebuli....brrr

• ivi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 powodzenia na amniopunkcji

Penelope śliczny ten Twój człowieczek

U nas co do zakupów, to jest zawsz "wybierz coś i mi pokaż" a później... albo akceptacja albo marudzenie;)

doti77 ja też nie nadrobiłam wszystkiego;), widocznie rano mały odpoczywał

łał! wkraczamy w 15 tydzień:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 02:58

Penelope, Anastazjaaa, agnb6, Magda2013, doti77 lubią tę wiadomość

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    ivi płucz gardło wodą gotowaną z solą, obrzydlistwo, ale pomaga. Są również dla ciężarówek w aptece tabletki na gardło do ssania Prenatal czy jakos tak

ivi lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Ponownie obudzona bólem głowy.....ech już mam dosyć...zaraz tydzień zamknę jak mnie tak boli :-/
    poza tym jutro do ginka:) może uda się podejrzeć maleństwo??? zobaczymy....

Buziaki i miłego dnia:)
    16tydz. zakończony, 17sty rozpoczęty:) jejku a niedawno był 7dmy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 08:59

Penelope lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq znam takie bóle...u mnie rekord to prawie 2 tygodnie mimo, ze wtedy brałam przeciwbólówki (pomagały na 20-30 minut). Teraz pytałam lekarza no i co...woli zeby nawet tego paracetamolu nie brać, iść na spacer, połozyc się z zimym okładem, ale to tez przynosi ulgę na chwilę. Jakie podłoże mają Twoje bóle? U mnie główny problem to zatoki :/ Ale zauważyłam czasami wrażliwość na światło a dźwięk to wkurza mnie wtedy jak mało co, więc na pewno zbadam to później pod kątem migren.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 13:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Moniś...u mnie częściej to migreny pomieszane z bólem karku i głowy z tyłu...raczej ciśnienie za niskie mam i muszę się kawą ratować....
    ja również staram się nie brać leków, ale czasem na wieczór mi się zdarza, bo już zmęczona jestem, że się nawet położyć nie mogę, bo jeszcze bardziej wtedy głowa boli...
    jutro będę u gina i pogadam z nim na temat zbadania poziomu magnezu, bo czytałam, że jego niedobór to bóle głowy, karku i sztywnienie mięśni....więc może tu leży problem...uhmmmm zobaczymy....
    ale już mnie to męczy bardzo....bo zawsze przy takich bólach głowy towarzyszą mi wymioty ....uhmmmmm

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Malenq znam takie bóle...u nie rekord to prawie 2 tygodnie mimo, ze wtedy brałam przeciwbólówki (pomagały na 20-30 minut). Teraz pytałam lekarza no i co...woli zeby nawet tego paracetamolu nie brać, iść na spacer, połozyc się z zimym okładem, ale to tez przynosi ulgę na chwilę. Jakie podłoże mają Twoje bóle? U mnie główny problem to zatoki :/ Ale zauważyłam czasami wrażliwość na światło a dźwięk to wkurza mnie wtedy jak mało co, więc na pewno zbadam to później pod kątem migren.
    MONIA neurolog u którego wylądowałam na poczatku ciązy mówił, że bóle migrenowe w ciązy na norma. Jeśli ktoś ma predyspozycje to ciązowe hormony napewno spowodują migrenę.
    Ja wcześniej w życiu moze ze dwa razy miałam, a w pierwszym prymestrze dostałam takich migren, że wzrok traciłam na pół godziny, wzrok wracał i zaczynała boleć głowa. Przeżyłam na paracetamolu, ale ile się strachu najadłam.

ukdywn15f5oepb6t.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ