X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka, ja takie bóle mam od 9-go roku życia, to co pisałam o świetle i dźwięku zdarza się zadko ale się zdarza od ok. 2 lat. Miałam robiną tomografię komputerową ale oprócz polipów na zatokach wszystko ok. Polipy mi wycięli (nigdy już nie dam sobie tego w PL zrobić) a bóle zostały. Teraz zauważyłam, ze często am taki ucisk w głowie jak położę się na brzuchu, normlanie wytrzymac nie można, i to na pewno jest przez ciążę :/ Bo wlaśnie czytałam że w ciaży bóle głowy sie często nasilają. Tylko że u mnie kilkudniowy ból głowy to nic nadzwyczajnego, sa takie już sprzed ciaży; więc wszystkiego ciążą nie moge wytłumaczyć. Na razie jakoś żyję :)
    Malenq może to dobry pomysł ze zbadaniem magnezu, mnie ostatnio lekarz powiedział, ze zadnych witamin mi nie brakuje, więc nie wiem czy robił takie badanie wcześniej, no bo na jakiej podstawie by tak stwierdził. Oni mi w kółko pobierają krew do badań - moja mama się śmieje, ze mam pewnie "fajną" krew i tak mi co jakiś czas upuszczą 3 strzykawy to im się zbiera, hehe :)

• ivi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bóle migrenowe znam i to aż za dobrze. Na szczęście od początku ciąży jakoś mi odpuściły. Pijcie dużo wody dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 18:38

• Bergo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ból głowy pomaga mi duży kawałek (tak wielkości 3 kostek standardowych) czekolady gorzkiej 70%. To musi być dobra, mocna, prawdziwa czekolada.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Witam z rana :)
    ivi płucz gardło wodą gotowaną z solą, obrzydlistwo, ale pomaga. Są również dla ciężarówek w aptece tabletki na gardło do ssania Prenatal czy jakos tak

Ja ostatnio tez obudziłam się z bólem gardła a do tego z bólem ucha. Lekarz kazał mi na ból gardła stosować tantum verde ale w sprayu do psikania bezpośrednio na gardło.

Na ból ucha dostałam krople od laryngologa, w ulotce jest napisane żeby nie stosować w ciąży chyba że lekarz uzna taką absolutną konieczność. Mam nadzieję że lekarz wie co robi.

A co do bólu głowy ja od czasu do czasu miewałam całodniowe migreny i niestety dzisiaj mnie męczył ból głowy. :/

ivi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis moj maluszek postanowil u gin pofiglowac i nie mogla mu serduszka posluchac nameczyla sie kobieta zanim sie jej udalo,ma prawie 9cm i jest wszystko ok,jutro ide na amnio

pozdrawiam

ivi, Magda2013, agnb6 lubią tę wiadomość

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki domka :)

domka122 lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Domka!
    domka122 wrote:
    dzis moj maluszek postanowil u gin pofiglowac i nie mogla mu serduszka posluchac nameczyla sie kobieta zanim sie jej udalo,ma prawie 9cm i jest wszystko ok,jutro ide na amnio

pozdrawiam

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domka122 wrote:

pozdrawiam

Trzymam kciuki. :)

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domka trzymam kciuki :) Musi być dobrze :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6 trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze

agnb6 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się naczytałam o Waszych bólach głowy i dziś od samego rana głowa mi pęka...

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domka,kopniaki na szczęście :)

Ivi,jak samopoczucie? Ból głowy przeszedł?

Domi,a co u Ciebie? Już na pewno odliczasz godziny? ;)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja dziękuję, że pytasz tak ból głowy przeszedł za to przeziębienie nie odpuszcza. Dzisiaj wstałam o 4:30 żeby sobie mleko zagotować bo nie mogłam oddychać. Za to później pospałam do 9;)Mam nadziejż, że do jutra jakoś przejdzie bo do jutra do pracy...

domka122 powodzenia

Miłego dnia dziewczyny

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslalam ze bedzie gorzej ale nie bolalo nic, teraz tylko czekamy na wyniki do 19.08

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domka,to teraz trzymamy mocno kciuki,żeby maluszek był zdrowy.

Ivi a może Prenalen pomoże? Próbowałaś?

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domka będzie dobrze!!!

Amnezja niestety nie mieszkam w Polsce i nie mam dostępu do tego leku, chociaż siostra chciała mi go wysłać ale stwierdziłam, ze dam jakoś rade...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi 3mam kciuki za dobre wyniki....ja wczoraj zdawałam krew na konflikt płytkowy.....mam nadzieję, że też będą ok:)

ivi zdrówka:)

a inne 30stki urlopują??? hehehehe
    jak się czujecie mamuśki??

u mnie wczoraj było ręczne badanie, i brzucha i szyjki....dzisiaj dochodzę do siebie, gin starał się być delikatny, ale i tak brzuchol boli.....
    usg niestety nie zrobił :( dopiero na połówkowym poznam płeć....a to za całyyyyyy miesiąc......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 18:55

Penelope, Magda2013 lubią tę wiadomość

• doti77 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Ja nie mogę ale dużo piszecie,ciężko Was nadrobić.Wczoraj byliśmy syna zawieźć do babci.Przyjechała tam moja siostra z FR.a to jest synka chrzestna,więc Mati na wycieczki rowerowe codziennie jeździ z nią.Ja jestem sama w domu ,mąż dzisiaj w pracy,wróci rano.Nie lubię tak sama zostawać ostatnio w domu ,bo w razie jakiś skurczy,bóli,to zostaje mi tylko dzwonić po pogotowie.Torba w razie czego jest już przygotowana.Brzuszek mi się napina,Damianek to jakiś nocny marek.Ostatnio w ciągu dnia spokojniutki,a w nocy szaleje.Pozdrawiam.

Penelope, Malenq, ivi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie było trochę bo u mnie Siostra urlopowała, dziś wróciła do domu a ja się popłakałam w domu że chcę ją z powrotem :(
    Ja też płeć poznam na połówkowym jeśli szczęście dopisze, a dokładnie 9 września :) nie mogę się doczekać :)
    Malenq wrote:
    a inne 30stki urlopują??? hehehehe
    jak się czujecie mamuśki??
    ..

doti77, Malenq, Magda2013, ivi lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domka, dobrze, że jesteś już po. Mnie to czeka w piątek rano.
    Trzymam kciuki, aby wyniki były dobre!

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ