Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadzialenka, ja takie bóle mam od 9-go roku życia, to co pisałam o świetle i dźwięku zdarza się zadko ale się zdarza od ok. 2 lat. Miałam robiną tomografię komputerową ale oprócz polipów na zatokach wszystko ok. Polipy mi wycięli (nigdy już nie dam sobie tego w PL zrobić) a bóle zostały. Teraz zauważyłam, ze często am taki ucisk w głowie jak położę się na brzuchu, normlanie wytrzymac nie można, i to na pewno jest przez ciążę Bo wlaśnie czytałam że w ciaży bóle głowy sie często nasilają. Tylko że u mnie kilkudniowy ból głowy to nic nadzwyczajnego, sa takie już sprzed ciaży; więc wszystkiego ciążą nie moge wytłumaczyć. Na razie jakoś żyję
Malenq może to dobry pomysł ze zbadaniem magnezu, mnie ostatnio lekarz powiedział, ze zadnych witamin mi nie brakuje, więc nie wiem czy robił takie badanie wcześniej, no bo na jakiej podstawie by tak stwierdził. Oni mi w kółko pobierają krew do badań - moja mama się śmieje, ze mam pewnie "fajną" krew i tak mi co jakiś czas upuszczą 3 strzykawy to im się zbiera, hehe -
Magdzialenka wrote:Witam z rana
ivi płucz gardło wodą gotowaną z solą, obrzydlistwo, ale pomaga. Są również dla ciężarówek w aptece tabletki na gardło do ssania Prenatal czy jakos tak
Ja ostatnio tez obudziłam się z bólem gardła a do tego z bólem ucha. Lekarz kazał mi na ból gardła stosować tantum verde ale w sprayu do psikania bezpośrednio na gardło.
Na ból ucha dostałam krople od laryngologa, w ulotce jest napisane żeby nie stosować w ciąży chyba że lekarz uzna taką absolutną konieczność. Mam nadzieję że lekarz wie co robi.
A co do bólu głowy ja od czasu do czasu miewałam całodniowe migreny i niestety dzisiaj mnie męczył ból głowy.ivi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Trzymam kciuki Domka!domka122 wrote:dzis moj maluszek postanowil u gin pofiglowac i nie mogla mu serduszka posluchac nameczyla sie kobieta zanim sie jej udalo,ma prawie 9cm i jest wszystko ok,jutro ide na amnio
pozdrawiamdomka122 lubi tę wiadomość
-
Amnezja dziękuję, że pytasz tak ból głowy przeszedł za to przeziębienie nie odpuszcza. Dzisiaj wstałam o 4:30 żeby sobie mleko zagotować bo nie mogłam oddychać. Za to później pospałam do 9;)Mam nadziejż, że do jutra jakoś przejdzie bo do jutra do pracy...
domka122 powodzenia
Miłego dnia dziewczynydomka122 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydomi 3mam kciuki za dobre wyniki....ja wczoraj zdawałam krew na konflikt płytkowy.....mam nadzieję, że też będą ok:)
ivi zdrówka:)
a inne 30stki urlopują??? hehehehe
jak się czujecie mamuśki??
u mnie wczoraj było ręczne badanie, i brzucha i szyjki....dzisiaj dochodzę do siebie, gin starał się być delikatny, ale i tak brzuchol boli.....
usg niestety nie zrobił dopiero na połówkowym poznam płeć....a to za całyyyyyy miesiąc......Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 18:55
Penelope, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Witam.Ja nie mogę ale dużo piszecie,ciężko Was nadrobić.Wczoraj byliśmy syna zawieźć do babci.Przyjechała tam moja siostra z FR.a to jest synka chrzestna,więc Mati na wycieczki rowerowe codziennie jeździ z nią.Ja jestem sama w domu ,mąż dzisiaj w pracy,wróci rano.Nie lubię tak sama zostawać ostatnio w domu ,bo w razie jakiś skurczy,bóli,to zostaje mi tylko dzwonić po pogotowie.Torba w razie czego jest już przygotowana.Brzuszek mi się napina,Damianek to jakiś nocny marek.Ostatnio w ciągu dnia spokojniutki,a w nocy szaleje.Pozdrawiam.
Penelope, Malenq, ivi lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Mnie nie było trochę bo u mnie Siostra urlopowała, dziś wróciła do domu a ja się popłakałam w domu że chcę ją z powrotem
Ja też płeć poznam na połówkowym jeśli szczęście dopisze, a dokładnie 9 września nie mogę się doczekaćMalenq wrote:a inne 30stki urlopują??? hehehehe
jak się czujecie mamuśki??
..doti77, Malenq, Magda2013, ivi lubią tę wiadomość