X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane:)

Dzisiaj postanowiłam się przywitać na tym wspaniałym wątku:)
    w weekend stuknęła mi 30stka:) więc już jako nie-smarkula hehehe WITAM SIĘ:)
    poród mam w styczniu 2015 i już się doczekać maleństwa nie mogę....na nasz CUD czekałam 8 lat, a 6 lat intensywnych starań, lekarzy (co niektórych nie mogę nazwać medykami), diagnoz, bezowocnego leczenia i w końcu w kwietniu 2014 UDAŁO SIĘ:)
    jedno z najważniejszych marzeń właśnie jest w trakcie spełniania się:)

widzę, że jest tutaj sporo "styczniówek" hejka kochane:)

Miłego dzionka

aguś82, Penelope, Domi IRL, sylwia1985, Anastazjaaa, nix, Krokodylica, Magdzialenka, agnb6, doti77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq - więc i na laskach 30-stkach będziemy się spotykać :) Witam gorąco :)

Malenq lubi tę wiadomość

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Trzymajcie kciuki za moja dzisiejszą wizytę :) Mam nadzieję,że synek zostanie synkiem :)

Fajnie,że jest nas coraz więcej :)

Malenq, MonikaDM, nix lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Am, synek jak z obrazka. Niech Ci zdrowo rośnie :)
    Witam nowe koleżanki.
    Jak ja bym chciała mieć już etap porodu za sobą. A tu jeszcze tyle czasu.
    Domi fajnie że jesteś już na mecie. Ja czekam na planowe cc do 20 października.

am lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jak ja bym chciała mieć już etap porodu za sobą. A tu jeszcze tyle czasu.

słońce u Ciebie już 27tydz.......jejku jak ja bym chciała już być w 27...hehehe
    do stycznia do porodu jeszcze tak dłuuuuuuuuuuuuuugooooooooooooooo!!!!!!!!!!

ania.g lubi tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy Malenq!
    Gratulacje wystaranej ciazy. Juz 15 tydzien!!!:)

Malenq lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staralismy sie z pomoca medyczna dwa lata i gin powiedzial ze jedynie w gre wchodzi inseminacja a tu niespodzianka 14lutego test pokazal dwie krechy

Malenq, Magda2013, MonikaDM, Fairuza lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się wkurzyłam. Wynik po obciążeniu glukozą 75 mg po dwóch godzinach 166. Zdążyłam zaalarmować gina, ten kazał umawiać się do poradni diabetologicznej. Jak lekko ochłonęłam to przypomniałam sobie że laboratorium w którym robię badania ma od jakiegoś czasu tendencję do zawyżania wyników, tak mi powiedział lekarz w przychodni. Po za tym to to samo laboratorium które w poprzedniej ciąży wynalazło mi żółtaczkę typu C. Ale wtedy się nadenerwowałam. Musiałam powtarzać badanie na Wolskiej w Warszawie żeby mieć 100% pewności i okazało się wtedy że to bzdura z tą żółtaczką. Mam nadzieję że tak samo będzie z tym wynikiem glukozy. Jutro rano podjadę do laboratorium szpitalnego i sprawdzę jeszcze raz. Wynik będę miała tego samego dnia. W każdym razie znacznie sobie podniosłam adrenalinę...

Matka fantastycznej 4 :)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No i się wkurzyłam. Wynik po obciążeniu glukozą 75 mg po dwóch godzinach 166. Zdążyłam zaalarmować gina, ten kazał umawiać się do poradni diabetologicznej. Jak lekko ochłonęłam to przypomniałam sobie że laboratorium w którym robię badania ma od jakiegoś czasu tendencję do zawyżania wyników, tak mi powiedział lekarz w przychodni. Po za tym to to samo laboratorium które w poprzedniej ciąży wynalazło mi żółtaczkę typu C. Ale wtedy się nadenerwowałam. Musiałam powtarzać badanie na Wolskiej w Warszawie żeby mieć 100% pewności i okazało się wtedy że to bzdura z tą żółtaczką. Mam nadzieję że tak samo będzie z tym wynikiem glukozy. Jutro rano podjadę do laboratorium szpitalnego i sprawdzę jeszcze raz. Wynik będę miała tego samego dnia. W każdym razie znacznie sobie podniosłam adrenalinę...
    mi tez wyszly zle po obciazeniu 186 i bylam u diabetologa i dala glukometr do pomiaru cukru a jutro z wynikami ide do niej

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g to jednak życzę aby się lab pomylił...a jak piszesz, że masz z nimi takie doświadczenia to najprawdopodobniej tak będzie....
    kurczę jakby jeszcze taki stres był potrzebny...:-/ współczuję....

DOMI tak wystarana jak nic....mąż taki nerwowy był w kwietniu, że sam kupił mi testa (ja wstrzymywałam się bardzo - test robiłam w 18dpo) i sam o 5tej rano mnie zbudził i kazał iść do łazienki heheheh.....
    a teraz codziennie obserwuje i rozmawia z brzuchem....

a jak Wasze samopoczucia???
    u mnie dolegliwości I trym. minęły na dobre jak byłam na urlopie tydzień temu...została tylko senność i właśnie wstałam z codziennej drzemki heheheh....

dziewczyny z większym brzuszkowym stażem: korzystacie z poduszki poofi?? bo chciałabym się dowiedzieć, czy naprawdę jest taka rewelacyjna, jak ją wszyscy chwalą...ja co prawda jeszcze większych problemów ze spaniem nie mam, ale już czasami ciężko jest spać/zasnąć....

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ania.g to jednak życzę aby się lab pomylił...a jak piszesz, że masz z nimi takie doświadczenia to najprawdopodobniej tak będzie....
    kurczę jakby jeszcze taki stres był potrzebny...:-/ współczuję....

DOMI tak wystarana jak nic....mąż taki nerwowy był w kwietniu, że sam kupił mi testa (ja wstrzymywałam się bardzo - test robiłam w 18dpo) i sam o 5tej rano mnie zbudził i kazał iść do łazienki heheheh.....
    a teraz codziennie obserwuje i rozmawia z brzuchem....

a jak Wasze samopoczucia???n
    u mnie dolegliwości I trym. minęły na dobre jak byłam na urlopie tydzień temu...została tylko senność i właśnie wstałam z codziennej drzemki heheheh....

dziewczyny z większym brzuszkowym stażem: korzystacie z poduszki poofi?? bo chciałabym się dowiedzieć, czy naprawdę jest taka rewelacyjna, jak ją wszyscy chwalą...ja co prawda jeszcze większych problemów ze spaniem nie mam, ale już czasami ciężko jest spać/zasnąć....
    mam ta poduszke ale szczerze- mi nie pomaga wogole

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć.. z tą glukozą to różnie bywa.. w poprzedniej ciąży miałam 160 i lekarz powiedział, że w porządku, nic nie badałam więcej, nic nie leczyłam, nie kontrolowałam..a synek urodził się zdrowy, z właściwą wagą urodzeniową.. Mój lekarz twierdzi, że te normy są zupełnie od czapy i do 170 nie ma co panikować..ale co lekarz to opinia..

Ja też nieco zazdroszczę koleżanką już na finishu.. jak ja chciałam urodzić jeszcze w tym roku..ale się nie udało.. ważne, że wogóle się udało i synek bedzie miał towarzysza lub towarzyszkę..

Malenq, ania.g, doti77 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anast......mnie dzisiaj też boli...najgorsze jest kichanie...więc też sobie w łóżeczku poleguję....odpoczywaj...

• ivi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Mam 34 lata więc mam nadzije, że przyjmiecie mnie do swojego grona;)

Malenq, Anastazjaaa, nix, Amnezja, Magda2013, Magdzialenka, doti77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe chciałabym Anastazjo, chciałabym....ale jedyne co wyczuwam to bąbelki w jelitach hehehe...........to moja pierwsza ciąża i mocno, mocno wsłuchuję się w organizm, ale niestety nic z tego....czekam spokojnie na kolejne tygodnie:)

ivi witaj:)

Anastazjaaa, ivi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi witaj :)

Anastazjaaa cos dziś jest bo mnie też brzuch pobolewa :/

Laski u mnie w Lidlu była dizs promocja na taką długa poduchę, wiec kupiłam za 10e, moze nie jest jakas wypaśna jak np. Poofi, ale jak się walnęłam z nią do wyrka na 5 minut na wypróbowanie to nie chciałam wstać :) Maż mówi "wstawaj leniu zadanie domowe odrabiać" paskudny jest ;) Musze tylko kupić jakiś kawałek materiału i zrobić jakas fajną poszewkę na tą poduchę, bo jest taka zwykła biała :)

ivi, Malenq, Penelope, Domi IRL, am lubią tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydawało, ze pierwsze ruchy mojego dizecka poczułam jakieś 2 tyg temu. Tak mi właśnie coś delikatnie załopotało w brzuchu jak się kładłam spać. Jednak to chyba była moje wyobraźnie bo od tamtego momentu cisza.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak kolo 17 tc czulam takie przelewanie i bulgotanie a po 20 delikatne kopniaczki a teraz w 28 moj brzuch caly faluje i czuje uderzajace stopki i raczki

Malenq, ivi lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Maluszek waży 651g.i wszystko z nim ok. Niestety to jedyna dobra wiadomość:(

doti77 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja jak wszystko ok z maluszkiem to co sie stalo ??

Ivi witam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 20:49

ivi, aguś82 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ