X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domka122 wrote:
    Witam

odebralam wyniki appa i niestety czeka mnie aminopunkcja

Trzymam kciuki domka zeby wyniki byly ok na amniopunkcji!
    Nie martw sie na zapas- wiem ze latwo mowic, ale nerwy nie pomoga - zwlaszcza na poczatku ciazy.
    Kiedy bedziesz miec ta amnio??

t60z7qg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki , wierzę że wszystko będzie dobrze.
    domka122 wrote:
    Witam

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domka, trzymam kciuki za amniopunkcję. Wierzę ze bedzie dobrze. A kiedy ją masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam spotkanie z genetykiem 29 lipca i godz pozniej beda pobierac plyn,na wyniki mam czekac 3 tyg,no chyba ze zaplace 790zl to beda po 48h

• agnb6 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domka122 wrote:
    Witam

Ja tez będę mieć amniopunkcję. Spotkanie z genetykiem mam 22 lipca i wtedy mi powie, kiedy pobiorą płyn- pewnie kilka dni później, bo nie robią w tym samym dniu. Tez się czeka 3 tyg na wynik :(
    Trzymam kciuki Domka!

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - jaka piękna dzidzia! :)
    Jak ja już bym chciała być przed samym porodem...

Domi IRL lubi tę wiadomość

• doti77 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Nie było mnie ,bo niestety po burzy nie mieliśmy internetu.Dopiero przed chwilą naprawili.Będę musiała Was później nadrobić,albo dopiero jutro.Dzisiaj musimy z mężem wziąźć sie za samochód w środku,czyszczenie totalne.Wczoraj ostatni dzień syn miał rehabilitacji.Jeszcze mieliśmy chwilę grozy,bo jak jechaliśmy właśnie na tą rehabilitację,to duży samochód z firmy Raben,mało co nas nie zmiażdżył.Mieliśmy pierwszeństwo,a ten wdarł się rozpędzony przed nami..Strasznie się przestraszyłam,ale na szczęście oprócz hamulców abs szybko zadziałał i w ostatniej chwili zatrzymaliśmy się.Odezwę się później,albo jutro.Pozdrawiam.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Witaj Aha.
    Domi, śliczne maleństwo :)
    Doti, niezła adrenalina. Całe szczęście że wszystko dobrze się skończyło.
    Pisałyście o naleśnikach a u mnie wczoraj była mama i nasmażyła naleśników całe mnóstwo :)

Domi IRL, doti77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba dzis nalesniki na kolacje:)

ania.g lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 wrote:
    Domi - jaka piękna dzidzia! :)
    Jak ja już bym chciała być przed samym porodem...

Zleci szybciutko- mi zlecialo nie wiem kiedy nawet- az tak sobie mysle ze zjednej strony juz bym chciala byc po porodzie- trzymac malenstwo w ramionach, zaczac cwiczyc zeby wrocic do formy, a z drugiej strony tak sie przyzwyczailam do brzusia z przodu ze jakos tak dziwnie bedzie bez:)

doti77 lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6: mi pobiora w ten sam dzien,o 9:00 spotkanie z genetykiem a o 10:00 pobiora plyn tak mi powiedzial p.doktor

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie faza na pierogi :) Chociaż narobiłyście mi smaka na naleśniki :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Aha Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jak tam sie czujecie w ten upalny dzien?Ja siedze na wsi i jest tu chlodniej niz w miescie. Apropo jedzenia to dzis mam plan zrobic uwaga... faszerowane kwiaty cukini w ciescie. Pierwszy raz. Troche sie boje czy wyjda no ale zaryzykuje...

doti77 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi no to juz niedlugo i bedziesz tulila swoje malenstwo :)

Domi IRL lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból podbrzusza i na dole pleców straszny mnie zlapal. Wzielam nospe i plecy dalej bola bez przerwy. Jak nie przejdzie to jadę na IP.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witam.Nie było mnie ,bo niestety po burzy nie mieliśmy internetu.Dopiero przed chwilą naprawili.Będę musiała Was później nadrobić,albo dopiero jutro.Dzisiaj musimy z mężem wziąźć sie za samochód w środku,czyszczenie totalne.Wczoraj ostatni dzień syn miał rehabilitacji.Jeszcze mieliśmy chwilę grozy,bo jak jechaliśmy właśnie na tą rehabilitację,to duży samochód z firmy Raben,mało co nas nie zmiażdżył.Mieliśmy pierwszeństwo,a ten wdarł się rozpędzony przed nami..Strasznie się przestraszyłam,ale na szczęście oprócz hamulców abs szybko zadziałał i w ostatniej chwili zatrzymaliśmy się.Odezwę się później,albo jutro.Pozdrawiam.

Ja bym zadzwoniła do firmy i naskarżyła...przynajmniej tyle byłoby mojego- choć z drugiej strony Raben to duża firma i ma wiele oddziałów i nie wiadomo gdzie zadzwonić. My keidys mielismy taką "przygodę" tylko, że z busem. Tak nas wyprzedzał ze wepchnał by nas do rowu, na swoje nieszczęście miał na klapie w tyły napis "jadę źle? dzwoń do szefa", więc wyjęłam tel. z torebki, zadzwoniłąm i naskarżyłam. Przynajmniej tyle.

• agnb6 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i jak Ci wyszły te kwiaty cukinii? Z czym robiłaś?
    We Włoszech są najpopularniejsze z nadzieniem z mozzarelli i sardynki, potem właśnie w cieście. Wydaje się, ze dziwny smak ale są pyszne|!

• am Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,
    Strasznie dawno nie pisałam, ale co Was doczytam do końca i chcę coś napisać to muszę iść karmić, przebierać pieluchę, prać, prasować albo robić milion innych rzeczy. Dziś udało mi się Was ładnie nadrobić i przed samym spaniem napiszę kilka słów.
    Witam wszystkie nowe koleżanki, dziewczynom przed badaniami życzę powodzenia - trzymam kciuki żeby wyszły dobrze.
    Bogusiar80 życzę Twojemu Tacie szybkiego powrotu do zdrowia.
    Dziewczyny śliczne imiona macie powybierane dla swoich pociech :)
    Domi IRL rzeczywiście już za chwilkę będziesz mieć swoje dzieciątko, zobaczysz brzuszka nie będzie Ci brakować, ja też z sentymentem przed samym porodem myślałam jak to będzie jak nie będzie mnie nikt kopał od środka, ale już po zupełnie zapomniałam o brzuszku bo skupiłam się na dzieciątku które z brzuszka wyszło :) A póki jesteś w dwupaku "wyśpij się na zapas" ;)

Mi tak szybko czas leci że nie wierzę, karmię Dawidka piersią i przez to rośnie jak na drożdżach :) ostatnio zaczęły się problemy z brzuszkiem, ale walczę z tym dzielnie, ja niestety jeszcze nie całkiem zagoiłam się po porodzie i też przez to ciężko mi ogarnąć wszystkie prace domowe, bo jak długo stoję lub chodzę szwy ciągną i opuchlizna nie chce zejść, o i marzę o przespaniu 8 godzin pod rząd, albo o naleśnikach o których pisałyście, aż ślinka cieknie ... ale z drugiej strony jak popatrzę na Synka to przestaje mi być żal tych nieprzespanych nocy itp.
    Muszę zmykać spać na tą godzinkę lub dwie bo potem zasypiam karmiąc, a to Dawidek :)
    Buziaki dla Was wszystkich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 19:40

Penelope, Amnezja, Domi IRL, Magda2013, sylwia1985, agnb6, Krokodylica, Bogusiar80, ania.g, Magdzialenka, doti77, Kajarzyna lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • aguś82 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dopiero teraz do was się dopisuję , ja mam 32 lata i za tydzień planowo powionnam urodzic Antosia:)juz sie nie mogę doczekać, no i cieżko jest na tym etapie ciazy przez upaly,
    poza tym ciazę znosilam bardzo dobrze. Na poczatku duzo nerwow omaluszka poniewaz jestem juz po jednym poronieniu w maju ubieglego roku.
    pozdrawiam Was serdecznie i do napisania

Penelope, Domi IRL, agnb6, am, doti77 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am...Dawidek jest do schrupania :) Ciekawa jestem jak ja to wszystko ogarnę. Ale przeciez miliardy kobiet wszystko ogarnia więc dam radę przeciez :)

Aguś, witam na laskach 30+ :) Jeszcze tylko tydzień...szybko zleciało? Kurcze ja teraz czekam na ruchy malucha :) Wczoraj jak przyłożyłam ręke do brzucha to wydawało mi się ze coś tam czułam pod skorą...ale moze to moja wyobraźnia :)

Anastazjaaa, am lubią tę wiadomość

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ