X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domka122 wrote:
    Witam

odebralam wyniki appa i niestety czeka mnie aminopunkcja

Trzymam kciuki domka zeby wyniki byly ok na amniopunkcji!
    Nie martw sie na zapas- wiem ze latwo mowic, ale nerwy nie pomoga - zwlaszcza na poczatku ciazy.
    Kiedy bedziesz miec ta amnio??

t60z7qg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki , wierzę że wszystko będzie dobrze.
    domka122 wrote:
    Witam

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domka, trzymam kciuki za amniopunkcję. Wierzę ze bedzie dobrze. A kiedy ją masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam spotkanie z genetykiem 29 lipca i godz pozniej beda pobierac plyn,na wyniki mam czekac 3 tyg,no chyba ze zaplace 790zl to beda po 48h

• agnb6 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domka122 wrote:
    Witam

Ja tez będę mieć amniopunkcję. Spotkanie z genetykiem mam 22 lipca i wtedy mi powie, kiedy pobiorą płyn- pewnie kilka dni później, bo nie robią w tym samym dniu. Tez się czeka 3 tyg na wynik :(
    Trzymam kciuki Domka!

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - jaka piękna dzidzia! :)
    Jak ja już bym chciała być przed samym porodem...

Domi IRL lubi tę wiadomość

• doti77 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Nie było mnie ,bo niestety po burzy nie mieliśmy internetu.Dopiero przed chwilą naprawili.Będę musiała Was później nadrobić,albo dopiero jutro.Dzisiaj musimy z mężem wziąźć sie za samochód w środku,czyszczenie totalne.Wczoraj ostatni dzień syn miał rehabilitacji.Jeszcze mieliśmy chwilę grozy,bo jak jechaliśmy właśnie na tą rehabilitację,to duży samochód z firmy Raben,mało co nas nie zmiażdżył.Mieliśmy pierwszeństwo,a ten wdarł się rozpędzony przed nami..Strasznie się przestraszyłam,ale na szczęście oprócz hamulców abs szybko zadziałał i w ostatniej chwili zatrzymaliśmy się.Odezwę się później,albo jutro.Pozdrawiam.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Witaj Aha.
    Domi, śliczne maleństwo :)
    Doti, niezła adrenalina. Całe szczęście że wszystko dobrze się skończyło.
    Pisałyście o naleśnikach a u mnie wczoraj była mama i nasmażyła naleśników całe mnóstwo :)

Domi IRL, doti77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba dzis nalesniki na kolacje:)

ania.g lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 wrote:
    Domi - jaka piękna dzidzia! :)
    Jak ja już bym chciała być przed samym porodem...

Zleci szybciutko- mi zlecialo nie wiem kiedy nawet- az tak sobie mysle ze zjednej strony juz bym chciala byc po porodzie- trzymac malenstwo w ramionach, zaczac cwiczyc zeby wrocic do formy, a z drugiej strony tak sie przyzwyczailam do brzusia z przodu ze jakos tak dziwnie bedzie bez:)

doti77 lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6: mi pobiora w ten sam dzien,o 9:00 spotkanie z genetykiem a o 10:00 pobiora plyn tak mi powiedzial p.doktor

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie faza na pierogi :) Chociaż narobiłyście mi smaka na naleśniki :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Aha Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jak tam sie czujecie w ten upalny dzien?Ja siedze na wsi i jest tu chlodniej niz w miescie. Apropo jedzenia to dzis mam plan zrobic uwaga... faszerowane kwiaty cukini w ciescie. Pierwszy raz. Troche sie boje czy wyjda no ale zaryzykuje...

doti77 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi no to juz niedlugo i bedziesz tulila swoje malenstwo :)

Domi IRL lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból podbrzusza i na dole pleców straszny mnie zlapal. Wzielam nospe i plecy dalej bola bez przerwy. Jak nie przejdzie to jadę na IP.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witam.Nie było mnie ,bo niestety po burzy nie mieliśmy internetu.Dopiero przed chwilą naprawili.Będę musiała Was później nadrobić,albo dopiero jutro.Dzisiaj musimy z mężem wziąźć sie za samochód w środku,czyszczenie totalne.Wczoraj ostatni dzień syn miał rehabilitacji.Jeszcze mieliśmy chwilę grozy,bo jak jechaliśmy właśnie na tą rehabilitację,to duży samochód z firmy Raben,mało co nas nie zmiażdżył.Mieliśmy pierwszeństwo,a ten wdarł się rozpędzony przed nami..Strasznie się przestraszyłam,ale na szczęście oprócz hamulców abs szybko zadziałał i w ostatniej chwili zatrzymaliśmy się.Odezwę się później,albo jutro.Pozdrawiam.

Ja bym zadzwoniła do firmy i naskarżyła...przynajmniej tyle byłoby mojego- choć z drugiej strony Raben to duża firma i ma wiele oddziałów i nie wiadomo gdzie zadzwonić. My keidys mielismy taką "przygodę" tylko, że z busem. Tak nas wyprzedzał ze wepchnał by nas do rowu, na swoje nieszczęście miał na klapie w tyły napis "jadę źle? dzwoń do szefa", więc wyjęłam tel. z torebki, zadzwoniłąm i naskarżyłam. Przynajmniej tyle.

• agnb6 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i jak Ci wyszły te kwiaty cukinii? Z czym robiłaś?
    We Włoszech są najpopularniejsze z nadzieniem z mozzarelli i sardynki, potem właśnie w cieście. Wydaje się, ze dziwny smak ale są pyszne|!

• am Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,
    Strasznie dawno nie pisałam, ale co Was doczytam do końca i chcę coś napisać to muszę iść karmić, przebierać pieluchę, prać, prasować albo robić milion innych rzeczy. Dziś udało mi się Was ładnie nadrobić i przed samym spaniem napiszę kilka słów.
    Witam wszystkie nowe koleżanki, dziewczynom przed badaniami życzę powodzenia - trzymam kciuki żeby wyszły dobrze.
    Bogusiar80 życzę Twojemu Tacie szybkiego powrotu do zdrowia.
    Dziewczyny śliczne imiona macie powybierane dla swoich pociech :)
    Domi IRL rzeczywiście już za chwilkę będziesz mieć swoje dzieciątko, zobaczysz brzuszka nie będzie Ci brakować, ja też z sentymentem przed samym porodem myślałam jak to będzie jak nie będzie mnie nikt kopał od środka, ale już po zupełnie zapomniałam o brzuszku bo skupiłam się na dzieciątku które z brzuszka wyszło :) A póki jesteś w dwupaku "wyśpij się na zapas" ;)

Mi tak szybko czas leci że nie wierzę, karmię Dawidka piersią i przez to rośnie jak na drożdżach :) ostatnio zaczęły się problemy z brzuszkiem, ale walczę z tym dzielnie, ja niestety jeszcze nie całkiem zagoiłam się po porodzie i też przez to ciężko mi ogarnąć wszystkie prace domowe, bo jak długo stoję lub chodzę szwy ciągną i opuchlizna nie chce zejść, o i marzę o przespaniu 8 godzin pod rząd, albo o naleśnikach o których pisałyście, aż ślinka cieknie ... ale z drugiej strony jak popatrzę na Synka to przestaje mi być żal tych nieprzespanych nocy itp.
    Muszę zmykać spać na tą godzinkę lub dwie bo potem zasypiam karmiąc, a to Dawidek :)
    Buziaki dla Was wszystkich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 19:40

Penelope, Amnezja, Domi IRL, Magda2013, sylwia1985, agnb6, Krokodylica, Bogusiar80, ania.g, Magdzialenka, doti77, Kajarzyna lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • aguś82 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dopiero teraz do was się dopisuję , ja mam 32 lata i za tydzień planowo powionnam urodzic Antosia:)juz sie nie mogę doczekać, no i cieżko jest na tym etapie ciazy przez upaly,
    poza tym ciazę znosilam bardzo dobrze. Na poczatku duzo nerwow omaluszka poniewaz jestem juz po jednym poronieniu w maju ubieglego roku.
    pozdrawiam Was serdecznie i do napisania

Penelope, Domi IRL, agnb6, am, doti77 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am...Dawidek jest do schrupania :) Ciekawa jestem jak ja to wszystko ogarnę. Ale przeciez miliardy kobiet wszystko ogarnia więc dam radę przeciez :)

Aguś, witam na laskach 30+ :) Jeszcze tylko tydzień...szybko zleciało? Kurcze ja teraz czekam na ruchy malucha :) Wczoraj jak przyłożyłam ręke do brzucha to wydawało mi się ze coś tam czułam pod skorą...ale moze to moja wyobraźnia :)

Anastazjaaa, am lubią tę wiadomość

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ