X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • karen657 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam cukrzycę ciążową :( COdziennie po 4 pomiary glukometrem, dieta, stres o córeczkę. Oczywiście w szpitalu od cukrzyc ciążowych nastraszyli mnie powikłaniami, stwierdzili, że mała "ma spory brzuch" i już widmo nie wiadomo czego się czai. Oczywiście też Dom Narodzin odpadł jako opcja porodu, bo z cukrzycą nie przyjmują. Ech... Czy są tu inne słodkie Mamy? Jak sobie radzicie?

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen - na Stycznówkach jest kilka Słodkich Mam, i świetnie sobie radzą, napisz tam na pewno Ci coś podpowiedzą :)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karen657 wrote:
    No i mam cukrzycę ciążową :( COdziennie po 4 pomiary glukometrem, dieta, stres o córeczkę. Oczywiście w szpitalu od cukrzyc ciążowych nastraszyli mnie powikłaniami, stwierdzili, że mała "ma spory brzuch" i już widmo nie wiadomo czego się czai. Oczywiście też Dom Narodzin odpadł jako opcja porodu, bo z cukrzycą nie przyjmują. Ech... Czy są tu inne słodkie Mamy? Jak sobie radzicie?
    Karen a wcześniej miałaś dobre wyniki?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • am Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ale się tu cicho zrobiło, coś nam wątek podupadł.

Shimmer_lip Ty już po usg? I jak tam? Wymioty całkiem ustąpiły?

Doti super że wychodzicie na prostą i wszystko zaczyna się układać. Dobrze że lekarka odłożyła Wam szczepienie, bo lepiej nie ryzykować za szybko po chorobie.

A u nas w sumie bez zmian, Mały rośnie i dni lecą, taka rutyna w zasadzie, bo bez znaczenia czy poniedziałek, środa, sobota czy święto.
    MonikaDM powiem Ci jak to u nas było z karmieniem, pytałaś o to Doti to ja się podzielę swoim doświadczeniem :). Karmię tylko piersią, nie dokarmiam mm, początkowo to wiadome Mały budził się bardzo często. Jak już minął ten okres noworodkowy kiedy pobudki były co 2, maksymalnie 3 godziny na jedzenie plus czuwanie i usypianie, wtedy jeszcze nie wiedział co to jest noc ;) ,zaczął budzić się przeważnie dwa razy, koło 3 i koło 5. Z czasem też wyeliminował tą pobudkę koło 3 i śpi do 5-6, potem jeszcze po karmieniu godzinkę lub dwie. Oczywiście zdarzają się wyjątki i Mały budzi się więcej razy, ale to są jakieś wyjątki :) Natomiast w dzień Mały śpi bardzo mało, przeważnie drzemki po 30 min powiedzmy dwie, a spanie dłużej niż godzinkę to jakiś rarytas :) W ciągu doby karmię teraz 6-8 razy, wcześniej około 10 (już po okresie noworodkowym).
    Ja od początku zapisuję w notesie godziny i długość karmień i spania, a także kupy, polecam takie zapiski :)

Penelope, MonikaDM, Malenq lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Przeprowadzamy sie jutro ,syn zmienia szkołę,stres,stres i jeszcze raz stres.Trzymajcie się

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • am Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witam.Przeprowadzamy sie jutro ,syn zmienia szkołę,stres,stres i jeszcze raz stres.Trzymajcie się

Doti co się stało, że się przeprowadzacie? Trzymam kciuki żeby wszystko się poukładało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am - dziękuję za opis. Bardzo przydatny...niby wiem ze najcześciej noworodki budza sie własnie co 2-3 godziny, czasem zastanawiam się jak dam sobie radę, niby nie należę do śpiochów, zawsze wcześnie wstawałam, ale jednak to nie to samo jak wstawanie co tak krótki czas, a do tgeo ogarnięcie mieszkania w ciągu dnia, o gotowaniu już nie wspomnę. No ale przecież nie ja pierwsza i nie ostatnia. Zdaję sobie sprawę że poczatek moze byc ciężki ale później to raczej się przyzwyczaję i zacznę wszytsko ogarniać :) Swoją drogą bardzo przydatna rada ta z tym notowaniem wszystkiego (karmień, snu i kupek), przynajmniej będzie widac jak coś się zmienia :)

Doti - a co to za zmiana?? Nic nie pisałas o zmianie mieszkania a tu taki szok nagle...

am lubi tę wiadomość

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już tylko trzy dni - no nie wytrzymam z emocji

kafabi lubi tę wiadomość

• kafabi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelin super, ja również już bym chciała :) Trzymam kciuki za Was :)

Ewelin lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro termin a Adaś nie chce mnie opuszczac - widoczni ewie ze na swiecie nie jest juz tak dobrze ja w brzuszku....ale kiedyś trzeba się pokazac
    na rzie czekamy :)

• am Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelin wrote:
    Jutro termin a Adaś nie chce mnie opuszczac - widoczni ewie ze na swiecie nie jest juz tak dobrze ja w brzuszku....ale kiedyś trzeba się pokazac
    na rzie czekamy :)

Trzymam kciuki żeby szybciutko i bezboleśnie Twój synek pojawił się na świecie :)

A jakie masz zalecenia, czekasz aż akcja się rozpocznie czy masz jakiś termin żeby stawić się w szpitalu?

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki i gratulacje :) Chyba nigdy nie byłam tak szczęśliwa jak teraz :)

am, MonikaDM, derii84, Domi IRL lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti nic nie było o przeprowadzce? To szczęścia w nowym miejscu :D
    Ja jeszcze miesiąc a nie ukrywam, że chciałabym urodzić 1-ego stycznia :P

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, widzę, że nie jestem jedyną mamą 30+ która oczekuje na maleństwo.

kafabi lubi tę wiadomość

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)Ja też po 30 :) W styczniu 33 :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i to moja pierwsza ciąża :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki bierzemy udział w konkursie pomożecie? wystarczy się zalogować i oddać głosik z góry dzięki.
    http://www.rossnet.pl/konkursy/galeria,c877f2db-3696-4a88-a3ef-57606deaa2a9,9813664

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe dziewczyny :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    nie ma mnie na forum bo:
    - mam remont w domu :) znaczy mąż maluje chałupę a ja jestem u taty i szyję zasłony, firany, poduchy i inne pierdy, a u taty nie mam netu,
    - moja psica miała operację 5 dni temu i opiekuję się tym małym inwalidą, który nie bardzo może chodzić :)
    I jestem wykończona :) i chcę spać :) i czekam aż to się wszystko skończy :)
    i będę miała córeczkę :) ciesze się jak głupia bo całe życie o córci marzyłam :)
    i witam Ekę :) ja w marcu 35 i też pierwsze dziecko :)

kafabi, MonikaDM, am lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe ciężaróweczki :)

Shimmer_lip gratuluję córeczki, oby nie zamieniła się w chłopca :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ