X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • am Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Zaraz jedziemy do szpitala :) Ciekawe o której wyciągną Tysia :)

Trzymam kciuki, powodzenia :)

Amnezja lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia :) i czekamy na zdjęcie :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja dziś superja też się urodziłam 7-ego :)
    Wczoraj byłam u gina. Wiecie po trzech miesiącach bez usg jest zmiana. Była dziewczynka, a wczoraj gin mi powiedział, że chłopak. Podłamałam się troszkę, a mój synek bardziej, bo bardzo chciał mieć siostrzyczkę :D Z nią też można by było przecież w piłkę grać. Zdrowie najważniejsze, ale z samymi chłopami w domu to na głowę :D
    Mój ojciec był wczoraj na przymierzeniu protezy, jak wszystko pójdzie ok to na mikołaja już będzie miał protezkę :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia, a to Ci niespodziankę maluszek zrobił. Ale mojej znajomej jakoś ok. 30 tyg. też dziewczynka zmieniła się w chłopczyka. Synek jeszcze sie będzie cieszył...a Ty - będziesz teraz jedyną królową wśród Twoich rycerzy :)
    Super, ze tata juz proterę mierzył, trzymam kciuki, zeby Mikołaj przyniósł mu ja bardzo wygodną :)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Amnezja dziś superja też się urodziłam 7-ego :)
    Wczoraj byłam u gina. Wiecie po trzech miesiącach bez usg jest zmiana. Była dziewczynka, a wczoraj gin mi powiedział, że chłopak. Podłamałam się troszkę, a mój synek bardziej, bo bardzo chciał mieć siostrzyczkę :D Z nią też można by było przecież w piłkę grać. Zdrowie najważniejsze, ale z samymi chłopami w domu to na głowę :D
    Mój ojciec był wczoraj na przymierzeniu protezy, jak wszystko pójdzie ok to na mikołaja już będzie miał protezkę :D
    A w tym samym miejscu mialas robione usg? Kiedy mialas to poprzednie? Mnie takie pomylki przerazaja ;-)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o 13:40 urodził się Maksiu :)
    3380g miłości i 54 cm szczęścia :)

Cieszyny się z mężem jak wariaci :)

am, shimmer_lip, Malenq, Bogusiar80, kafabi, doti77, Penelope, Ewelin, Fairuza lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • am Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:

Gratulacje :D Dużo zdrówka dla Was :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Amnezja!!!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja GRATULACJE:)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja gratuluję :*
    Tak shimmer usg miałam robione przez tego samego lekarza. Ostatnie było 3 miesiące temu.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Amnezja gratuluję :*
    Tak shimmer usg miałam robione przez tego samego lekarza. Ostatnie było 3 miesiące temu.
    No to niezły numer :) a ja mam zamiar kupić większość wyprawki po połówkowym :) najwyżej będzie to najbardziej różowy chłopiec na osiedlu :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja - serdeczne gratulacje :) Buziaczki dla malucha :)

• kafabi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serdecznie i czekamy na foteczkę maluszka :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Szczepienie zostało przełożone na 18.11,a dlaczego juz piszę.Pani doktor co nas umówila na 4.11 to sie nie zjawila w tym dniu i przyjmowala inna pani doktor.Ta natomiast nawet nie chciala słuchac o zadnym szczepieniu.Powiedziala,ze ona nic nie podpisze w karcie,bo to za malo czasu upłynelo od antybiotyku.Kazała dawac Damiankowi probiotyk acidolac i 18.11 sie zjawić na szczepienie.Oprócz tego,to w końcu znaleźlismy chrzestnego,salena goscinę wynajelismy i teraz jeszcze musze menu wybrać.26.12bedzie chrzest o 11.Pozatym jakos leci..Mielismy z mezem kiepskie dni,same kłótnie,a potem totalne milczenie.Ja juz bylam tak tym wszystkim zdołowana,że myslalam o rozstaniu.Jednak jakos doszlismy do porozumienia.Bede zmykac do spania ,bo synek tez poszedł spac.Karmię tylko piersią od początku i ostatniozauwazylam,ze coraz dłużej spi synek w nocy.I niestety,czy stety zaczął ciumkac smoka.Miał ciężkie dni tzw.skoki rozwojowe i podałam smoka,bo płacz był niesłychany.Teraz tylko do spania daje mu smoczek,nieraz uda mu sie zasnąc bez,ale rzadko.Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamyi teco juz są,gratuluje Amnezja ,bo z tego co wyczytałam to urodziłaś.Trzymajcie się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 00:39

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti - super, ze zaczyna sie układać. Często tak jest, że przychodzą cieżkie chwile i zwątpienia i wszytsko zwala się na głowę, to taka jakby dziwna próba. Cieszę się ze to przeszło i mam nadzieję, ze teraz będzie tylko dobrze :) Smokiem się nie przejmuj, ja osobiście uważam, ze lepszy smoczek niż kciuk, i ze niektóe dzieci mają taką silną potrzebę ssania, ze ten smok moze być wybawieniem. Albo sam z tego wyrośnie albo w odpowiednim czasie znajdzie się sposób na "wyrzucenie" smoka :) A data chrzin jednak taka jaką chcieliście na samym poczatku, prawda? Już sie gubię...ile Damianek już ma? Bo zaintrygowało mnie, ze na piersi przesypia już noce coraz dłużej, tzn. ile już potrafi spać sam i jak to było na poczatku?

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti niech się wszystko pomalutku układa :) nie może być ciągle źle bo by człowiek nie wytrzymał.
    Jeszcze jutro i będę mogła powiedzieć, że nie wymiotuję od 3 tygodni :D jupi :D
    nie czuję się jeszcze dobrze, ciągle mi mdło ale nie jest źle :)
    i zaczynam znosić jajo przed usg połówkowym :)
    A ja od wczoraj walczę z maszyną do szycia :) stwierdziłam, że przerobienie dżinsów na spodnie ciązowe nie może być takie trudne :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer_lip - no to super wynik :)
    Spodnie da się przerobic, sama to zrobiłam i teraz nikt nawet nie jest w stanie powiedzieć, ze to przeróbka, kazdy myśli ze takie kupione ;) A krawcową z zawodu nie jestem :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Shimmer_lip - no to super wynik :)
    Spodnie da się przerobic, sama to zrobiłam i teraz nikt nawet nie jest w stanie powiedzieć, ze to przeróbka, kazdy myśli ze takie kupione ;) A krawcową z zawodu nie jestem :)
    Prototyp zrobiłam :) dobrze, że miałam jedne spodnie, które i tak się przetarły w udach i miały iść do kosza. Już wiem co i jak i jakie błędy popełniłam :) bo ja przerabiam jegginsy a nie zwykłe dzinsy i bez sensu zostawiłam na tylnej połowie gumkę bo mi się tylko marszczy. Jutro mam wizytę rodzinki ale w niedzielę pewnie usiądę i zrobię wersję nr 2 :)
    A mój psinek jest biedny chory bo źle skoczyła z łóżka i jej rzepka w kolanie wypadła :( do środy jesteśmy na lekach i jeśli nie przejdzie to pewnie operacja ją czeka :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa...to ja zwykłe przerabiałam. Trochę się wspierałam tym filmikiem: http://www.youtube.com/watch?v=7wuccdr-nCI - uda się na pewno :)
    Szkoda psinki, kurcze muszę uważać na mojego, bo czasem włazi na parapet, zwłaszcza jak widzi wiewiórki, i później zamiast spokojnie zeskoczyc na kanapę i dopero na zieię, to on chce raz raz i skacze od razu na podłoge. Mam nadzieję,z ę Twojej psince przejdzie po lekach i ze nie trzeba bedzie operować.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje Amnezja :)
    Amnezja wrote:

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ