X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Widze ze temat dalej sie kreci i nowe mamusie dolaczaja.
    Wszystkim swiezo przetestowanym i tym bardziej zaawansowanym gratuluje:)

Zadko tu zagladam juz jako ze moj maluszek jest juz na swiecie- i wierzcie- rece pelne roboty:)

Nie dam rady nadgonic tematu ale strasznie mnie ciekawi co u Was?

Penelope- hop hop? jestes tu ciagle??

A no i zdjecie naszej Veronicki- jutro konczy 4 miesiace:) Jestesmy juz nawet ochrzczone:

ae2yqp.jpg

2d97er6.jpg

Bogusiar80, kafabi, MonikaDM, am, Fairuza lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veronica rośnie jak na drożdżach :D

Domi IRL lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Syrenka Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się też przywitam :) 33 lata i oczekuję pierwszego dziecka. To dopiero sam początek ale bardzo wierzę, że w wakacje zostanę mamą :)

Domi IRL, kafabi lubią tę wiadomość

• am Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też witam nowe dziewczyny :)

Shimmer_lip gratuluję córeczki :) Super, jakieś pomysły na imię? A tak na marginesie to jesteśmy rówieśniczkami, aż mnie "przeraziła" ta cyfra którą napisałaś, 35 brzmi to tak poważnie ;)

Domi fajnie Cię zobaczyć, córeczka śliczna :)

Ewelin urodziłaś?

shimmer_lip, Domi IRL lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Syrenka :-)

Dziekuje bardzo :-) a z imieniem mamy straszny klopot. Mamy dla chlopca a dla dziewczynki lipa.

Am mlode dupy z nas :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 20:56

am lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja...

wrucilam na fioletowa strone

kafabi, Domi IRL lubią tę wiadomość

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Domisia :)

Jestem w domu :) jeszcze malowanie w pokoju dziecka i kawałek przedpokoju ale będę się zamykać w dużym i wietrzyc a maż będzie malował :)

teraz sprzątanie zostało i myslę, że za tydzień usiądę :)
    plus jest taki, że już na święta będzie wysprzątane :)

Ja się pytam gdzie jest MonikaDM???

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

Shimmer _lip juz powolutku przygotowujecie pokoik dla maleństwa!? Lila to imię bardzo mi się podoba :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:

Shimmer _lip juz powolutku przygotowujecie pokoik dla maleństwa!? Lila to imię bardzo mi się podoba :)
    Tak :) też :) malujemy wszystkie pomieszczenia, w przedpokoju nowa szafa wnękowa. Pokoik malujemy ale w sumie dużo się tam nie zmieni bo i tak dziecko będzie z nami na początku :)
    Lila :)
    Chyba zrobię głosowanie na fb bo sami nie zdecydujemy się na nic :)

kafabi lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Schimmer_lip - jestem, jestem...tylko weny do pisania brak :) Najpierw mężul był chory przez 2 tyg. (przyznam po cichu, ze działał mi na nerwy - jak to chory chłop); jakoś czas ucieka mi przez palce, a teraz jeszcze ja sie lekko przeziębiłam. byłam dizs u lekarza no bo jednak ciut sie bałam - ale mnie uspokoił, mam dużo pić i się wygrzewać, a jakby było gorzej to walić do niego bez robienia terminu. a tak w ogóle to gratuluję Ci córci :)

Domi - cudna córcia :) Ja już sie mojego szkraba doczekac nie mogę. Został mi miesiac jeszcze. Niech siedzi tam do terminu cc :)

w ogóle powinnam się brać powoli za pakowanie torby do szpitala ale brakuje mi weny...i czas...a najlepsze jest to ze nie wiem na co ten czas trwonię, na nic nie robienie chyba ;)

Bogusia - teraz Ty do rozpakowania a później ja??? Aaaaaaaaaa....nie za szybko to?? A jak tata w ogóle sie miewa??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 18:13

am lubi tę wiadomość

• am Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer_lip na pewno jakieś imię wybierzecie, masz jeszcze dużo czasu. Ja do 9 miesiąca nie wiedziałam że będzie Dawidek :)

Super że wróciłaś do domu, a jak remont ma się ku końcowi to super, akurat połączysz sprzątanie poremontowe z przedświątecznym i będziesz mieć z głowy :)

A my dziś po trzeciej dawce szczepienia. Płaczu więcej niż ostatnio, biedne te dzieciątka.

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer_lip my już pokój przygotowany mamy i myslę, że tam Oliwia będzie spała :)

MonikaDM myślę,że po Tobie ja sie będę rozpakowywać :p

MonikaDM lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie "stare" i nowe koleżanki na forum! ;-) cieszę się, że jest nas coraz więcej. Widzę, że piekne dzidziusie się juz pojawiają. Tyle zmian, że nie sposób ogarnąć ;-) Piszcie, piszcie Mamuśki jak Wam się życie zmieniło, jakie problemy macie i sposoby na ich rozwiązanie, może mnie się to kiedyś przyda jeszcze ech... Ściskam Was mocno, miłego wieczorku i do następnego! :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:45

shimmer_lip, am, kafabi lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Shimmer_lip na pewno jakieś imię wybierzecie, masz jeszcze dużo czasu. Ja do 9 miesiąca nie wiedziałam że będzie Dawidek :)

Super że wróciłaś do domu, a jak remont ma się ku końcowi to super, akurat połączysz sprzątanie poremontowe z przedświątecznym i będziesz mieć z głowy :)

A my dziś po trzeciej dawce szczepienia. Płaczu więcej niż ostatnio, biedne te dzieciątka.
    Biedne :( bo to się serce kraje jak takiego malucha trzeba kłuć :(
    Ja wiem, że to nie to samo ale dziś mojemu psiurkowi spadł opatrunek po operacji i co zrobiłam??? Wyłam!!! Jestem już po weterynarzu ale przeżyłam to strasznie. Była ze mną moja siostrzenica i tak mocno musiałyśmy tą moją psinkę trzymać żeby wet mógł go z powrotem założyć, że aż mnie brzuch z nerwów teraz boli :(

Hej hej Kajarzyna :) Ty chyba matka założycielka tego wątku jesteś???

Kafabi fajowo, że i pokoik i imię macie :D może za 8 tygodni też będę tak miała :) już chcę mieć taki luz, że tylko czekam na tego małego potwora :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 22:36

am lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schimmer_lip - aż mi łzy napłyneły jak pisałas o swoim psiurku...pamiętam jak sterylizowaliśmy sunię (niestety nie ma jej już z nami - a to agentka terrorystka była), mimo, ze było to jakoś marzec/kwiecień, napadało pelno śniegu a ona musiał wyjść na podwórko, był to taki dzień ze juz biegała jak szlona i nie mogłam jej do domu zawołać i zamoczyła sobie opatrunak na tym smiegu i zaczeło nieprzyjemnie pachnieć (pamiętam ze to byl lany poniedziałek) - zadzwoniłam do weterynarza a ten na wyjeździe pwoiedział, ze mam jej zdjąć opatrunek i niech rana się wietrzy...wyłam jak bóbr ściągając jej to, tym bardziej, ze miała to takimi specjalnymi żyłkami w skórę wszyte (brzmi strasznie ale ona leżała zdowolona z łapkami na za piętnaście trzecia a mnie ze strachu ręce się trzęsły.

kajarzyna to nasza założycielka - czekamy tu na nią spowrotem :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Schimmer_lip - aż mi łzy napłyneły jak pisałas o swoim psiurku...pamiętam jak sterylizowaliśmy sunię (niestety nie ma jej już z nami - a to agentka terrorystka była), mimo, ze było to jakoś marzec/kwiecień, napadało pelno śniegu a ona musiał wyjść na podwórko, był to taki dzień ze juz biegała jak szlona i nie mogłam jej do domu zawołać i zamoczyła sobie opatrunak na tym smiegu i zaczeło nieprzyjemnie pachnieć (pamiętam ze to byl lany poniedziałek) - zadzwoniłam do weterynarza a ten na wyjeździe pwoiedział, ze mam jej zdjąć opatrunek i niech rana się wietrzy...wyłam jak bóbr ściągając jej to, tym bardziej, ze miała to takimi specjalnymi żyłkami w skórę wszyte (brzmi strasznie ale ona leżała zdowolona z łapkami na za piętnaście trzecia a mnie ze strachu ręce się trzęsły.
    kajarzyna to nasza założycielka - czekamy tu na nią spowrotem :)
    Cieszę się strasznie, że mnie ktoś rozumie :) bo to tak jest jak się psicę kocha jak rodzinę własną.

MonikaDM lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Cieszę się strasznie, że mnie ktoś rozumie :) bo to tak jest jak się psicę kocha jak rodzinę własną.

My na naszego mówimy, ze to nasze pierwsze dziecko. U nas zwierzęta zawsze były traktwane jak cżłonkowie rodziny...wiadomo przy stole z talerza nie jadły, ale nigdy nie były "meblem". Naszego psa staramy się zabierać wszędzie, jedyne co to nie wzięlimy go na wakacje w tym roku w lutym, bo nie wyobrażam sobie mojego psa 13 godz. w luku bagażowym w samolocie - za to miał zapewnioną opiekę we własnym domu, tak samo było we wrześniu. nie wyjechalibyśmy bez dobrej opieki dla niego :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• Ania31 Nowa

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!jestem w 7 tygodniu ciazy.w styczniu 32 mi stuknie,a to pierwsza ciaza,denerwuje sie bardzo czy z malenstwem wszystko ok.Oczywiscie juz pierwsza wizyta u ginekologa byla.ale niezbyt duzo lekarz powiedzial,ale pecherzyk ciazowy widoczne bylo.kolejna wizyte mam 16 grudnia.im blizej wizyty tym bardziej sie stresuje.dodam ze jestem po skomplikowanej operacji serca ktora mialam 4 lata temu.

shimmer_lip, kafabi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ja jo żem je matko założycielka hahaha
    Czytam sobie co tam u Was się dzieje, czasem coś skrobnę ;)
    Co do zwierzaków, ja mam świnkę morską, teraz to już MAMY, bo mam ją od czasów, kiedy nie znałam męża. Tak się przyzwyczaiła do niego, piska jak wchodzi do domu, albo jak chce zwrócić na siebie uwagę :)
    Ja też mówię, że to moje dziecko :) Nie wyobrażam sobie domu, rodziny bez zwierzaka.
    @Ania31 - wierzę Ci , że się denerwujesz, wiem jak ja się czułam, to normalne ;) Trzymam kciuki, żebyś tego 16-go grudnia była spokojniejsza, szczęśliwsza, być może słysząc serduszko swojego maleństwa :)
    Tak w ogóle, to ja tu jestem tak jakby "INCOGNITO"... :D
    Ja dziś spotykam się z kumpelami- takie spóźnione Andrzejki, będą zabawy, lanie wosku itd.
    Najlepszego w Mikołajki!!! :) Kupiłam paczkę ze słodyczami dla męża - jak dla dziecka - dla dużego chłopca hehe a co!

am lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDm no ja już właśnie dziś wyprałam ręczniki i koszule do szpitala. Jutro się spakuję. Już końcówka :) ale liczę, że wytrzymam do stycznia hahaha
    Ojciec był dziś w Koninie i ma protezkę :D Teraz musi nauczyć się chodzić, ale stoi już bez podtrzymywania huuuuuraaaaaaaaaa Zdrówko jemu dopisuje- dziękuję :D

Domi IRL, shimmer_lip lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ