X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - witaj :) Trzymam kciuki za następną wizytę :) Ja też mam 16.12. i moze to być moja ostatnia wizyta :)

Bogusia - bardzo się ciesze, ze tacie tak dobrze idzie :) Mam nadzieję, ze szybko nauczy się chodzić i w ogóle życ z protezą. Nie wiem czemu los Twojego taty tak bardzo lezy mi na sercu. Może dlatego, że sama nie wyobrażam sobie, ze mojemu - nie daj Boże - cokolwiek mogłoby sie przytrafić...jakkolwiek by to nie zabrzmiało, dla mojego taty byłabym chyba w stanie zostawić męża ;) Kocham oboje moich rodziców, ale z tatą zawsze miałam rewelacyjny kontakt i wspólne zainteresowania, oboje urodziliśmy sie w tym samym miejscu i rozumiemy swój humor bez słów - mamy dokłądnie takie samo poczucie humoru i jestesmy do siebie strasznie podobni z charakterów. Właśnie jego najbardziej mi brakuje tutaj w DE i zrobiłam wszystko zeby rodzice się tutaj sprowadzili - wtedy byłabym najszczęśliwsza na świecie - dodatkowo mój synek miałby najlepszego dziadka na wyciągnięcie ręki :)

am, kafabi, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika rozłąka pewnie musi być ciężka :(

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wizytę 16 grudnia :) ale taką bez usg więc nie ma szału :)

Monika ja taki kontakt miałam z moją Mamą ale niestety trzy lata temu zmarła i powiem Ci szczerze, że to najgorsze doświadczenie w moim życiu po którym chyba do tej pory się nie do końca otrząsnęłam :( rozumiem więc tęsknotę :(

A ja dziś leżę :) wczoraj byłam w szkole, zjazd zaliczony :) skonczyłam w końcu szyć i dziś się z Baśką relaksujemy :D

I hej Ania :) wszystkie się denerwujemy i stresujemy :) trzymam kciuki!!!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia - nie jest źle, bo naprawdę często gadamy na Skype, ale fajnie by było mieć ich oboje tutaj na miejscu. Wiem, ze tata zawsze doprowadziłby mnie do śiechu jak byłabym zła i do pionu jakbym świrowała. Na szczęscie u mnie sprawdziło sie to co się mówi o mężach - ze dziewczyny biora sobie takich na podobieństwo ojców, oni obaj też są strasznie podobni z charakterów tylko mąż ciut jakby bardziej nerwowy momentami ;) Może dlatego ta rozląka jest do przejścia skoro mam podobny charakterek w domu ;)

Shimmer_lip - ja z moją mamą też mam fajny kontakt, ale jednak z tatą to co innego - taka wisienka na torcie :) Ja w ogóle mam świetnych rodziców, takich bardzo luźnych, ze konie z nimi mozna kraść - każdemy zyczyłabym takich rodziców. A o takich rzeczach jak odejscie któregokolwiek z nich nawet nie chcę myśleć - ale kto chce o tym myśleć? Strasznie przeszłam śmierć dziadka (ojca mojego taty), który był równie świetnym gościem co mój tata. Nie mogłam być na jego pogrzebie i strasznie mi z tym, ale jestem święcie przekonana o tym, ze dzięki niemu jestem w ciąży - bo na 2-3 dni po owulce pojechałam na jego grób i poprosiłam go o maluszka, a za niecałe 2 tyg. test pokazał mi 2 kreski, poza tym śnił mi się w taki sposób...ehhh - niby realnie patrzę na świat, ale akurat w to wierzę :) No i się rozkleiłam :)

Laski w 3 trym. wymiotuję...masakra w pierwszym tego nie miałam a teraz mam...ale to chyba moja łapczywość, hihi. W sensie jak zjem większe sniadanie, pewnie mi sie nie mieści i dawaj do kibelka - zdarzyło mi sie co prawda 3 razy, ale na poczatku ciąży tylko raz więc i tak bilans jest na większość na końcówce ;)

am lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja teraz miewam jakieś mdłości. W nocy muszę spać na siedząco czasami. Na łeb :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też najlepiej na siedząco ;) Ale ile można tak spać. Już z powodu zgagi przespałam tak kilka nocy. Ehhh...niech już mi wyznaczą ten termin cesarki i będę spokojna, i będe się modlić tylko o dotrwanie do tego terminu. Podsumowuję tylko jedno - u mnie końcówka znacznie gorsza/cięższa niż poczatek :)

• Mała00011 Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamy, czy któraś z Was borykała się z problemem owsików w ciąży ? Jestem w III trymestrze, najprawdopodobniej zaraziłam sie od rodzeństwa młodszego. czy któras z Was bedąc w ciązy stosowała jakieś lekarstwa na to przepisane przez ginekologa ? bardzo proszę o pomoc, nie mam z kim porozmawiać na ten temat.

Mała00011
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam nowiny! 28 XI Adas przyszedł na świat! dziekuje wam za wsparcie i ze mogłam tu z wami być tak długo przez te miesiące :) i czasem coś napisac - częsciej poczytać w prawdzie ale zawsze miło mi było z wami i mam nadzieję nadal będzia jak sie już ogarne! dzieki jeszcze raz że o mnie pamiętałyści :)

shimmer_lip, am, derii84, Bogusiar80, Domi IRL, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelin - gratulacje :) Jak masz czas to napisz ile Adaś warzył, mierzył, jak przebiegł poród. Kilka słówek chociaż. A tymczasem życzę Wam zdrówka i miłego poznawania siebie :)

Ewelin lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :-) gratuluje Ewelin :-)

Ewelin lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • am Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelin gratulacje, dużo zdrówka dla Was :)

Ewelin lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelin gratulacje :)

Ewelin lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelin gratulacje :) czekamy z niecierpliwościa na foteczki synusia :)

Ewelin lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • adelka Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie przyszłe oraz już obecne mamy po 30-tce. Także chciałabym się zameldować w Waszym gronie. Mam 33 lata, rodzić będę mając 34. To moja pierwsza ciąża. Trochę się obawiałam jak to będzie, ale jak na razie wszystko jest w najlepszym porządku i nie odczuwam prawie żadnych dolegliwości.
    Pozdrawiam

P.S. Ewelin...Serdeczne Gratulacje!!

Domi IRL, tasha, Ewelin, Amnezja lubią tę wiadomość

nzjd3e3k77lw28hh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka - witaj :)

Dziewczyny mam termin cc wyznaczony na 05.01.2015 :) Za równiótkie 3 tygodnie. Ale się cieszę niesamowicie :)

Domi IRL, am, kafabi, tasha, Bogusiar80, shimmer_lip, domisia82, derii84, Amnezja lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka witaj
    Monika to juz tuz tuz. Plus, ze znasz date. Ja czekam i sie zastanawiam czy bedzie jak za pierwszym razem? Zacznie sie od odejscia wod czy od skurczy? Ciekawe :)

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka witaj! Powodzenia i zdrowia :)

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pytałyście o wymiary Adasia - jeszcze niemowlak a już playboy :)
    ważyła moja ktuszynka tylko 3200 a myślałam że będzie cięższy bo bardzo mi ciążył w brzuchu
    długość 52 cm
    teraz głównie śpi w dzieńi budzi sie w nocy :) musimy to zmienić :)

am, derii84, Amnezja lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelin czyli standardowa waga :)
    A ja coraz blizej, chociaz sie smieje, ze moge jechac w sylwka rodzic a o polnocy moze klusek wyskoczyc czyli w nowy rok :)

derii84 lubi tę wiadomość

• czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również chciałam się przywitać, mam 33 lata, to moja pierwsza ciąża. Ilość dolegliwości niewielka jak na razie (6t.), wrażliwe piersi, czasami lekkie bóle brzucha nieco zbliżone do miesiączkowych, pojedyncze kłucie plus ogromne wręcz pragnienie i przez to wzmożone siusianie (min. 3 l płynów dziennie!).
    Pozdrawiam wszystkie przyszłe (i obecne) Mamusie!

derii84, Amnezja lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ