Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Również chciałam się przywitać, mam 33 lata, to moja pierwsza ciąża. Ilość dolegliwości niewielka jak na razie (6t.), wrażliwe piersi, czasami lekkie bóle brzucha nieco zbliżone do miesiączkowych, pojedyncze kłucie plus ogromne wręcz pragnienie i przez to wzmożone siusianie (min. 3 l płynów dziennie!).
Pozdrawiam wszystkie przyszłe (i obecne) Mamusie!shimmer_lip lubi tę wiadomość
Córcia 2015 -
nick nieaktualnyWitajcie dziewczny
Ale nas się tutaj mnoży
U mnie bóle pleców wieczorami koszmarne. przed chwilą na spacerze z psem zmoczył nas deszcz a mój paskudny pies samolubnie uciekł jak najszybciej pod daszek od wejście do klatki, nie poczekał nawet na mnie
Bogusia- trzymasz się jeszcze w dwupaku?
Laski jak przygotowania do swiąt?? -
Witam nowe dziewczyny Fajnie że się pojawiłyście, teraz będzie coraz więcej rozpakowanych i coraz więcej w ciąży
Shimmer lip aniołki urocze
Ja mam zamiar w weekend ubierać choinkę. Mały chyba oczopląsu od światełek dostanie
A i zaczęłam rozszerzać dietę, Dawid już jadł marchewkę, ziemniaka i brokuł wszystko mu bardzo smakuje i codziennie dostaje też trochę kaszy manny (wprowadzam mu gluten) z moim mlekiem -
nick nieaktualnyBogusia - no to teraz trzymam kciuki, zeby maluszek dał Ci święta spokojnie spędzić czy mi się wydaje czy termin porodu masz wyznaczony równo za tydzień? Ciekawa jestem co się będzie u Ciebie działo
Schimmer_lip - ja (ciamniak) dopero teraz zauważyłam ozdoby...Są cudne! To sa aniołi z masy solnej? Czym ozdabiałaś - farbkami czy barwiłaś te masę...kurcze tez bym sie pobawiłą ale takich zdolności to chyba nie mam
Am - jak Dawidek zareagował na nowe rzeczy do jedzenia? Powiedz mi ta marchewkę to najpier gotowałaś i zrobiłas na papkę czy taką surową potarłaś? Jakos dopiero teraz mnie naszło takie pytanie Chyba ze gotowy słoiczek mmiałaś...
Jak tam nasze nowe dziewczyny? Przywitały sie i nic nie piszą...prosze się tu odezwaćshimmer_lip lubi tę wiadomość
-
MonikaDM wrote:Am - jak Dawidek zareagował na nowe rzeczy do jedzenia? Powiedz mi ta marchewkę to najpier gotowałaś i zrobiłas na papkę czy taką surową potarłaś? Jakos dopiero teraz mnie naszło takie pytanie Chyba ze gotowy słoiczek mmiałaś...
Mały uwielbia nowe jedzonko, przeważnie jak się kończy porcja to jest płacz
Te pierwsze produkty, do testowania i wprowadzania smaków zaleca się jednak ze słoiczków. Chyba że ktoś ma swoje, nie pryskane to można ugotować na parze i na papkę
Bogusia, Monika tak Wam niewiele zostało do końca, ale to zleciało Mam nadzieję że dacie znać co tam u Was nawet jak urodzicie
-
nick nieaktualny
-
shimmer ip cudne te anielasy
My już choinkę ubraną od tygodnia mamy,od soboty ciagle coś w kuchni się dzieje,ale bez szaleństw :)Dzisiaj upieczony sernik już jest,jutro ciut więcej do zrobienia,ale najgorzej w niedzielę,te ryby smażyć
MonikaDM Ty już lada moment,także trzymam kciuki
Kobity u mnie zima ha ha ha...tzn ho ho ho Marry Christmasshimmer_lip lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNooo...ja za dwa tyg. o tej godzinie to będę juz tulić mojego synka
Ja w tym roku nie robię tak duzo na swięta. odpuszczam pieczenie i wymyślne potrawy - w sensie jakieś ryby w galaretach czy inne rarytasy. Będzie skromniej, teść z żoną też coś przygotują, szwagierka też coś małego zrobi i wszystcy póki co są zadowoleni. W Przyszłym roku planujemy wyjechac na swięta w ciepłe kraje razem z moimi rodzicami Choć raz będą koło nas skakać, a coderii84, am, Lunia, kafabi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny życzę Wam aby te Święta Bożego Narodzenia spędzone w gronie najbliższych, przyniły Wam wiele radości, ciepła i optymizmu...
Jest cicho. Choinka płonie.
Na szczycie cherubin fruwa.
Na oknach pelargonie,
blask świeczek złotem zasnuwa,
a z kąta, z ust brata płynie
kolęda na okarynie:
Lulajże, Jezuniu…
(Konstanty Ildefons Gałczyński)
kafabi, shimmer_lip, Bogusiar80, am lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny Wam wszystkim również Wesołych Świąt z Baśką życzymy
Monika tak z masy solnej i maluję zwykłymi plakatówkami jak nie spróbujesz to się nie dowiesz czy wyjdąWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 20:27
kafabi, MonikaDM, Bogusiar80, am lubią tę wiadomość
-
Z okazji Świąt też chcę życzyć Wam radości, spokoju, zdrowia i szczęścia. Niech wszystkie marzenia się spełniają, a problemy znikają
Niech dzieciątka urodzą się zdrowe i w terminie.
Życzę Wam też miłości, jak jest miłość to wszystko jest możliwe!
Wesołych Świąt!!
P.S. Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego co pisałyście. Mam nadzieję, że w święta się uda. Liczę że u Was wszystko oki.MonikaDM, kafabi, shimmer_lip, Bogusiar80, am lubią tę wiadomość