X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Ciebie i dzidziusia. Jeszcze się okaże Bogusiu,ze z przychodni na porodówke Cię wezmą :-D

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie nuda. Rozwarcie minimalne. Na ktg skurczy brak. Takze w sylwestra najadam sie, tancze i lece na porodowke w styczniu :)

MonikaDM, kafabi, am, shimmer_lip lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Po wizycie nuda. Rozwarcie minimalne. Na ktg skurczy brak. Takze w sylwestra najadam sie, tancze i lece na porodowke w styczniu :)
    Czyli grzeczne dziecko :) da się Mamusi pobawić w ostatniego Sylwka :)
    Kilogramy świąteczne to częściowo kupa :) już jest -600g :D

MonikaDM, am lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze grzeczne. Ciekawe jakie bedzie po urodzeniu :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Dobrze, ze grzeczne. Ciekawe jakie bedzie po urodzeniu :)
    Oczywiście równie grzeczne :) w końcu my wszystkie będziemy miały super zdrowe i super grzeczne dzieci :) i tego się będę trzymać :)
    a tak serio to ja bardzo jestem wdzięczna Bergo, że w pamiętniku pokazuje też tą mniej urokliwą stronę rodzicielstwa :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia, ja tez trzymam kciuki.
    Czas tak szybko leci, ze sama jestem w szoku jak moj termin sie zbliza. Moja kolezanka urodzila 25 grudnia :)

na9fxa5.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie martwcie się wagą. Po porodzie wszystko ładnie zejdzie :)

Bogusia, potańcz i pojedz do północy a potem na porodówkę ;)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Nie wiem czy mnie pamiętacie Urodziłam przez CC 1.09.synka teraz będzie miał wnet 4 mc. Przeżywa ostatnio mega dużo stresu i mam coraz mniej pokarmu wiec sztucznie muszę dokarmiac. Musieliśmy się nagle wyprowadzić, mieszkańcy u siostry męża i tu nam zgotowała normalnie taka gehenne ze brak słów.Często rycze i jeszcze nasza rodzina na tym ucierpiała,szczególnie mąż. Kiedyś pisze więcej. Dzisiaj tak w sk rócie.Trzymajcie się Kochane.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witam.Nie wiem czy mnie pamiętacie Urodziłam przez CC 1.09.synka teraz będzie miał wnet 4 mc. Przeżywa ostatnio mega dużo stresu i mam coraz mniej pokarmu wiec sztucznie muszę dokarmiac. Musieliśmy się nagle wyprowadzić, mieszkańcy u siostry męża i tu nam zgotowała normalnie taka gehenne ze brak słów.Często rycze i jeszcze nasza rodzina na tym ucierpiała,szczególnie mąż. Kiedyś pisze więcej. Dzisiaj tak w sk rócie.Trzymajcie się Kochane.
    O matko to trzymaj się tam kochana :( a jak już jest tak chu***o to znaczy, że zaraz będzie lepiej!!!

doti77 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • am Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti77 trzymam kciuki żeby u Was już było tylko lepiej.

Wszystkim mamusiom i dzieciaczkom, tym w brzuszkach i tym "na zewnątrz" życzę dużo zdrówka i szczęścia w nowym roku 2015 :) a także spełnienia marzeń, nawet tych najskrytszych :)

shimmer_lip, Malenq, doti77 lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti oby bylo juz tylko dobrze. Pamietamy Ciebie :-*
    Wszystkiego dobrego dla Was kochane na Nowy Rok :-)

doti77 lubi tę wiadomość

• doti77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego,szczęśliwych rozwiązań i dużo zdrowia i cierpliwości. Pozdrawiamy

Malenq lubi tę wiadomość

• doti77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.dSiedzęze w samotności popijając kawę w kuchni.Od rana,a nawet od wczoraj mamy ciche dni z mężem.Dzisiaj jedziemy na obiad do moich rodziców, nie wiem jak to będzie. W ogóle to przez tą przeprowadzkę nagłą,bo grzyb strasznie atakował dom który wynajmoealiśmy i do tego właściciele zaczęli nam upkrzykrzać życie. Dlatego po wielokrotnej propozycji siostry mojego męża wpraeafziliśmy się na górę jej domu, ona z synem 22 letnim mieszka na dole Może 2 dni było oki,potem dawała nam podpalić,jej pies jamnik przychodzi do nas na górę i sika,sra po korytarzu, a ona tego nie będzie sprzątać, bo jak sądzi to my mamy to robić z wdzięczności że u niej mieszkamy. Do dam,że uznaje się za osobę bardzo wietzącą u niej w domu jest więcej obrazów niż w kościele. Pisze wiersze religijne, książkę z świadectwami napisała.,a tak nam potrafi upkrzykrzyc życie że dzok.Kiedyś napisze więcej.Zapytacie dlaczego u niej siedzimy yo najbardziej chodzi o to ZR 15.01 mamy wstawić się z mężem w sądzie w sprawie przysposobienia syna pierwszego Mateusza którego ojcem biologicznym nie jest mój mąż.I teraz przeproeadzka kolejna i zmiana szkoly to bardzo źle by było dla tej sprawy.Bardzo dużo kasy by przepadlo i potem nie byli by pewnie szans na to przysposobienie.Serce mnie boli ięża tez ze ta przeprowafzka to był najgorszy krok jaki zrobiliśmy bardzo odbija to się na naszym małżeństwie, na moim karmieniu piersią,schudlam bardzo. Chciałabym juz mieć ten cały proces o przysposobienie za sobą i żeby byli jak dawniej,plakac mi się chce i sił juz brakuje.Kocham moje dzieci,męża i nie chcę się z nim AZ tyle kłócić jednak nie potrafię tu się odnaleźć cieszyć życiem.Od jakiegoś czasu czuje ze wegetuje, a nie żyję, brak mi energii na cokolwiek. Nie wiem jak to wszystko ogarnąć.Rodzice,brat dużo nam tu pomogli, bo nie byli w ogóle mebli,ani kuchni same puste pokoje.Trzymajcie się.Napisze niebawem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 10:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti77 bardzo Ci Współczuję, ale wierzę, że w końcu "zaświeci słońce" i wszystko się poukłada...życzę Tobie tego z całego serca:-) masz męża, którego kochasz i który kocha Ciebie, masz dzieci - największe skarby w życiu, rodzinę która Cię wspiera....ciesz się tym:-)
    Buziole

doti77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w nowym Roku.

Doti - pamiętaj, ze po kazdym niepowodzeniu przychodza dobre czasy. Rozumiem decyzję o wyprowadzce ze względu na sytuację, ale ta sprawa się Wam zakończy i będziecie mogli się wyprowadzić. Jedyną rade jaką mam to taką żeby siostrę lekceważyć i olewać bo jak będziesz się wszystkim zamartwiac i do tego jakąś dewotką przejmowac to skończy się to jakąś depresją. Takie często są najgorsze - sama znam taką dziewczynę, co do kościoła lata jak oparzona, sama miała byc zakonnica a jej mąż księdzem, i w kościele taka przykładna jest a poza nim to by każdemu nóż w plecy wbiła jak się komuś dzieje lepiej niż jej, zazdrosnica straszna, każdemu tyłek obrabia, no ale w "towarzystwie księży" sie obraca i taka porządna katoliczka z niej. Nie znosze takich obłudnych ludzi. Zamykaj drzwi na górę zeby psisko ci nie właziło a jak narobi na schody to olej - nie wiem jaki jest układ tego domu i czy się da tak zrobić. Swoja drogą ciekawe czy jak tam nie mieszkaliście to też pozwalała temu psu tak robić. Może jakiś preparat kup w zoologicznym żeby odstraszyć psa - jak kiedyś pracowałam w zoologicznym to były takie preparaty że psikało się w dane miejsce i pies czy kot tam nie podchodziły - ludzi to kupowali jak psy czy koty np. sikały w jedno miejsce.
    Trzymam mocno kciuki, zeby Nowy Rok był lepszy niż stary!

doti77 lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti bedzie dobrze. Teraz nowy rok. Po rozprawie wszystko sie musi poukladac. Licze na to. I kibicujez calego serca. Jesli jest taki preparat do psikania to kup i problem psa sie rozwiaze :-)

doti77 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti trzymaj się tam kochana. Jak mantrę sobie powtarzaj dlaczego to robisz. Kup ten spray. Szkoda, że nie możesz barierki zamontować na schodach, niby ze względu na bezpieczeństwo dzieci, żeby pies nie mógł wchodzić do Was. A swoją drogą coś z nim musi być nie tak, że tak szczy w domu. A może spróbuj go wyprowadzić na dwór nawet na chwilę. Już bym wolała z nim wyjść niż sprzątać po gadzie. I będzie lepiej!

Monika o ja pierdziu :D za cztery dni będziesz Mamą :D liczę na opis ze szczegółami :D

doti77 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie zaglądałam, a syn mi już tak bardzo urósł :) Wszystkiego naj na nowy rok! Doti- trzymamy za Was kciuki :)
    28uptm1.jpg

am, doti77, Malenq, Bogusiar80, shimmer_lip, Penelope, kafabi, Fairuza lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo - ja Wy pieknie wyglądacie :) A Ty jesteś super laska, i mały Przemuś ma chyba najśliczniejszą mamę na swiecie!! A z niego też niezły przystojniak :)

Schimmer_lip - no masakra, ze to już tylko kilka dni...dzis byłam na ostatniej wizycie u lekarki - obstawia że mały waży 3500g i ma 50 cm długości - mały grubasek :) Zobaczymy w poniedziałek :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dawono nie zagladalam
    co u was nowego ? u mnie Nikulek rosnie jak na drozdzach widze to po ubrankach i juz zaczyna kumac
    a to Nikus
    1551661_smm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 10:51

Bogusiar80, shimmer_lip, MonikaDM, Malenq, am, Penelope, kafabi lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ