X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Shimmer_lip - właśnie mylą go ze spirytusowym...ehhh, ludzie nie doczytają i głupoty później piszą. Ja piłam 2-2,5 łyżeczki octu na małą szklankę wody (chyba nawet standardowych 200ml nie miała, często piłam i rano i wieczorem), możesz dodać miodu, bo nie kazy lubi takie kwasne smaki. No i ważne, jest zeby ten ocet był naturalny - oczywiście najbardziej naturalny masz wtedy jak sama sobie zrobisz, ale można kupić taki BIO, wazne zeby był mętny. Ja u siebie kupowałam w drogeriach DM, ale podobno z Rossmanna jest rewelacyjny i wlaśnie mętny, a nie jest taki drogi jak w sklepach z eko żywnością.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Dzięki dziewczyny :)

Shimmer_lip - właśnie mylą go ze spirytusowym...ehhh, ludzie nie doczytają i głupoty później piszą. Ja piłam 2-2,5 łyżeczki octu na małą szklankę wody (chyba nawet standardowych 200ml nie miała, często piłam i rano i wieczorem), możesz dodać miodu, bo nie kazy lubi takie kwasne smaki. No i ważne, jest zeby ten ocet był naturalny - oczywiście najbardziej naturalny masz wtedy jak sama sobie zrobisz, ale można kupić taki BIO, wazne zeby był mętny. Ja u siebie kupowałam w drogeriach DM, ale podobno z Rossmanna jest rewelacyjny i wlaśnie mętny, a nie jest taki drogi jak w sklepach z eko żywnością.
    Ja właśnie mam z rossmana i smakuje mi bez miodu :) ale bałam się pić więcej niż 2 łyżki dziennie. Ja mam taki bidon 0,7 litra z którego najchętniej w domu piję i właśnie na niego wlewam dwie łyżki :)
    a za drogerię dm w Polsce bym zabiła :) kocham ich żele pod prysznic za zapach i cenę :) a alverde lubię kosmetyki za skład :) jestem kosmetycznym maniakiem :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w jakim celu ten ocet pijecie? Bo mi umknęło, a mam taki w domu, piłam przed ciążą...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja właśnie mam z rossmana i smakuje mi bez miodu :) ale bałam się pić więcej niż 2 łyżki dziennie. Ja mam taki bidon 0,7 litra z którego najchętniej w domu piję i właśnie na niego wlewam dwie łyżki :)
    a za drogerię dm w Polsce bym zabiła :) kocham ich żele pod prysznic za zapach i cenę :) a alverde lubię kosmetyki za skład :) jestem kosmetycznym maniakiem :D

To super :) Mnie było lepiej do malej szklanki i na raz wypić. Teraz zapominam o jego piciu. Hihi...ja do DM na poczatku nie byłam przekonana i wolałam Muller, aż w końcu dotarło do mnie, ze DM jest znacznie tańsza i wlasnie przez kosmetyki Alverde, które dostałam w prezenci - no i teraz je tak kocham, ze nawet "kolorówkę" od nich kupuję :) A teraz w ciązy dostaję od nich co rusz kupony rabatowe w takich ilościach, ze nie nadażam z kupowaniem, chyba zapasy ciązowe będę robić ;) Planuję kupowac ich kosmetyki dla maluszka bo mają dobre opinie, tak jak Babydream z Rossmanna :)

Gosiak - ocet jabłkowy jest ogólnie bardzo zdrowy dla organizmu. Wpisz w google i wyskocza Ci jego cudowne wlaściwości m.in. na wlosy,skórę, przy odchudzaniu, a w ciąży glównie polecany jest na dłości i wymioty, ale ogólnie to samo dobro - tylko coś gdzieś czytałam,z ę jak sie miało problemy z kwasami żolądkowymi to nie wolno przesadzać.

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM, rozumiem. O właściwościach wiem, myślałam, że coś dodatkowo w ciąży "robi" dobrego. Ale faktycznie chyba wrócę do picia, dzięki za inspirację :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwięcej dobrego w ciązy to właśnie na te mdłości ;) Ja ich miałam jak na lekarstwo, wąlściwie to pamiętam tylko jeden raz w aucie ze miałam takie mdłosci ze myslałam ze nie dojadę do sklepu, a tak to praktycznie wcale - może z 10 minut dziennie na poczatku, a właśnie piłam wtedy ocet codziennie. Fakt jest taki że nie wiem czy ocet mi pomagał czy poprostu nie miałam predyspozycji do mdłości :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Najwięcej dobrego w ciązy to właśnie na te mdłości ;) Ja ich miałam jak na lekarstwo, wąlściwie to pamiętam tylko jeden raz w aucie ze miałam takie mdłosci ze myslałam ze nie dojadę do sklepu, a tak to praktycznie wcale - może z 10 minut dziennie na poczatku, a właśnie piłam wtedy ocet codziennie. Fakt jest taki że nie wiem czy ocet mi pomagał czy poprostu nie miałam predyspozycji do mdłości :)
    Kurczę, a ja miałam mdłości przez kilka dobrych tygodni od rana do wieczora, szkoda, że nie wiedziałam... ;) ale wnastępnej ciąży będę mądrzejsza ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • am Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti77 współczuję tych przejść z chorobami, oby się już uspokoiło. Rzeczywiście u nas też się tak mówi że dziecku się nie odmawia, mam nadzieję że mimo wszystko znajdziesz chrzestnego. Jak tam po dzisiejszym szczepieniu?

Shimmer_lip teraz naturalną koleją rzeczy powinny Ci ustąpić mdłości, skoro wymioty już ustąpiły, tego Ci życzę :)

Dziewczyny może ten ocet jabłkowy skoro go tak wychwalacie pomoże na wypadanie włosów? MonikaDM pisałaś coś też że na włosy dobry... chyba można go pić przy karmieniu piersią?

A u nas Dawid skończył 4 miesiące, aż nie chce mi się w to wierzyć :) teraz ma znów okres nie spania w dzień, trochę to męczące dla mnie, bo on jest najszczęśliwszy jak spędzam z nim czas, rozmawiam itp ale wtedy wiadomo nie ma czasu na ogarnięcie czegokolwiek w domu. Efekt taki że sterta prasowania zamiast mi maleć ciągle się powiększa, nie wiem kiedy to nadgonię, ale co tam, dziecko najważniejsze :) spokojnej nocki życzę :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Dziewczyny może ten ocet jabłkowy skoro go tak wychwalacie pomoże na wypadanie włosów? MonikaDM pisałaś coś też że na włosy dobry... chyba można go pić przy karmieniu piersią?
    Znalazłam coś takiego:
    Ocet jabłkowy posiada korzystne działanie nie tylko na skórę twarzy i całego ciała, lecz także na kondycję naszych włosów. Dzięki niemu włosy stają się przede wszystkim mocniejsze i bardziej lśniące. W znacznym stopniu zwiększają też swoją objętość, gdyż kuracja octem jabłkowym powstrzymuje wypadanie włosów, a ponadto łagodzi podrażnioną skórę głowy, sprawiając, że włosy stają się odświeżone i wyglądają bardziej naturalnie. Zaleca się nawet mycie włosów octem jabłkowym, zamiast szamponu. Taką specjalną mieszankę można przygotować wlewając ćwierć szklanki octu do jednego litra ciepłej wody. Po umyciu włosów, należy odczekać około 10 minut, a następnie dokładnie spłukać je wodą.

http://www.ocetjablkowy.com.pl/wlasciwosci-kosmetyczne-octu-jablkowego.php

Co do karmienia piersią nie wiem, ale skoro w ciąży można?

am lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am - nie doczytałam sie nigdzie czy wolno czy nie podczas karmienia piersią. Może na poczatek wypróbuj taką mieszankę jak Gosiak podała. A ja jak nie zapomnę to dziś podpytam położnej co sądzi na ten temat. Na pewno lekarz na poczatku ciązy, jak zapytałam o picie octu, powiedział, ze nie zaszkodzi a wręcz jest to dobry pomysł, tylko, ze własnie naturalny musi być. Więc teoretycznie nasuwa mi się to samo co Gosiak napisała jako ostatnie zdanie: skoro w ciązy można to czemu by przy karmieniu nie móc?

am lubi tę wiadomość

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am mnie na wypadanie włosów pomogła odżywka od wcierania w skórę głowy Jantar. Najpierw głowę masowałam takim śmiesznym masażerem a później wcierałam odżywkę. Po 2 tyg.włosy przestały wypadać a po 4 tyg.miałam tzw.baby hair :)

am lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • am Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny popróbuję, bo ostatnio to mi włosy garściami lecą, aż mnie to przeraża :/

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Dzięki dziewczyny popróbuję, bo ostatnio to mi włosy garściami lecą, aż mnie to przeraża :/
    Też Farmonę polecam :) podobno jeszcze napar z kozieradki wcierany codziennie działa cuda ale tu już trzeba sobie zaparzyć. Z drugiej strony to podobno normalne. Te włosy, które w ciąży były trzymane przez hormony po ciaży wypaść musza :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kurde zapomniałam połoznej zapytać...gapa ze mnie, przepraszam.

Am - każdej mojej znajomej, koleżance, ciotce i siostrze też po ciązy przez jakiś czas leciały wlosy garściami...niestety, taka kolej rzeczy, Schimmer_lip ma rację.

• am Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Też Farmonę polecam :) podobno jeszcze napar z kozieradki wcierany codziennie działa cuda ale tu już trzeba sobie zaparzyć. Z drugiej strony to podobno normalne. Te włosy, które w ciąży były trzymane przez hormony po ciaży wypaść musza :)

Wiem że to normalne i w ciąży w zasadzie nic mi włosy nie wypadały, ale teraz zamiast równomiernie jakoś wypadać to mi tylko z przodu jak zakola lecą :/ więc to jest najgorsze i widzę jak strasznie się przerzedziły.

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jedziemy do szpitala :) Ciekawe o której wyciągną Tysia :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za Was :)

Amnezja lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja, kciuki!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja - kciuki zaciśnięte :)

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze - dziś jest jego dzień :D

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ