Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny
Shimmer_lip - właśnie mylą go ze spirytusowym...ehhh, ludzie nie doczytają i głupoty później piszą. Ja piłam 2-2,5 łyżeczki octu na małą szklankę wody (chyba nawet standardowych 200ml nie miała, często piłam i rano i wieczorem), możesz dodać miodu, bo nie kazy lubi takie kwasne smaki. No i ważne, jest zeby ten ocet był naturalny - oczywiście najbardziej naturalny masz wtedy jak sama sobie zrobisz, ale można kupić taki BIO, wazne zeby był mętny. Ja u siebie kupowałam w drogeriach DM, ale podobno z Rossmanna jest rewelacyjny i wlaśnie mętny, a nie jest taki drogi jak w sklepach z eko żywnością. -
MonikaDM wrote:Dzięki dziewczyny
Shimmer_lip - właśnie mylą go ze spirytusowym...ehhh, ludzie nie doczytają i głupoty później piszą. Ja piłam 2-2,5 łyżeczki octu na małą szklankę wody (chyba nawet standardowych 200ml nie miała, często piłam i rano i wieczorem), możesz dodać miodu, bo nie kazy lubi takie kwasne smaki. No i ważne, jest zeby ten ocet był naturalny - oczywiście najbardziej naturalny masz wtedy jak sama sobie zrobisz, ale można kupić taki BIO, wazne zeby był mętny. Ja u siebie kupowałam w drogeriach DM, ale podobno z Rossmanna jest rewelacyjny i wlaśnie mętny, a nie jest taki drogi jak w sklepach z eko żywnością.
a za drogerię dm w Polsce bym zabiła kocham ich żele pod prysznic za zapach i cenę a alverde lubię kosmetyki za skład jestem kosmetycznym maniakiem -
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:Ja właśnie mam z rossmana i smakuje mi bez miodu ale bałam się pić więcej niż 2 łyżki dziennie. Ja mam taki bidon 0,7 litra z którego najchętniej w domu piję i właśnie na niego wlewam dwie łyżki
a za drogerię dm w Polsce bym zabiła kocham ich żele pod prysznic za zapach i cenę a alverde lubię kosmetyki za skład jestem kosmetycznym maniakiem
To super Mnie było lepiej do malej szklanki i na raz wypić. Teraz zapominam o jego piciu. Hihi...ja do DM na poczatku nie byłam przekonana i wolałam Muller, aż w końcu dotarło do mnie, ze DM jest znacznie tańsza i wlasnie przez kosmetyki Alverde, które dostałam w prezenci - no i teraz je tak kocham, ze nawet "kolorówkę" od nich kupuję A teraz w ciązy dostaję od nich co rusz kupony rabatowe w takich ilościach, ze nie nadażam z kupowaniem, chyba zapasy ciązowe będę robić Planuję kupowac ich kosmetyki dla maluszka bo mają dobre opinie, tak jak Babydream z Rossmanna
Gosiak - ocet jabłkowy jest ogólnie bardzo zdrowy dla organizmu. Wpisz w google i wyskocza Ci jego cudowne wlaściwości m.in. na wlosy,skórę, przy odchudzaniu, a w ciąży glównie polecany jest na dłości i wymioty, ale ogólnie to samo dobro - tylko coś gdzieś czytałam,z ę jak sie miało problemy z kwasami żolądkowymi to nie wolno przesadzać.shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNajwięcej dobrego w ciązy to właśnie na te mdłości Ja ich miałam jak na lekarstwo, wąlściwie to pamiętam tylko jeden raz w aucie ze miałam takie mdłosci ze myslałam ze nie dojadę do sklepu, a tak to praktycznie wcale - może z 10 minut dziennie na poczatku, a właśnie piłam wtedy ocet codziennie. Fakt jest taki że nie wiem czy ocet mi pomagał czy poprostu nie miałam predyspozycji do mdłości
Gosiak lubi tę wiadomość
-
MonikaDM wrote:Najwięcej dobrego w ciązy to właśnie na te mdłości Ja ich miałam jak na lekarstwo, wąlściwie to pamiętam tylko jeden raz w aucie ze miałam takie mdłosci ze myslałam ze nie dojadę do sklepu, a tak to praktycznie wcale - może z 10 minut dziennie na poczatku, a właśnie piłam wtedy ocet codziennie. Fakt jest taki że nie wiem czy ocet mi pomagał czy poprostu nie miałam predyspozycji do mdłości
-
Doti77 współczuję tych przejść z chorobami, oby się już uspokoiło. Rzeczywiście u nas też się tak mówi że dziecku się nie odmawia, mam nadzieję że mimo wszystko znajdziesz chrzestnego. Jak tam po dzisiejszym szczepieniu?
Shimmer_lip teraz naturalną koleją rzeczy powinny Ci ustąpić mdłości, skoro wymioty już ustąpiły, tego Ci życzę
Dziewczyny może ten ocet jabłkowy skoro go tak wychwalacie pomoże na wypadanie włosów? MonikaDM pisałaś coś też że na włosy dobry... chyba można go pić przy karmieniu piersią?
A u nas Dawid skończył 4 miesiące, aż nie chce mi się w to wierzyć teraz ma znów okres nie spania w dzień, trochę to męczące dla mnie, bo on jest najszczęśliwszy jak spędzam z nim czas, rozmawiam itp ale wtedy wiadomo nie ma czasu na ogarnięcie czegokolwiek w domu. Efekt taki że sterta prasowania zamiast mi maleć ciągle się powiększa, nie wiem kiedy to nadgonię, ale co tam, dziecko najważniejsze spokojnej nocki życzę -
am wrote:Dziewczyny może ten ocet jabłkowy skoro go tak wychwalacie pomoże na wypadanie włosów? MonikaDM pisałaś coś też że na włosy dobry... chyba można go pić przy karmieniu piersią?
Ocet jabłkowy posiada korzystne działanie nie tylko na skórę twarzy i całego ciała, lecz także na kondycję naszych włosów. Dzięki niemu włosy stają się przede wszystkim mocniejsze i bardziej lśniące. W znacznym stopniu zwiększają też swoją objętość, gdyż kuracja octem jabłkowym powstrzymuje wypadanie włosów, a ponadto łagodzi podrażnioną skórę głowy, sprawiając, że włosy stają się odświeżone i wyglądają bardziej naturalnie. Zaleca się nawet mycie włosów octem jabłkowym, zamiast szamponu. Taką specjalną mieszankę można przygotować wlewając ćwierć szklanki octu do jednego litra ciepłej wody. Po umyciu włosów, należy odczekać około 10 minut, a następnie dokładnie spłukać je wodą.
http://www.ocetjablkowy.com.pl/wlasciwosci-kosmetyczne-octu-jablkowego.php
Co do karmienia piersią nie wiem, ale skoro w ciąży można?am lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAm - nie doczytałam sie nigdzie czy wolno czy nie podczas karmienia piersią. Może na poczatek wypróbuj taką mieszankę jak Gosiak podała. A ja jak nie zapomnę to dziś podpytam położnej co sądzi na ten temat. Na pewno lekarz na poczatku ciązy, jak zapytałam o picie octu, powiedział, ze nie zaszkodzi a wręcz jest to dobry pomysł, tylko, ze własnie naturalny musi być. Więc teoretycznie nasuwa mi się to samo co Gosiak napisała jako ostatnie zdanie: skoro w ciązy można to czemu by przy karmieniu nie móc?
am lubi tę wiadomość
-
am wrote:Dzięki dziewczyny popróbuję, bo ostatnio to mi włosy garściami lecą, aż mnie to przeraża
-
nick nieaktualny
-
shimmer_lip wrote:Też Farmonę polecam podobno jeszcze napar z kozieradki wcierany codziennie działa cuda ale tu już trzeba sobie zaparzyć. Z drugiej strony to podobno normalne. Te włosy, które w ciąży były trzymane przez hormony po ciaży wypaść musza
Wiem że to normalne i w ciąży w zasadzie nic mi włosy nie wypadały, ale teraz zamiast równomiernie jakoś wypadać to mi tylko z przodu jak zakola lecą więc to jest najgorsze i widzę jak strasznie się przerzedziły. -
nick nieaktualny