Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam z Polski nie odzywalam sie wczesniej bo jakos nie odpalalam kompa dotarlismy bez przygod nawet dobrze znioslam podroz :)Wczoraj bylam u ginekologa wszystko jest z nami dobrze tylko mam sie nie przemeczac i lezec jak najwiecej bo mam bole podbrzusza i klucia w pochwie kazal zwiekszyc dawke magnezu 3 razy dziennie i nospe doraznie.A to moja Emilka
Mala wazy juz prawie 2300ao12., Martucha_, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
No to super, że dojechaliście do PL bez problemu
Śliczna ta Wasza Emilka
Życzę udanego pobytu w Pl
A ja w piątek miałam echo wszystko niby ok, ale wczoraj położna dała mi skierowanie na test glukozy we krwi i jutro rano idę...o matko mam nadzieję, że nie okaże się, że mam cukrzycę ciążową.
Dostałam skierowanie ponieważ mam dużo wód płodowych, ponoć czasem tak jest, a czasem wskazuje na cukrzycę lub coś innego. Masakra jak męża nie mna to wyję sobie do poduszki.... -
A i jeszcze jedno moja firma wystąpiła o macierzyński dla mnie 6 tyg przed terminem porodu...a wypełniałam formularz i zaznaczałam, że chcę 4 tyg. przed.
Będę pisała odwołanie...skubańcy.
No i niby 27 grudnia mam się pojawić w pracy, niedoczekanie ich ! -
Asia walcz o swoje jak to tak oni beda decydowac za Ciebie!!! a co do tej cukrzycy to nawet jesli ja masz to w 38tc bedziesz musiala sie zglosic na wywolanie tak moja kolezanka miala w NL. Ja zrobilam tu badania i wszystko mam w normie.
ao12. lubi tę wiadomość
-
madziallena wrote:Asia walcz o swoje jak to tak oni beda decydowac za Ciebie!!! a co do tej cukrzycy to nawet jesli ja masz to w 38tc bedziesz musiala sie zglosic na wywolanie tak moja kolezanka miala w NL. Ja zrobilam tu badania i wszystko mam w normie.
-
Czesc dziewczyny, Magda miłego urlopu odpoczywaj i korzystaj z ostatnich wolnych wakacji:P A Ty Asia to sie tak nie stresuj dopiero co mówiłas na Magde że sie wszystkim przejmuje jeszcze nie masz wyników badan wiec nie ma co wymyślac ze to cukrzyca. Napewno wszystko bedzie wporzadku i tylko sie cieszyc ze jest duzo wod połodowych. Ja oficjalnie od dzisiaj jestem na macierzynskim i konczy mi sie on 31 grudnia jakas masakra... tak krótko:(
-
Martucha_ wrote:A Ty Asia to sie tak nie stresuj dopiero co mówiłas na Magde że sie wszystkim przejmuje jeszcze nie masz wyników badan wiec nie ma co wymyślac ze to cukrzyca. Napewno wszystko bedzie wporzadku i tylko sie cieszyc ze jest duzo wod połodowych. Ja oficjalnie od dzisiaj jestem na macierzynskim i konczy mi sie on 31 grudnia jakas masakra... tak krótko:(
To jest nienormalne wracać tak wcześnie do pracy! -
Asia moja koleżanka też miała za dużo wód płodowych, zrobiła obciążenie glukozą i cukrzycy nie było. PO prostu taki urok, choć lekarz nie wiedział dlaczego tak jest. Urodziła zdrowego chłopca i wszystko jest ok. Nie martw się!!!
Z tym powrotem do pracy to niedobrze mi się robi naprawdę... jestem wściekła że tak tu jest i nie mogę się z tym pogodzić .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:48
ao12. lubi tę wiadomość
-
rzeczywiscie przeczytałam ze jak jest za duzo wod to nie ma sie czym cieszyc, do tej pory słyszałam tylko ze kobiety martwią sie jak jest ich za mało ale widac za duzo tez nie dobrze... okres ciązy to okres ciagłych zmartwien tak nie dobrze i tak tez zle:/ ale mimo wszystko głowa do góry bo wyniki beda napewno dobre musisz na siebie uwazac i wazne ze lekarze zwrócili na to uwage napewno bedziesz pod stałą kontrolą pewnie usg bedziesz miała robione co wizyta zeby sprawdzac co tam sie dzieje
ao12. lubi tę wiadomość
-
Przeżyłam test na tolerancję glukozy, fuj jakie to niedobre
Musiałam siedzieć na tyłku bite 2h w przychodni, nie mogłam się napić wody ani chodzić.
Co jakiś czas babeczka od pobierania krwi, wychodziła i sprawdzała, czy wszystko ze mną ok
Była też jeszcze jakaś kobitka na ten test, wchodziła po mnie i zrobiło jej się słabo, to kazali jej się położyć na kozetce.
Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze... -
Będzie Asia, nie martw się a nawet jeśli cukrzyce masz to i tak jesteś już daleko że nic się nie stanie, to nie jest takie straszne:)
Do mnie dziś przyjechali rodzice i zostają do poniedziałku więc na pewno będę tu bardzo rzadko. Buziaki dla wszystkich!!!ao12. lubi tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Będzie Asia, nie martw się a nawet jeśli cukrzyce masz to i tak jesteś już daleko że nic się nie stanie, to nie jest takie straszne:)
Do mnie dziś przyjechali rodzice i zostają do poniedziałku więc na pewno będę tu bardzo rzadko. Buziaki dla wszystkich!!!Madlen222 lubi tę wiadomość
-
pestka86 wrote:
Dziewczyny, gdzie moge kupić grube kocyki dla dziecka? szukam po sklepach i nie moge znaleźc a przecież czymś bede musiała je przykrywać a kołderką nie można.
jest dużo sklepów, zobacz np.: http://szafa-olafa.plczas ucieka wiecznosc trwa