X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Holandii
Odpowiedz

Ciąża w Holandii

Oceń ten wątek:
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z Polski :) nie odzywalam sie wczesniej bo jakos nie odpalalam kompa dotarlismy bez przygod nawet dobrze znioslam podroz :)Wczoraj bylam u ginekologa wszystko jest z nami dobrze tylko mam sie nie przemeczac i lezec jak najwiecej bo mam bole podbrzusza i klucia w pochwie kazal zwiekszyc dawke magnezu 3 razy dziennie i nospe doraznie.A to moja Emilka :)
    206g8ro.jpg
    Mala wazy juz prawie 2300 :)

ao12., Martucha_, Madlen222 lubią tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do przedluzenia zasilku w uwv pytalam ksiegowej i ponoc nie ma takiej opcji... jedynie bedac na zasilku zglaszasz chorobowe i wtedy jak konczy sie zasilek automatycznie przechodzisz na chorobowe z tym ze wtedy moga cie wezwac na komisje..

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, że dojechaliście do PL bez problemu :)
    Śliczna ta Wasza Emilka :)
    Życzę udanego pobytu w Pl :)

A ja w piątek miałam echo wszystko niby ok, ale wczoraj położna dała mi skierowanie na test glukozy we krwi i jutro rano idę...o matko mam nadzieję, że nie okaże się, że mam cukrzycę ciążową.
    Dostałam skierowanie ponieważ mam dużo wód płodowych, ponoć czasem tak jest, a czasem wskazuje na cukrzycę lub coś innego. Masakra jak męża nie mna to wyję sobie do poduszki....

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno moja firma wystąpiła o macierzyński dla mnie 6 tyg przed terminem porodu...a wypełniałam formularz i zaznaczałam, że chcę 4 tyg. przed.
    Będę pisała odwołanie...skubańcy.
    No i niby 27 grudnia mam się pojawić w pracy, niedoczekanie ich !

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia walcz o swoje jak to tak oni beda decydowac za Ciebie!!! a co do tej cukrzycy to nawet jesli ja masz to w 38tc bedziesz musiala sie zglosic na wywolanie tak moja kolezanka miala w NL. Ja zrobilam tu badania i wszystko mam w normie.

ao12. lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    Asia walcz o swoje jak to tak oni beda decydowac za Ciebie!!! a co do tej cukrzycy to nawet jesli ja masz to w 38tc bedziesz musiala sie zglosic na wywolanie tak moja kolezanka miala w NL. Ja zrobilam tu badania i wszystko mam w normie.
    Oczywiście, że będę walczyć o swoje :) Nie będzie mi jakaś pinda z administracji decydować, kiedy mam zacząć urlop macierzyński, szkoda tylko,że nie zrobiłam kopii tego pisma jak im wysyłałam :(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, Magda miłego urlopu odpoczywaj i korzystaj z ostatnich wolnych wakacji:P A Ty Asia to sie tak nie stresuj dopiero co mówiłas na Magde że sie wszystkim przejmuje jeszcze nie masz wyników badan wiec nie ma co wymyślac ze to cukrzyca. Napewno wszystko bedzie wporzadku i tylko sie cieszyc ze jest duzo wod połodowych. Ja oficjalnie od dzisiaj jestem na macierzynskim i konczy mi sie on 31 grudnia jakas masakra... tak krótko:(

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha_ wrote:
    A Ty Asia to sie tak nie stresuj dopiero co mówiłas na Magde że sie wszystkim przejmuje jeszcze nie masz wyników badan wiec nie ma co wymyślac ze to cukrzyca. Napewno wszystko bedzie wporzadku i tylko sie cieszyc ze jest duzo wod połodowych. Ja oficjalnie od dzisiaj jestem na macierzynskim i konczy mi sie on 31 grudnia jakas masakra... tak krótko:(
    Marta ale ja mam za dużo wód płodowych :( Zobaczymy co wyjdzie mi po teście z glukozą....
    To jest nienormalne wracać tak wcześnie do pracy!

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia moja koleżanka też miała za dużo wód płodowych, zrobiła obciążenie glukozą i cukrzycy nie było. PO prostu taki urok, choć lekarz nie wiedział dlaczego tak jest. Urodziła zdrowego chłopca i wszystko jest ok. Nie martw się!!!

Z tym powrotem do pracy to niedobrze mi się robi naprawdę... jestem wściekła że tak tu jest i nie mogę się z tym pogodzić .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:48

ao12. lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko, czy kupowałyście jakieś kropelki na ból brzuszka dzieciaczków, czy się jeszcze wstrzymujecie?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiscie przeczytałam ze jak jest za duzo wod to nie ma sie czym cieszyc, do tej pory słyszałam tylko ze kobiety martwią sie jak jest ich za mało ale widac za duzo tez nie dobrze... okres ciązy to okres ciagłych zmartwien tak nie dobrze i tak tez zle:/ ale mimo wszystko głowa do góry bo wyniki beda napewno dobre musisz na siebie uwazac i wazne ze lekarze zwrócili na to uwage napewno bedziesz pod stałą kontrolą pewnie usg bedziesz miała robione co wizyta zeby sprawdzac co tam sie dzieje

ao12. lubi tę wiadomość

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Mam pytanko, czy kupowałyście jakieś kropelki na ból brzuszka dzieciaczków, czy się jeszcze wstrzymujecie?
    ja jeszcze nie kupowałam

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam espumisan :) i masc majerankowa do smarowania

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie nic nie kupuje, mam nadzieje, ze nie będzie bólów brzuszka a jak będą to wtedy się kupi, nie ma problemu żeby do apteki podjechać.
    Kupiłam tylko w razie w herbatki antykolkowe dla siebie i dla dzieci.

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam test na tolerancję glukozy, fuj jakie to niedobre :(
    Musiałam siedzieć na tyłku bite 2h w przychodni, nie mogłam się napić wody ani chodzić.
    Co jakiś czas babeczka od pobierania krwi, wychodziła i sprawdzała, czy wszystko ze mną ok :)
    Była też jeszcze jakaś kobitka na ten test, wchodziła po mnie i zrobiło jej się słabo, to kazali jej się położyć na kozetce.
    Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze...

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie Asia, nie martw się:) a nawet jeśli cukrzyce masz to i tak jesteś już daleko że nic się nie stanie, to nie jest takie straszne:)

Do mnie dziś przyjechali rodzice i zostają do poniedziałku więc na pewno będę tu bardzo rzadko. Buziaki dla wszystkich!!!

ao12. lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Będzie Asia, nie martw się:) a nawet jeśli cukrzyce masz to i tak jesteś już daleko że nic się nie stanie, to nie jest takie straszne:)

Do mnie dziś przyjechali rodzice i zostają do poniedziałku więc na pewno będę tu bardzo rzadko. Buziaki dla wszystkich!!!
    Udanego weekendu :) Odpoczywaj ;)

Madlen222 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Udanego weekendu :) Odpoczywaj ;)

Dziękuję kochana :)

relgh3714vlmssyj.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 12 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia kiedy masz wynik?

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • emi-sz Nowa

Wysłany: 12 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka86 wrote:

Dziewczyny, gdzie moge kupić grube kocyki dla dziecka? szukam po sklepach i nie moge znaleźc a przecież czymś bede musiała je przykrywać a kołderką nie można.

jest dużo sklepów, zobacz np.: http://szafa-olafa.pl

czas ucieka wiecznosc trwa
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ