Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czesc:)
mialam meczacy weekend, gosci i dzis padam na twarz po zwiedzaniu itp., jednak widze roznice.. w 5-6 miesiacu mialam powera teraz juz opadam z sil hehe.
Monika sto lat, zdrowka dla Ciebie i Vincenta, spoznione ale szczere:)
Kasia no to nasze corcie juz obrocone, tylko czekac do lutego,a moze wczesniej:)
Ja za badanie na toksoplazmowe tez musialam placic, kasa nie pokrywa tego badania. -
nick nieaktualnyMaarta - dziękuję
Oj...jak ja sobie przypomnę jak smigałam tak do 8 miesiaca to aż mi się tęskno robi...a teraz to jakoś tak nieporęcznie z wszystkim. Nawet Wam się przyznam, ze osatatnio odpuściliśmy z mężem "przytulaski" bo poprostu nie wygodnie...
Annaki - robiłam zakupy na allegro i oczywiscie zakupiłam żyrafkę. Mój P. jak ja zobaczył to mówi, że taka "pozytywnie zakręcona" i ciekawska strasznie
Agattee - a Ty nic nie piszesz...Mam nadzieję, ze wszystko zalatwiliscie i teraz opijasz to przy bezalkoholowymWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 17:12
-
Martaa a Twoje bobo już obrócone?
Powiem wam, że ciesze się że już jest w dobrej pozycji, ale tamta mi się lepiej podobala tzn. dla mnie była mniej uciązliwa a teraz to mam wrażenie że mi zaraz coś wypadnie..dosyć silny jest to nacisk-nie boli, ale musze sie do tego przyzwyczaić.
Agattee, ja tez mam nadzieje ze swietujesz. Nam udalo sie dzis zameldowac wiec jedna sprawa urzedowa z głowy! -
Annaki superowa ta poducha i mysle, ze powinna ja zainteresowac
Dziewczyny, czy 3 trymestr objawia sie tym ze czlowiek taki senny ciagle jest?Masakra jakaś, co prawda noce są cieżkie bo trudno znalezc pozycje dobrą i plecy bolą i dziecko kopie i moze to niewyspanie to efekt tego wszystkiego. Dzis rano jak mnie mąż budził o 8:00 to moje pierwsze słowa jakie mu powiedzialam, to: ja nie dam rady wychować Gabrysi, bo ja tak kocham spać. Smiał sie ze mnie i powiedział, ze ona już mnie przestawi. -
nick nieaktualnyAnnaki - tak - ośmiorniczki tez zostaną zakupione, tylko już w późniejszym czasie i tu w DE. Bo tu nie mogam znaleźć tej żyrafki, a ze akurat kupowałam kilka rzeczy w PL i mama ma je przywieźć na poczatku stycznia to przypomniało mi się o żyrafce. Poducha super, myślę, zę małej się spodoba Dziś jak czekałam na wizytę to była mamusia z córeczką, tak na moje niewprawne oko mała miała z 5 miesięcy i tak bosko lezała na brzuszku...ta mama mmiała tak jakby kostkę jednej nogi na kolano drugiej założoną i położyła na brzuszku ta małą - ile ona miała frajdy, no i podrywała mi męża kokietka jedna
Kasia - o spaniu to ja coś wiem...jak wstaję to za 2 godziny jestem nieprzytomna. W sobotę spałam po 2 godziny co 2 godziny...masakra jakaś. Do męża od dłuzszego czasu co ran mówię "mogę jeszcze nie wstawać?" on się zawsze smieje i nazywa mnie leniem, ale każe spać dalej -
Mamba, wiem ze w 36tyg mozesz zrobic badanie na paciorkowca i tez jest platne: 29 euro (u mnie w praxis).
mamba88 lubi tę wiadomość
-
Monika te ośmiorniczki i żyrafę kupilam na mytoys, to co kiedyś pisałam że mam do oddania kupon zniżkowy, ostatecznie sama go wykorzystałam , dostałam drugi ale pisze że tylko przy pierwszych zakupach można z tego skorzystać. Ośmiornice są tam teraz w promocji za 11,99 . teraz tą poduszkę też tam zamawiałam, szybko dostarczają, rachunek jest do zapłaty w ciągu 14 dni, tak że fajnie. Jak chcesz to ten drugi kupon mogę Ci dać, on jest ważny do przyszłego roku, oczywiście zakupy trzeba mieć za 30e minus kupon to ostatecznie kupuje się za 20+koszty wysyłki
-
nick nieaktualnyMamba - to ja Ci napisze jaki ja miałam "pakiet" pierwszych badań:
- grupa krwi
- różyczka
- chlamydia
- HIV
- Toxoplasmosa
- CMV
- Parvowirus
Za te wszystkie płaciłam jakos 75e.
Później miałam TSH też płatne - ale ginek mi powiedział, ze to mozna obejść idąc do zwykłego lekarza po skierowanie na TSH i wtedy nie płacimy, ze ppodobno kasy chorych ginekologom nie zwracają za TSH ale lekarzom pierwszego kontaktu już tak.
Miałam też kontrolę Parvowirusa. I jakies badanie gdzie pisze mi tylko "Antikorper-Suchtest...Do tego robiłam badanie genetyczne z testem PAPPA za 200e. Chyba tyle. -
Hej Dziewczyny czytam Was praktycznie codziennie, ale często nie wiem, co mam pisać albo nie mam siły
Monika, spóźnione spełnienia marzeń
Mamba, też płaciłam 40e za toksoplazmozę..
Dziewczyny, też Was bolały plecy już w pierwszym trymestrze? aż zaczęłam spać z taką podróżną poduszką pod kręgosłupem, bo wtedy jest trochę lepiej... a wogóle, głupie pytanie, czy któraś z Was spała na brzuchu w ciąży i do kiedy? bo się strsuję, czy można... wszystkie robiłyście badania prenatalne?
Agatte, jak tam w urzędzie?
-
nick nieaktualnyAnnaki - a to chetnie skorzystam...tylko do kiedy jest ten kupon ważny?? Bo teraz już nie planuję zadnych wydatków...trochę za dużo sie nazbierało jakoś teraz
Agattee - odezwij się bo my tu umieramy....
Amarranta - dziękuję bardzo :)ja spałam na brzuchu jakoś do 16 tyg. aż poczułam taka rybkę w brzuchu i się przestraszyłam Teraz spania na brzuchu nie mogę się doczekać bo spanie na bokach "bokiem" mi wychodziWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:54
-
Ja jak urodze to w zyciu juz chyba na lewym boku sie nie poloze-mam go dosc a biodro lewe mi wysiada. Na brzuchu nie spie tak jak Monika, odkad poczułam rybkę A co do kręgosłupa to mnie zaczął boleć ale w 3 trymestrze-odkad brzuszek sie zrobił ciezki.
Ja badanie prenatalne robilam, ale w Polsce wiec nie płaciłam nic. Powiem wam, ze drogie sa tu te wszystkie badania dodatkowe:/