X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba - proszę: http://www.rossmannversand.de/produkt/341555/altapharma-vitastoffe-und-dha-natal.aspx

mamba88 lubi tę wiadomość

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:)

mialam meczacy weekend, gosci i dzis padam na twarz po zwiedzaniu itp., jednak widze roznice.. w 5-6 miesiacu mialam powera teraz juz opadam z sil hehe.

Monika sto lat, zdrowka dla Ciebie i Vincenta, spoznione ale szczere:)

Kasia no to nasze corcie juz obrocone, tylko czekac do lutego,a moze wczesniej:)

Ja za badanie na toksoplazmowe tez musialam placic, kasa nie pokrywa tego badania.

oar843r8kh12ukn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta - dziękuję :)

Oj...jak ja sobie przypomnę jak smigałam tak do 8 miesiaca to aż mi się tęskno robi...a teraz to jakoś tak nieporęcznie z wszystkim. Nawet Wam się przyznam, ze osatatnio odpuściliśmy z mężem "przytulaski" bo poprostu nie wygodnie...

Annaki - robiłam zakupy na allegro i oczywiscie zakupiłam żyrafkę. Mój P. jak ja zobaczył to mówi, że taka "pozytywnie zakręcona" i ciekawska strasznie :)

Agattee - a Ty nic nie piszesz...Mam nadzieję, ze wszystko zalatwiliscie i teraz opijasz to przy bezalkoholowym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 17:12

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa a Twoje bobo już obrócone?

Powiem wam, że ciesze się że już jest w dobrej pozycji, ale tamta mi się lepiej podobala tzn. dla mnie była mniej uciązliwa a teraz to mam wrażenie że mi zaraz coś wypadnie..dosyć silny jest to nacisk-nie boli, ale musze sie do tego przyzwyczaić.

Agattee, ja tez mam nadzieje ze swietujesz. Nam udalo sie dzis zameldowac wiec jedna sprawa urzedowa z głowy!

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • annaki Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to cieszę się że się spodobała żyrafa Zośka, jak to ja na nią mowie :-) , Vincent też będzie zadowolony :-) jeszcze zostały osmiorniczki :-) tez są boskie

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pod choinkę kupilam to :-)
    Lena jest leniuszkiem i średnio lubi leżeć na brzuszku, może z tą poduszką będzie lepiej

http://www.mytoys.de/Fisher-Price-Fisher-Price-Spielkissen/Spiel-Krabbeldecken/Babyspielzeug/KID/de-mt.to.ca02.03.17/3213632

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki superowa ta poducha i mysle, ze powinna ja zainteresowac :)

Dziewczyny, czy 3 trymestr objawia sie tym ze czlowiek taki senny ciagle jest?Masakra jakaś, co prawda noce są cieżkie bo trudno znalezc pozycje dobrą i plecy bolą i dziecko kopie i moze to niewyspanie to efekt tego wszystkiego. Dzis rano jak mnie mąż budził o 8:00 to moje pierwsze słowa jakie mu powiedzialam, to: ja nie dam rady wychować Gabrysi, bo ja tak kocham spać. Smiał sie ze mnie i powiedział, ze ona już mnie przestawi.

zem3zbmhb277dwos.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki - tak - ośmiorniczki tez zostaną zakupione, tylko już w późniejszym czasie i tu w DE. Bo tu nie mogam znaleźć tej żyrafki, a ze akurat kupowałam kilka rzeczy w PL i mama ma je przywieźć na poczatku stycznia to przypomniało mi się o żyrafce. Poducha super, myślę, zę małej się spodoba :) Dziś jak czekałam na wizytę to była mamusia z córeczką, tak na moje niewprawne oko mała miała z 5 miesięcy i tak bosko lezała na brzuszku...ta mama mmiała tak jakby kostkę jednej nogi na kolano drugiej założoną i położyła na brzuszku ta małą - ile ona miała frajdy, no i podrywała mi męża kokietka jedna :)

Kasia - o spaniu to ja coś wiem...jak wstaję to za 2 godziny jestem nieprzytomna. W sobotę spałam po 2 godziny co 2 godziny...masakra jakaś. Do męża od dłuzszego czasu co ran mówię "mogę jeszcze nie wstawać?" on się zawsze smieje i nazywa mnie leniem, ale każe spać dalej ;)

• mamba88 Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Wam dziewczyny za odpowiedz fajnie ze mozna sie o wszystko zapytac i zaraz pomagacie :) jesli macie chwilke czasu i ochoty moze napisalaby mi ktoraś z Was jakie jeszzce badania odplatne bede miala zrobic i jakie to koszta pozdrawiam

f2w3vflow9ublru0.png
  • mamba88 Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM dziekuje za link z witaminkami :)

f2w3vflow9ublru0.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba, wiem ze w 36tyg mozesz zrobic badanie na paciorkowca i tez jest platne: 29 euro (u mnie w praxis).

mamba88 lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

• mamba88 Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pytam was o te badania bo ja w mojej okolicy mam tylko jednego polskiego gina i slyszalam ze on lubi tak naciagac na badania rozne platne oczywiscie wiec wole wiedziec jakie i wy musieliscie robic

f2w3vflow9ublru0.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zeszłym tygodniu miałam badania prenatalne i płaciłam 100€. I to jak narazie u mnie tyle :-)
    Tak w ogóle to wyniki Pappa wyszły super :-) także dzidzia rośnie zdrowo.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co z tą naszą Agattee???chyba nie zaczęła rodzić z wrażenia ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • annaki Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika te ośmiorniczki i żyrafę kupilam na mytoys, to co kiedyś pisałam że mam do oddania kupon zniżkowy, ostatecznie sama go wykorzystałam :-) , dostałam drugi ale pisze że tylko przy pierwszych zakupach można z tego skorzystać. Ośmiornice są tam teraz w promocji za 11,99 :-) . teraz tą poduszkę też tam zamawiałam, szybko dostarczają, rachunek jest do zapłaty w ciągu 14 dni, tak że fajnie. Jak chcesz to ten drugi kupon mogę Ci dać, on jest ważny do przyszłego roku, oczywiście zakupy trzeba mieć za 30e minus kupon to ostatecznie kupuje się za 20+koszty wysyłki

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba - to ja Ci napisze jaki ja miałam "pakiet" pierwszych badań:
    - grupa krwi
    - różyczka
    - chlamydia
    - HIV
    - Toxoplasmosa
    - CMV
    - Parvowirus
    Za te wszystkie płaciłam jakos 75e.

Później miałam TSH też płatne - ale ginek mi powiedział, ze to mozna obejść idąc do zwykłego lekarza po skierowanie na TSH i wtedy nie płacimy, ze ppodobno kasy chorych ginekologom nie zwracają za TSH ale lekarzom pierwszego kontaktu już tak.
    Miałam też kontrolę Parvowirusa. I jakies badanie gdzie pisze mi tylko "Antikorper-Suchtest...Do tego robiłam badanie genetyczne z testem PAPPA za 200e. Chyba tyle.

• amarranta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) czytam Was praktycznie codziennie, ale często nie wiem, co mam pisać albo nie mam siły ;)

Monika, spóźnione spełnienia marzeń :)

Mamba, też płaciłam 40e za toksoplazmozę..

Dziewczyny, też Was bolały plecy już w pierwszym trymestrze? aż zaczęłam spać z taką podróżną poduszką pod kręgosłupem, bo wtedy jest trochę lepiej... a wogóle, głupie pytanie, czy któraś z Was spała na brzuchu w ciąży i do kiedy? bo się strsuję, czy można... ;) wszystkie robiłyście badania prenatalne?

Agatte, jak tam w urzędzie?

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki - a to chetnie skorzystam...tylko do kiedy jest ten kupon ważny?? Bo teraz już nie planuję zadnych wydatków...trochę za dużo sie nazbierało jakoś teraz :/

Agattee - odezwij się bo my tu umieramy....

Amarranta - dziękuję bardzo :)ja spałam na brzuchu jakoś do 16 tyg. aż poczułam taka rybkę w brzuchu i się przestraszyłam ;) Teraz spania na brzuchu nie mogę się doczekać bo spanie na bokach "bokiem" mi wychodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:54

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak urodze to w zyciu juz chyba na lewym boku sie nie poloze-mam go dosc a biodro lewe mi wysiada. Na brzuchu nie spie tak jak Monika, odkad poczułam rybkę;) A co do kręgosłupa to mnie zaczął boleć ale w 3 trymestrze-odkad brzuszek sie zrobił ciezki.

Ja badanie prenatalne robilam, ale w Polsce wiec nie płaciłam nic. Powiem wam, ze drogie sa tu te wszystkie badania dodatkowe:/

zem3zbmhb277dwos.png

• mamba88 Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy sie robi te badania prenatalne ?? w PL sa one bezplatnie?? kurcze naprawde duzo tu tych dodatkowych badan platnych niby mamy ubezpieczenie a itak tyle kasy trzeba placic

f2w3vflow9ublru0.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ