Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Strasznie.. w dodatku mam kilka wkurzajacych kolezanek i codziennie wypisuja :juz juz? Zrob to zrob tamto! No kuzwa, soecjalistki sie znalazly.. juz dzisiaj napusalam ze jak bedzie po to sie odezwe bo mnie to juz wkurza.
Co na obiad robicie :p ja wymyslilam placki ziemniaczane.. :p -
Ogórkowa z wczoraj ech placki ziemniaczane, uwielbiam !!
-
To ja mam na tyle szczescia,bo moj maz jadlby zupy codziennie
Sarnaa, to ty chyba jestes najmlodsza z całej naszej bandy a trzec tez nie lubie,bo zawsze sie skalecze -
Ja z kolei właśnie jestem po... pizzy i po tabliczce czekolady białej z orzechami:/ wiem, wiem.. i obiecuję, że to koniec z niezdrowym żarciem... ale korzystam z przywiljów bycia ciężarówką i wkręcam sobie, że to Mały potrzebuje a nie ja po porodzie ostra dieta pod kaątem Tymonka CZYLI ZDROWO I KOLOROWO
Kasia- u mnie Tymek ważył w 36tc ok. 2560g ale po ostatniej wizycie położnej, która dotykała mojego brzucha,z zeby sprawdzić ułożenie to powiedziała, że jest dość mały więc pewnie Twoja córcia jest w sam raz tylko żeby te pomiary były prawdziwe- a przecież trzeba liczyć +/- ok. 300g-500g -
A ja dziś mielone z sosem pieczarkowym,buraczki i ziemniaki ;-)pycha
Sarna to ty młoda dupa jesteś haha
Jola niezła mieszanka pizza i czekolada,ale ja ostatnio też jem jak szalona.Apetyt mam aż za bardzo.Też sobie tłumacze,że przecież to ten mały facet we mnie to wszystko potrzebuje
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Byłam wlasnie w Budnikowskim i nie ma tych muszelek sylikonowych do piersi. w ogóle patrzyłam na necie Madela kosztują 15E a w PL - 30 zł ale stwierdziłam, że po porodzie jak bedą potrzebne to dopiero mąż poleci i kupi.
Sarnaa u mnie cała rodzina i przyjaciele z PL codziennie piszą czy to już ale to miłe, bo wiem, że się interesują i nie mogą doczekać- tak jak ja
Agitka- miałam zapytac czy Ty też taka czarnulka jak Twój Synek? Śliczny jest
-
Amaranta- co to ma być z tym lekarzem? Jak powiedział, że jego koleżanka zrobi Ci usg to nie dawaj już jej kasy! Cholerka jasna! Aż... bo sie wkurzyłam. Kiedys byłam u takiego lekarza, który wziął 50 zł za to, żeby mi tylko powiedzieć, że muszę pojść do innej kliniki! I dał mi adres na wizytówce. I KONIEC! JA to jestem cięta na takich lekarzy
-
Moj niestety nie najada sie zupami, wiec rzadko robie..bo jak zupa to i cos jeszcze musi byc, a co bede sobie dodatkowa robote robic:P dzis zrobilam zapiekanke z ziemniakami i warzywkami innymi pychotka.
Sarnaa Ty mlodziutka jestes chyba najmlodsza z nas, a najstarsza jesli chodzi o wiek ciazy hehe:)
Ale mi sie cora wierci w brzuchu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 16:54
-
Dla mnie tez ro bylo mile dopoki nie minal termin i powariowali :p jak tam mama czy ktos z rodziny to ok ale te kolezanki dobre rady mnie wkurzaja zwlaszcza ze zadna z nich nie rodzila jeszcze :p
A no taka gowniara troche hestem :pp ale co tam!
Zodka tez sie wierci wlasnie, dzisiaj pol ktg przespala ale jak juz sie obudzila to szalenstwo :p ja sie smialam do mojego ze trzeba jej latarka poswiecic bo moze biedna nie wie gdzie ma wyjsc jak mi tak szaleje pod skora :p -
Wiecie co ja zaoobserwowałam, ze moja córa nie lubi chyba światła albo się go boi. Rusza się i wierci jak mam jakąś bluzkę na sobie, ale jak tylko odkryje brzuszek albo jak trzymam blisko tableta od razu się uspokaja i nawet nie drgnie więc mam na nią właśnie taki sposób jak mi bardzo jeździ po brzuszku to brzuszek na wierzch i po kłopocie.
Sarnaa, tylko się cieszyć, że taką młódką jesteś! -
Nasza tez mocno reaguje na swiatlo :p i nie lubi "obcych" :p w niedziele kolezanka wrocila z urlopu i przyjechala i mloda szalala a jak tylko kolezanka przylozyla reke to spokoj na poczatku przy pierwszych ruchach to nigdy moj sie nie mogl zalapac zeby poczuc bo tak samo od razu sie uspokajala a teraz jak wieczorem odpoczuwamy i przylozy policzek do brzucha i mowi do niej to go "glaszcze" nozka po policzku
-
nick nieaktualnyKasia nie mam zapisane ile Vincent wazyl w 36 tyg. Ale w 32 mial ok. 1800.
Sarna kurcze kompleksow sie mozna nabawic bo ja jestem 10 lat starsza. Ale to brzmi: 10 lat...hihi. Ale ja wygladam duzo mlodziej. Nawet w szpitalu mu dawali gora 25 Czyli Twoja corcia ma czas i powoli rozkreca sobie akcje porodowa.
Jola ja mam takie silikonowe nakladki i ich nie uzywalam mam takie z Canpol Babys Jak bede na komputerze to ci pokaze i Jak chcesz to ci je wysle bo po co naja mu lezec a ich nie uzywam
U nas dzis byl zurek a na deser babka a raczej resztki babki z mlekiem
Dziewczyny o wadze cos pisalyscie...ja przytylam w ciazy 11 kg...no ale startowalam z duza nadwaga (zaniedbalam sie troche...sporo przez siedzacy tryb pracy i duzo przez lenia) ale dzis mam wage sprzed ciazy. Tylko mimo wszystko widze jeszcze taki brzuszek i on jest taki troche galaretkowaty. I
Sciagne mleko i ide pocwiczyc...poki co gora 10 minut zajmuja mi takie proste cwiczenia od poloznej ale juz w poniedzialek i wczoraj o nich zapomnialam.
Aha i my dzis zaliczylismy wreszcie spacer. Vincent spal Jak go ubieralam, spal na podworku i spi nadal. Ale dzis malo spal wiec byl zmeczony. -
nick nieaktualnyJola - takie są te nakładki: http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/17-oslonki-piersi-easystart/group:2/category:10/page:1
Dziewczyny jak Vincent był w brzuchu też sie uspokajał jak podwijałam bluzkę, normalnie jakby dziecka tam nie było, ja się śmiałąm ze mu zimno bo zaraz jak zakryłam brzuszek to się znowu uaktywniał. Tak samo było jak ktos inny niz ja czy później mąż dotykał brzuszka. Później do taty też się przyzwyczaił. -
Monika a to juz mozesz cwiczyc? Podobno po cesarce nie jest to wskazane tak szybko. 11kg to nie jest duzo a brzuszek na pewno wyrzezbisz Vincent Ci pomoze jak bedziesz za nim biegac
Kasia zobaczymy po porodzie jakie bedziesz miala sposoby zeby Gabrysia byla spokojna -
Dzięki Monika, nie będę Cię fatygować, ale miło z Twojej strony. Ten link, który wysłałaś- to są do karmienia? Bo te, o których myslę położna mówiła, że to są inne, takie ochronne bardziej, bez otworu na sutki, żeby dziecko piło mleko. Takie tylko do gojenia się. Ale też nie będę kupować zawczasu, dopiero jak już będzie taka konieczność
Mam dokładnie to samo z brzuchem. U mnie jest tak, że jak tylko Mały szaleje, to biorę kamere i chcę Łobuza nagrać, podwijam bluzkę- a on się chyba chowa za jelita czy pęcherz w kazdym razie go "nie ma", chyba milion krótkich filmików nagrywałam a on po prostu nieruchomieje i nici. Taki gagatek -
nick nieaktualnyJola tak te są do karmienia. Jakbyś chciała to żaden problem...albo dziewczyny któraś z Was. Mi te nakładki lezą w szafce.
Martaa - połozna pokazała mi takie "mini" ćwiczenia które mogę już robić. Ja mimo nadwagi jestem w dość dobrej kondycji, cała ciąże tak miałam i teraz tez. Pewnie dlatego też położna pozwoliła mi te kilka ćwiczen juz robić. Poza tym podobno macica nie obkurcza mi się tak jak powinna i musze pić ta herbatkę z liści malin na skurcze macicy i te ćwiczenia mają mi pomóc. jak po następnej wizycie połoznej nic mi się nie ruszy to idę do lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:19
-
Ale zescie sie rozpisaly
Annaki , a madz gdzies w poblizu REWE bo tam jest gotowa pulpa na placki ziemniaczane, na opakowaniu jest foto usmazonych plackow , ja dodaje jeszcze jajko, cebulke i pieprz soli nie bo dla mnie jest juz slona
Ale "wszydzioszki" z Waszych bobaskow
A ja mam juz polozna i wybralam szpital raz ze dpbre wrazenie mialam po zwiedzaniu porodowki i sal nawet pozwolili nam zerknac do pokoiku z noworodkami jejj jakie byly slodkie , no a oprocz tego to ta polozna tam pracuje oraz jeszcze dwie Polki na 7 poloznych o moze mi sie trafi Polka przy porodzie . Tylko ta polozna idzie 25 lipca na urlop, ale termn mam 1-5 lipca wiec chyba sie wyrobimy, a ponoc jak to juz trzecie dziecie to i moze byc przed terminem