X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.rossmann.de/produkte/babydream/Kirschkernkissen/4305615277219.html
    Cos takiego, ja mam tą krowke ale nigdy z niej nie korzystalam bo nie mam mikrofali ( a w niej maja szybko zagrzac)w piekarniku tez można ale u nas jak były kolki to nie było juz czasu żeby grzać.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie o wadze wiec dzis bylam u lekarza i jest od paru tygodni + 13kg u mnie i waga stoi a apetyt mam jak zawsze. Poza tym ja zawsze duzo jadlam.
    Mala po usg niby 3,2kg ma ale do terminu mowil ze moze miec 3,5kg. Jak sie meldowalam w szpitalu to polska polozna powiedziala ze moj lekarz ma mala skale bledu z waga bo +/- 400gram a nie jak inni 1,5kg nawet roznicy. Dzis widzielismy usta i nosek wczesniej na usg twarz byla slabo widoczna. Za tydzien znowu mam wizyte, juz bym chciala sie z lekarzem w szpitalu zobaczyc a nie.
    Ja mam jeszcze 29lat ale 1lutego bedzie 30latek a termin na 3 lutego chodz mam nadzieje ze mala sie postara i zrobi mi prezent

amarranta lubi tę wiadomość

klz9rl68ev7azsow.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za nazwę i link do poduszeczki ;) Ja jeszcze żadnej herbatki nie podawałam. Mam tą Schlaf gut tee z Rossmanna i ona jest taka jakas ziołowa ale czy pomaga to jeszcze.nie wiem. Herbatę z kopru tez mam ale nie była kupowana w typowo dziecięcym dziale tylko normalnie w jakimś sklepie typu Kaufland więc nie wiem czy taka też może być, czy musi byc dla dzieci typu HiPP? Ehh, tylko weź jeszcze podczas tego płaczu i napinania znajdź czas by herbatę zrobić i jeszcze by ostygla, to chyba obie sie zaplaczemy :P
    A poza tym nie wiedzialam ze z kopru moze powodować wzdecia i bole brzuszka a juz koper i anyz nie :)

Ma1ta to dobrze ze waga stoi w miejscu :) ja w sumie w ostatnich dnoach to jiz sie nawet nie wazylam, z reszta waga w domu a u gina zawsze pokazywala co innego :P Ale ogolnoe przez całą ciążę przytyłam ok. 12 kg :) I życzę by córcia sprawiła Ci prezent i urodziła sue w Twoje urodziny, fajna sprawa :DU nas trochę inaczej bo obie z córą ze stycznia ale nawet jakbym rodzila naturalnie to nie urodzilabym w swoje urodziny bo to juz by bylo duzo za późno :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 22:17

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski :)
    Moja Mama dzis wyjechala a ja padam ze zmeczenia i co najdziwniejsze...nie przez moje dziecko ;) Dzis bylam z Mama u dentysty, pozniej zawiozlam ja na dworzec, do poludnia byla u mnie przemadrzala szwagierka i polozna i jakos tak padam z nog.

Jutro bede was nadrabiac...

Agatte napisze ci tylko ze ta poduszka to fajna sprawa...ja jej nie mam bo nie mam mikrofali wiec zaopatrzylam sie w mini termoforek. Ale w szpitalu byly te poduszeczki i pmogly Jak Vincent mial brzuszkowy incydent.

Poki co moje dziecie spi juz 3 godz. z kawalkiem, ja odciagam mleko i czekam az Maly sie obudzi...pozniej karmienie, pieluszka, przytulaski i spanie :)

• annaki Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee u mnie właśnie lepsza była ta schlaf tee bo w niej było mniej kopru a ta sama koperkowa pobudzala jelita i Lenę chyba to bolalo albo sprawiało dyskomfort, nie wiem ale po samym koprze było gorzej niestety, możesz sporobowac bo wiadomo na każde dziecko działa co inne, no ija bym kupiła typowo dla dzieci bo tam właśnie jest odp ilość w tych torebeczkach lub jeśli karmisz piersią to sama mozesz ja pić bo mała dostanie ją z mlekiem :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to teraz troche "odsapniesz":) fajnie ze Vincent ladnie spi, mam nadzieje ze moja corcia tez taka bedzie.

Przez pol dnia boli mnie brzuch tak z przerwami, teraz to sie juz nasililo i nie wiem co to moze oznaczac a ginka mowila dzis ze wszystko jest zamkniete.

Licze ze dzis bedzie pierwsza noc od dawna kiedy zasne normalnie i sobie pospie:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee jeszcze polozna mam powiiedziala ze brzuszkowii maluchow dobrze robi recznik zwiniery w rulon wlozny poodd nozki. Naszemu Viinccentowi sie tak wygodnie lezy.

Marta zebys wiedziala ze odsapne bo oprocz synka czulam ze musze tez czas poswiecac mamie bo jednak bardzo sie nudzila. A co do synka to na jego spanie nie narzekam ;) ale miewa juz corraz dluzsze przerwy w ciagu dnia. Wczesniej to bylo do 1,5 godz. a teraz coraz czesciej ponad 2 do 3 nawet. Tylko ze on zazwyczaj grzecznie lezy i sie rozglada. Czasami chce wiecej uwagi to wtedy nas "wola".

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa ty czekaj na mnie :) tak na luty sie umawiamy, ok? Jeszcze z 2 tygodnie :)

amarranta lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee jakbym nie musia to nawet u ginabym sie nie ważyła bo w domu ani razu na wagę nie stanelam. powiedziałam sobie ile bedzie tyle bedzie oby dziecko zdrowe. chodz widze ze szyneczki mam za miast ud heheeh ale to ta czekoladka hehe

klz9rl68ev7azsow.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termofor mam, ale skoro ta poduszeczke grzeje sie w mikrofali to odpada bo ja mikrofali tez nie posiadam...

To chyba tylko moja cora taka lobuziara poki co, nie do poskromienia bo widze ze u wiekszosci nie ma takich problemow jak ja :P

Monika dzieki za rade z tym recznikiem ale moja cora nie potrafi lezec spokojnie wiec moglabym sobie ten recznik wsadzic w wiadoma czesc ciala :P U nas musi chyba cos sie dziac np. karmienie, noszenie, kolysanie to wtedy nie placze ale zeby lezala spokojnie to chyba najdluzej z 5 min i zaraz placz bo juz panna wielce znudzona ;)

wff22n0ab6iac00e.png
  • Agitka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ​Witam :-)

Kasiu w I ciązy przytyłam 20 kilo (pierwsze 3 miesiące w łózku) i zaraz po urodzeniu Alusia miałam 9 kilo mniej. Teraz przytyłam 19 kilo (2 ostatnie miesiące w łozku) i tuz po porodzie spadło 6 kilo. Na dzien dzisiejszy mam 13 mniej i jeszcze 6 zostało :-p

Agatte tylko Nam mówiła połozna, zeby tą poduszeczkę na brzuszke kłasc tylko niepodgrzana do 6 tygodnia Malucha, bo pepek wewnątrz to jeszcze rana. Natomiast podgrzaną mozna ​​​​kłasc własnie z lewej strony na jelitka :-) bardzo dobrze działa na wzdęcia i gazy u maluszka równiez namar z kminku (ochydne w amaku, ale Nam tez pomagało) i taka masc w rossmanie jest rozgrzewająca dla Maluszków do masazu. Mozna masowac naokoło pępka, ale tak po 2 cm od pępka zataczac kółka i stópki Malucha;-) jesli w tym koprze co masz nie ma zadnych dodatków to mozna podac Maluchowi. Nie musi byc taki konkretnie dziecięcy:) Mój Xavier troche dłuzje się soba zajmie niz 5 minut, ale czasami am dzien, ze jest taki towarzyski, ze jak tylko ktos od Niego odejdzie to od razu płacz :-p

Ma1ta o to moze Malutka jednak zrobi mamie niespodziankę :-) Mysmy na ostatnim USG widzieli nawet włoski Xaviera i miały niby pół cm a urodził się z mega czupryną :-D ​​

Monika to odpoczywaj i wracaj do Nas i pisz co tam słychac :-)

Maarta i jak się czujesz dzis? ja w I ciązy byłam u gina na wizycie i wszystko było pozamykane. Dojechałam do domu i zaczełam plamic. Gin kazał zaraz przyjechac. Pojechałam do Niego (to było ok 20tej godziny) a ten mówi, ze zaczyna się wszystko otwierac i o 24tej w szpitalu miałam juz 4 cm rozwarcia. Takze Kochana zaczac sie moze w kazdej chwili​​​ ;-)
    Dziewczyny powiedzcie mi czy ja tu w DE znajde zwykły kleik ryzowy albo kukurydziany? taki zeby zageszczac mleko?​​

A My juz po spacerku, Alusiek w przedszkolu o i akurat mnie smyk woła na karmienie :-)​​

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://shop.hipp.de/schmelzende-reisflocken-a2920-V.html
    Agitka a to nie będzie czasem to? Ja kupiłam zapasy w Polsce ale wydaje mi się że to będzie ryzowy

Agitka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to Vincent wytrzymały :-) , Lena w jego wieku to aktywna była max pół godz i spala, a teraz mimo że skończyła pół roku to jej aktywność to 2 godz i pada spać :-) , po południu trochę dłużej ją trzymam żeby wieczorem poszła grzecznie o 20 spać :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hipp.de/beikost/produkte/milch-getreidebreie/bio-getreidebreie-zum-anruehren/
    Agitka jeszcze jest takie cos :-)

Agitka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • jola83 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki dziewczyny za rady dot. kolek czy gazów, poduszeczka, ręcznik, pozycja na kolana.

Kasia- "Whiplash"- polecam :D

Dziś znów kolejny, ekscytujący dzień Ciężarówki: sniadanie, tv, internet, rozmowy na skype, troszkę sprzątania, krótki spacer, obiad, film, czekanie na męża, kolacja, film i spać. Normalnie wrażeń masa :) Miłego dnia

relgi09kfo915nes.png
  • Agitka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki chyba masz rację :-) dziękuję :-) jeszcze sprawdze w sklepie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 10:09

Muniek lubi tę wiadomość

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agitka dobrze ze dopisalas o tym zeby ze termofor czy podusie po lewej stronie brzuszka klasc. Mi wladnie w szpitalu polozyli na brzuszek centralnie i myslalam ze tak jest ok i tez tak kladlam i moze dlatego malemu pepek jeszcze nie odpadl. Niby spokojnie 3 tyg. a nawet ciutke dluzej moze sie trzymac ale juz mnie to drazni ze on sie jeszcze trzyma.

Jeszcze polozna mu mowila ze poduszka z pestek winogron nie wymaga koniecznie nagrzewania bo przejmuje cieplo od ciala. My sie chcemy zaipatrzyc w taka.

Agatte jeszcze mu sie przypomnialo ze na wzdecia u maluchow dobrze jest tak Jak ze recznik podlozyc termoforek albo ta poduszke z wisni.

Annaki czyli mam w domu wyjatkowo wytrtymaly egzemplarz :) Teraz lezy juuz pol godziny i nie mysli o spaniu. Jeszcze fajnie by bylo jakby tak lezal w lozeczku to bym mogla wiecej zrobic ale jemu najwygodniej na sofie ;)

Dziewczyny pospisywalam ze tytuly filmiw bo my z mezem tez czesto cos ogladamy. A jeszcze znalezlismy strone www. gdzie bez zbednych rejestracji mozna ogladac filmy za free :)

• Agitka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika My mamy własnie z pestkami winogrona. Kupowalismy w Mullerze kiedys dla Alusia i teraz dla Xavierka tez się przydaje ;-) U Nas tez dosyc długo trzymał sie pepek. Dwa tygodnie jak nic. My oglądamy filmy na alekino.tv tam tez bez rejestracji mozna ;-)

A to Mój Smyk Kochany :-)

2py2moz.jpg

2db45f7.jpg

Tigana, MonikaDM, Muniek, amarranta, jola83, lucy1983, Kasia83 lubią tę wiadomość

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agitka ale slodki Smyk a jakie wloski ma dlugie, slicznosci:)
    Powiem Ci ze mam taki bol jakby klujacy tam w srodku na dole i to tak lapie i puszcza i co jakis czas sie powtarza, mialas tak?
    To niezle bylo u Ciebie, bo to wlasnie tak jest jak idziesz do gina i mowi noo prosze pani wszystko zamkniete do porodu daleko wracasz do domu a tu sie rozkreca hehe

Kasia ja to nawet za tydzien moge rodzic mam problemy ze spaniem i ze swedzeniem meczy mnie to juz bardzo takze umowmy sie lepiej na poczatek lutego :d

Agattee to Twoja corcia naprawde wymaga 110% Twojej uwagi, musisz byc cierpliwa i oby sie poprawilo i unormowalo:)

Jola moje dni sa calkiem podobne brakuje mi tutaj kolezanek ale co zrobic:/

Agitka lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agitka synio super :-) i te włosy achhhhh..... :-) , moja łysolek, tzn coś tam powoli wychodzi :-)

Agitka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ