X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 latek dla Jasia :-) i udanych chrzcin dla Jasia i Vincenta :-)
    Agattee nie wiem jak Cie pocieszyc , hmmm mi ciągle mówiono że wszystko mija jak dziecko skończy 3 mies, i ze ciąża powinna trwać 12 mies :-) bo właśnie te 3 mies poza brzuchem dzieci dojrzewają, układ pokarmowy, nerwowy itp, z każdym dniem będzie lepiej :-)
    Agitko współczuję problemów ze skórą :-( , a może na noc zakładaj małemu niedrapki? Chociaż jak go bardzo swędzi to i tak będzie się drapał....ach oby juz znaleźli przyczynę

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola wyglądają superowo a i narobiłas mi smaka na jagodzianki :D

Po spacerku padam. Dwie i pol godzinki chodziliśmy z mezem i słonko cudnie swieci, ale dosc mroźno.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • agattee Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, po prostu mysle ze trzeba to przetrwac i tyle. Damy rade :)
    Mysle ze zaden lekarz mi nie pomoze, co rusz slysze zle opinie o pediatrach nawet w takich wydawaloby sie blahych przypadkach jak goraczka to lekarz przepisuje syrop na kaszel, normalnie rece opadaja...

Hmm, wiecie jak radzic sobie z potowkami u dzieci? Te krostki na karku to chyba moga byc potowki, przynajmniej tak wygladaja po wpisaniu w neta. Takie czerwone i glownie kark i z boku za uszkami. Jest jakis sposob na to?

I jeszcze raz mam pytanie odnosnie tej juz slawnej maty :D Zapomnialam jaka to byla dokladnie nazwa, nie pamietam nic oprocz Fisher Price. To bylo tiny love czy kick&play?
    A moze ktoras z Was ma dokladny numer modelu? Bo szukam szukam i ciagle mi wyskakuje taka jedna, a dokladnie to Rainforest. Bede wdzieczna za powtorzenie :)
    Zauwazylam ze Amelia lubi patrzec na blyszczace rzeczy to mysle co bym tu mogla powiesic :P

wff22n0ab6iac00e.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Czy sa tutaj mamusie lub przyszle mamusie z Hamburga ? :)

Endokobietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee ta mata to Tiny Love Kick&Play (jedna nazwa to firma a druga to model) my mamy zwierzątka i jest taka jakby pomarańczowo zielono niebieska ale widziałam tez takie bardziej w rozu ;)

Lilmama mamy i mamusie i przyszla mamusie z Hamburga :) Ale z nami z reszty DE tez możesz pogadać :) Witaj.

amarranta, lilmama lubią tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama, witaj! jest nas kilka z Hamburga:) powiedz coś o sobie, bo jesteśmy ciekawskie ;) w jakiej dzielnicy mieszkasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 17:18

Endokobietka, lilmama lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama melduje sie z hh ☺witaj.

lilmama lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze walentynki chyba przyjda bo cos cicho tu. Moja zeszlorczna walentynka juz ochrzczona byl mega grzeczny. Wogole vylo super. Napisz awam w poniedz. Bo teraz tesciow goszcze.

MonikaDM, Muniek, Tigana lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja walentynka chyba posiedzi w brzuszku jeszcze. Uparciuch straszny.

Endokobietko super, ze uroczystość udana:)

Mi ta mata kick and play tez sie bardzo podoba i pewnie spróbuje ja kiedys zakupić :)

Wyciągnęliśmy sie z mezem w nowy serial-Wikingowie. Troche brutalny jak dla mnie, ale dla zabicia czasu trzeba było sie czymś zając ;)

Miłego wieczoru :)

Endokobietka, Tigana lubią tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

• Muniek Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka super że chrzciny udane i że Jasio był grzeczny :-)

Pisałam dziś że moja szwagirka też ma uparciucha po terminie,a akurat dziś w Walentynki udało jej się urodzić :-) Ale radość!

My dziś z mężulkiem byliśmy w kawiarni,jakie dobre tam ciasto mieli o matko :-)
    Bardzo udane walentynki ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie walentynki z walentynka w brzuchu, bylam w szpitalu mialam stracha.. jedno ctg tetno dziecka wysokie, potem kazali nam chodzic godzine.. potem drugie ctg i znowu tetno skakalo potem juz bylo dobrze, mialam usg i wszystko jesz dobrze, lekarka mowi ze dziecko jak sie rusza bardzo moze miec lekko zwiekszone tetno, malutka wazy prawie 3kg a straszyli mnie ze dziecko jest za male:) skurcze czasem widoczne na 60-80 a przy drugim ctg prawie zadnych takze czekamy

Endokobietka super ze juz Jasiek po chrzcinach i uroczystosc udana :)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta, a jestes w szpitalu czy odesłali cię do domu? Trzymaj sie dzielnie. Juz niedługo i my sie doczekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 20:30

zem3zbmhb277dwos.png

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu bo usg jest dobre i wszystkie parametry sa w porzadku, w poniedzialek mam kolejne ctg.

oar843r8kh12ukn4.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie mile powitanie :)

Mieszkam od 3 lat w Hamburgu, dokladnie Hamburg Hamm i wlasnie wczoraj dowiedzialam sie, ze zostane poraz piewrszy mamusia :) Wlasciwie w Hamburgu nie mam nikogo poza mezem. Chcialabym Was zapytac o jakiegos dobrego polskiego ginekologa do ktorego moglabym pojsc? Zawsze chodzilam na Spitalerstraße 12 dr. Piernikarski. Moze ma ktoras z Was jakies porownanie ?

Fajnie, ze jest to forum, bo nie mam zadnych znajomych, ktore rodzily juz w DE i bd Wam bardzo wdzieczna, jezeli bedziecie chcialy mnie znosic przez kolejne miesiace:)

MonikaDM, MRC, amarranta lubią tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama- Witaj :-)

Marta, Kasia- Kurcze wiem ze to czekanie jest stresujace. No i to jezdzenie po lekarzach co dwa dni wnerwiajace ale juz niedlugo sie doczekacie swoich pociech ;-)

Endokbieta- Fajńie ze chrzciny sie udalupy. Czekamy na szczegoly ;-)

Agattee- Pytalas czym smarowac optowki. Moj Julian ich nie ma ale Maximilian byl bardzo cieplym bobaskiem i pomimo ze ubieralam go lekko to i tak mial potowki ( a moze skoro Ameklka tez ma potowki jest za grubo ubrana i placze przez to ze jest jej za goraco???) ). Ja te krostki pudrowalam pudrem dla dzieci i to nam pomagalo ;-)

Monika- Zaczelismy z mezem wszystkie wydatki zapisywac ;-) Mam wiec pytanie czy ty wszystkie zakupy wpisujesz osobno czy razem. Np. Sporzywcze artykuly? I czy zaokranglasz sumy np. Jak jest 19,99 euro to wpisujesz ze to jest 20 euro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 21:09

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama- gdyby nie kurs językowy tutaj to oprócz męża i jego rodziny tez nikogo bym nie znala. A piszesz ze poczatki dopiero to pochwal sie który tydzień i jak masz ochotę to dopisz sie do naszej tabelki- Kasia ma ja w swoim podpisie pod postami.

Mamax ale super ze was zainspirowałam ;) My wpisujemy. Zawsze datę, gdzie wydaliśmy np. Lidl, dokladna kwota, nic nie zaokraglamy i ostatnia kolumna to tak jakby kto to wydal: mąż, ja, nawet jak cos jest dla Vincenta, Freda czy samochodu, ale jak to są zakupy to wpisujemy "einkaufen". Obok mamy jakby druga tabelkę ze stanem konta i stanem naszych portfeli i z tego minusujemy. Jak chcesz to taki podstawowy wzór ci udostępnię w przyszłym tyg.

Endokobietka, lilmama, amarranta lubią tę wiadomość

• lilmama Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM, wlasnie sie dopisalam, dziekuje za zaproszenie.
    Wychodzi 5 tydzien :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- O super :-) Bardzo chetnie zobacze ten wzor tabelki ;-) A wpisujesz co miesiac rachunki za np. Gaz, mieszkanie, prad itp czy tylko odćiagasz standartowa kwote ktora na to idzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 21:52

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax na poczatku tabelki mamy wpisane te stale miesięczne opłaty kazda z osobna. My ta tabelkę tworzyliśmy kilka lat. Teraz mamy nawet do konta oszczędnościowego. W PL mieliśmy do zuzycia wody i prądu wiec łatwiej nam bylo robic prognozy na rok z góry - bo w PL mieliśmy takiego dostawce ze co roku albo oni robili nam prognozy albo sami mogliby zmieniać kwoty płatności. W poniedziałek Ci podesle...nie wiem jak ci to tu przeslac...moze na priv wyślesz mi swojego maila bo tu na forum chyba nie da sie wstawić pliku z Excela...chyba ze jakos print screena zrobię i wstawię tu jak fotkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama a masz juz jakies objawy? U mnie bylo tylko pobolewanie piersi i jeden raz jak przechodziłam kilo drzewka bzu to strasznie mi smierdzialo a ja uwielbiam bez...nastepnego dnia test pokazał dwie upragnione kreski...to byl równo o tydzień spóźniony prezent rocznicowy :)

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ