Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 latek dla Jasia :-) i udanych chrzcin dla Jasia i Vincenta :-)
    Agattee nie wiem jak Cie pocieszyc , hmmm mi ciągle mówiono że wszystko mija jak dziecko skończy 3 mies, i ze ciąża powinna trwać 12 mies :-) bo właśnie te 3 mies poza brzuchem dzieci dojrzewają, układ pokarmowy, nerwowy itp, z każdym dniem będzie lepiej :-)
    Agitko współczuję problemów ze skórą :-( , a może na noc zakładaj małemu niedrapki? Chociaż jak go bardzo swędzi to i tak będzie się drapał....ach oby juz znaleźli przyczynę

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola wyglądają superowo a i narobiłas mi smaka na jagodzianki :D

Po spacerku padam. Dwie i pol godzinki chodziliśmy z mezem i słonko cudnie swieci, ale dosc mroźno.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • agattee Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, po prostu mysle ze trzeba to przetrwac i tyle. Damy rade :)
    Mysle ze zaden lekarz mi nie pomoze, co rusz slysze zle opinie o pediatrach nawet w takich wydawaloby sie blahych przypadkach jak goraczka to lekarz przepisuje syrop na kaszel, normalnie rece opadaja...

Hmm, wiecie jak radzic sobie z potowkami u dzieci? Te krostki na karku to chyba moga byc potowki, przynajmniej tak wygladaja po wpisaniu w neta. Takie czerwone i glownie kark i z boku za uszkami. Jest jakis sposob na to?

I jeszcze raz mam pytanie odnosnie tej juz slawnej maty :D Zapomnialam jaka to byla dokladnie nazwa, nie pamietam nic oprocz Fisher Price. To bylo tiny love czy kick&play?
    A moze ktoras z Was ma dokladny numer modelu? Bo szukam szukam i ciagle mi wyskakuje taka jedna, a dokladnie to Rainforest. Bede wdzieczna za powtorzenie :)
    Zauwazylam ze Amelia lubi patrzec na blyszczace rzeczy to mysle co bym tu mogla powiesic :P

wff22n0ab6iac00e.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Czy sa tutaj mamusie lub przyszle mamusie z Hamburga ? :)

Endokobietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee ta mata to Tiny Love Kick&Play (jedna nazwa to firma a druga to model) my mamy zwierzątka i jest taka jakby pomarańczowo zielono niebieska ale widziałam tez takie bardziej w rozu ;)

Lilmama mamy i mamusie i przyszla mamusie z Hamburga :) Ale z nami z reszty DE tez możesz pogadać :) Witaj.

amarranta, lilmama lubią tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama, witaj! jest nas kilka z Hamburga:) powiedz coś o sobie, bo jesteśmy ciekawskie ;) w jakiej dzielnicy mieszkasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 17:18

Endokobietka, lilmama lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama melduje sie z hh ☺witaj.

lilmama lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze walentynki chyba przyjda bo cos cicho tu. Moja zeszlorczna walentynka juz ochrzczona byl mega grzeczny. Wogole vylo super. Napisz awam w poniedz. Bo teraz tesciow goszcze.

nick nieaktualny, Muniek, Tigana lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja walentynka chyba posiedzi w brzuszku jeszcze. Uparciuch straszny.

Endokobietko super, ze uroczystość udana:)

Mi ta mata kick and play tez sie bardzo podoba i pewnie spróbuje ja kiedys zakupić :)

Wyciągnęliśmy sie z mezem w nowy serial-Wikingowie. Troche brutalny jak dla mnie, ale dla zabicia czasu trzeba było sie czymś zając ;)

Miłego wieczoru :)

Endokobietka, Tigana lubią tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

• Muniek Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka super że chrzciny udane i że Jasio był grzeczny :-)

Pisałam dziś że moja szwagirka też ma uparciucha po terminie,a akurat dziś w Walentynki udało jej się urodzić :-) Ale radość!

My dziś z mężulkiem byliśmy w kawiarni,jakie dobre tam ciasto mieli o matko :-)
    Bardzo udane walentynki ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie walentynki z walentynka w brzuchu, bylam w szpitalu mialam stracha.. jedno ctg tetno dziecka wysokie, potem kazali nam chodzic godzine.. potem drugie ctg i znowu tetno skakalo potem juz bylo dobrze, mialam usg i wszystko jesz dobrze, lekarka mowi ze dziecko jak sie rusza bardzo moze miec lekko zwiekszone tetno, malutka wazy prawie 3kg a straszyli mnie ze dziecko jest za male:) skurcze czasem widoczne na 60-80 a przy drugim ctg prawie zadnych takze czekamy

Endokobietka super ze juz Jasiek po chrzcinach i uroczystosc udana :)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta, a jestes w szpitalu czy odesłali cię do domu? Trzymaj sie dzielnie. Juz niedługo i my sie doczekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 20:30

zem3zbmhb277dwos.png

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu bo usg jest dobre i wszystkie parametry sa w porzadku, w poniedzialek mam kolejne ctg.

oar843r8kh12ukn4.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie mile powitanie :)

Mieszkam od 3 lat w Hamburgu, dokladnie Hamburg Hamm i wlasnie wczoraj dowiedzialam sie, ze zostane poraz piewrszy mamusia :) Wlasciwie w Hamburgu nie mam nikogo poza mezem. Chcialabym Was zapytac o jakiegos dobrego polskiego ginekologa do ktorego moglabym pojsc? Zawsze chodzilam na Spitalerstraße 12 dr. Piernikarski. Moze ma ktoras z Was jakies porownanie ?

Fajnie, ze jest to forum, bo nie mam zadnych znajomych, ktore rodzily juz w DE i bd Wam bardzo wdzieczna, jezeli bedziecie chcialy mnie znosic przez kolejne miesiace:)

nick nieaktualny, MRC, amarranta lubią tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama- Witaj :-)

Marta, Kasia- Kurcze wiem ze to czekanie jest stresujace. No i to jezdzenie po lekarzach co dwa dni wnerwiajace ale juz niedlugo sie doczekacie swoich pociech ;-)

Endokbieta- Fajńie ze chrzciny sie udalupy. Czekamy na szczegoly ;-)

Agattee- Pytalas czym smarowac optowki. Moj Julian ich nie ma ale Maximilian byl bardzo cieplym bobaskiem i pomimo ze ubieralam go lekko to i tak mial potowki ( a moze skoro Ameklka tez ma potowki jest za grubo ubrana i placze przez to ze jest jej za goraco???) ). Ja te krostki pudrowalam pudrem dla dzieci i to nam pomagalo ;-)

Monika- Zaczelismy z mezem wszystkie wydatki zapisywac ;-) Mam wiec pytanie czy ty wszystkie zakupy wpisujesz osobno czy razem. Np. Sporzywcze artykuly? I czy zaokranglasz sumy np. Jak jest 19,99 euro to wpisujesz ze to jest 20 euro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 21:09

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama- gdyby nie kurs językowy tutaj to oprócz męża i jego rodziny tez nikogo bym nie znala. A piszesz ze poczatki dopiero to pochwal sie który tydzień i jak masz ochotę to dopisz sie do naszej tabelki- Kasia ma ja w swoim podpisie pod postami.

Mamax ale super ze was zainspirowałam ;) My wpisujemy. Zawsze datę, gdzie wydaliśmy np. Lidl, dokladna kwota, nic nie zaokraglamy i ostatnia kolumna to tak jakby kto to wydal: mąż, ja, nawet jak cos jest dla Vincenta, Freda czy samochodu, ale jak to są zakupy to wpisujemy "einkaufen". Obok mamy jakby druga tabelkę ze stanem konta i stanem naszych portfeli i z tego minusujemy. Jak chcesz to taki podstawowy wzór ci udostępnię w przyszłym tyg.

Endokobietka, lilmama, amarranta lubią tę wiadomość

• lilmama Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM, wlasnie sie dopisalam, dziekuje za zaproszenie.
    Wychodzi 5 tydzien :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- O super :-) Bardzo chetnie zobacze ten wzor tabelki ;-) A wpisujesz co miesiac rachunki za np. Gaz, mieszkanie, prad itp czy tylko odćiagasz standartowa kwote ktora na to idzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 21:52

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax na poczatku tabelki mamy wpisane te stale miesięczne opłaty kazda z osobna. My ta tabelkę tworzyliśmy kilka lat. Teraz mamy nawet do konta oszczędnościowego. W PL mieliśmy do zuzycia wody i prądu wiec łatwiej nam bylo robic prognozy na rok z góry - bo w PL mieliśmy takiego dostawce ze co roku albo oni robili nam prognozy albo sami mogliby zmieniać kwoty płatności. W poniedziałek Ci podesle...nie wiem jak ci to tu przeslac...moze na priv wyślesz mi swojego maila bo tu na forum chyba nie da sie wstawić pliku z Excela...chyba ze jakos print screena zrobię i wstawię tu jak fotkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama a masz juz jakies objawy? U mnie bylo tylko pobolewanie piersi i jeden raz jak przechodziłam kilo drzewka bzu to strasznie mi smierdzialo a ja uwielbiam bez...nastepnego dnia test pokazał dwie upragnione kreski...to byl równo o tydzień spóźniony prezent rocznicowy :)

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ