Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
100 latek dla Jasia
i udanych chrzcin dla Jasia i Vincenta
Agattee nie wiem jak Cie pocieszyc , hmmm mi ciągle mówiono że wszystko mija jak dziecko skończy 3 mies, i ze ciąża powinna trwać 12 miesbo właśnie te 3 mies poza brzuchem dzieci dojrzewają, układ pokarmowy, nerwowy itp, z każdym dniem będzie lepiej
Agitko współczuję problemów ze skórą, a może na noc zakładaj małemu niedrapki? Chociaż jak go bardzo swędzi to i tak będzie się drapał....ach oby juz znaleźli przyczynę
-
Jola wyglądają superowo a i narobiłas mi smaka na jagodzianki
Po spacerku padam. Dwie i pol godzinki chodziliśmy z mezem i słonko cudnie swieci, ale dosc mroźno.
-
Dzieki dziewczyny, po prostu mysle ze trzeba to przetrwac i tyle. Damy rade
Mysle ze zaden lekarz mi nie pomoze, co rusz slysze zle opinie o pediatrach nawet w takich wydawaloby sie blahych przypadkach jak goraczka to lekarz przepisuje syrop na kaszel, normalnie rece opadaja...
Hmm, wiecie jak radzic sobie z potowkami u dzieci? Te krostki na karku to chyba moga byc potowki, przynajmniej tak wygladaja po wpisaniu w neta. Takie czerwone i glownie kark i z boku za uszkami. Jest jakis sposob na to?
I jeszcze raz mam pytanie odnosnie tej juz slawnej matyZapomnialam jaka to byla dokladnie nazwa, nie pamietam nic oprocz Fisher Price. To bylo tiny love czy kick&play?
A moze ktoras z Was ma dokladny numer modelu? Bo szukam szukam i ciagle mi wyskakuje taka jedna, a dokladnie to Rainforest. Bede wdzieczna za powtorzenie
Zauwazylam ze Amelia lubi patrzec na blyszczace rzeczy to mysle co bym tu mogla powiesic -
nick nieaktualnyAgattee ta mata to Tiny Love Kick&Play (jedna nazwa to firma a druga to model) my mamy zwierzątka i jest taka jakby pomarańczowo zielono niebieska ale widziałam tez takie bardziej w rozu
Lilmama mamy i mamusie i przyszla mamusie z HamburgaAle z nami z reszty DE tez możesz pogadać
Witaj.
amarranta, lilmama lubią tę wiadomość
-
Moja walentynka chyba posiedzi w brzuszku jeszcze. Uparciuch straszny.
Endokobietko super, ze uroczystość udana:)
Mi ta mata kick and play tez sie bardzo podoba i pewnie spróbuje ja kiedys zakupić
Wyciągnęliśmy sie z mezem w nowy serial-Wikingowie. Troche brutalny jak dla mnie, ale dla zabicia czasu trzeba było sie czymś zając
Miłego wieczoruEndokobietka, Tigana lubią tę wiadomość
-
Endokobietka super że chrzciny udane i że Jasio był grzeczny
Pisałam dziś że moja szwagirka też ma uparciucha po terminie,a akurat dziś w Walentynki udało jej się urodzićAle radość!
My dziś z mężulkiem byliśmy w kawiarni,jakie dobre tam ciasto mieli o matko
Bardzo udane walentynki
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
U mnie walentynki z walentynka w brzuchu, bylam w szpitalu mialam stracha.. jedno ctg tetno dziecka wysokie, potem kazali nam chodzic godzine.. potem drugie ctg i znowu tetno skakalo potem juz bylo dobrze, mialam usg i wszystko jesz dobrze, lekarka mowi ze dziecko jak sie rusza bardzo moze miec lekko zwiekszone tetno, malutka wazy prawie 3kg a straszyli mnie ze dziecko jest za male:) skurcze czasem widoczne na 60-80 a przy drugim ctg prawie zadnych takze czekamy
Endokobietka super ze juz Jasiek po chrzcinach i uroczystosc udana -
Maarta, a jestes w szpitalu czy odesłali cię do domu? Trzymaj sie dzielnie. Juz niedługo i my sie doczekamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 20:30
-
Jakie mile powitanie
Mieszkam od 3 lat w Hamburgu, dokladnie Hamburg Hamm i wlasnie wczoraj dowiedzialam sie, ze zostane poraz piewrszy mamusiaWlasciwie w Hamburgu nie mam nikogo poza mezem. Chcialabym Was zapytac o jakiegos dobrego polskiego ginekologa do ktorego moglabym pojsc? Zawsze chodzilam na Spitalerstraße 12 dr. Piernikarski. Moze ma ktoras z Was jakies porownanie ?
Fajnie, ze jest to forum, bo nie mam zadnych znajomych, ktore rodzily juz w DE i bd Wam bardzo wdzieczna, jezeli bedziecie chcialy mnie znosic przez kolejne miesiace:)MonikaDM, MRC, amarranta lubią tę wiadomość
-
Lilmama- Witaj
Marta, Kasia- Kurcze wiem ze to czekanie jest stresujace. No i to jezdzenie po lekarzach co dwa dni wnerwiajace ale juz niedlugo sie doczekacie swoich pociech
Endokbieta- Fajńie ze chrzciny sie udalupy. Czekamy na szczegoly
Agattee- Pytalas czym smarowac optowki. Moj Julian ich nie ma ale Maximilian byl bardzo cieplym bobaskiem i pomimo ze ubieralam go lekko to i tak mial potowki ( a moze skoro Ameklka tez ma potowki jest za grubo ubrana i placze przez to ze jest jej za goraco???) ). Ja te krostki pudrowalam pudrem dla dzieci i to nam pomagalo
Monika- Zaczelismy z mezem wszystkie wydatki zapisywacMam wiec pytanie czy ty wszystkie zakupy wpisujesz osobno czy razem. Np. Sporzywcze artykuly? I czy zaokranglasz sumy np. Jak jest 19,99 euro to wpisujesz ze to jest 20 euro?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 21:09
lilmama lubi tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyLilmama- gdyby nie kurs językowy tutaj to oprócz męża i jego rodziny tez nikogo bym nie znala. A piszesz ze poczatki dopiero to pochwal sie który tydzień i jak masz ochotę to dopisz sie do naszej tabelki- Kasia ma ja w swoim podpisie pod postami.
Mamax ale super ze was zainspirowałamMy wpisujemy. Zawsze datę, gdzie wydaliśmy np. Lidl, dokladna kwota, nic nie zaokraglamy i ostatnia kolumna to tak jakby kto to wydal: mąż, ja, nawet jak cos jest dla Vincenta, Freda czy samochodu, ale jak to są zakupy to wpisujemy "einkaufen". Obok mamy jakby druga tabelkę ze stanem konta i stanem naszych portfeli i z tego minusujemy. Jak chcesz to taki podstawowy wzór ci udostępnię w przyszłym tyg.
Endokobietka, lilmama, amarranta lubią tę wiadomość
-
Monika- O super
Bardzo chetnie zobacze ten wzor tabelki
A wpisujesz co miesiac rachunki za np. Gaz, mieszkanie, prad itp czy tylko odćiagasz standartowa kwote ktora na to idzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 21:52
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyMamax na poczatku tabelki mamy wpisane te stale miesięczne opłaty kazda z osobna. My ta tabelkę tworzyliśmy kilka lat. Teraz mamy nawet do konta oszczędnościowego. W PL mieliśmy do zuzycia wody i prądu wiec łatwiej nam bylo robic prognozy na rok z góry - bo w PL mieliśmy takiego dostawce ze co roku albo oni robili nam prognozy albo sami mogliby zmieniać kwoty płatności. W poniedziałek Ci podesle...nie wiem jak ci to tu przeslac...moze na priv wyślesz mi swojego maila bo tu na forum chyba nie da sie wstawić pliku z Excela...chyba ze jakos print screena zrobię i wstawię tu jak fotkę.
-
nick nieaktualnyLilmama a masz juz jakies objawy? U mnie bylo tylko pobolewanie piersi i jeden raz jak przechodziłam kilo drzewka bzu to strasznie mi smierdzialo a ja uwielbiam bez...nastepnego dnia test pokazał dwie upragnione kreski...to byl równo o tydzień spóźniony prezent rocznicowy
lilmama lubi tę wiadomość