Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikaDM wczoraj rano strasznie mnie zemdlilo i polecialam po test
Ach i ten posmak metalu w ustach od 2 dni- to tyle z wyraznych objawow. No i jeszszce brzusio boli troche jak na @, ale jednak inaczej. Pelno sluzu, ze nie nadazam z wkladkami.
Piersi mnie w ogole nie bola, co mnie troche zastanawia. -
lilmama wrote:MonikaDM wczoraj rano strasznie mnie zemdlilo i polecialam po test
Ach i ten posmak metalu w ustach od 2 dni- to tyle z wyraznych objawow. No i jeszszce brzusio boli troche jak na @, ale jednak inaczej. Pelno sluzu, ze nie nadazam z wkladkami.
Piersi mnie w ogole nie bola, co mnie troche zastanawia.nie przejmuj się,mnie piersi w ogóle nie bolały. Dopiero jakieś tydzień czy dwa temu zaczęły być wrażliwe na dotyk. Także nie ma co się sugerować,bo każda ma inne objawy
ale z całego serca nie życzę ci tego co ja przeszłam na początku ciąży. Non stop wisiałam na kibelku,chyba 5kg schudłam bo nic jeść nie byłam w stanie. Za to teraz nadrabiam
powodzenia
amarranta lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Monika- Kurcze w exelu to ja pracowac nie moge bo mam ipada
. Znalazlam w necie taki lnk z tabelka w exelu jesli twoja jest podobna to juz wiem o co chodzi
http://witrynawiejska.org.pl/data/kalendarz%20wydatkow.xls
Lilmama- Mnie tez piersi nie bolaly wiec tym nie ma co sie martwic
lilmama lubi tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Mamax widze ze poszlas w slady Moniki:) a ja zbieram wszystkie paragony i zrobie podliczenie na koniec miesiaca, bedziemy wiedzieli ile wydajemy na tzw. zycie.
Lilmama ja niestety mialam tak samo jak Muniek - mdlosci i wymiotowalam nic zjesc nie moglam, bylam blada jak sciana oby u Ciebie bylo lepiej.
-
Endokobietko, super, że chrzciny i urodzinki udane
Monika, dziś Tobie udanych chrzcin!!!
Mamax, czyżby Julianek Cię w nocy rozbudził?
Lilmama, jeśli chodzi o ginekologa, to ja chodzę do Kochanowicz i mi ona odpowiada, mimo, że muszę jeździć aż do Harburga do niejona ma praxis z mężem. U Twojego gina nigdy nie byłam, więc nie mam porównania;) mieszkam na Osdorfie, niecałe 2 lata w hh. czym się zajmujesz?
Co do wczesnych objawów, to mi też wszystko śmierdziało szybko i miałam wrażliwe piersi, ale to mi się powtarzało też przed każdym okresem (za to nie bolał brzuch).. mdłości miałam później intensywne, ale nie wymiotowałam, bo nie umiem:P
Jak tam po walentynkach? my byliśmy na długim spacerku nad rzeką, jak musieliśmy wchodzić pod górkę, myślalam, że padnę! mam kondycję jak stara babciai miałam wczoraj zgagę pierwszy raz w życiu... bleee! czy to można wyeliminować nie jedząc jakichś produktów?
miłej niedzieli!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 10:18
-
Cześć dziewczyny. Wczoraj miałam taki dobry dzien i humor i energię a dzis znowu dołek i jestem wściekła. Na siebie, na swój organizm na wszystko dookoła. Trzy dni po terminie i zero objawów. Przecież to jest nienormalne i ciagle zastanawiam sie co jest ze mną nie tak i czy mała moze tak długo tam siedzieć. Juz mńie to zaczyna martwić. Mężowi kazałam trzymac sie ode mnie dzis z daleka, bo po prostu mam tyle złych emocji w sobie i chce mi sie tylko płakać. Wiem, ze powinnam sie uspokoić i zrelaksować i nie martwić sie, ale juz po prostu nie moge.
No nic, jedziemy teraz do kościoła potem kolejny durny spacer, ktory i tak w niczym nie pomoże. Mam nadzieje, ze wasza ńiedziela bedzie lepsza.
-
Monika- Wszystkiego dobrego dla Vincenta z okazji chrztu
Kasia, Marta- Jak tam sytuacja u was dziewczyny?
Lilmama- Mnie tym razem mdlosci ominely ale z pierwszym synkiem wymiotowalam po kilka razy dziennie az do piatego miesiaca
Amarranta- Tak Julianek obudzil sie na mleczko. Ladnie je wypil i zaraz usnol a ja nie moglam. A ze nie lubie lezec i gapic sie w sufit to weszlam na neta
amarranta, lilmama lubią tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Kasia widze ze radosc przeplata sie z frustracja, to znaczy ze juz blisko.. ja do tej pory mialam takie dni ze czekalam i wkurzalam sie ze nic sie nie dzieje, dzisiaj tak spokojniej jest od niedawna mam bol okresowy powatarza sie ale rzadko czekam co przyniesie ten dzien i czy w ogole cos przyniesie... jak nie to jutro kolejne ctg.
Aha i nikt mi nie powie ze lepiej urodzic troche po terminie, niestety nie ma nic gorszego niz czekac po terminie na porod milion mysli w glowie. Najlepiej jest urodzic 2-3 dni przed lub w terminie i wtedy jest spokoj. Teraz tylko zadreczamy sie myslami. Kasia mnie rozumie:)
Monika udanej uroczystosci:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 11:51
-
Mamax u Nas Alus miał fashing w piątek. Za ninję był przebrany i chciał nawet spac w kostiumie
agatte pisz Kochana i nie przejmuj się....moze faktycznie Twoja Malutka ma taki okres teraz, moze nie zaadoptowała się jeszcze do swiata...Mój Alus tez był bardzo wymagający i marudzący...Czasami trzeba bylo się niezle natrudzic, zeby Go zabawic i tez miałam czasami dosc i płakałam z bezsilnosci....ale minęło Mu więc trzymam kciuki, zeby Amelce tez minęła ta faza szybko:-) Za to Xavierek jest całkiem inny, pogodny, zadowolony, owszem tez domaga się zainteresowania, ale dłuzej potrafi zabawic sie sam:-) na potówki Kochana albo puder, albo zwykła mąka ziemniaczana
Wendy mówisz, że taki napar ziółkowy wspomaga odchudzanie takto moze i ja spróbuje
Endokobietka wszystkiego co najlepsze dla Jasia z okazji urodzin i Chrztu
Monika Bozych łask dla Vincentanapisz koniecznie jak tam Malutki na Chrzcinach sie sprawował
Muniek ale super drożdzówkiaz mi slinka cieknie
annnaki dziekujępróbowałam raz czy dwa zakładac małemu niedrapki, ale wrzask był niesamowity, bo nie miał jak rączek do buzi wkładac i łapac zabawek...w dzien jestem w stanie Go upilnowac, ale niestety w nocy często się drapie i rano wstaje z całą buzią zakrwawioną
lilmama witajja na początku nie miałam zadnych objawów
w dniu planowanego okresu zrobiłam po prostu test i wyszły dwie kreski, chociaz jedna jeszcze blada
pózniej dopiero doszły mega mdłosci
Maarta dobrze, ze wszystko OkMnie tez straszyli, ze Mały bedzie malutki, niecałe 3 kilo, a dopiero dzien przed porodem na USG w szpitalu oszacowali 3400 a mały urodził się 3550 więc duzo się nie pomylili
Dziewczyny podziwiam z zapisywaniem wydatków:-) ja to tylko na początku miesiąca robię rozpiskę ze stałymi rachunkami i zazwyczaj wyciągamy po 170 euro na tydzien i staramy się w tym zamknąc (spozywka, chemia, pieluchy, paliwo i drobne zakupy ubraniowe, czy jakas zabawka) Jesli mamy jakies dodatkowe wydatki, albo kupowanie ubran i butów na wiosne czy zimę to dodatkowo wyciągam pieniądze
A Wy Dziewczyny nadal w dwupaku...po prostu Wasze Maluszki nie chciały przeszkadzac wczoraj w walentynkowy romantyczny dzien;-)
A u Nas wczoraj byli Nowi znajomi i spedzilismy bardzo miłe popołudnie :-)a dzisiaj My jedziemy do innych znajomych, takze jak zeszły tydzien mielismy domowy, tak ten mamy iscie goscinny
Dziewczyny w piątek Xavier wyglądał tak źle, ze postanowilismy zadzownic do naszego pediatry, zeby zapytac czy moze sa juz wyniki testu (mieli zadzwonic jakby były wczesniej) mozecie sobie wyobrazic jak się wkur***** jak Pani w rejestracji powiedziała, ze wyniki juz dawno są i wysłali je do dermatologa.....chociaż mieli ich nie wysyłac tylko zadzwonic do Nas i zaraz termin na rozmowe o pediatry ustalic, bo ja przeciez nie wiem co dziecku za melko podawac.....a u Dermatologa wizyta dopiero za miesiąc.....Pani z rejestracji poszła do lekarza zapytac o wyniki i okazało się, ze Mały nie jest uczulony jednak na mleko.....nie powiem, bo zawiodłam się, bo myslałam, ze znalezlismy winowajcę, który jest odpowiedzialny za zły stan skóry,a teraz znowu jestesmy w punkcie wyjscia i trzeba szukac dalej. Ze względu na to, ze wyniki wyszły takie dostalismy skierowanie do szpitala w miejscowosci obok, który specjalizuje się w tego typu problemach. Dzwonilismy w piątek i czekamy na telefon od lekarki kiedy mamy sie zgłosic. Jeszcze nie wiem czy będą robic badania Xavierkowi w poszczególnych dniach, czy bedziemy musieli tam zostac kilka dni....Ale myslę, że tam juz w koncu się wszystko wyjasni i dowiemy się co i jak. Dlatego od piątku Mały znowu wrócił do Aptamila PreHa i Dziewczyny nie wiem czy po prostu lepszy czas, czy to, ze smaruję Małego innym kremem, ale cichutko, zeby nie zapeszyc moge powiedziec, że skóra się poprawia i kupki ze smierdzacych zielonych dzisiaj juz są normalne żółte i nie takie smierdzące
lilmama, Tigana lubią tę wiadomość
-
Maarta, z jednej strony "cieszę sie", ze przezywasz to samo co ja, ale naprawdę życzę ci zeby Alicja juz sie urodziła
Tez uwazam, ze lepiej urodzić wczesniej niz tak czekac i denerwować sie.
Jutro tez ide na ktg i usg, bo teraz sprawdzają mi wody płodowe co 3 dni, ale to chyba juz ostatnia wizyta w Praxis, bo potem bede musiała na ktg chodzić do szpitala-tak mi ostatnio lekarz powiedział.
Kurde Agitko, z jednej strony szkoda, ze to mleko nie wyszło na tych testach. No to wy tez musicie juz byc sfrustrowaniAgitka lubi tę wiadomość
-
Kasia mialam juz bolesne skurcze wczesniej, ale ustaly.. jesli to byl przedsmak tego co mnie naprawde czeka to serdecznie sobie wspolczuje i mam nadzieje ze szybko pojdzie.
Jutro mam ctg znowu w szpitalu i tam mi pewnie powiedza czy na kolejne mam isc do ginki czy znowu do szpitala. -
Maarta, ja wlasnie nie miałam żadnych przepowiadających i nie mam pojęcia co mnie czeka, ale nie wiem co gorsze
W tym momencie mam wrażenie ze zniosę wszystko tylko niech sie w końcu cos zacznie dziać!
Moj mezus powiedział, ze urodzę 18-tego i mało go za to dzis nie udusilam a znając zycie pewnie wykrakałna pewno nie chciałabym mieć wywoływanego..
-
O i mi przyszlo zadacto pytanie, dziewczyny jakie macie przerwy w karmieniu? Moj maly na poczatku ladnie spal, przerwy byly co 3-4 godz. /od poczatku karmienia do poczatku kolejnego. Teraz Tymon domaga sie co 2 godz! Ledwo skoncze go karmic a on po przebrani upamopera chwile aktywnosci, krotka drzemka i apiać od nowa, pliss napiszczcie jjak to jest? Wiem, ze sa zwolennicy karmienie nazadanie... Ale ja nic w domu nie moge zrobic tylkonacycu wisze heh
-
Piekne poczatki maciezyństwa
Juz dziewczyny niedlugo zobaczycie jak to jest, dobrze, ze mam meza na 2 tyg, on teraz wlasnie przebiera w ogole duzo pomaga,,,ja zjadlam owsianke na mleku, zupa wczorajsza/mdla bez przypraw, bez smaku ale warzywna wiec trzeba jesc. -
Och bo mi tez Maly ciagle chce tylko jesc,,, tzn, ja mam takie wrazenie, czas tak leci, ze ledwo wezme prysznic i juz znow karmienie, potem zjem cos i znow to samo
pewnie u starszakow drzemki sie wydluża..
No i dzis dalam sama wit t D w tabletce, tzn, zmieszalam z woda, kurcze że tez przepisują tabletki zamiast kropli, orientujecie sie ile kosztuja krople? Bo chyba poprosze pediatre.. Chociaz szkoda mi tych gratisowych 50 tabletek
-
A piersiCie bola jeszcze? Tzn sutki? Mnie jiz troche mniej ale poczatek zassania sutka przez mojego Synka to kilka wdechow musze zrobic zeby sie rozluźnić
Monika i Agattee po miesiacu bycia. Z baby to pewnie roznica we wszystkim co? Smiac mi sie cchce, bo kazda po kolei przechodzi przez te same etapy; porod, po porodzie problem z karmieniem, kiedy wyjsc na spacer, co na brzuszek itd. Itd.
Niedlugo dolaczą Martaaa i Kasia i też te same pojawią sie pytania
A nasze weteranki z dziećmi starszymi to pewnie sie smieją z mlodych niedoswiadczonych mamusiek -
Ja tez dostalam tabletki. Kropelki bylyby lepsze.sutki tak samo mnie bola. Mam takie silikonowe nakladki na piersi ale jakos nie mogle sie przekonac. Mascia smaruje sie raz dziennie jak.sobie przypomne. Mi tez tak samo szybko mija dzien. Mam wrazenie ze caly dzien to jedne wielkie karmienie przewijanie usypianie prysznic tez na szybko hehe
jola83 lubi tę wiadomość