Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Endokobietka kurcze biedny Jasio, oby ta goraczka juz go puscila &&&
Ja jestem przy mezu w AOK i tu musze ciagl cos doplacac, ponoc na pneumokoki tez nie refundują i bede musiala wylozyc kaske
wrrryy
Kasiu my tu mocno trzymamy za Was kciuki juz prawie meta kochana, moze sproboj sie jakos wyciszyc i to pomoze
Szczesliwa_mama kciuki za wizyte
Annaki mojej siostry synkowi jak szly jedynki to troche sie umeczyli oby jednak Lence szyko sie wyrznely &&&& , ehhh te zebiska czy dzieciaczki musza tak cierpiec jak wychodza ... ??
Ja po marcowej wizycie zapisze sie do kilku klubow min. do pampersa, rossmanna paru jeszcze wiec licze ze jakies kupony i mi skapna :p
Maarta a jak u Was ???? Paluchy zacisiete
Milego dnia :**
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 11:08
-
Beata1313 ja musze o meningogoki B zapytac, pneumokoki i meningokogi c tez mieliyms bezplatnie.
Jas je, bawi sie i szaleje, temperatrua Spada, wiec chyba jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 11:13
beata1313, amarranta lubią tę wiadomość
-
Beata 1313 , dziekuje ! Troche sie stresuje tym bo wiadomo w Polsce od razu wiem jaki lekarz u mnie najlepszy a tu nie mam zadnych opini i tylko sie modle zeby sie okazal w miare "normalny" wiecie co mam na mysli ... ale nie moge sie az tak stresowac!
Endokobietka wlasnie staram sie zapisac na tego pampersa ale czuje ze troche mi to zajmie heheEndokobietka lubi tę wiadomość
-
Czesc
Kasia widze ze podobnie myslisz i postanowilas sie wyciszyc ja tak samo..
Juz po wizycie w szpitalu ja Wam powiem ze moja macica robi mnie w konia... ostatnio mialam skurcze ponad 100 dzis zadnych, wody na takim samym poziomie co dwa dni temu jutro na 8 rano mam wywolanie... chcialam juz dzis ale mieli jakies cesarki zaplanowane itd.
Kasia wywolanie polega na tym ze dostaje sie tabletki proglastyne stopniowo dawkowane i to ma powodowac zgladzenie szyjki i skurcze czasem szybko skutkuje, ale moze trwac do 5 dni!
Nie wiem dlaczego nas to spotyka i musimy tyle czekac!! Ja juz nie moge psychicznie wytrzymac i powiedzialam lekarce ze jutro jak przyjde to nie wyjde ze szpitala bez dziecka.
Odezwe sie jak moja krolewna bedzie ze mna trzymajcie sie i trzymajcie kciuki zeby mi i Kasi szybko poszlo.Tigana, amarranta lubią tę wiadomość
-
Jeszcze w Hipp sie zameldujcie na 1 urodziny rzyzesdl transparent do zawieszenia Alles Gute zum Geburtstag Jan. bardzo ladny i duzo dupereli probek sloiczkow, mleka, ksiazeczki. Ja sie i w PL i w DE zameldowalam
Bebivita i Humana przychodzi mi jeszcze do glowy - ja sie wszedzie melduje gdzie mozna, w HH oczywiscie jeszcze Budni. a w ciazy to jeszcze na femibiona co trzeba korzystac jak za darmo.
Ciezarowki macie tu gewinnspiel mozna wygrac poduche do karmienia:
https://www.femibion.de/femibion-schwangerschaft-gewinnspiel.860.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 11:21
-
MRC ooo to dobra informacja, mpze znajomi mieli nie aktualne dan
OBY
Szczesliwa_mamusia Ty sie nie stresuj zbytnio wizyta bo dzidzi to czuje, a wszystko bedzie na pewno ok
Maarta jestesmy z Wami i na pewno szybko jutro pojdzie &&&&&
Endokobietka dobrze ze Jasio ciut lepiej i ze ma checi do zabawy, no i dzieki za podpowiedzi gdzie sie zarejestrowac
-
a polecam Wam jeszcze gazete (dostepna u lekarzy ginekologow i dzieciecych) http://www.kidsgo.de/ tam sa tez wszystkie terminy dla dzieci, kobiet w ciazy, plywalnie, gimnastyki, szpitale, polozne. Wczoraj wzielam od lekarza i mi sie przypomnialo. SA tam w srodku adresy, ceny, telefony itp.
-
MRC ja mam żel dentinox i granulki osanit, ten pierwszy przynosi ulgę ale jest z alkoholem i można go stosować chyba max 3 razy dziennie, u nasz na te pierwsze ząbki super sprawdziły się granulki osanit,są homeo i można stosować nawet co 15 min w razie potrzeby, teraz też daję ale chyba bardzo ją boli bo noce są straszne
, mam jeszcze z polski czopki homeo viburcol, na bolesne ząbkowanie lub kolki i wczoraj pierwszy raz podalam, w sumie od północy do 8 spała juz bez płaczu i krzyku to może pomogło
Endokobietka a jaki Ty masz żel od lekarza? Może masz coś innego niz dentinox?
Maarta i Kasia życzę Wam żeby córy wyszły i to szybko, w każdym razie trzymam kciuki za skurcze
Witam nowe koleżanki bo zapomniałam się przywitać
Oczywiście jak siadam do pisania to zapominam co miałam każdej odp.
Tez jestem pomeldowana gdzie się da i w de i pl, jeszcze można w bobovicie i bebiko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 11:58
-
Maarta, ja również trzymam mocno kciuki i daj znac prosze jak tylko bedziesz mogla. Nie mam pojecia czemu obie sie tak meczymy, ale mysle ze do konca tego tygodnia to juz wszystko sie skonczy. Kurde twoja macica trenuje i przestaje a moja w ogole jakas uspiona
Zastanawiam sie jak w moim szpitalu podchodza do wywolania w sensie ile czekaja..jutro sie pewnie dowiem.
Dzieki dziewczyny za kciuki:) -
Endokobietka tak to jest ze szczepieniami,nie zawsze wiadomo jak dziecko potem bedzie reagowało.A to są podstawowe szczepienia czy jakies dodatkowe?bo ja tu ciemna w tym temacie jestem co i jak ehhh
Czy tutaj tez wchodzi ta "moda" co w Polsce,żeby nie szczepić dzieci?no paranoja jakas,ale ja nie wnikam w ten temat czy to złe czy dobre.
Dzięki Endokobietka za dobre rady gdzie się rejestrowac i jakie korzyści z tego mamy:)co prawda i tak nie kumam jak wypełnić te formularze,ale postaram sobie jakos przetłumaczyć.
Kasia i Maarta będzie dobrze,każdy ma swój czas nie ma co mieć"parcie na poród" he he
Co do wyprzedaży w C&A to u mnie była od9-12 lutego,ale i po tych dniach nie sprzedane produkty dalej można było kupic w tej niższej cenie.Jedyne co to żadne ubrania ciązowe nie były przecenione,chyba za małe te moje miasto na takie większe promocje-niestety.
Dziewczyny a czy Wy tez dostajecie w ciązy od ginekologów witaminy za free?
Ja na pierwzej wizycie dostałam Centrum Materna na 45dni,po 2 mies ginka sie mnie pyta czy mam jeszcze witaminy,ale miałam wiec nic nie mówiła.Jednak przy kolejnej wizycie kazałam mężowi powiedzieć ze juz nie mam i chciałam zobaczyc co ona na to czy każe mi kupić,czy tez da receptę na coś a ona wstała i przyniosła mi zapas na 4 tyg-do nastepnej wizyty.Nie wiem jednak jak właściwie jest tutaj w zwyczaju?lekarze dają te witaminy czy musimy same kupować? -
Ja tez witam nowe kolezanki bo czywiscie tez zapomnialam sie wczoraj przwitac...
Hm ja jestem w AOK i wszystkie zsczepionki mamy za darmo...
Endokobieta- Biedny Jasiu. Oby szybko sie pozbieral po tej szczepionce.
Marta- Trzymam za was kciuki i by to wywolanie szybko poszlo
Kasia- Nie smutkuj kochana, juz niedlugo bedziesz tulic Gabrysie. A pod kocyk tez bym chciala bo to fajna sprawa wiec korzystaj poki jeszcze mozesz
U mnie Maximilan wczoraj wrocil z przedszkola z goraczka. O dziwo nikt tam tego nie zauwarzyl... Cala noc goraczkowal wiec dzisiaj zostawilam go w domu i obserwuje sytuacje bo to albo przez zeby ( nie ma jeszcze 5- tek) albo cos zlapal.. . Jak do jutra nie przejdzie do maz pojedzie z nim do lekarza. Ech mowie wam zawsze cos...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 12:20
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyOrchidea - mam nadzieję, ze to co się dzieje u Ciebie to pozytywne rzeczy, no...prznajmniej neutralne. Jak masz ochotę sie wygadać, albo raczej "wypisać" to pisz
My nie ubijemy ani nie skrytykujemy. A o do płci to życze aby dzidzia wreszcie pokazała co tam ma między nóżkami, choć niespodzianka przy porodzie też byłabby fajna
Endokobietka - mam nadzieję, ze Jaś juz niegdy więcej tak źle nie przejdzie szczepionek. My mamy 06.03. pierwsze szczepienia i mam obawy jak Vincent będzie się miewał...
Tigana - ja się śmieję z tych urodzin męża, ze miał być żarcik dla mamy i chciał ja skurczami postraszyć, no ale jak juz zaczał to skończył i wykluł sie tego 01.04.Super, ze sie oferujesz z ksiażką
Chetnie pożyczę, nie wiem tylko jak z czytaniem, bo moje "złote" dziecko zrobiło sie ostatnio nagle dość absorbujące
Co prawda śpi po 6-7 godz. w nocy ale za to w dzień robi sobie jedną dłuższą drzemkę w czasie której gotuję i ewentualnie ze 2-3 takie półgodzinne w czasie których was nadrabiam. a reszta to jest strasznie ciekawy wszystkiego i nie chce być sam, wiec gadam do niego jak najęta ale za to są plusy bo zaczął sie uśmiechać jak mnie słyszy
Znam ta stronkę jameda.de - lekarze z naszej przychodni mają tam same superowe opinie,notowane najwyzej...co gorsza - mój były ginekolog "cham" jest tam opisany w samych superlatywach i też ma "1", za moja ginka, która jest super ma tam bodajze 3,5...wiec nie ufam temu serwisowni już nic a nic. Zastanawiam się czy nie jest to taki podpłacony serwis, ze się płaci i oni wystawiają super opinie...
LaSivia - grzyb to faktycznie paskudztwo...w moim pierwszym małym mieszkanku był i dziada nijak nie dało sie usunąć, a gadkę o wietrzeniu można było sobie miedzy bajki włożyć, zadziałał na niego...domestos...koleżanka mi powiedziała, zebym czystym domstosem prosto z butelki go potraktowała i wyszła a domu. Zrobiłam tak, wyszłąm chyhba na 3 godziny, jak pprzyszłam to część domestosu jakby wchłoneła się w ściany a częsć spłyneła na podłogę, zmyłam to co zstało, wywietrzyłąm z jakże cudownego zapachu detergentu i miałam spokój bardzo długo.
A ja wypowiecie umowę to nie odzyskacie kaucji??
Kasia - no niestety, jeżeli chodzi o przychodnię to chyba tylko Mamax trafiła na normalną. Ja pamiętam ze jak ja byłam mała to w mojej przychodni były dzieci zdrowe i chore osobno, oddzielone długaśnym wielkim korytarzem, baa...nawet wejscia były osobno. Boję się troche tej piątkowej wizyty...A ty się nie przejmuj wywoływaniem, poprostu to będzie mała pomoc dla Twojego uparciuszka
Szczesliwa_mamusia - to czekamy na relację z jutrzejszej wizyty. Jak chcesz to ustaw sobie suwaczek, będziemy widziały jak rośnie Twoja dzidziaTrzymam kciuki za same pozytywy na wizycie.
Annaki - ja bym ząbki podejrzewała. Kurcze jakie te dzieciaki zmienne sąMój tez teraz inny jest, aż nie nadążam za nim. Zaczął też rączki do buzi pchać...jak patrze na niego i mówię, zę nie wolno to patrzy na mnie tak powaznie albo się usmiecha, a jak sie odwrócę a nie ma smoka z buźce to zaraz łapki przy buźce. Zyczę Ci zeby szybko Lence przeszło. A może to znowu ten skok rozwojowy...no i tak można by gdybać w kółko
Beata - ja też jestem w AOK i na pierwszej wizycie lekarka widziała do jakiej kasy nalezymy i nic nie mówiła o dopłacie do pneumokoków...moze mąż zadzwoni i dopyta jak nie zapomnę mu powiedzieć, bo mam wrażenie ze ostatnio u nie skleroza większa niż w ciaży.