X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liste der Schutzimpfungen, die von gesetzlichen Krankenkassen übernommen werden:
    •Cholera: nur im Ausnahmefall (z.B. Dienstreise in ein Land, das die Impfung vorschreibt)
    •Diptherie: im Alter von 2, 3 und 4 sowie zwischen dem 11. bis 14. Lebensmonat. Auffrischimpfung alle 10 Jahre.
    •FSME (Zeckenschutz): Nur für Personen, die in Risikogebieten leben, nicht für Urlaubsreisen
    •Gelbfieber: nur im Ausnahmefall (z.B. Dienstreise in ein Land, das die Impfung vorschreibt)
    •Haemophilus influenzae Typ B: im Alter von 2, 3 und 4 sowie zwischen dem 11. bis 14. Lebensmonat, bei Vorliegen von Risikofaktoren auch später
    •Hepatitis A (HA): Bei Sexualverhalten mit hoher Infektionsgefährdung, und für bestimmte Risikogruppen (zum Beispiel häufiger Umgang mit Blutbestandteilen, Mitarbeiter in Fürsorgeeinrichtungen, Asylbewerberheimen, etc)
    •Hepatitis B (HB): im Alter von 2, 3 und 4 sowie zwischen dem 11. bis 14. Lebensmonat sowie für Risikogruppen
    •HPV (Schutz vor Gebärmutterhalskrebs): Mädchen zwischen 12-17 Jahren
    •Influenza (Grippeschutz): Standardimpfung ab 60 Jahre sowie für Risikogruppen
    •Masern: 11. bis 14. Lebensmonat, vor Ende des 2. Lebensjahres sowie für Risikogruppen
    •Meningokokken: Immunisierung im 2. Lebensjahr, sowie für Risikogruppen (insbesondere bei längeren beruflichen/studienbedingten Auslandsaufenthalten)
    •Mumps: 11. bis 14. Lebensmonat, vor Ende des 2. Lebensjahres sowie für Risikogruppen (inbesondere Personen, die häufig von Kindern umgeben sind)
    •Pertussis: im Alter von 2, 3 und 4 sowie zwischen dem 11. bis 14. Lebensmonat. Auffrischung im Alter von 5-6 und zwischen 9-17 Jahren. In manchen Fällen auch für Frauen mit Kinderwunsch sowie weiteren Personen, die häufigen Umgang mit Neugeborenen haben.
    •Pneumokokken: Im Alter von 2, 3 und 4 sowie zwischen dem 11. bis 14. Lebensmonat. Erneute Impfung für Personen über 60 Jahre sowie bei Risikogruppen (zum Beispiel Immundefekte, chronische Krankheiten).
    •Poliomyeltitis: Im Alter von 2, 3 und 4 sowie zischen dem 11. bis 14. Lebensmonat. Auffrischimpfung zwischen 9-17 Jahren. Erneuter Anspruch für alle, die keine Grundimpfung erhalten haben sowie bei Vorliegen von Risikofaktoren (insbesondere bei Auslandsaufenthalten oder Umgang mit Menschen aus Polio-Risikogebieten).
    •Röteln: Zwischen 11.-14. Lebensmonat sowie vor Ende des 2. Lebensjahres. Ebenso für Risikogruppen (insbesondere Umgang mit Kleinkindern).
    •Tetanus: Im Alter von 2, 3 und 4 sowie zwischen dem 11. bis 14. Lebensmonat. Auffrischung im Alter von 5-6 Jahren sowie 9-17 Jahren. Danach alle 10 Jahre.
    •Tollwut: Nur bei beruflichen/studienbedingten Reisen in Risikogebiete
    •Tuberkulose: derzeit keine Schutzimpfung
    •Typhus: Nur bei beruflichen/studienbedingten Reisen in Risikogebiete
    •Varizellen: Zwischen 11.-14. Lebensmonat sowie vor Ende des 2. Lebensjahres. Standardimpfung für Ungeschützte 9- bis 17-jährige ohne Varizellen-Anamnese. Ebenso für Risikogruppen (zum Beispiel bei häufigem Umfang mit Kleinkindern oder bei schwerer Neurodermitis

beata1313 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka - teraz doczytałam, ze u jasia lepiej. To super. Oby tak dalej. A bardziej zakręcony niż Pampers chyba tylko DM jest :) No i jeszcze rejestracja w Rossmanie laski...z DM i Rossmanna przychodzą mega ilości kuponów, etui na MP (teraz na książeczkę dla małego mam), i kuferki/paczki po urodzeniu malucha.

Marta - mam nadzieję, ze nastepnych 5 dni mała nie każe Ci czekać ;)

Ciekawe jak tam Sarna z Zosią się miewają, długo sie nie odzywają :)

• annaki Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no właśnie skok teraz niby teraz między 33-37 tyg a u nas 31 wiec mam jeszcze 2 tyg "luzu" ;-) ,ach tak od skoku do zębów i tak w kółko :-)
    A dzisiaj Lena kończy 7 mies :-)

Endokobietka, MonikaDM, amarranta, Tigana lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy ja sama musze kupowac witaminy mi gin nawet nic o tym nie wspomnial :\

Mamax zdrowka dla Maxia !!

Monika dziekuje :**

Endokobietka jestes wielka, dzieki za liste pozniej ja sobie skopiuje ;)

Annaki najlepszego dla Lenki :****

LaSavia, amarranta lubią tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka dzieki za liste.

Annaki masz 100% racji ;) Buziaki dla Lenki z okazji "miesiecznicy" :)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura 5 godzin po podaniu 75 mg paracetamolu 37.1, wiec jest ok, ale pojawil sie brak apetytu :) Na caly dzien wypil dzis tylko 190 ml mleka i zjadl polowe jogurtu z truskawkowo-malinowego. Mam nadzieje ze temperatura juz nie bedzie rosla.

Wszystkiego naj dla Lenki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:18

17u93e5exqfllrog.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy ja nie dostawałam żadnych witamin od ginki. Na początku brałam tylko kwas foliowy , później zmieniła mi na kwas z jakimiś witaminami (sama kupowałam) później żelazo (tylko jedno opakowanie za free bo miałam receptę) i magnez. Koleżanka chodzi do tej samej ginki i witaminy ma za darmo. Tak więc nie wiem o co chodzi... :/

ex2b15nm8k2i1sfi.png

• LaSavia Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla Lenki;*
    MonikaDM tak jest to cholerstwo ale nie mozemy tego robic na wlasna reke. Z zerwaniem umowy to nie jest tak prosto. Bylismy w tym urzedzie ale oni tylko zalatwili nam obnizenie czynszu. Mowili ze tak zerwac umowy sie nie da. Lekarz nie moze stwierdzic jednoznacznie ze moje i malego chorowanie jest od tego i uczulenie tez. To jest bzdura. Dermatolog tez mi tego nie wypisze bo musialby zbadac grzyba. Nie wiem do konca jak sie za to zabrac. Ogranicza mnie tez bariera jezykowa. Umiem troche ale nie na tyle.
    Mam ogromna ochote sie z tad wyniesc bo niedlugo zaczne z tym grzybem gadac;)

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witaminki tez dostalam na 3 tygodnie do nastepnej wizyty;)

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MRC ja musialam brac magnez kazala mi brac 10 tabletek dziennie ale tez nigdy recepty nie dostalam, ani na magnez ani na witaminy, ale dostalam pare gratisowych opakowan witamin dla ciezarnych (ale moze w sumie na max miesiac), teraz biore mimipigulke i tez dostalam 3 opakowania gratis.

17u93e5exqfllrog.png
  • Agitka Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ​La Savia rozpisuję się, bo nie raz cały dzien człowiek nie ma czasu, zeby zasiasc do kompa, a Wy tyle piszecie :-D u nas tez na starym mieszkaniu był Grzyb i Aleks mi strasznie kaszlał, a jak się przeprowadzilismy tutaj, to kaszel minał jak reką odjał....a moze napiszcie pismo, ze dzicko choruje i to nie są odpowiednie warunki dla Niego, ze nie wyrazaliscie zgody na wynajem takiego mieszkania i dlatego chcecie wczesniej wymówic i odzyskac kaucje, bo w koncu to nie Wasza wina, tylko wynajemca powinien sie tym zając....a tą obiniżeke czynszu niech sobie wsadzą gdzies, jak Mały i Wy bedziecie chorowac....grrrrrrrrr

endokobitka, mamax dziękuję Wam bardzo za opinie odnoscie podawania mleka Pre. Czyli wychodzi, ze jedne maluchy na tym mleku mają dłuzsze przerwy, a niektóre krótsze....mój zdecydowanie woli mniej a czesciej jesc :-) a powiedzcie, czy dopajałyscie Maluchy podczas karmienia tym mlekiem? bo ja próbuje małemu wode kilka razy dziennie podawac i po butli z mlekiem tez, ale On nie chce za bardzo pic, a jednak herbatek czy soków wolałabym nie podawac ;-) o to biedny jasiek po szczepionce :-( mam nadzieję, ze juz lepiej sie czuje i goraczka minęła....a juz doczytałam, ze Mały lepiej się czuje :-)u Nas odpukac ani Aleks ani Xavier do tej pory nie mieli gorączki ani innych objawów poszczepiennych, jedynie teraz Xavierowi się pogorszyła skóra i teraz nie bedziemy szczepic póki się dobrze nie podleczy. Ja jestem zapisana w pampersie i nawet dzis zakupiłam jumbopak pieluch z 4euro rabatem i za 3pak chusteczek zapłaciłam tez 2 euro mniej ;-)

endokobietka ja jestem w AOK i za leki dla dzieci nie płace wcale, a za leki dla mnie czasami 5 euro musze dopłacic, a czasami nic ;-)

mamax to link do fenistilu
    https://www.europa-apotheek.com/fenistil-tropfen-1...
    ja wczoraj na noc dałam i nie było jakos super, ale duzo lepiej niz przedwczoraj, bo mały się juz tak nie wiercił więc moze akurat to dzięki kropelkom :-) Zdrówka dla Maxa, oby to tylko były ząbki.

Wendy ja własnie tylko czekam, zeby Xavierek jeszcze troszke podrósł i chcę isc na Zumbę, a póki co to wyginam się w domu :-) i musze powiedzec, ze bardzo mi się to podoba :-D Niestety ja nie dostawałam witamin za darmo,a ginka polecała GynVital, które tanie nie są, ale dobrze mi słuzyły:-)

orchidea pisz co Ci lezy na sercu....moze dzięki temu lepiej się poczujesz ;-)

Monika o widze, ze mamy podobne mysli jesli chodzi o jamade. de :-) a jak ten pępek małego? jak długo masz smarowac ta mascią? do piątku tak? i widzisz jakąs poprawę juz?

Tigana ja tez znam jameda.de i tez duzo razy się posiłkowałam, ale tez duzo razy się sparzyłam....niby pediatra, do którego chodzilismy z Alusiem jest bardzo wysoko oceniany,a przy Xavierku nas zbywali i kazali czekac, az skóra się sama poprawi. natomiast ten co teraz chodzimy nie ma dobrych opini, ale dla mnie jest super, bo w koncu kieruje Nas na porzadne badania i do neurologa tez Nas z małym skierował i chętnie odpowiada na wszystkie pytania i wyjasnia wszystko. To samo z Hautarzt. ten co teraz bylismy ponoc super, a dla mnie masakra niestety :-( takze ja uwazam, ze dopóki człowiek sam się nie przekona to nie mozna az tak do konca polegac na opini innych ludzi, aczkolwiek na pewno jest ona pomocna ;-) ja tez byłam na tej obnizce w C&A :-D Oj ja juz nie mogłam sie doczekac cwiczen, bo przed ciążą cwiczyłam około godziny dziennie,a teraz po CC musiałam troche odczekac i bardzo się ciesze, ze w koncu moge rozruszac kosci :-) oj wspólne spacerki to jak najbardziej :-) Tez chorujesz na tarczyce? ja mam niedoczynnosc i nawet jutro mam wizyte u endo. Jak cos to moge z czystym sumieniem polecic lekarza. Ponoc najlepszy w Nurnberg i ja tez tak mysle ;-)

kasiu kochana głowa do góry :-)

annaki u Nas Alus od 3 mz przesypiał całe noce, a tak własnie jakos od 6tego, jak zaczeły ząbki wychodzic było to samo co opisujesz u Lenki. ja smarowałam dziąsła dentinoxem, a jak było bardzo zle to dawałam takie czopki viburcol, albo nawet paracetamol, albo nurofenu trochę, bo biedak strasznie się męczył więc wyobrazam sobie, co przechodzi Twoja córcia i Ty tez:-( a teraz tez kupiłam osanit, ponoc rewelacja i mam nadzieję, ze tak jest ;-)

beata peumokoki, meningokoki C i rotavirus w AOK jest refundowany na pewno, bo ja szczepiłam Maluchy :-) dodatkowo Ospa i Na kleszcze tez bezpłatne, jedynie na WZW typu B trzbea płacic jakby się chciało ;-)

Kasia, Marta ja równiez trzymam kciuki, zeby w koncu Wasze kruszynki zechciały wyjsc na ten świat :-)

MRC ja tez musiałam oprócz witamin jeszcze magnes kupowac, ale zelazo miałam za free na recepte ;-)

Ja jestem jeszcze zameldowana w Hipp, w Aptamil, DM i Rossman :-)

A My za chwilę wychodzimy na spacerek, a później po Alusia do przedszkola :-)

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka 10 tabletek dziennie??!! Dlaczego tak dużo?? Ja brałam po 3.

ex2b15nm8k2i1sfi.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WZW B nie jest razem w tej 6 w 1, u mnie bylo, to jest Hepatitis B ?

Agitka u mnie JAs do tej pory jak wypije 250 ml wody na dzien to jest max, ja go nie dopajalam w wieku 4 miesiecy bo i tak nie pil :) Teraz podchodzi sam do stolu i sobie bierze kiedy chce wiec chyba mu tyle wystarcza.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MRC ja bralam magnez Verla, bo mialam skurcze w 6 miesiacu a od 7 skrocila mi sie szyjka macicy do 1 cm, zeby nie bylo zadnych skurczy i faktycznie nie odczulam zadnego :)

17u93e5exqfllrog.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok rozumiem :)

• Tigana Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia, to szkoda że tajemnica, spróbowałabym sama cos namieszać…
    Amarranta, na pewno nie było to tylko przez weekend bo ja w poniedziałek kupowałam.
    Endokobietka nie wiedziałam że są takie dodatkowe bonusy ciążowe. Musze poczytać czy mój ubezpieczyciel coś mi może extra zaproponować.
    Annaki, mam nadzieję że szybko wyjda te ząbki, biedna Mała się meczy…
    Maarta, Kasia, trzymam kciuki żeby szybko i gładko poszło!
    Wendy, ja dostałam na początku próbkę femibionu na każdy trymestr po 7 tabletek i to tyle.
    MonikaDM, ale super że Mały się do Ciebie uśmiecha, takie uśmiechy sa cudowne!
    Ja jak miałam na początku bóle to powiedziałam gince to dostałam receptę na magnez jakiś forte.
    No widzicie dziewczyny, czyli jednak dużo bardziej wartościowe jest bezpośrednie polecenie niż takie na necie… Niewykluczone że faktycznie niektórzy lekarze podpłacają żeby mieć tam lepszą ocenę.
    Agitka, tak, też mam niedoczynność już od lat, tutaj znalazłam tylko jedną endokronolożkę ale nie chciała mnie leczyć bo stwierdziła że zmian w tarczycy nie mam. Także jak masz dobrego endo to dla mnie bomba :D

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z lekarzami na necie to masakra, moja ex ginekolog ma boskie opinie, ja jej napisalam moja, to zostala po 2 tygodniach wykasowana.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh...z tymi opiniami lekarzy to jakaś masakra. ja na mojego ex ginekologa znalazłam tylko jedną negatywną w całym necie, sama chciałam mu gdzies negatywa wystawić...napisałam coś prostego bo na zagmatwane wpisy mój niemiecki nie pozwala i...nie mogłam dodać opinii...coś dziwne ;) wiem, wiem...węszę spisek :)

Agitka - na razie mamy smarowac do piątku, bo w piątek na kontrolę idziemy. Smarowac mamy 2 razy dziennie - rano i wieczorem. Póki co pozmarowałam 2 razy i wydaje mi się lepiej, taki mniej czerwony ten kropek co mu tam wychodzi a bardziej różowy...zobaczymy. Musze Ci powiedzieć, ze dzić mnie wkurzyła porządnie nasza położna, bo tak mi smęciła przez telefon jak potłuczona...a moze przewrażliwiona jestem po ostatnich jej zdaniach i lekarki i nie wiem komu mam wierzyć i dlatego tak dziś zareagowałam.

W ogóle zadzwoniłam dziś do tej naszej przychodni i zarżnęłam głupa ze wczoraj jak bylismy to po wizycie wyszliśmy i tyle i ze chcę zrobić termin ale juz do konkretnej lekarki (nie do tej co wczoraj nas przyjęła) na piątek na kontrolę, no i laska przez tel. gada mi że ogólnie to oni nie robią terminów, więc moim łamanym niemieckim powiedziałam, ze ja mam kontrole i moje dziecko nie jest chore, jak mi znowu powiedziała, ze terminu nie zrobi to powiedziałam, ze to jest głupie bo ja przyjde ze zdrowym dzieckiem a wyjdę z chorym, trochę ja zaskoczyłam bo zaczeła sie tłumaczyć ze to nie jest głupie bo oni mają teraz dużo chorych pacjentów i oni przychodzą do kontroli i coś tam jeszcze...więc powiedziałam, ze będę szukac innej praxis i się rozłączyłam...jakaś nerwowa sie zrobiłam i normalnie chyba wszystkich bym biła ;) Dziś mężul dzwonił do innych praxis, ale ze pracował w nocy i wstał późno, a jakoś dziś pracują chyba wszędzie tylko do południa to się nie dodzwonił, więc w piątek jeszcze pójdziemy do tej naszej przychodni i zobaczymy ile będziemy czekać, ale nie zamierzam sie już tylko serdcznie uśmiechać...kurde matki chyba na serio potrafią być jak lwice jeśli chodzi o ich dzieci ;)

Tigana - mały raczej uśmiecha się na to na to co słyszy, bo szczerze watpię zeby to był taki świadomy "uśmiech do mamy", ale i tak jest super :) Niekoniecznie lepsze polecenie lekarz bo każda z nas ma też inne wymagania i jest innym człowiekiem więc i z innymi inaczej się dogaduje. Ale ja uważam, ze trzeba próbować aż się znajdzie lekarza u którego będziemy czuć się dobrze.
    A miałam Ci pisać, ze w okolicach Erlenstegen (to zależy gdzie dokładnie bedziecie mieszkać) ale mamy znajomą i tam jest takie super miejsce do spacerów :)

Agitka - badź dobrą koleżanką i daj namiar na Kinderarzt ;)

Tigana, amarranta lubią tę wiadomość

• Agitka Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endokobietka widzisz dobrze, ze napisałas. Masz rację WZW B jest za darmo, WZW C jest odpłatnie :-) ja tez brałam magnes verla tylko po 6 tabletek, bo tez miałam skurcze i od 30tc skracającą się szyjke ;-) No własnie ja o tym dopajaniu, bo Aluś bardzo chetnie pił wode i to nawet więcej niz powinien. Ale moze to tez dlatego, ze urodził się w kwietniu i latem po psrotu miał pragnienie....Wolałabym żeby Mały pił choc trochę wody, ale skoro Twój jasio tez nie pił to Małego nie bede zmuszac. Od czasu do czadu podam, jak bedzie chchiał to sie napije, a jak nie to nie ;-)

Monika czy ja przeoczyłam, ze pisałas o usmiechach Vincenta? jak tak to przepraszam :-) alez to jest cudny widok prawda ;-) ednokobietka, Monika jesli chodzi o dodawanie niepochlebnych opinnii na temat lekarzy to wcale nie musi byc spisek....mnie się wydaje, ze własnie lekarze opłacają, zeby zle o nich nie było mozliwosci napisac ;-)

Monika Kochana Ty oaza spokoju bys kogos pobiła? nie wierzę :-D a tak na powaznie to moge sobie wyobrazic, ze połozna Cię wnerwiła, bo w sumie komu teraz wierzyc prawda? a On czasami ma taki specyficzny sposób przekonywania do swoich racji....no to super, ze poprawa jest i oby do piątku się zagoiło :-) ale bardzo dziwne, ze nie robią Wam terminów w Praxis...to jak jest więcej dzieci to co nawet 2 godziny masz czekac???? bez sensu. My ostatnio jak do neurologa szlismy,a lbo na EEG z Alusiem do naszej przychodni, to nawet nie zdązylismy sie dobrze rozebrac juz Nas wołali do pokoju :-) i zgadzam się jesli chodzi o lekarzy. Kazdy musi sam isc i zobaczyc czy jemu odpowiada :-) U Nas jest i babka i koles i My chodzimy do Niego (nawiasem mówiąc jak na około 45 lat to niezły przystojniak ;-D) Lekarz moze nie strzela usmiechami na prawo i lewo, ale naprawde konkretny gosc i jeszcze nigdy Nas nie zbył, chociaz ja zawsze mam całą stronę A4 pytan jak idziemy :-D

Tigana Tego endo poleciała mi moja ginka, bo przez pół roku staralismy się o Xaviera i wszystkie hormony kobiece były w normie więc zaleciła wizytę u endo. No i okazało się, ze mam niedoczynnosc.... W zaleznosci od potrzeb robią badania krwi, razem z USG tarczycy i nie ma problemów:-) ja obecnie biorę Thyronajod 50 jedną tabletkę dziennie i zobaczymy jutro co powie lekarz;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 17:03

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • Agitka Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz lekarz to http://www.drs-gebhard-cordes.de/cms/website.php

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ