Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika u mnie Lena nagle podczas zabawy nagle zaczeła nerwowo gryźć zabawkę lub ręce z taką złością i płaczem i wtedy dalam, ale nie od razu 8 kulek tylko np 4, 5.
Wogole na dziąsłach widać wtedy taką gule, tak jakby wybrzuszony ząb, są mocno czerwone lub robi się taka mała dziurka, u Leny tak to wygladalo
-
nick nieaktualnyAnnaki dzięki. No to u nas odrobinę podobnie tylko takie dołeczki ma dwa w dziąsełkach, no i nie są czerwone. Poczekam jeszcze.
w ogóle dziś położyłam małego o 19:00 bo zjadł mleko i oczka mu się zamykały - standard, z tym, ze czasem usypia mi na rękach już. I takiego "zmęczonego" zaniosłam do łóżeczka. A tam oczy jak 5 zł, i gadka przez 45 minut. Odkryłam go bo kark miał bardzo ciepły i usnął w 5 minut. Za ciepło mu było...po mamusi i dziadku coś ma, bo mój mąż to wiecznie poprzykrywany i pozawijany jak rolada a ja i mój tata zawsze stopy na wierzchu musimy miećamarranta lubi tę wiadomość
-
Hej,
Tigana mnie to juz chyba Nic nie pomoze na ta zgage.
Mleko,platki,tabletki,ze szpitala tez dostaje i Nic.nie jem.na noc,nie ovjadam sie ale jak przychodzi Do lezenia to wszystko mi sie podnosi i az wymiotuje powinnam 3 litry pic a ledwo butelke wypije bo wszystko mi sie podnosi.tak cala noc na siedzaco.dopiero o 6 zasypiam.ehh
Endokobietka z ty mi przeszkolami to przesada.Ale tez i DB strajkuje i autostardy znowu beda zawalone..
-
Orchidea, współczuję zgagi bardzo:( moja bratowa też cierpi (ma podobnie jak Ty termin) i sobie dodatkowo konstrukcję z poduszek robi do spania... a migdały też pewnie próbowałaś jeść? mi ktoś polecał i troszkę pomagały, ale moja zgaga kilka razy się pojawiła i, odpukać, jeszcze nie była bardzo dokuczliwa.
DB już chyba przestał strajkować i teraz będą rozmawiaćbabka na poczcie mi powiedziała, że poczta też strajkuje - znowu.
miłego dnia, dziewczyny -
dzisiaj o dziwo nie śpię. ale 9-11 mają wymieniać czujniki dymu, więc mam motywację, żeby się nie kłaść
dobrze, że teściowa Ci pomoże
miałam wczoraj wizytę u położnej przy ginekologu i pytałam, co mogę poradzić na spuchnięte stopy (retorycznie) - ta babka mówi, żeby jeść dużo soli (nie przesłyszałam się). słyszałyście kiedyś o tym? dlaczego tak? bo jak się jej pytałam, czemu dużo, a nie ograniczyć, to powiedziała tylko, że teraz tak się zaleca... -
Amarranta to jakąś głupotę Ci powiedziała!, mi lekko puchly stopy i kazali ograniczyć sól bo ona zatrzymuje wodę w organizmie wiec się puchnie bardziej no i podnosi ciśnienie a to jest nie dobre w ciąży. Przy puchnięciu trzeba dużo Pic wody
amarranta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny moj maz poszedl zdjecie robic malemu do dowodu i mowi pani ze do dowodu potrzebuje.Jednak u nas w PL to ma byc zdjecie jak do paszportu.Powiedzcie mi teraz-czy to znaczy ze mamy złe zdjecie?ja mu mówilam aby powiedział ze do paszportu potrzebuje....coś mi sie zdaje że mi w PL nie przyjmą mi tej fotografi
-
amarannta no co za bzdury ci mówią,a może Ty sie zapytałaś dlaczego masz opuchni8ete stopy?
he he sól nalezy ograniczyc przecież,wszedzie o tym trąbią.
Endokobietko z tym przedszkolem to masakra jakas,w szoku jestem i współczuję
annaki z polskiego morza to szczerze bym poleciła Rewal,ale ze ostatnio stał sie zbyt hmmm modny i tłoczny to jednak nie dla takiego malego dziecka,chyba ze na koniec sierpnia.
Moge zaproponować Dąbki jako że jest to typowo uzdrowisko i w dodatku dzieciece,malutka miescina cisza i spokój,nie znajdziesz tam tłumów rozwrzeszczonych nastolatków i balangowiczów.Wrecz przeciwnie-pełno rodzin z małymi dziecmi i sanatoriuszy.Jezdziłam tam przez 3 lata z dzieckiem do sanatorium.Nocleg mozesz znalezc juz od 35zł,domki tez maja tam bliziutko morza i lasu do wynajecia.osrodek w którym byłam ma tez pawilony-domki na lato i maja wtedy nawet ciekawa oferte na wczasy.
orchidea współczuje tej zgagi-no mi pomagało zimne mleko i migdały wiec nie wiem czym jeszcze mozesz sie ratowac....amarranta lubi tę wiadomość
-
Hej,
To chyba cos mnie ominelo wczoraj,wsumie nie ogladalam 2 dni wiadomoaci.
Ja bym sie nad morze przehechala Ale boje sie tych korkow,bo jak siusiu sie zachce w drodze to nie odpowiadam
A wogole to niech wszyscy zaczna strajkowac i nie pracowac to by bylo fajowo;-)
Wczorr miałam zalatany dzien.mialam Do Szkole rodzenia isc Ale pisalam na kontrole Do szpitala bo moja gin chora Byla a 2 tyg bez Ktg i usg to bal am sie ze z maluszkiem cos nie tak.
Ale wszystko ok.i badala mnie puerewszy raz w ciazy wziernikiem hmmteraz Kamm plamienia mam nadzieje ze to nie czop..i chyba brzuchol obnizyl sie bo lepiej mi sie oddycha.
O zgadze nie mam sily juz z tym walczyc ,najgorzej to w nocy.
Jedynie Co mi pomaga to zwymiotowanie (sorrki Jesli ktos je)
Amaretta spakowalas sie Do szpitala?
Podpowoedz mi ci bierzesz dla dziecka jakie ciuszki?
Zapisalas sie juz Do szpitala?
-
Kasia jestesmy po U4. Co do jedzenia to lekarz powiedzial zeby zaczac w 5 miesiacu ale juz wtedy nie odpuszczac, bo nieraz po prostu dzieciaczki nie chca jesc...
Mala troche marudzi...
dziewczyny moze mi doradzicie... otoz:
lekarz zawsze sie pyta czy wszystko ok wiec i tym razem ja mu mowie ze tak ale mala spi na brzuchu. i on mi dal namiary na innego pediatre - gosc specjalizuje sie w badaniu takich maluchow przez usg. bada organy. a wiadomo ze jest b. duzy odsetek dzieci spiacych na brzuchu ktore umieraja podczas snu. powiedzial ze to badanie w jakims stopniu moze taki zgon wykluczyc co uspokoi rodzicow. oczywiscie kasa tego nie pokrywa. trzeba placic. robilybyscie? czy moze kupilybyscie te maty co wkladasz do lozeczka i sygnalizuja gdy dziecko przestanie oddychac...?
Orchidea - ja korzystalam z ubranek szpitalnych. przygotowalam tylko w domu dwa zestawy na odbior ze szpitala - wiekszy i mniejszy - ktore to maz przywiozl przy wypisieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 15:21
-
nick nieaktualnyWendy sprobowac mozecie. Choc do dowodu to chyba lekko z profilu a do paszportu to biometryczne. Spróbuj sama zrobić. Jedna znajoma wyczytała w Internecie jak zrobić dziecku takie zdjęcie, i zrobil i przeszlo w urzędzie!
To ja tez strajkuję...jutro obiadu nie będzie.Melka, annaki, amarranta lubią tę wiadomość
-
Melka moj Jas, ktory ma teraz 15 miesiecy, od 3 misiaca spi tylko na brzuchu ewnetualnie na boku. Teraz go zabieram do pracy to spi w wozku i zawzse chce sie obrocic na brzuch i jest placz w wozku, to go biore na siebie i spi sobie na moim brzuchu a ja pracuje z nogami na biurku, czasem da sie go spowrotem odlozyc do wozka
Melka, amarranta lubią tę wiadomość
-
Wendy dzięki, będę szukać czegoś w Dąbkach:-) -) , byłam kiedyś w Rewalu na obozie, to było wieki temu i wtedy to była mała mieścina
, a właśnie tłumów chcemy uniknąć i szukamy ciszy i spokoju
Lena tez czasem SPI na brzuchu ale u takich dużych dzieci to w sumie brak ryzyka one bardziej mobilne i głowę zawsze odwrócą... Ona i tak biega po całym łóżkuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 16:16
-
Dzieki za odpowiedz. Moja Roza moze mala - bo ma 58 cm - ale glowe odwraca bez problemu. Tu chodzi chyba o ucisk na przepone i takie tam.
Wiecie ja tez lubie spac na brzuchu, maz tez, wiec moze to z tego tez wynika?
Co do wakacji... ech jak ja dawno nad polskim morzem nie bylam... w tym roku jednak uderzamy chyba w dol... jezioro bodenskie... ponoc tam pieknieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 17:30
amarranta lubi tę wiadomość