X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u mnie Lena nagle podczas zabawy nagle zaczeła nerwowo gryźć zabawkę lub ręce z taką złością i płaczem i wtedy dalam, ale nie od razu 8 kulek tylko np 4, 5.
    Wogole na dziąsłach widać wtedy taką gule, tak jakby wybrzuszony ząb, są mocno czerwone lub robi się taka mała dziurka :-) , u Leny tak to wygladalo

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, trzymam kciuki za tatę i żeby Ci się udało mieć rodzinkę przy sobie :)

Endokobietko, brak słów z tym przedszkolem!

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki dzięki. No to u nas odrobinę podobnie tylko takie dołeczki ma dwa w dziąsełkach, no i nie są czerwone. Poczekam jeszcze.

w ogóle dziś położyłam małego o 19:00 bo zjadł mleko i oczka mu się zamykały - standard, z tym, ze czasem usypia mi na rękach już. I takiego "zmęczonego" zaniosłam do łóżeczka. A tam oczy jak 5 zł, i gadka przez 45 minut. Odkryłam go bo kark miał bardzo ciepły i usnął w 5 minut. Za ciepło mu było...po mamusi i dziadku coś ma, bo mój mąż to wiecznie poprzykrywany i pozawijany jak rolada a ja i mój tata zawsze stopy na wierzchu musimy mieć :)

amarranta lubi tę wiadomość

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Tigana mnie to juz chyba Nic nie pomoze na ta zgage.
    Mleko,platki,tabletki,ze szpitala tez dostaje i Nic.nie jem.na noc,nie ovjadam sie ale jak przychodzi Do lezenia to wszystko mi sie podnosi i az wymiotuje powinnam 3 litry pic a ledwo butelke wypije bo wszystko mi sie podnosi.tak cala noc na siedzaco.dopiero o 6 zasypiam.ehh
    Endokobietka z ty mi przeszkolami to przesada.Ale tez i DB strajkuje i autostardy znowu beda zawalone..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea to sprobuj jesc wafle ryzowe przed spaniem, i zanim wstaniesz to tez mozesz cos zjesc.

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea, współczuję zgagi bardzo:( moja bratowa też cierpi (ma podobnie jak Ty termin) i sobie dodatkowo konstrukcję z poduszek robi do spania... a migdały też pewnie próbowałaś jeść? mi ktoś polecał i troszkę pomagały, ale moja zgaga kilka razy się pojawiła i, odpukać, jeszcze nie była bardzo dokuczliwa.
    DB już chyba przestał strajkować i teraz będą rozmawiać;) babka na poczcie mi powiedziała, że poczta też strajkuje - znowu.

miłego dnia, dziewczyny :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta spania nie masz?

Dzis Home Office a Jas od 7 rano biega jak poparzony :) ok 9 ma pryzjsc tesciowa do pomocy na 2 godziny.

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj o dziwo nie śpię. ale 9-11 mają wymieniać czujniki dymu, więc mam motywację, żeby się nie kłaść:)

dobrze, że teściowa Ci pomoże :)

miałam wczoraj wizytę u położnej przy ginekologu i pytałam, co mogę poradzić na spuchnięte stopy (retorycznie) - ta babka mówi, żeby jeść dużo soli (nie przesłyszałam się). słyszałyście kiedyś o tym? dlaczego tak? bo jak się jej pytałam, czemu dużo, a nie ograniczyć, to powiedziała tylko, że teraz tak się zaleca... :/

o1489vvjal2gnmht.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta to jakąś głupotę Ci powiedziała!, mi lekko puchly stopy i kazali ograniczyć sól bo ona zatrzymuje wodę w organizmie wiec się puchnie bardziej no i podnosi ciśnienie a to jest nie dobre w ciąży. Przy puchnięciu trzeba dużo Pic wody :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie też mi się tak wydawało, że to głupota - pytałam drugi raz a ona to samo z tą solą:/

o1489vvjal2gnmht.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne mają tu zwyczaje ;-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez w kolko sie slyszy ze sol zatrzymuje wode w organizmie a to powoduje puchnięcie. Mi tylko ginekolozka powiedziała ze mam pić tyle wody ile czuje ze potrzebuje ale żeby to bylo min. te 2 litry, herbata i zupy tez się liczą.

• Wendy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moj maz poszedl zdjecie robic malemu do dowodu i mowi pani ze do dowodu potrzebuje.Jednak u nas w PL to ma byc zdjecie jak do paszportu.Powiedzcie mi teraz-czy to znaczy ze mamy złe zdjecie?ja mu mówilam aby powiedział ze do paszportu potrzebuje....coś mi sie zdaje że mi w PL nie przyjmą mi tej fotografi

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarannta no co za bzdury ci mówią,a może Ty sie zapytałaś dlaczego masz opuchni8ete stopy? ;) he he sól nalezy ograniczyc przecież,wszedzie o tym trąbią.

Endokobietko z tym przedszkolem to masakra jakas,w szoku jestem i współczuję

annaki z polskiego morza to szczerze bym poleciła Rewal,ale ze ostatnio stał sie zbyt hmmm modny i tłoczny to jednak nie dla takiego malego dziecka,chyba ze na koniec sierpnia.
    Moge zaproponować Dąbki jako że jest to typowo uzdrowisko i w dodatku dzieciece :) ,malutka miescina cisza i spokój,nie znajdziesz tam tłumów rozwrzeszczonych nastolatków i balangowiczów.Wrecz przeciwnie-pełno rodzin z małymi dziecmi i sanatoriuszy.Jezdziłam tam przez 3 lata z dzieckiem do sanatorium.Nocleg mozesz znalezc juz od 35zł,domki tez maja tam bliziutko morza i lasu do wynajecia.osrodek w którym byłam ma tez pawilony-domki na lato i maja wtedy nawet ciekawa oferte na wczasy.

orchidea współczuje tej zgagi-no mi pomagało zimne mleko i migdały wiec nie wiem czym jeszcze mozesz sie ratowac....

pmzt5tj.png

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

To chyba cos mnie ominelo wczoraj,wsumie nie ogladalam 2 dni wiadomoaci.
    Ja bym sie nad morze przehechala Ale boje sie tych korkow,bo jak siusiu sie zachce w drodze to nie odpowiadam ;-)

A wogole to niech wszyscy zaczna strajkowac i nie pracowac to by bylo fajowo;-)

Wczorr miałam zalatany dzien.mialam Do Szkole rodzenia isc Ale pisalam na kontrole Do szpitala bo moja gin chora Byla a 2 tyg bez Ktg i usg to bal am sie ze z maluszkiem cos nie tak.
    Ale wszystko ok.i badala mnie puerewszy raz w ciazy wziernikiem hmmteraz Kamm plamienia mam nadzieje ze to nie czop..i chyba brzuchol obnizyl sie bo lepiej mi sie oddycha.

O zgadze nie mam sily juz z tym walczyc ,najgorzej to w nocy.
    Jedynie Co mi pomaga to zwymiotowanie (sorrki Jesli ktos je)

Amaretta spakowalas sie Do szpitala?
    Podpowoedz mi ci bierzesz dla dziecka jakie ciuszki?
    Zapisalas sie juz Do szpitala?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jestesmy po U4. Co do jedzenia to lekarz powiedzial zeby zaczac w 5 miesiacu ale juz wtedy nie odpuszczac, bo nieraz po prostu dzieciaczki nie chca jesc...
    Mala troche marudzi...
    dziewczyny moze mi doradzicie... otoz:

lekarz zawsze sie pyta czy wszystko ok wiec i tym razem ja mu mowie ze tak ale mala spi na brzuchu. i on mi dal namiary na innego pediatre - gosc specjalizuje sie w badaniu takich maluchow przez usg. bada organy. a wiadomo ze jest b. duzy odsetek dzieci spiacych na brzuchu ktore umieraja podczas snu. powiedzial ze to badanie w jakims stopniu moze taki zgon wykluczyc co uspokoi rodzicow. oczywiscie kasa tego nie pokrywa. trzeba placic. robilybyscie? czy moze kupilybyscie te maty co wkladasz do lozeczka i sygnalizuja gdy dziecko przestanie oddychac...?

Orchidea - ja korzystalam z ubranek szpitalnych. przygotowalam tylko w domu dwa zestawy na odbior ze szpitala - wiekszy i mniejszy - ktore to maz przywiozl przy wypisie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 15:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy sprobowac mozecie. Choc do dowodu to chyba lekko z profilu a do paszportu to biometryczne. Spróbuj sama zrobić. Jedna znajoma wyczytała w Internecie jak zrobić dziecku takie zdjęcie, i zrobil i przeszlo w urzędzie!

To ja tez strajkuję...jutro obiadu nie będzie.

Melka, annaki, amarranta lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melka moj Jas, ktory ma teraz 15 miesiecy, od 3 misiaca spi tylko na brzuchu ewnetualnie na boku. Teraz go zabieram do pracy to spi w wozku i zawzse chce sie obrocic na brzuch i jest placz w wozku, to go biore na siebie i spi sobie na moim brzuchu a ja pracuje z nogami na biurku, czasem da sie go spowrotem odlozyc do wozka :)

Melka, amarranta lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy dzięki, będę szukać czegoś w Dąbkach:-) -) , byłam kiedyś w Rewalu na obozie, to było wieki temu i wtedy to była mała mieścina :-) , a właśnie tłumów chcemy uniknąć i szukamy ciszy i spokoju :-)
    Lena tez czasem SPI na brzuchu ale u takich dużych dzieci to w sumie brak ryzyka one bardziej mobilne i głowę zawsze odwrócą... Ona i tak biega po całym łóżku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 16:16

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz. Moja Roza moze mala - bo ma 58 cm - ale glowe odwraca bez problemu. Tu chodzi chyba o ucisk na przepone i takie tam.
    Wiecie ja tez lubie spac na brzuchu, maz tez, wiec moze to z tego tez wynika?

Co do wakacji... ech jak ja dawno nad polskim morzem nie bylam... w tym roku jednak uderzamy chyba w dol... jezioro bodenskie... ponoc tam pieknie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 17:30

‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ