X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesto ogladalam te porody na RTL2 i szpital serio mi sie podoba.

Dziewczyny co myslicie o podrozy 600km w jedna dzien przery 600km w druga strone w okolicach 30-32tc?
    Wg mnie to nie jest dobry pomysl oczywiscie jako pasazer nie kierowca.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie to nei jest dobry pomysl, ja odbylam podrow 800 km w 1 stropne i po 10 dniach spowrotem w 6 mcu ciazy i przez 2 tygodnie wszystko mnei bolalo, mialam ciagle wrazenei ze mam skurcze, ehh masakra.

Cassie lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cassieja z kolei i w 32 tyg i w 36 jedzilam 800km i czulam sie b.dobrze.wszystko zalezy od kobiety,od twojego ogolnego samopoczucia i kondycji.

kasiu sliczna córa!a te włoski ahhhh

Cassie, Koalka lubią tę wiadomość

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka ja bylam w kwietniu w PL bylo super bo jednak brzuszek byl jeszcze maly, do PL mam 996km. Ale teraz sie zastanowilam czy jechac te 600km czy nie, nie chce synowi zaszkodzic wiec zostane w domu.
    Wole zapytac na forum zeby mnie ktos w zdaniu upewnil niz podejmowac pochopne decyzje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki naprawdę. Bo na serio jak się tak zaczytałam, to wyszło, że smoczki to zło juz po 6 mieisącu i mi się namieszalo w głowie. Czyli spokojnie mleko dostanie przez smoka i nie będę mu tego zmieniac, dziubek ewentualnie za jakiś czas wprowadzę ale na pewno po 6-tym miesiacu (może później) do wody czy herbatki.
    Endokobietka wlaśnie też chciałam ten kubek 360 stopni. I ogólnie to mam 7 butelek z NUK i chciałabym je wykorzystać więc chyba dokupię mu póxniej te "łapki" zeby sobie sam trzymał i będzie ok.

Annaki a Ty miałaś ten kuben Doidy (czy jakoś tak), próbowałaś juz dawać Lence pić z niego?

W ogóle dziewczyny jak zmusić małego do picia wody? No jak wypija góra 30 ml to jest super, zazwyczaj 10ml. Raz na wypróbowanie kupiłam mu soczek marchewkowy taki po 4 miesiacu i rozrobiłam z woda to wypił 60 ml na raz i wypiłby więcej. Herbatkę taką bez cukru do zaparzania też mu dałam i w ciągu dnia wypiła 50 ml a samej wody nie chce paskuda mała.

Cassie - jeżeli czujesz ze powinnaś zostać w domu to zostań, wyciągnij nogi na kanapie i rozkoszuj się chwilą a nie tam bedziesz się włuczyc 600 km. Ja w 22 tyg. jechałam 1000km jako pasażer i było ok, ale później 60 km do teścia nie mogłąm wysiedzieć, a jeszcze w chyba 36 tyg (w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia) mieliśmy taką stresującą sytuacje na autostradzie, że o mały włos wjechałby w bok od mojej strony facet to juz w ogóle...ze stresu wyłam w aucie, póxniej mały się nie ruszał więc ja jeszcze większy stres...nie, nie jedź.

Cassie lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh to picie. Jas pije czasem 150 ml wody na dzien czasem 400 ciezko wyczuc, kupy nie sa twarde, odwodniony nie jest wiec jest ok. Soki mu wchodza lepiej, ale nie podaje mu za czesto i jak juz to pilnuje zeby wypil wszystko na raz.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tak mam doidy, Lena dość szybko się nauczyła z niego pić, lalam tak po troszkę, wiadomo trochę wylewała, teraz juz dawno z niego nie piła bo w pewnym momencie zaczeła traktować go jak zabawkę i rzucała na podłogę :-) , więc schowałam, dam za jakiś czas.
    Co do wody to u nas tez ciężko i to nie nawet przez to że poprobowala soki, bo najpierw dawałam wodę, ale efekt był taki że wolała nic nie Pic niż tą wodę. Dopiero ostatnio przy gorączce i w szpitalu nie chciała soku a tylko wodę, teraz wszystko wróciło do normy i znowu wody łyk a sok cały :-) . nie wiem od czego to zależy, no nie chce i nic nie wskóram. Ja soki rozcieńczam z wodą i to bardzo, lub kupuje takie np z bebivity juz z wodą min.
    Endokobietka ja mam pyt do Ciebie :-) , bo pisalas kiedyś że Jaś je serii homogenizowane, które to? Bo tez bym dała Lenie. Na razie je jogurtu i danonki, bo ostatnio trochę grymasi i czasem nic nie chce a danonka zje więc wolę dać niż żeby była głodna.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki zaczynalam od jogurtow i serkow z Hippa, serki to byly Früchte-Duett, a teraz kupuje bio jogurty i bio Quark z Aldika taki czysty bez niczego i mieszam z owocami sama, bo ograniczam Jasiowi cukier, czesto kupuje owocki ze sloikow, zwlaszcza w zimie tak robilam, bo nie ufam jagodom ani truskawkom z Chile.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha :-). No to muszę kupić ten Quark :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Spokojnej niedzieli!

Melka lubi tę wiadomość

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja jechalam w 28tyg 850km, przystanki co 2-2,5h i 10 min spcerku na kazdym i bylo ok, ale najlepiej zapytaj sie jeszcze gin oraz ew przed samym wyjazdem przejdz si na wizyte ;)

Milej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 18:26

Cassie lubi tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- Moj Maximilian niekapek dostal jakos po 6 miesiacu. Ale uzywalismy go tylko do picia herbatki i wody. Mleczko do konca ( przez piwrwsze dwa lata) pil w butelce ze smoczkiem. Te niekapki co jakis czas mu zmienialam tak ze na poczatek mial miekki ustnik a na koncu juz twardy. Kubek ze slomka dostal jakos przed roczkiem a po roczku zaczelismy uzywac kubka doidy. A pozniej to juz pil z normalnych kubkow i szklanek ;-)

Moj Julian tez nie chce pic wody. Jedynie to herbatke owocowa z Hipp wypije i to tylko ok 50 ml, no ale dobre i to. Starszak potrafil duzo wiecej pic przez co czesto w nocy pieluchy przesikiwal a u Juliana jeszcze sie to nie zdarzylo wiec jakis pozytyw jest ;-)
    Przez te brzydkie plamy jakie Julian dostal przestalam na trzy dni podawac Juliankowi obiadki. Bo wygladalo mi to na alergie pokarmowa. Odstawilam mu tez gluten i plamy znikly. Niestety jak tylko podalam obiadek ( ziemniak z machewka) to plamy wrocily. Podalam wiec sama marchewke i jest dobrze czyli wychodzi na to ze to ziemniaki tak synia uczulily. Teraz mam problem bo niemalze wszystkie obiadki sa na ziemniakach :-( Bede wiec musiala sama mu gotowac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 08:15

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea, dzięki za nazwę tego programu :) moje dziecko podobno też nie będzie zbyt duże, w 31 tc ważyła 1400 i ginka powiedziała, że wydaje jej się, że będzie ważyła koło 3 kilo (robiłam wywiad i my też tak ważyliśmy podobnie 2900 i 3150, więc jest szansa) ;) to Ty masz młodziutką tą koteczkę, współczuję rui - nasza dostaje tabletki co tydzień, żeby nie miała. super, że będziesz miała pomoc mamy i siostry :) a położną Ci się w końcu udało znaleźć (jak pisałaś, to przepraszam, ale mi umknęło)?

Cassie, ja jeżdżę 400 km, ostatnio w 30/31 tc i dla mnie jest ok, ale mam dłuższą przerwę niż 1 dzień przed powrotem. teraz jeszcze będziemy jechać za tydzień lub za 2 i jak dam radę to w 37 tc (mam wtedy absolutorium).. ale to naprawdę zależy jak Ty się czujesz

miłego dnia dziewczyny :)

Cassie lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, masz sliczna core a czuprynka wygrywa wszystko :D Moja nawet nie ma polowy takich wlosow :D

Amelia tez nie chce pic, baa nawet nie chce pic z butelki o czym wam juz wiele razy mowilam. Czasami daje jej z lyzki ale tez nie bardzo chce. Ani wody ani herbaty. Sa moze jeszcze jakies inne herbaty oprocz koperkowej ktora moglabym jej podac? Np. jakas owocowa bez cukru?

Ja co do niekapkow nie jestem przekonana bo w sumie wiekszosc mowi/pisze ze i tak ciekna :P Sledze kilka profili na instagramie i tam mamy polecaja bidon Skip Hop w ktory pewnie tez pozniej zainwestuje (u niektorych dzieci zaczely pic z bidonu dosyc wczesnie bo nawet od 6 miesiaca, zalezy kiedy dzieciatko zalapie :P)
    Zamowilam kubek Doidy bo slyszalam dobre opinie no i Amelia jak widzi ze R. pije z kubka to zaraz otwiera buzie wiec moze w tym kierunku wyprobujemy :P

Jak czesto wasze maluchy robia kupe? Bo u mnie to rzadko. Pamietacie jak pisalam Wam, ze Amelia nie robi kupy juz 13 dni? Od tamtego momentu zrobila kupe tylko 2 razy o.O W sumie w tym miesiacu zrobila tylko 2 razy. To normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 18:01

wff22n0ab6iac00e.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee co do niekapka uwierz mi nie cieknie :-D , ja mam z nuka, ten smoczek trzeba ścisnąć lub może przygryzc i leci, Lena nim wywija na wszystkie strony i jest sucho :-)
    Teraz czekam na bidon z rurką aż przyjdzie mi z polski i zobaczymy jak będzie
    Są herbatki z hippa do zaparzenia bio fruchte tee, owocowa po 4 mies, możesz spróbować, umnie Lena ją lubi, lub możesz tez dać soczek rozcieńczony, np jabłkowy pomoże przy kupce :-)
    A co do tej kupy to ponoć na piersi dzieci mogą robić ją rzadziej ale ile razy nie wiem niestety, myślę że jeśli jest pogodna, brzuch jej nie boli to jest ok, widać wszystko trawi, może zapytaj pediatry lub położnej jeśli masz do niej jeszcze namiar.
    Zerkłam na ten bidon skip hop i ja zamowilam identyczny z canpolu, tylko bez obrazków ale polowe tańszy ;-) , a nawet więcej bo za 9 zł :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 18:30

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki dzieki. Dziwne, bom nie widziala owocowej herbatki od 4 miesiaca -.-
    A sok jablkowy to jaki naprzyklad? Tez cos z hippa? :) Nigdy nie patrzylam na soki bo dla mnie oczywiscie zawsze docieraly sluchy ze ZAKAZANE, wiec nie wiem czy istnieja takie od 4 miesiaca czy cos :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 19:21

wff22n0ab6iac00e.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee ja jakoś do hippa mam zaufanie i prawie wszystko z niego kupuje :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatte, teraz mi się przypomniało, że pisałaś o sprawdzonym fryzjerze w Szczecinie :) podzielisz się namiarami? też nie cierpię chodzić do fryzjera, mam jednego z polecenia, ale może Twojego też bym wypróbowała..

sorki, że totalnie nie na temat!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 19:34

o1489vvjal2gnmht.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe Mamusie .
    Jestem mama 6 miesięcznego chłopczyka który urodził sie 27.11.2014
    Pisze do was z pytaniem czy sa tu moze mamy które nie maja gotowej wyprawki ? Mam do sprzedania ubranka (wszystkie nowe ) tylko przez mojego syna noszone bujaczek elektryczny , kosz wiklinowy wieszany pod sufitem , łóżeczko turystyczne przystawiane do lozka rodziców .

Jesli jest ktoś zainteresowany proszę o prywatna wiadomość wyślę Zdjęcia .
    Pozdrawiam

A ja nazywam sie Magda mieszkam obok Bonn czy sa moze mamy z okolic ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee- Ja tez wszystkie obiadki, herbatki kupuje z Hipp i zapewniam cie ze jest herbatka owocowa po 4 miesiacu o ktorej annaki pisala. Moj Julian wlasnie tylko ja chce pic bo tez nic innego mu nie smakuje. Ja jestem przeciwko sokom bo znam trojke dzieci ktore przez to ze je pily maja bardzo popsute zabki :-(

My mielismy tez niekapki z nuka i zaden nie przeciekal ;-) a ten bidon Skip Hop jest fajny ale on jest od 12 miesiaca ;-)

Julianek kupke robi codziennie ale on nie jest karminy piersia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 20:14

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ