Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoi chlopcy mieli smoczek do 2go roku zycia. Z tym ze w okresie pozniejszym tylko do spania.
Sami z niego zrezygnowali.
Nie maja krzywych zebow ani wady wymowy.
Ja juz przestalam slychac ludzkich madrosci
Z rozszerzaniem diety sie nie wypowiem, nie pamietam jak to bylo.
Ale gotowane miesko bylo jednym z pierwszych posilkow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 14:49
-
Ufff ulzylo mi z tym smoczkiem
, w takim razie niech go sobie ma skoro chce
Agattee ja owoce podawalam na równi z warzywami, nie było problemu żeby Lena nie chciała jeść po nich nic innego. Wiadomo na początku mało, ale wcinala wszystko czy to marchewka czy jabłko lub mangoEndokobietka, agattee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnaki ja sie tez juz przejmowalam ale olalam. Znam tyle ludzi co smoczki mieli dlugo i jedna kolezanka miała nawet do 4 roku zycia. Mysle ze w wielu przypadkach smoczki nie robia takiej szkody o jakiej nas straszą. Moze jak zeby dziecka sa slabo zmineralizowane to wtedy smoczek spowoduje wady a w innym przypadku chyba nie ma tragedii. Nasza dentystka powiedziała zeby wpasc do niej z małym jak mu wyjdzie pierwszy zabek to ona go sobie obejrzy i powie jak o niego dbać.
Agattee ty kiedyś pisalas ze Amelka ma próbkę z piciem mleka z butli. Dxis wyczytalam o jakichś smokach Yoomi i na zdjęciach faktycznie przypominają pierś. Ale chyba nie sa łatwo dostępne.
Dziewczyny trzymajcie kciuki. Moja siostra jest u nas i jutro ma termin jednej agencji pracy, trzymajcie kciuki zeby udalo jej się zaczepić w czymś na początek. Jeszcze chyba na niczym jej tak nie zależało.Melka, amarranta, Tigana, agattee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAhaa...Vincent distal dzis soczek jablkowy pól na pól z woda...jak on to pił,matko!!! Normalnie chcial wciagnac butle i plakal jak mu zabueralam bo wypilby na raz! Wypil 100ml, boje się ze za dużo bo pierwszy raz wypil tyle czegos innego niz mleka. Postanowilam ze będę mu dawac ten soczek ale będę pozniej stopniowo zwiekszac ilość wody a zmniejszać ilość soczku i może dojde do tego zeby pil samą wode. Bo póki co woda i herbatki byly "złem"
amarranta lubi tę wiadomość
-
A propo picia to dziś Lena wydoiła 2 niekapki z sokiem, rozcieńczonym rzecz jasna, potem piła wodę :-)i to bez marudzenia , normalnie jakiś dzień cudu, miała pragnienie
A i przyszedł nam bidon z rurką ale nie kuma o co chodziamarranta lubi tę wiadomość
-
Tą na nóżki Lub na wierzch gondoli? Nie ja nie pralam. Bez przesady przecież dziecko nie ma z tym styczności zawsze ma ubranie kocyk itp. Poza tym to jest zaimpregnowane żeby nie przemoklo podczas deszczu to po co ruszać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 09:28
-
nick nieaktualny
-
Cassie, na to co jest w wózku daje się jakiś podkład nieprzemakalny i na to prześcieradło, tak? Ja nie wiem czy pościel mi ise na początku przyda bo to bedzie lipiec i pewnie gorąco, więc myślałam żeby Małą tylko kocykiem czy pieluszką przykrywać. Ale poduszkę powinnam mieć, tak?
Ja to trochę opóźniona jestem, ale jeszcze trochę i też to będę miała poprasowane wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:00
-
Tigana Jas ma 15 miesiecy i naprawde 2 spiworki, 2 kocyki wystarczaja. Pisze 2 bo Jas byl Taki malutki ze czesto przelewalo mu sie przez pieluszke, bo mial nozki jak patyki i nie wszedzie zawsze przylegala pielucha...ehh to byly czasy.
Tigana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTigna zobacz na ebay albo allegro posciel do wozka jak to wyglada.
To jest taka mini poduszeczka prawie plaska i kolderka, tyle ze ja te kolderke klade pod dziecko a zeby przykryc kocyk, jak gruby to zalezy od pogody.
Moj maly ma sie na poczatku sierpnia urodzic wiec spiworka do wozka poki co nie kupuje.Tigana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
my chyba jednak też będziemy musieli kupić wózek, bo ten, co dostaliśmy jest jakiś dziwny i bardzo ciężki, najwyżej będzie stał w szczecinie, żebyśmy nie musieli z wózkiem jeździć. ale jeszcze pomyślę
jak się powinno dobrać stanik do karmienia? w sensie dużo się piersi powiększają po porodzie czy tylko jak jest nawał? bo mi na początku ciąży urosły bardzo, później były napuchnięte, a teraz są w miarę. a o tym staniku warto byłoby pomyśleć zawczasu, bo ja mam teraz 75h na styk i obawiam się, że w niemczech będzie mi trudno znaleźć stanik:/ a kupowanie całkiem "na czuja" też jest bez sensu. jak było u Was?
Endokobietka, czyli Wy macie prześcieradełko + śpiworek tylko w łóżeczku też?
Tigana, ja jestem z wyprawką w polu jeszcze, także nie martw się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 14:49
Tigana lubi tę wiadomość
-
amarannta, ja mialam piersi normalne w ciazy, po porodzie urosly jak mialam nawal, normalnie masakra byla...Obecnie mam takie male cyce (jak przed porodem) ze az sie dziwie ze tyle tam mleka, nie wiem gdzie sa te cale zasoby pochowane, ale mam normalnie magazyny tego hahha. Mysle ze to indywidualna sprawa, bo ja ogolnie naleze do tych 'malo piersiastych' a nawet mozna by rzecz ze wcale nie mam hahah
Monika a ciekawa ta butla, nie powiemPoszukam w necie chociaz wczoraj jak malej rozcienczylam sok jablkowy z woda to troszke pila z normalnej butli, wiec zobaczymy, moze sie uda ale za czesto nie bede jej dawac soku, moze zastosuje ten pomysl co Ty, ze bede dawac z kazdym razem mniej soku a wiecej wody
Polecacie jakies lozeczka turystyczne czy w sumie wszystkie to jedno i to samo? Powoli rozgladam sie za takim lozeczkiem i w sumie dduzo tego jest, ale raczej wezme bez przewijaka bo jak bedziemy wyjezdzac to Amelia bedzie juz nieco starsza i przebiore ja predzej na lozku (za bardzo mi fika nogami i przewraca sie na brzuch podczas przewijania)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 15:13
amarranta lubi tę wiadomość