Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Planuje urlop we wrzesniu najchetniej gdzies w cywilizowanym kraju. Do informacji Turcja nie jest dla mnie cywilizowana, a juz napewno nie z malym dzieckiem (wiem, wiem, napewno uslysze mase sprzeciwow, ale bylam, bylam super zadowolona, ale Jasia tam nie wezme, przynajmniej narazie). Nawet nie wiem w jakim kraju mam szukac: Portugalia, Hiszpania, moze Wlochy - polecacie cos?
A jak juz przygotczylam temat podrozy. Ogladacie niemiecka tv? Ja wczoraj ogladalam beate und irene das hat die welt noch nicht gesehen na RTL, myslalam ze pekne ze smiechu, zawsze w pracy sie smieje, ze to ogladam, bo chce blizej poznac niemiecka mentalnosc, to sie do mnie potem nie odzywaja przez pare dniWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:16
-
Ja wklejalam, ale nie umie znalezc, moze ktos wbil do ulubionych.
No wlasnie Grecja bylaby super, ale boje sie tego kryzysu jak to sie odbije na turystach, chyba wole nie ryzykowac.
Znalazlam:
http://www.krankenkasseninfo.de/krankenkassen/test/schwangerschaft/Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:27
Berlinianka lubi tę wiadomość
-
Annaki dzięki za info o basenie.na pewno pójdziemy
Co do kindergeld to nawet nie mówcie bo przez tą pocztę strajkujaca to jeszcze dziecka mam nie zameldowanie
A jak nie mam aktu to niestesty nic nie dam rady załatwić.i muszę czekać z wszystkim ehh..
Amarannta dokładnie już skończył miesiąc jak ten czas leci.
Ogólnie grzeczny jest tylko te upały dały nam popalić i on strasznie nie spokojny.
Ciągle na raczkach chce być po prostu blisko mamusi ale przez to nie mogę nic zrobić.
I jestem tak przerażona kolkami że ciężko mi wprowadzić rutynę karmienia spania spacerow i kapania. Als Dame czas sobie Do 3 miesiecy pozniej twarde regoly wprowadzam
Paddalam sie z karmieniem piersia Butla poszla w ruch i zaczyna lapac mnie za palce jak je butla i ładnie już podnosi główkę i obraca nia.chociaz upodobal sobie ukladanie glowki ja Prawa strone.
A jak narazie to caly czas sama w domu z nim jesten a więc jako Mama niedoswiadczona myślę że dobrze daje sobie z nim radę* najważniejszy spokój i przytulnie słucha.
A od wczoraj nauczyłam go smoka doic:-) cieszę się bo ciągle mi wypluwal a jak czasami płacze to mi tak szkoda go to troszkę smoczusiem się uspokoi:-)
Mam ogromny dylemat czy wracać do pracy
Z jednej strony zostalabym w domu z małym z drugiej szkoda mi pracy ale jak nie wrócę to nie przedłuża mi umowy albo mogą wcześniej zwolnić mnie . Też nie mam z kim małego zostawić ..
Ale coś by się wymyslilo.
No i elterngeld by przepadł kosztem pracy ,no właśnie a kiedy mam zgłosić pracodawcy ze chce iść na elternzeit?
-
Grecję też bym polecala szkoda tylko że tak fajne państwo mają takie możliwości turystyczne poparły w takie problemy..Ale to polityka a oczywiście..
Enodkobietka nasza Polskę polecam
Te pyszne rybki świeże nie zastąpi żaden kraj
Oglądałam Beate wczoraj..wbij szkoda słów ,najgorsze ze ona jest naprawdę taka i z tego tył robi dobry bisnes a i ona teżale normalna ona Noe jest i wczoraj już nie mogłam patrzeć i kazalam mojemu na wiadomości przełączyć
W sumie też bym tak chciała pozwiedzać i faceta szukać gdzieś w świecie ..coolEndokobietka lubi tę wiadomość
-
Endokobietka ja polecam Bułgarię. Bylam we wrześniu, morze ciepłe ceny super niskie. Kuzynka była teraz z dziecmi w Chorwacji. Miala apartament dwu poziomowy o wysokim standardzie z własnym wejściem do morza, plaża piaszczysta,wyniosło ją 3000zl na 4 os z paliwem bo byli autem
-
Ta Bulgaria tez mi chodzi po glowie, autem mi sie nie chce jechac no i potrzebuje all inclusive, bo urlop to urlop i nie chce mi sie gotowac i wymyslac co ugotowac, ani sprzatac - raz do roku mozna
Ehh cos czuje ze bedzie tak jak zwykle, pojde do mojego biura i kaze sobie wyslac oferty, podam tylko co musze miec i za ile. Juz mnie pare razy mile zaskoczyli, w zasadzie nigdy nie wyiberalam celu sama, oni wybierali za mnie i jak dodtad 100% zadowolenia. Ale zawsze robilismy objazdowke + tydzien w hotelu. nie umie wysiedziec dluzej niz 2 dni w 1 miejscu na wakacjach
i Bulgaria i Chorwacja fajne z tego co widze i cenowo ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:49
-
Teoretycznie dopoki Jas ma lot za darmo powinno sie leciec jak najdalej, ale z drugiej strony malym dzieciom wypadalo by zaoszczedzic stresu, nie wiem czy nie bezdie ryczal cala droge
ehhh . Chorwacja mi sie marzy, ale z DE to faktycznie kiepsko to wyglada.
-
Ja byłam w miejscowości Rawda,bardzo mała ale my wtedy bez dziecka jeszcze to ja się nastawialam na smażenie na plaży ☺. Z większych to polecają słoneczny brzeg i złote piaski. Te miejscowości były tuz obok i tam czasem jeździliśmy na zakupy czy połazic a oprócz tego to hotele coś zawsze mają w ofercie. My zwiedziliśmy tylko Nessebar. To takie stare miasteczko. No i my byliśmy tylko tydzień wiec szkoda mi było czasu na jezdzenie
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
Endokobietko, dasz mi namiary na swoje biuro podróży jak kiedyś dojdzie do tego wspaniałego momentu, że będziemy jechać na wakackje
tez z bym brała all inclusive. Bułgaria/ Chorwacja wydają się spoko. mi się marzy Portugalia, ale nie wiem, jak ceny..
-
annaki mysle ze on jest za maly jeszcze na aktrakcje dla dzieci i zwykly basne bedzie dla niego atrakcja.
My kiedys bylismy 2 tygodnie w Grecji na polwyspie Halkidiki w miejscowosci Ouranoupoli. Oczywisscie Hotel przy plazy i all inkl. Wychodzilsimy z hotelu po sniadaniu ok 9 wracalismy Kolo 19, 3 dnia podchodzi do nas grupa mlodziezy z Niemiec (w Hotelu bylo 50% Polakow, 50% Niemcow) i pyta co my tutaj calymi dniami robimy, bo widzieli ze nas nigdy nie ma, a tu zadupie na maxa i nie ma co robic.
To ja wyciagam moj segregator z planem urlopu. Tak, tak segregator i plan urlopu jest zawsze, wiem wszystko co mozna w okolicy zobaczyc, znam ceny, polaczenia itp duperele, zagielam juz niechwalac sie niejednego przewodnika. Poodpisywali sobie, po tygodni powiedztieli ze dzieki nam mieli niezapomniany urlop i nie przypuszczali ze mozna samemu sie tak swietnie zogranizowac i na takim zadupiu tyle przezyc za smieszne pieniadze.
Raz nawet bylam w biurze podrozy i chicalam zeby nam objazdowke zaplanowali na 3.5 tygodnia, ale jak zboaczylam cene to sie przerazilam, zrobilam sama plan, zwiedzilam 2 razy tyle i wydalam 80% mniej.
Tylko ze z Jaskiem na improwizacje i spontanicznosc jakos nie mam odwagi
Amarannta discount travel Terminal 1 Hamburg Lotnisko- wiekszosc maja pozostalosci z tui i innych duzych biur podrozy, wiec mozan fajne wakacje za atrakcyjna cene wykupic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:06
amarranta lubi tę wiadomość