X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuje urlop we wrzesniu najchetniej gdzies w cywilizowanym kraju. Do informacji Turcja nie jest dla mnie cywilizowana, a juz napewno nie z malym dzieckiem (wiem, wiem, napewno uslysze mase sprzeciwow, ale bylam, bylam super zadowolona, ale Jasia tam nie wezme, przynajmniej narazie). Nawet nie wiem w jakim kraju mam szukac: Portugalia, Hiszpania, moze Wlochy - polecacie cos?

A jak juz przygotczylam temat podrozy. Ogladacie niemiecka tv? Ja wczoraj ogladalam beate und irene das hat die welt noch nicht gesehen na RTL, myslalam ze pekne ze smiechu, zawsze w pracy sie smieje, ze to ogladam, bo chce blizej poznac niemiecka mentalnosc, to sie do mnie potem nie odzywaja przez pare dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:16

17u93e5exqfllrog.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam w Turcji z dwulatkiem ale w maju była super. wrzesien tez był by dobry.
    grecja?
    któraś z was wklejała kiedyś linka o krankenkassach co ktora oferuje w ciaży można raz jeszcze?

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wklejalam, ale nie umie znalezc, moze ktos wbil do ulubionych.
    No wlasnie Grecja bylaby super, ale boje sie tego kryzysu jak to sie odbije na turystach, chyba wole nie ryzykowac.

Znalazlam:
    http://www.krankenkasseninfo.de/krankenkassen/test/schwangerschaft/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:27

Berlinianka lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki dzięki za info o basenie.na pewno pójdziemy :-)

Co do kindergeld to nawet nie mówcie bo przez tą pocztę strajkujaca to jeszcze dziecka mam nie zameldowanie :-(
    A jak nie mam aktu to niestesty nic nie dam rady załatwić.i muszę czekać z wszystkim ehh..

Amarannta dokładnie już skończył miesiąc jak ten czas leci.
    Ogólnie grzeczny jest tylko te upały dały nam popalić i on strasznie nie spokojny.
    Ciągle na raczkach chce być po prostu blisko mamusi ale przez to nie mogę nic zrobić.
    I jestem tak przerażona kolkami że ciężko mi wprowadzić rutynę karmienia spania spacerow i kapania. Als Dame czas sobie Do 3 miesiecy pozniej twarde regoly wprowadzam ;-)
    Paddalam sie z karmieniem piersia Butla poszla w ruch i zaczyna lapac mnie za palce jak je butla i ładnie już podnosi główkę i obraca nia.chociaz upodobal sobie ukladanie glowki ja Prawa strone.
    A jak narazie to caly czas sama w domu z nim jesten a więc jako Mama niedoswiadczona myślę że dobrze daje sobie z nim radę:-)* najważniejszy spokój i przytulnie słucha.
    A od wczoraj nauczyłam go smoka doic:-) cieszę się bo ciągle mi wypluwal a jak czasami płacze to mi tak szkoda go to troszkę smoczusiem się uspokoi:-)

Mam ogromny dylemat czy wracać do pracy :-(
    Z jednej strony zostalabym w domu z małym z drugiej szkoda mi pracy ale jak nie wrócę to nie przedłuża mi umowy albo mogą wcześniej zwolnić mnie . Też nie mam z kim małego zostawić ..
    Ale coś by się wymyslilo.
    No i elterngeld by przepadł kosztem pracy ,no właśnie a kiedy mam zgłosić pracodawcy ze chce iść na elternzeit?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grecję też bym polecala szkoda tylko że tak fajne państwo mają takie możliwości turystyczne poparły w takie problemy..Ale to polityka a oczywiście..

Enodkobietka nasza Polskę polecam :-)
    Te pyszne rybki świeże nie zastąpi żaden kraj :-)

Oglądałam Beate wczoraj..wbij szkoda słów ,najgorsze ze ona jest naprawdę taka i z tego tył robi dobry bisnes a i ona też ;-) ale normalna ona Noe jest i wczoraj już nie mogłam patrzeć i kazalam mojemu na wiadomości przełączyć ;-)

W sumie też bym tak chciała pozwiedzać i faceta szukać gdzieś w świecie ..cool

Endokobietka lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Orchidea na Polske mnie nie stac :)

7 tygodni przed rozpiczeciem musisz powiadomic pracodawce.
    Ja mialam odrazu po porodzie Elternzeit.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka ja polecam Bułgarię. Bylam we wrześniu, morze ciepłe ceny super niskie. Kuzynka była teraz z dziecmi w Chorwacji. Miala apartament dwu poziomowy o wysokim standardzie z własnym wejściem do morza, plaża piaszczysta,wyniosło ją 3000zl na 4 os z paliwem bo byli autem

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sierpniu jedziemy do polski do rodziny i na tydzień ze znajomymi nad polskie morze. Pewnie wyniesie mnie to kupę kasy zwłaszcza jak nie będzie pogody no ale daliśmy się namówić bo zależało nam jechać bo to nasi przyjaciele bliscy

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:

Znalazlam:
    http://www.krankenkasseninfo.de/krankenkassen/test/schwangerschaft/
    dzieki ;)

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta Bulgaria tez mi chodzi po glowie, autem mi sie nie chce jechac no i potrzebuje all inclusive, bo urlop to urlop i nie chce mi sie gotowac i wymyslac co ugotowac, ani sprzatac - raz do roku mozna :) Ehh cos czuje ze bedzie tak jak zwykle, pojde do mojego biura i kaze sobie wyslac oferty, podam tylko co musze miec i za ile. Juz mnie pare razy mile zaskoczyli, w zasadzie nigdy nie wyiberalam celu sama, oni wybierali za mnie i jak dodtad 100% zadowolenia. Ale zawsze robilismy objazdowke + tydzien w hotelu. nie umie wysiedziec dluzej niz 2 dni w 1 miejscu na wakacjach :)

i Bulgaria i Chorwacja fajne z tego co widze i cenowo ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:49

17u93e5exqfllrog.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę np wykorzystać za 3 miesiące albo za pół roku Elternzeit?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w Bułgarii bylam na all ☺ i samolotem. Do Chorwacji tez niby mozna ale nie wiem hak to z połączeniem

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea mozesz, ale od 1.7. sie cos pozmienialo, podobno na lepsze, wiec nie jestem w temacie.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki a gdzie dokladnie bylas, mozesz polecic cos konkretnego, zeby oprocz plazy bylo cos do zobaczenia, na plazy wytrzymam gora 2 godziny.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie dopoki Jas ma lot za darmo powinno sie leciec jak najdalej, ale z drugiej strony malym dzieciom wypadalo by zaoszczedzic stresu, nie wiem czy nie bezdie ryczal cala droge :) ehhh . Chorwacja mi sie marzy, ale z DE to faktycznie kiepsko to wyglada.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w miejscowości Rawda,bardzo mała ale my wtedy bez dziecka jeszcze to ja się nastawialam na smażenie na plaży ☺. Z większych to polecają słoneczny brzeg i złote piaski. Te miejscowości były tuz obok i tam czasem jeździliśmy na zakupy czy połazic a oprócz tego to hotele coś zawsze mają w ofercie. My zwiedziliśmy tylko Nessebar. To takie stare miasteczko. No i my byliśmy tylko tydzień wiec szkoda mi było czasu na jezdzenie

Endokobietka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z Jasiem to nawet bys mogla szukać czegoś z atrakcjami dla dzieci

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko, dasz mi namiary na swoje biuro podróży jak kiedyś dojdzie do tego wspaniałego momentu, że będziemy jechać na wakackje ;) tez z bym brała all inclusive. Bułgaria/ Chorwacja wydają się spoko. mi się marzy Portugalia, ale nie wiem, jak ceny..

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki mysle ze on jest za maly jeszcze na aktrakcje dla dzieci i zwykly basne bedzie dla niego atrakcja.

My kiedys bylismy 2 tygodnie w Grecji na polwyspie Halkidiki w miejscowosci Ouranoupoli. Oczywisscie Hotel przy plazy i all inkl. Wychodzilsimy z hotelu po sniadaniu ok 9 wracalismy Kolo 19, 3 dnia podchodzi do nas grupa mlodziezy z Niemiec (w Hotelu bylo 50% Polakow, 50% Niemcow) i pyta co my tutaj calymi dniami robimy, bo widzieli ze nas nigdy nie ma, a tu zadupie na maxa i nie ma co robic.
    To ja wyciagam moj segregator z planem urlopu. Tak, tak segregator i plan urlopu jest zawsze, wiem wszystko co mozna w okolicy zobaczyc, znam ceny, polaczenia itp duperele, zagielam juz niechwalac sie niejednego przewodnika. Poodpisywali sobie, po tygodni powiedztieli ze dzieki nam mieli niezapomniany urlop i nie przypuszczali ze mozna samemu sie tak swietnie zogranizowac i na takim zadupiu tyle przezyc za smieszne pieniadze.

Raz nawet bylam w biurze podrozy i chicalam zeby nam objazdowke zaplanowali na 3.5 tygodnia, ale jak zboaczylam cene to sie przerazilam, zrobilam sama plan, zwiedzilam 2 razy tyle i wydalam 80% mniej.

Tylko ze z Jaskiem na improwizacje i spontanicznosc jakos nie mam odwagi :)

Amarannta discount travel Terminal 1 Hamburg Lotnisko :) - wiekszosc maja pozostalosci z tui i innych duzych biur podrozy, wiec mozan fajne wakacje za atrakcyjna cene wykupic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:06

amarranta lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora z was dziewczyny nosila maluszka w chuscie? Bo ja cos czuje ze bez tego to ja nic nie jestem wstanie z nim ja rekach und zrobic.
    Polecacie jakoes firmy?
    endokobietka no Tal polska zrobila sie strasznie droga..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ