X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena Welcome Home :)

Ja tez nie jestem za szalenstwami w jakis egzotycznych krajach. Ale ostatni zagraniczny urlop mialam w 2012, wiec troche mi teskno, przez ostatnie 2 lata jezdzilismy po Niemczech, tez jest pieknie, ale nie wiem jak z pogoda we wrzesniu dlatego chicelibysmy wyskoczyc gdzies gdzie jest cieplej i gdzie maz moze troche popluskac sie w morzu, a niech tez ma chlop cos z zycia :)

amarranta lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem nie lubimy upałów . moze byc ciepło ale bez przesady :)
    A gdzie po Niemcach jeździliście ? Byliście w bonn kierunek koblenz i jesscze dalej ? Piękne okolice rhein góry nawet do 800mnpm

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harz, Müritz i okolice, Nordsee i Ostsee, bardzo czesto nad morzem odwiedzamy Kühlungsborn ceny bardzo przystepne i naprawde pieknie, nasze stale miejsce wypadowe na 3-4 dni. Na takie krotkie wypady polecam strone kurzurlaub.de Sa tam rozne gotowe pakiety i jest zawsze taniej niz jakby sie hotel zamawialo na miejscu. Korzytalism juz z tego serwisu 5-6 razy i naprawde zawsze trafione.
    Jak ktos lubi spacerowac, kajakowac lub wedkowac to Müritz jest boskie.
    Harz tez goraco polecam. Nawet w ciazy dalam rade 6-7 godzin po gorkach tam chodzic.

17u93e5exqfllrog.png
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dla mnie to Paryz jest piekny. Trzeba tylko sobie zorganizowac co i kiedy zwiedzam bo jest tego mnostwo. No i... nie gdy temperatura siega 40 stopni :)

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melka w Paryżu było 24 stopnie do popołudnia słońce za chmurami idealnie na spacerowanie . Jednym sie podoba innym nie . Nas nie bawią WIELKIE miasta tłumy ludzi milion aut i stare budynki . ah i pełno murzynów i innych ludzi którzy chcą ci cos wcisnąć i okraść . Dla mnie weekend musi byc w pięknym miejscu gdzie mogę odpocząć a nie przebijać sie wózkiem miedzy ludźmi . Mowie każdy ma
    Swoje zdanie dla mnie Paryż nuda i przereklamowane .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena no chyba ze Las Vegas :) - tam tlumy nie przeszkadzaja.
    W Paryzu nie bylam nie wypowiem sie :)

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylas w las vegas? No tam to wystarczy mieć worek pieniędzy he he i reszta ci w dupie lezy :p

Endokobietka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam okazje byc, najtansze motele i sklepy w USA tak nawiasem mowiac.

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio ? Super co ? Zawsze chciałam szybki slub w las vegas ha ha tak za duzo filmów sie naoglądałam . Pewnie najdroższy z tego wszystkiego był lot ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena akurat lot i samochod bookowalismy w biurze podrozy i wyniosl niecale 600euro od osoby w obie strony. Bylismy w sumie 25 dni, zrobilismy wycieczke samochodem po zachodnim wybrzezu z Los Angeles przez Las Vegas, Kaniony, San Francisco spowrotem do Los Angeles. W sumie kupilismy tylko lot, samochod pierwszy i ostatni Hotel, reszta byla spontaniczna. Ale planowalismy 3 miesiace -> byly 2 segregatory :)

Kolega z pracy mieszkal w stanach ponad 10 lat i pomogl nam zaplanowac trase.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 10:51

amarranta lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega :) zazdroszczę super wycieczka musiała byc . No tylko na czasów bez dziecka z dzieckiem to ciezko nie :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie cizeko, poczekamy az podrosnie, mysle ze kolo 5 latek mozna bedzie juz jakas objazdowke zaliczyc :)

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwielbiam spontany :) ale mysle ze sie doczekamy . Narazie musza wystarczyć małe . Czyli cel Paryż a wylądowaliśmy nad oceanem .

Endokobietka lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje moze ktos z Hamburga zwykly prosty stolik komputerowy z wyciagnana podstawka na klawiature. Jak ktos jest zainteresowany to jutro moge podeslac zdjecia.

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, fajnie, że wyjazd udany

Lenka, super, że wszystko ok!

Endokobietko, za stolik dziękuję. jak tak dalej pójdzie zostaniesz moim podrózniczym wzorem do naśladowania ;)

Lenka87 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta jak tak dalej pojdzie, to za 2-3 lata bedziemy jezdzic razem :)

Ehh przestan, ja w niewielu miejscache jszcze bylam, ale jak juz gdzies jade to chce zobaczyc i wycisnac z takiego wyjazdu jak najwiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 13:49

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chętnie ;)

właśnie nie o ilość mi chodzi, ale o jakość :)

moja mama też super planuje swoje wycieczki, ale nie ma chyba aż takiej biegłości jak Ty - jest się od kogo uczyć ;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie tez poki co wozimy po Niemczech, na Rheinland jest masa miejsc do zwiedzania, uwielniam ten land.

• amarranta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My napewno mamy Harz w planach, ale kiedy to się uda - zobaczymy. z moim mężem ciężko coś zaplanować;)

o1489vvjal2gnmht.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka
    Jak będę sie wybierała do las vegas i okolice napewno uderzę do Ciebie :)

Cassie a gdzie mieszkasz ?

Ja mam tez wokół siebie sama naturę rzekę pare km od domu góry wszędzie Bad ...

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ