X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wszystkie leki na recepty dla noworodków sa bezpłatne czy płaci się całość.
    Dostałam receptę ma mleko i cena mnie powalila i teraz nie wiem jak się płaci hmmm

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałaś na mleko dla alergikow na krowie ? Ja płaciłam tylko za maść dla Colina 1€ . Za mleko nic

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea zalezy jaka masz kase. ja mam AOK i jeszcze nic nie placilam...

A co do Paryza to faktycznie masz racje - to nie muasto dla osob ktore niezbyt lubia stara budowle. Mnie to zachwycalo na przyklad ale rozumiem ze nie kazdy to lubi. Sorrki za wscibskisc ale skoro oboje nie przepadacie za takin zbiorowiskiem to po co sie zdecydowaliscie na Paryz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest z mlekiem...
    Poki co dla dzieci w kk IKK nic nie placilam.

Magdalena nie chce pisac na forum gdzie mieszkam ale land Rheinland Pflaz.

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie pytam z ciekawość bo ja tez tu mieszkam

Melka kochana nie wiem po co toczysz dalej ten temat czy lekka zazdrość wkrada sie ? Moze odpowiem tak . Słyszałaś pewnie od ludzi kiedys o jakimś filmie albo książce ze jest super tytuł brzmiał fajnie ale po przeczytaniu przy zobaczeniu stwierdziłas ze lipa . U nas tak samo z Paryżem . A drugie chyba każdy człowiek kiedys raz w życiu chciał by zobaczyć wieże .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaleno dlatego wlasnie zabralam glos w tym temacie. Jednemu cos sie podoba innemu mniej. Nie chce by dziewczyny sie zniechecily do Paryza. I przepraszam jesli urazilam. Nie taki byl zamysl. A juz na pewno nie zazdrosc kochana bo w Paryzu bylam i na pewno tam kiedys wroce.
    Szanuje twoje zdanie

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam od bardO duzo Niemców i nawet jednego francuza ze Paryż jest do dupy mimo to i tak pojechaliśmy wiec mysle ze jak ktoś chce jechac to i tak pojedzie i każdego innego zdanie na ten temat bedzie miał gdzies .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena niemcow sie nie slucha :) - oni sa inni.
    Grecja, wycieczka do Salonik (z Niemcami), program przewidywal tez zwiedzanie muzeum archeologicznego, naprawde perelka. Zatrzymalismy sie w Centrum (Kolo targu) przewodnik mowi: kto chce do muzeum zostaje, kto chce na targ idzie na targ zbiorka o 17 (bylo cos kolo 10 rano), w calym autobusie zostalismy my (maz i ja) i jedna starsza pani, ktora jak sie potem okazalo przysnela i nie slyszala ze moze juz wyjsc. Przewodnik: hmmmm doczepie panstwa do innej wycieczki :) - tak zwiedzaja Niemcy. Takich przykladow moge mnozyc.

amarranta, Melka lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowki co sie obijacie, my chcemy juz zdjecia nowych Noworodkow :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak tam Beata, mam nadzieję, że już po wszystkim, bo się biedna stresowała...

ja mam jeszcze czas :)

ale jeszcze Tigana ma termin zaraz po mnie, coś się nie odzywa ostatnio, może u niej coś ruszylo?

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Beata juz raczej po.

Ja dokladnie 2 lata temu bylam na samym poczatku, 5 tydzien chyba, ehhh ciaza i macierzynstwo to piekne chwile ale cholernie stresujace :)

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    No ja tez slyszalam od znajomych ale Polakow ze Paryz jest przereklamowany.
    Szwagrostwo sie tam wybiera we wrzesniu wiec pewnie powiedza jaka opinia a ze to niemcy to moze byc roznie ;)

Jak ja sie ciesze ze dzisiaj jest chlodniej! Az milo!

Dopakowalam torbe do szpitala :)
    Jeszcze tylko te nieszczesne staniki musze kupic i wrzucic zel pod prysznic.
    Ciuszki na wyjscie dla malego i dla mnie juz tez naszykowane.
    Jutro jade do kliniki umowic sie na termin a po poludniu do gina na duza wizyte.
    Ciekawe co powie na moje skurcze i skaczacy puls :/

Milego dnia

Ps. Ciekawe jak tam Beata.

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    A ja tok temu nawet nie myślałam żeby dziecko mieć i ze będę mieć :-) a tu taki cud teraz śpi koło mnie.

Endokobietka Masz rację Niemców się nie słucha bo mało Niemców jest Niemcami ;-)

Co do Paryża to mnie się bardzo podobał i bardzo ciekawe miasto ,oprócz wiezy jedtnostwo innych pięknych i ciekawych zabytków.
    A pewnie Niemcom się nie podobało bo pewnie pomylili Paryż z Majorka ;-)

A właśnie raz wybrałam się na tą słynną plażę na Majorce ukochana przez Niemiecką młodzież..i o kurna
    Syf totalny ,masakra,pijaństwo..a więc mój syn na pewno nie ma nawet co się pytać czy może tam jechać ;-)

A dziewczyny jakie mleko mieliście przepisane ja mam Neocate znacie?

Endokobietka, amarranta lubią tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    na Rheinland jest masa miejsc do zwiedzania, uwielniam ten land.
    zgadzam sie i tez uwielbiam... zwlaszcza ze mam tam najukochansza rodzine i od dziecka tam jezdze i mam najcudowniejsze wspomnienia... teraz zreszta sama mieszkam nie tak daleko Rheinland

Endokobietka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea ja nie znam mleka . Miałam nutramigen
    Niemcy na Majorce robia to co tu nie mogą . Tu udają grzecznych i spokojnych a tam szaleją . Ja tez nigdy z Colinem tam nie pojade

My zaraz wybieramy sie na basen :) jestem ciekawa czy dIsiaj zajęcia beda colina bawic czy jak za pierwszym razem płacz

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja poznalam swojego meza na Majorce, ale bylo to pod koniec pazdziernika, wiec juz spokojnie i nie imprezowo. Wlasnie tak myslimy ze moze pierwszy zagraniczny urlop z Jasiem spedzimy tez tam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 14:41

amarranta, powidlowa lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie marzy Kreta albo Malediwy ;)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ale masz rozrzut :)
    Na Malediwach bylam przez godzine na lotnisku Male - miedzyladowanie a i chetnie bym zawitala tam na dluzej.

Cassie_DE lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka pomarzyc mozna ;) ale kto wie moze kiedys ;)

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka a maz jest Niemcem ?

Malediwy to chyba marzenie każdego :p ale mysle ze tam to romantyczne wakacje we dwoje bez dzieci by były tym

Wrocilismy z basenu Colin zasnal :) był bardzo zadowolony śmiał sie i pluskal tylko nie chce nurkować :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ