X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Endokobietko :) tam trzeba zawsze osobiście się pofatygować, prawda? znajomy mojej mamy kiedyś jeździł na wycieczki zawsze last minute jechał na lotnisko i nie wiedział, dokąd poleci, gdzie będzie najlepsza oferta

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Ja wklejalam, ale nie umie znalezc, moze ktos wbil do ulubionych.
    No wlasnie Grecja bylaby super, ale boje sie tego kryzysu jak to sie odbije na turystach, chyba wole nie ryzykowac.

Znalazlam:
    http://www.krankenkasseninfo.de/krankenkassen/test/schwangerschaft/

My też planowaliśmy Grecję w tym roku ale z tych samych względów raczej odpuścimy. Znajomy meża był teraz na Kos i mówi, ze widać było, że turystów wszystkich nacji oprócz Niemców traktują dobrze. Do niemieckich turystów są opryskliwi i niemili. My chyba zmienimy plany ale tez nie mamy pomysłu...moze Malta...

Annaki...masakra...myslalam ze juz dostaliscie KG a tu jeszcze czekacie?? Za to faktycznie, wyrównanie będzie fajne :)

• annaki Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie to bo dziecko urodzone tutaj, wszystkie papiery w sumie łatwe do załatwienia, no i szybko złożone a tu dupa...., ale na tej grupie na fb tej którą ktoś z Was polecała tez ktoś ostatnio pytal czy familienkasse ma jakiś termin i okazało się że nie i ze masa ludzi czeka, ktoś nawet 3 lata! Mam nadzieje ze my nie będziemy tyle czekać. A mnie się skończyło juz elterngeld :-( , teraz musimy załatwić to drugie betreungsgeld, nie wiem czy dobrze napisałam nazwę

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:21

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Rzadko się udzielam, ale na nic nie mam czasu ostatnio. Chciałam zapytać czy jak pojadę na IP z bólem brzucha to najpierw będą robić badania czy od razu położą na oddział jak w Pl?

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja kiedyś jak pojechałam z krwawieniem to od razu badania,a że było wszystko w porządku to puścili mnie do domu.

Oj jak ja też bym chciała gdzieś na wakacje :-) ale w tym roku zostaje nam tylko wyjazd do pl. Może w przyszłym roku. Ja z Turcji też byłam bardzo zadowolona,mimo że do turkow też jakoś sympatią nie palam :-P ponoć Majorka jest super,ceny przystępne i niedaleko.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek dziękuję :) Mnie podbrzusze dziwnie boli, ale podejrzewam problemy z pęcherzem.

p655zbmhi58rbvwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka jedz do szpitala i dmuchaj na zimne. Koniecznie daj znać czy się poprawia i przestaje bolec. Buziaki przesyłam.

Co do dalekich urlopów to jak lecieliśmy na Kubę to leciało małżeństwo z maluchem takim ok. 10-11 miesięcy i przez caly 13 godzinny lot dziecko plakalo im raz. Ja bym poleciała tak daleko ale zdrowy rozsadek każe nam jednak wybrac Europę teraz. Mam tylko nadzieje ze do urlopu Vincent będzie juz bez kasku.

Annaki ta Bulgaria mnie kusi :)

Endokobietko a kiedy chcecie jechac na urlop? Chorwacja jest super, byliśmy w zeszłym roku i choc kilka dni padalo i nie daliśmy rady zwiedzić to co chcieliśmy to i tak warto bylo. Jezeli niekoniecznie musi być morze to polecam polskie Bieszczady...nad Soliną jest super!!! Jestem zakochana w tym dzikawym jeszcze zakątku.

• amarranta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, daj znać jak z Tobą!

Monika, też jestem zakochana w Bieszczadach ;)

MonikaDM lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Malo mnie tu ostatnio ale to przez te cholerne upaly.

Widze ze dziewczyny jeszcze 2w1. Trzymam kciuki caly czas.

Ja juz opisywalam tutaj moja przygode z FK. Czasem ma sie pecha i wysylaja papiery na Bauzen a jak juz tam trafia to... ogolnie pracownicy maja tam czas calego swiata...
    My po ponad roku wstrzymanego KG wzielismy anwalta (warto miec rechtschutz bo bez ok 500-1000e nie wasze). W ciagu miesiaca mialam na koncie nadplate i od tamtej pory zadnych problemow. Tyle ze w miedzyczasie ja wyrobilam moje papiery wiec teraz doczepic sie juz nie moga.
    My tylko nie odpowiedzielismy na jeden list w terminie bylismy prawienmiesiac w PL a czas na odpowiedz byla tydzien. Po tel tam okazalo sie ze oni sobie stwierdzili ze skoro ja matka Polka to wrocilismy do PL. Paranoja. Ogolnie historia dluga ale zakonczona sukcesem.

W czwartek jade sie zameldowac do szpitala. Bede miala tez wizyte u mojego ginekologa. Ciekawe ile moj chlopak wazy.

Zycze Wam milego dnia

• annaki Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie właśnie moja znajoma z polski która mieszka tu obok nas tez czeka na kg z tym że na córkę która jest w Polsce, czeka od zeszłego roku od lutego, ostatnio dzwoniła i właśnie mówili jej że papiery są w Bauzen a tam dużo wniosków więc czekać :-\ . obawiam się że nasze papiery tez tam trafiły :-(

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarannta nie koniecznie, my zalatwiamy telefonicznie z tym biurem podrozy, ale my to mamy blisko, wiec w tym roku chyba sie przejdziemy. Lotnisko ma ogolnie super ceny.

Urlop mamy dopiero we wrzesniu.

17u93e5exqfllrog.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Wróciłam do domu o 2.30 i już nie chciało mi się pisać. Ogólnie wszystko jest w porządku. Nawet jakoś udało mi się dogadać z lekarzem. Te wszystkie bóle brzucha i krzyża są przez mój kręgosłup. Macica się powiększa i coś tam uciska. Muszę zacząć jakieś ćwiczenia rozciągające robić

Endokobietka, Cassie_DE, amarranta, MonikaDM lubią tę wiadomość

p655zbmhi58rbvwi.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ale popytaj swojego lekarza o te cwiczenia, lepiej nic nie robic na wlasna reke. Dobrze ze wszystko ok. Trzymaj sie.

Lenka87 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie kolejna 4.....

Cassie_DE, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor powiedziała że na YouTube jest dużo fajnych ćwiczeń dla kobiet w ciąży i żebym sobie coś wybrała :)

p655zbmhi58rbvwi.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja miałam stary model Inglesiny :/ poza tym Gabrysia jest dosc długa. ;)

Co do wakacji ja bym polecała Rodos i do zwiedzania jest sporo i świetny Aqua park a Bułgaria mi sie nie podobała. W Turcji sie zakochałam, ale z dzieckiem małym bym nie pojechała. My w tym roku moze pojedziemy gdzies na tydzien..ale nie wiemy czy maz dostanie urlop:/ A za rok planujemy 2tygodnie we Włoszech..Mam nadzieje ze Gabi wytrzyma.

Cassie_DE lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj z mezem rozmawialam na temat wakacji ale dopiero za rok. Nie wiem czy wogule sobie na jakies pozwolimy. Chcemy wziac kredyt na dom, mamy dosc placenia miety a w takiej sytuacji nawet do PL bedzie ciezko pojechac.
    Z drugiej strony patrzac na to co sie dzieje na swiecie boje sie gdzies podrozowac.

Endokiebietka 4ki to oczne zeby? Jesli tak wspolczuje. Moi chlopcy zabkowanie przesli super lagodnie ale jak oczne wychodzily to byl placz temperatura biegunki i cala reszta mozliwa.

Lenka uwazaj na siebie.

Annaki jesli teafily na Bauzen to polecam rechschutz i jak zacznie dzialac po 3 miesiacach kierunek anwalt. Bo z Bauzen mozecie sie KG nie doczekac :( Wkurza mnie ze jest tylko infolinia na cale Niemcy a nigdzie nie ma bezposredniego numeru do konkretnej kasy. Za rechtschutz place 15euro miesiecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 09:12

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie tak zeby, idzie 3 czworka, Jas ma narazie tylko 8 zebow, a ciagnie sie to juz od 8 miesiecy - masakra, nie ma jeszcze dolnych 2, ale ma juz prawe 4 :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo mamusie

A wiec my juz w domu .
    Wyjechaliśmy w sobotę o 4 rano pol drogi colin przespał pol bawiliśmy sie . Na miejscu bylismy o 12 o 13:30 udało nam sie hotel dostać . W Paryżu hotele sa od 15. Pochodzilismy . Moje zdanie i meza ! Nuda . Paryż jest przereklamowany . W cholerę aut w cholere ludzi . Przespaliśmy noc wsiedliśmy do auta i. Pojechaliśmy nad ocean 200 km mieliśmy . Cudownie pięknie i mega sie opalilismy . Pogoda 24 stopnie wiec fajnie do pochodzenia . Dzisiaj o 2 w nocy wrocilismy . Wyjechaliśmy o 18 o 20 colin zasnal według swojego rytmu i spał cała drogę.

Widze temat wakacje . A wiec maz ma pierwsze dwa tyg sierpnia urlop i wybieramy sie gdzies blisko moze znow Francja albo lekko w dół . Nie ma co szaleć w takich państwach z tak małym dzieckiem . Jesscze planujemy w październiku jechac ale to moze troche dalej jak nie bedzie tak ciepło .
    Ogólnie nasz wyjazd bardzo udany :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ